- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
#09634560 #60600 üzenetére
Nos erre nem számítottam. Elfelejtettem megjegyezni, hogy olyan házimozi erősítő érdekelne amiben van online, hálózati forrás is. Netrádió, Spotify, Tidal, Nas-ról, stb.
Az általad említett CA valóban jobb választás mind házimozira, mind sztereóra. Viszont így be kell szereznem egy streamer-t is.
A mélyládából pedig elsősorban fehér, fekete csak akkor ha hihetetlenül jó áron jutok a mélyládához.
Köszönöm!
-
ttomittomi
friss újonc
válasz
#09634560 #60362 üzenetére
Köszönöm, a segítséget
Optikait összekötöttem, tv-n hang/hangszórónál...tv hangszóróról áttettem az "Audiorendszer"-re más opció nem volt. Most a tv-nek nincs hangja.
A további lépéseket nem értem,mert nem értek hozzá, de lelkes vagyok
Kicsit konyha nyelven a Yamahán mit és hogy állítsak? -
törölt tag
válasz
#09634560 #60272 üzenetére
Köszi. Hát CA CX60 lenne majd talán a megfelelő, ha lesz eladó használtan, vagy Marantz PM6006 legalább (tudom lehet jobbat érdemelnének, de ezek férnek bele a keretbe.)
Az az ELAC belépő kategóriát képvisel?
Egy külföldi webáruház régen $1,899 -ért hirdette. Ez nem hinném, hogy belépő kategória lenne.
Illetve nem is belépő kategóriás hangfalnak néz ki a méretéből adódóan sem. -
sergio81
tag
válasz
#09634560 #60235 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Nekem is szimpatikus Heco pláne hogy 43% al olcsóbb most a MM-ban! Az aurora 900€ /pár! Az asszony megmarná magát! Ugye még emmelé kell háttér meg center! Esetleg Heco Aleva GT 602? Ez most 630€! Vagy a Heco Aleva GT 602/Heco Victa Prime 702 közt nincs nagy különbség?
Esetleg a Yamahák? -
Black Dragon
addikt
válasz
#09634560 #59451 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Megvettem az új kábeleket, végül ilyen kábelre esett a választás, célját ellátja. Akkor csak hogy megértsem a dolgot, kössek mindent (set top box, ps4) az erősítőre, ahová fel van minden iratozva (game, stp box meg hasonlók) végül a hdmi outot és a tv arc kimenetét kössem össze?
Ha így összekötöm az erősítőt és a tv-t, úgy gondolom az optikát felesleges megtartani. Továbbá a kérdésem csak az lenne, hogy ebben az esetben nem lesz szükséges minden alkalommal bekapcsolnom az erősítőt is amikor tv műsort nézni vagy ps-el akarnék játszani?
Akármennyire is szeretem az erősítőt, a legtöbb esetben csak filmezéskor használom, nem akarom minden alkalommal használni, hallgatni, plána egy tv adás esetében, ahol még dolby térhangzás sincs.
Köszi a segítséget!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#09634560 #59586 üzenetére
köszi
igazabol olyan brutalisan nagy hangero nem kell, inkabb attol tartottam, hogy a dinamika erezheti meg, sajat tapasztalatom szerint az szokott inkabb a baj lenni.
Denonokat itt gyakorlatilag nem kapni, ket 1500 euros modell kivetelevel, az meg feleslegesen draga.
meghallgatni nagyon nem tudtam oket, de igazabol mindegy: amig integralodik a rendszerbe addig mindegy, amikor csereltuk a 15 eves Onkyot egy Pioneerre igazabol sok minden nem tortent es a hangfalak is meglepoen jok ahhoz kepest, hogy hova vannak pozicionalva. a Yamaha tud HDMI 2.3mat es a Sony gyakorlatilag megbir barmilyen frontot, az Onkyo TX-L50B meg pici es nem kell azonnal cserelni a subot (kibir addig ameddig lesz akcioban).
amit meg neztem az a Yamaha RX-S602, ez meg valamennyire slim, 700 euro cserebe megintcsak kell hozza extra mely. RX-V685 is hasonlo arban megy. es ezekhez megintcsak kene meg sub, szoval meh.
igazabol az Onkyo TX-L50tol egyedul a teljesitmenye miatt tartok, egyebkent kb pontosan azt tudja amire szukseg van. koszi a valaszt, meg egy picit agyalok rajta, de ha nem jon be mas szempont szerintem megveszem.
aztan utana meg az extra subot megnezzuk. alapvetoen 8"es es egesz oke a jelenlegi is. budget limit nagyon nincs, de ahogy nezem a legkisebb ami ugy okenak tunik az a Yamaha NSSW200 jelenleg 220 euroert. nekem is az van, igaz nekem ketto
.
-
jambiyya
őstag
válasz
#09634560 #58882 üzenetére
AVX-ről szemezgetve:
-Monitor audio bronze (5G) center - 50k
-Monitor audio bronze (5G) 2 - 90k (ez a nagyobbik "polcos")
+kábel 15kEz így 155k, nem kevés, de végállomás is lehet. Zenére is, mozira is jók.
Igen, az AVR-t is cserélned kell, sajna az 550 kevés ehhez (is).AVR-ből úgy kell kiszállni, hogy meghirdeted, eladod, teszel hozzá pénzmagot (mondjuk a maradék 250-155=95k-t), és veszel egy újat...de ezt Te is tudod.
-
konigjanos
senior tag
válasz
#09634560 #57843 üzenetére
Igazából nem zárkozom el más gyártótól, de sokan írták (és meg is tapasztaltam) hogy a dalinak házimozira és zenére is elég jó hangja van, stílustól függetlenül. Én meg elég sok klasszikust hallgatok, de rockot is, és filmet is nézek...szóval ha hasonló kaliberű hangfalat ajánlotok, ami más gyártónál jobb árban van, meghallhalgatom. itt is, meg előben is
-
keselyumadar
csendes tag
válasz
#09634560 #57194 üzenetére
Koszi. Rá is kötöttem out-ra (kácsa) csak azt nem értem miért kapcsolja be a tv az erositot mikor csak azt állítottam be a cec-ben hogy csak kikapcsolas legyen szinkronban a bekapcsolas ne
Ezt az audio return chanelt nem tudom a tv esetében hol lehet de szólnak a hangfalakViszont találtam olyat higy pcm, autó, hdmi átengedés meg dolby, ezek közül melyik kell?
-
kenwood
veterán
válasz
#09634560 #56429 üzenetére
Igen,jellemzoen azok,amiket szettben arultak. Ha mar veszek erositot,inkabb nem oylan also katost.
Akkor mi tortenik,ha egy 7.2-es (130w/channel) erosito egyik random hangfal kimenetere kotom ra, a 3 ohmos passziv subot ? Teljesitmeny passz,de 800 wattosnak hirdettek a teljes 5.1 rendszert -
azelsomillio
csendes tag
válasz
#09634560 #56410 üzenetére
Ezzel a 24 Hz-es beállítással mit tudok nyerni? A hang akkor is optikán kell, hogy kimenjen a zidoo-ból és akkor a tömörítetlen hang ugrott :s
A PS4 hangja nálam nem a szűk keresztmetszet, mert általában fülessel játszom.
Akkor ezek szerint az x4000-el nem tudok 4k videót tömörítetlen hanggal összehozni -
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
#09634560 #55655 üzenetére
Mért is? Én a használati utasításának linkjét küldtem el. Mi a rossz abban? Nem mondtam, hogy lehet, vagy nem lehet. Szerintem valamit félreértettél. Azt mondtam, hogy itt meg tudja nézni! A jobb érthetőség kedvéért idézem "Itt nézd meg.'"
Én is szeretném ha értelmeznéd amit olvasol!Szerk: Annyit fűznék még hozzá, hogy azért küldtem el neki, mert úgy tűnt, nem érti amit a többiek mondanak neki. A használati utasításból pedig egyértelműen kiderül, hogy működik-e az elképzelése vagy sem. Nem szükséges vitatkoznia vagy feleslegesen kérdezni.
-
Dzsano89
tag
válasz
#09634560 #55655 üzenetére
Igen, amit Sziszi-fuszi küldött azokat már átnéztem!
Majd a rendszer frissítésnél figyelek, hogy aktív SUB legyen majd!
Denon-t használó felhasználók!
(Esetleg akinek X2600h van)
Egy régebbi hozzászóló álláspontját tudnám csak alátámasztani, hogy még egy nagyon kezdetleges kis hangszett és félelmetes mire képes, ha komolyabb erősítő van mögötte!
Film esetén ÉS - és FÖLD amit az erősítő képes átengedni, az előzőhöz képest!
Viszont amivel kapcsolatban kellene a segítség:
Amikor elindítok egy filmet (pl TrueHD) akkor választhatok a "hangképzés" lehetőségnél, hogy Atmos vagy TrueHD legyen! Itt például ha Atmost választok, akkor megoldja nekem az alakítást az 5.0 -ra?
Továbbá! A Beszéd nagyon halk, a hangok, lövés, zene az éppen nem hangos, pont kellemes!
A régebbi Yamaha erősítőben volt ilyen Dialog bla bla beállítás, ott feljebb vettem +2 vagy +3 szintre, és gyönyörűen hangosított csak a beszéden!
Itt valami megoldás? -
jambiyya
őstag
válasz
#09634560 #55236 üzenetére
Mármint a MA silver lenne jobb választás Bronze-nál? Annyi pénzt biztos nem áldoznék rá.
Quadralt régen (2000-es évek eleje) sokat hallgattam, de nem jött be, nekem akkor a Mission-Denon páros volt az abszolúlt befutó, illetve a Tannoy és a Marantz.
tudom, hogy az 20 éve volt, szóval köszi a tippet, meghallgatom majd a Q-t is (Argentum, Ascent?)gab1ika: 6G MA-val ávéonlájn elégedett volt, megnéztem 1-2 külföldi oldalt, ott sem volt baj...van linked a negatív kritikákhoz? Köszi.
-
kokosmith
tag
-
kokosmith
tag
válasz
#09634560 #55087 üzenetére
Szia! Nagyon szépen köszönöm. Tehát akkor kimondható, hogy Onkyo RZ-8... vs Denon X4... közül egyértelműen a Denon a jobb mozira és talán zenére is egyárant? Melyik X4... verzió tudja kb ugyanazt, mont az Onkyo RZ-830 pl? Onkyoban többet nézelődtem, de a Denon nekem teljesen új tészta a számozást tekintve. Illetve az 595 azt mire érted, hogy legjobb kezdő? Jobb pl mint a 696? Illetve melyik az a Denon, ami már tud 7.2 mellett Atmos hangszórókat is kezelni további erősítők nélkül? Hálás köszönet!
-
Csabi1984
addikt
válasz
#09634560 #54707 üzenetére
Szia ezen az oldalon olvasgattam az általam leírt hibáról ( 4 oldal van)
Az Option menübel az Audio In (HDMI 3 - -jelen esetembe) de van a setup opció és azon belül a HDMI rész ahol lent Audio1- Audio 4 ad lehetőséget.
Mi is a gondom?
Az erősítőre rá van dugva a Vodafone (korábban UPC) STB, és egy WDTV player
Bekapcsolom a boxot majd utána megnyomom a "TV Scene" gombot és ráugrik a STB-adásra hurrá majd eltelik 4-5 másodperc és átvált az Audio1-r.Nem volt kedvem betallózni a szöveget ezért belinkeltem az oldalt ahol erről a jelenségről beszélnek.
-
LakiTomi
tag
válasz
#09634560 #54303 üzenetére
Értem. Így világos. Mivel nincs tapasztalatom magasabb kategóriájú hangfalak tudása terén, ezért muszáj lesz még hallgatóznom. Jobb először kérdezni, mielőtt hülyeséget vesz az ember.
(#54299) Quetz Pont ezt gondoltam én is a dolog kapcsán...
Valószínű további kérdéseimet a (pénzileg) haladóbban teszem fel kezdő tapasztalataim alapján. Csak nehogy onnan meg visszaküldjenek ide, mert tudásilag alulképzett vagyok a házimozizás terén. Ironizáltam.
-
sapex
tag
válasz
#09634560 #54170 üzenetére
Köszi az infót, egy lépéssel közelebb kerültem a beüzemeléshez.
Holnap ha minden jó megy megjonnek a HDMI kábelek az optikaival együtt aztán megpróbálom összekötni a redszert ,de úgy érzem ott is segítségre fogok szorulni, ahogyan láttam az AVR menüjét.Az ARCAM dirac livet nehéz alkalmazni?
-
sapex
tag
válasz
#09634560 #53971 üzenetére
Az egész pontossan mit jelent :
hdmi kabel a dunebol menjen az arcamba, arcabol egy masik hdmi a tvbe?
Milyen be ill.kimenet ez az arcamon.
A tv hangját optikaval kössem össze az avrrel ?(Van egy 2005 Yamaha avrem de azon meg nem letezett a hdmi , ezért nekem ezek új dolgok....)
-
ada19
senior tag
-
tomyka74
senior tag
válasz
#09634560 #53854 üzenetére
Bizony nagyon jó videó volt! És ahogy a legelején mondta,hogy talán fontosabb is a hangfal kiválasztásnál a szobaakusztika!!!!!!!!
Fészbúkos hifi/mozi csoportokban látom,hogy a szobaakusztikát borzasztóan alábecsülik az emberek nem is foglakzonak vele, értetlenül állok az egész előtt!
Legalább olyan fontos hanem fontosabb mint a megfelelő alkotóelemek kiválasztása egy rendszerben mint ahogy a videóban elhangzik!
Csak egy szösszenet volt részemről! -
Zephy
csendes tag
válasz
#09634560 #53645 üzenetére
Megpróbálom valahol lebeszélni hogy meg tudjam hallgatni Denonnal is a szetteket, lehetőleg a 4500-al.
Yamahaval hallgattam, pontosan nem tudom melyikkel, szerintem az RX-V685 volt.
A Marantz SR6013 valóban van feketében de az nem akciós, +80k amivel már a 4500 áránál tartok
Mennyire lenne ördögtől való egy Denon 3600/4500 + MA Bronze 6 5.0 + 6db Bronze 2 (4 mennyezeti, 2 hátsó) + 2db Klipsch R-120SW sub?
Esetleg a Bronze FX? Ez van az 5.0 szettben, árban ugyan az mint bronze 2 de a két irányba néző magas miatt én ezt csak oldalsó egységnek tudom elképzelni.
A MA sub nagyon nem nyert meg, karcsú volt a Klipsch után, arra mindenképp más megoldást keresnék de max 150/db körül, félmillió/db áron inkább kihagynám. -
-
rgeorge
addikt
-
KöGö
csendes tag
válasz
#09634560 #53431 üzenetére
Köszönöm a megerősítést
Használt szetten is gondolkodom (költséghatékonység) a Dali SPEKTOR szett helyett, a JBL ES80 szett házimozihoz jó választás lehet? Esetleg másik szettet nézzek inkább?
Zenét keveset szoktunk hallgatni.Illetve erősítőből használtan mit ajánlanátok Onkyo 686 szinten?
-
Gabesz87
veterán
válasz
#09634560 #53408 üzenetére
Tehát, ha jól értem: a hangsav eredetileg dd+, de mivel optikai kábelen max.DD megy át, így PL II lesz belőle, vagyis tobbcsatornasra felkonvertalt sztereó? Hát nem is tudom. Ha maximalista akarok lenni, és a legjobbat szeretném, akkor nyilván kénytelen vagyok használni a CEC-t, bár ahogy BBeci irta, elvileg ki lehet kapcsolni a be-kikapcsolas vezérlést mindkét eszközön. Vagy még ami megoldás lehet, hogy nem a TV netflix appjat használom, hanem a média lejátszón keresztül. Az úgy menne? Mármint a natív hangsav (DD+).
-
gabika0013
tag
válasz
#09634560 #53375 üzenetére
Az erősítőre tévé, médialejátszó és phono lenne kötve. A helyiség 40m2, ebből a nappali ~15m2. 4k nem lényeg, most is Full HD tévék vannak. 90% mozira lenne használva, a maradék net rádió, bakelit. Zenét javarészt PC-n hallgatok egy másik helyiségben. Milyen kategória? Ez nekem tág fogalom. Élvezzem is a filmet, miközben nézem...
-
gabika0013
tag
válasz
#09634560 #53355 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat neked és neked is, Quqesz. Ahogy elnéztem, ebben a kategóriában ezek a szettek mind ajánlottak... Mivel én sok-sok évre vennék rendszert és erősítőt, nem cserélgetném pár évente, ezért sokszorosan megrágom, hogy mire adok ki pénzt. Néha a bőség zavara is lehet hátráltató
. Persze nekem kell majd választanom, de mégis mi alapján? Sorsoljak közülük vagy egyszerűen csak melyik néz ki jobban?Higgyétek el, mi laikus emberek, jó páran így vagyunk ezekkel a kérdésekkel és ezért is vagyunk hálásak nektek, hogy igyekeztek mindenkinek segíteni
.
-
sarasota123
aktív tag
válasz
#09634560 #53320 üzenetére
a szüleimnél egyébként egy kis fiio dac van rádugva a tv-re optikain, és az rca-val egy yamaha stereo erősítőre, és simán megy a netflix. akkor ez nálam is működhet nem?
a tv gagyi dac-ját semmiképp nem szeretném használni, illetve a hdmi-s verzióra való 'újítás' is furcsa lépés lenne egy 200+os hifi erősítőről
-
Maxell014
senior tag
válasz
#09634560 #53278 üzenetére
Igaz most házimozi erösítőm volt, de csak sztereoban használtam. Nem akarom teli rakni a szobát hangfalakkal. Egy jó kis sztereó szett tökéletes lenne csak lehessen az erösítőre mélysugárzót kötni illetve a tv-t HDMI vagy digit audio kábellel rákötni és a pc vagy RCA to Jack vagy digit audio. És a bluetooth-t csatlakozást azért szeretném hogy párom is könnyen tudjon zenét hallgatni ha szeretné csak csatlakozik rá nem kell kábellel bíbelődni
-
Piftuka
veterán
válasz
#09634560 #53055 üzenetére
Köszi az info-t!
"De megbízható gyártótól (Polk, Quadral, stb) nem lutri vásárolni:"
Ennek kapcsán tudtok nekem segíteni ebben a döntésben, kérlek?
- Tehát ha az említett két, valódi 5.1-es, surround hangszórós soundbar valamelyikét választom, akkor kiválthatom a tervezett "belépő szintű" házimozit vele?
Lezso és mások szerint a "bögreszettek" színvonalát sem éri el. Tudom, hogy ez a kifejezés pejoratív, és az LG, SONY, Samsung, stb. műanyag házas, apró hangfalas, olcsó, "kész" házimozi szettjeit rejti.
Az AV-ONLINE oldalán, és más tesztekben viszont kifejezetten jót olvastam róluk. Ráadásul megjelent a JBL Bar 9.1 is... (Te tesztelted mindegyiket, BBéci?)
- Kizárólag Blu-ray lejátszóhoz használnám, csak filmekhez, és a lényeg a 3D, a 4K jel átengedés, valamint a "DTS-HD MA" hangszabvány támogatása.
Ugyanis egyre több olyan Blu-ray film van a gyűjteményemben, amelyen csak ilyen hang van.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W