Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36626) Hohocali


Hohocali
aktív tag

Srácok a Hans Zimmer prágai atmos koncert nagyon ott van. Nálam atmos-ban hatalmas élmény, ugyanazok a zenék sztereóban jóval kisebb élményt adnak. Ahogy melletem/mögöttem él a közönség, meg az egész tér. A BD menü sztereó Gladiátor zenével indul, és amikor elindítom a Gladiátor zenéjét atmos-ban, még sokadszorra is jön a wow, annyira megváltozik a tér. És bizony van amikor fentről is jön hang, pl. valamelyik szám előtt hátul fent balról-jobbra átvonul valami duda-szerűség. Az atmos azt tud(hat)ja visszaadni, ahogy a helyszínen szól az egész, pl. a terem visszhangokat. Ez otthon teljesen más lesz, amikor a szoba falairól kell visszaverődjön a frontok hangja (szerintem ezt akarta mondani János222). Persze ehhez atmos felvétel kell, nem valami utólag felkevert.
Ilyen "kifogások", hogy "giccses" meg Hans Zimmer együtt él a zenéjével... Ez most komoly? Ti azért jártok élő koncertre, hogy fapofával végig álljátok/üljétek az egészet?
Ki merem jelenteni, hogy ha ez a BD valakinél nem szól jól, ott a rendszerrel van valami hiba.

Dorian: nekem nem tűnt fel semmilyen túltolt mély (Denon 7200). Nem lehet, hogy az AVR-ed próbálja meg "mozisan" előadni az egészet, és ezt hasonlítod a sztereó láncodhoz?

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.