Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Flowtation #36346 üzenetére
Van ingazságod, azonban nem is hinné aki nem tapasztalta, hogy milyen szinten máshogy tud szólni egy rendszer, attól függően, hogy vannak elhelyezve az elemek, illetve az akusztikai környezettől...
Nyílván kompromisszumra minden esetbem kényszerül az ember, ahogy láttad nálam is van...
Az igazat megvallva volt olyan kép, amit egyszerűen nem értek, hogy a használóját, hogy nem zavarja/hallja, hogy bizony valami nem klappol...(függetlenül attól, hogy szépen néz ki)
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
A két kép vegyítése a mostani.Mert vetítőm jelenleg nincs,a hangfalakat meg Dali-ra cseréltem.
[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
A SILVERSTONE GD09B (?) HTPC mint videó oldalról mennyire jött be?
Jobban megnézve abban a PC házban egy régebbi NEC DVD író van. Esetleg a Blu-Ray olvasóval majdan?
HDMi 2.0 megoldódott?
Diszkrét VGA vagy az IGP-ről megy a lejátszás?
i7 rendszerű a beszerelt cuccok?[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
Az, és nagyon bejött! Hangtalan, nem rezonál, jól szellőzik.
I3 és Radeon VGA HDMI 2-vel, UHD minden formája okés, beleértve HDR-t, SDR-t, ahogy FP 3D is, ha már a projektor tudja. Szoftver KODI DSPlayer és MadVR. BD olvasó tervben, most régi DVD extrákat szoktunk nézni.
[ Szerkesztve ]
-
duran6
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Alapvetően a nulláról szeretnék házimozit kiépíteni.
-Erősítő: a Denon AV2400 vagy 3400-asban gondolkodom, eme döntésemen már nem nagyon változtatnék.
-Front L-R hangfalak: itt is eléggé ráhangolódtam a Yamaha NSF51-es hangfalpárra. De viszont itt már jönnének a kérdéseim is: sok helyen böngésztem és érdekelne a véleményetek a következő típusú hangfalakról, megérné e "leváltani" velük a Yamahákat? >>>>>>>>>>>>
>>>> Auna Line 501 FS-esei; Auna Line 600-as; igazából 200 font alatt szeretnék maradni (Belfastban élek).
-Surround hangsugárzók: Itt kérnék elnézést esetleges dilettantizmusomért, de mindenképpen meg kell kérdeznem: iszonyatosan drágának érzem az igazán jó háttérsugárzókat, esetlegesen kiválthatóak lennének-e álló hangfalakkal? Gondolok itt például erre:https://www.hifi-tower.co.uk/HiFi-TV/HiFi-Systems/Hifi-Speakers/Ash-Black-Silver-Home-Hifi-Cinema-Theatre-Surround-Tower-Speakers-1400W.html
Simán megérné nekem, ha tudnám hogy tökéletesen elégséges volna 7.1-es anyagok kiszolgálására...
(vagy beszereznék 4-et mondjuk az LTC L 766-osokból...)-Center: Tannoy-ban nem csalódtam eddig, valszínű az lesz.
-Subwoofer: Valószínűleg Yamaha NSF W050.Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy lesz aki hupililát fog hányni az olvasottaktól, de sajnos a pénztárcám véges.
Nagyon köszönöm a megtisztelő válaszokat. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz duran6 #36371 üzenetére
Nem vetted figyelembe a házimozi alapszabályait!
Az erősítő árának kétszeresébe kerüljön az 5.0 szett ebben nincs benne a szubláda ára!
A hangdobozoknak egy bizonyos gyártó, azonos családjából kell származniuk, a mélyláda lehet másfajta!
Ameddig ezeket nem állítod össze fejben, addig nincs értelme kérdéseket feltenned.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Q
senior tag
válasz #45250816 #36291 üzenetére
Csak, hogy legyen még egy vetítős rendszer:
A régi projektor miatt az egész rendszer jelenleg jobbra van eltolva. Az új projektor nagyobb rugalmasságot enged a elhelyezésben. Vissza tudok költözni kb 50 centit balra. Már csak időt kell hozzá szereznem. De amikor időnk van, akkor inkább filmezünk, nem állok neki a szerelésnek. A"rack"-be beköltözött még egy végfok, az Atmosnak, még ott is nagyobb helyet kell vágnom a téglafalba. Összetett a probléma, viszont minden filmezéssel töltött perc még ebben a felállásban is élmény. Zenehallgatás itt nincs. A kép minősége silány, de csak telefonos, és mindent fényt felkapcsolva is sötét van a helyiségben.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Runco LS5
-
törölt tag
Sajnos nekem nincs jó tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogyha eltérő márkájú, vagy azonos márkájú, de eltérő családból származó hangfalakkal állítjuk fel az 5.0-ás rendszerünket.
Nekem egyszer a center volt egy teljesen más márka, és egyszerűen olyan volt, mint egy kakukktojás a rendszerben.
Az Auna termékeket én elfelejteném, valószínűleg olyan lehet, mint a kínai ruha. Itthon a fő forgalmazója ezeknek az Electronic Star, ezzel mindent elmondtam...
A általad kinézett frontokhoz a Yamaha NS-P51 illik, ebbe van 2 háttérsugárzó és 1 centersugárzó.
Ehhez a hangfalszetthez az általad említett erősítők túl nagyok lesznek, főleg a 3400-as.
Mélyládának a Yamaha NS-SW100-at javaslom az SW050 helyett, mert nagyobb a teljesítménye, és itthon árban ugyanannyi.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
A VHS technikát (Panasonic Fxx hifi?),hogy tudtad rácsatlakoztatni a rendszerbe és a projiba? Felbontása még analógosan is türhető vele?
Nincs szívem kidobni őket,de rátéve egy LCD-re nagyon kijön a kép minőségi korlátja. Legtöbb mai középkategóriás TV-ből már az analóg csati is kikopik lassan.[ Szerkesztve ]
-
PeterD_81
csendes tag
-
BBéci
legenda
válasz PeterD_81 #36381 üzenetére
Ahhoz, hogy a frontsugárzókat kivedd a szekrények közötti szűk résből, és a centersugárzó középen legyen, ahhoz nem kell dedikált moziszoba. A háttérsugárzók zavaróan közel vannak a kanapéhoz.
Aztán ott van a sok üveges ajtajú szekrény, amiket száműzni kellene egy házimozira és zenehallgatásra is használt szobából.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
m3ss
veterán
latom paran toltatok hasznalt hirdeteseket is. esetleg vki tud center hangfalat ajanlani mostani kinalatbol 20-30e kornyeken?
tipus mind1, budget hazimozihoz lesz, frontok 2 nagy 3 utas zart videoton polcsugarzok, egesz jol szolnak amugy...surround meg egy hasonlo hangfalpar csak 25 evvel ujabb es pioneer nyilvan idealis nem lesz, de meromikrofont raeresztjuk es lesz ami lesz.
sub nem lesz egyelore, szoval nem 5 cm-es melykozepes center kellene.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
válasz sixpak #36390 üzenetére
Ne méret és súly alapján ítéljük meg a hangfalakat, hanem a hangjuk alapján. Sok embert ért már kellemes meglepetés, amikor a méretét meghazudtoló hangzásra volt képes egy hangdoboz.
De ez a PSB-center szerintem is felejtős, csak az akciós ára miatt javasoltam...
Akkor ehelyett Polk Audio centert javaslok, azokat dicsérik általában.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Q
senior tag
Köszi! A ház alatti garázs egy részét áldoztam be. Szerencsére adott a hely a fix vászonhoz. Sajnos kicsit átjárós a szoba, 3 ajtó is van, ezért így komprumisszumos a hangfalak elhelyezése, de ez van. Nem vagyok maximalista, tudom élvezni ami van
(#36378) jeni
Az előző projektornak volt kompozit bemenete, azon keresztül érkezett a kép egy Panasonic NV-F70-ből. De már csak a tunert használtam belőle, amikor néha haverokkal meccset néztünk. Amit lehetett beszereztem DVD-n, BD-n vagy a virágboltban. Nem érdemes már a kazettákkal foglalkozni, pocsék a kép VHS-ről, de sajnálom kidobni őket.(#36390) sixpak
Köszi! Ez egy L alakú helyiség, 18,5-19m2. A "nézőtér" 3x5,4m.Eladó: Runco LS5
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! 5.0 ás szettemhez van még ilyen fali lapos hangfalpárom. Milyen felállásba lehetne ezt hasznosítani? Plafonra Atmos vagy valamilyen Surround hangfalként
-
duran6
csendes tag
Nagyon örülök a sok felkiáltójelnek a mondataid végén...
Külön felhívnám a figyelmedet, hogy abszolút udvariasan tettem felkérdéseimet.
Köszönöm azt a remek tanácsot is, hogy hangládákra költsek dupla annyit mint az erősítőre... Ha Rockefeller volnék, valószínűleg fel se tettem volna a kérdéseimet mert lenne keretem mindent megvenni ami szem szájnak ingere... De valószínűleg nem jött át az a mondatom, hogy a pénztárcám véges.
Az, hogy a hangládák lehetőleg származzanak azonos gyártótól teljesen elfogadható, no komment.
Külön öröm az is, hogy megszabnád, mikor tehetek föl kérdést és mikor nem... Egód az van, meg kell hagyni...A tisztán látás végett és ez nem csak neked szól, nem tudok és abszolút nem is akarok milliós hig-end házimozit kiépíteni, csupán szeretném minél minőségibb cuccokkal létrehozni a jövőbeni házimozimat, de ha itt ez a divat, hogy a csóringer kezdőket így "helyre teszed" egy "Házimozi belépő szinten" topikban akkor az utánam érkező rookie-k mire számítsanak, mondjuk tőled...?
-
jeni
félisten
7.1 szett
több választék más bolt
az is jó kezdetnek ha a hangfal csomag egy árban van a Denon X2400-al bár én az X2300 (bizonyos értelemben csalódtam benne) után inkább az X3400-t venném,sőt ha akciósan megkapod a X3300 akkor jó vételt csinálnál[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest