Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26801) RobexX10 válasza zsoika (#26785) üzenetére


RobexX10
aktív tag

Köszönöm az infot. Tudom hogy kell még hozzá hangfal. A lényeg hogy megoldható lehet ezzel a szettel is. Még azért körülnézek mik vannak :)

(#26802) BBéci válasza daniel2121 (#26798) üzenetére


BBéci
titán

Az a lényeg, hogy a tulajok között volt egy hanyag, aki nem vigyáz a cuccaira. Hogy a legutóbbi,vagy korábbi, az mindegy. Okkal feltételezhető, hogy a használat során sem a gondosság és az odafigyelés volt jellemző.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#26803) zsoika válasza BBéci (#26802) üzenetére


zsoika
addikt

Az erősítőre gondolom jobban vigyázott....azt nehezebb elhagyni. :D
Én a korábban vásárolt 4 erősítőim közül, 2-höz ebay-ről kellett b.mikrofont rendelnem.....egyébként rendben voltak.

(#26804) BBéci válasza zsoika (#26800) üzenetére


BBéci
titán

A pocsék fekete és az inhomogenitás éppen elegek ahhoz hogy házimozira alkalmatlan legyen. OLED-jeik sem jók igazán, Sony, Panasonic lealázza, igaz, drágábbak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#26805) daniel2121 válasza Lacielvtárs (#26799) üzenetére


daniel2121
senior tag

Köszi, de nem vagyok szegedi, de még a közelben sem. Pesthez vagyok közelebb.

[ Szerkesztve ]

(#26806) Quetz válasza daniel2121 (#26805) üzenetére


Quetz
őstag

A mélynyomó beállítása lehet problémás, mert ott a saját erősítője, esetleg DSP algoritmusa extra késleltetést okozhat. Mikrofon hiányában kénytelen leszel próbálgatással beállítani, ami gyakorlat híján nem lesz egyszerű.

(#26807) zsoika válasza BBéci (#26804) üzenetére


zsoika
addikt

Igazad van! Filmre alkalmatlan , sportra meg méginkább.....egyedül a mesék futnak rajta szépen(színes és kevés a fekete). Az igazság az hogy a VA panelnak is megvannak a maga bajai. A technológiából adódóan nincs jó döntés(IPS vs VA, EDGE vs DIRECT LED) ,csak kevésbé rossz.
A helyes út az OLED ,de az drága nekem, vagy a régi plazma Pio kuro...ott meg a beégés és egyéb fogyasztási anomáliák tarolnak. Szóval marad ez azt jónapot
.

Quetz: Nem véletlen teszi nekem is az AVR 4,5m-re a kb 3,5m -re lévő SUB-okat.

[ Szerkesztve ]

(#26808) BBéci válasza zsoika (#26807) üzenetére


BBéci
titán

A beégés legalább annyira jellemző az OLED-ekre, mint a plazmákra. Az áramfogyasztás emlegetése mindig kiakaszt, mivel egy 50 colos plazma amnyi teljesítményt vesz fel, mint egy szubláda, vagyis kb. 170 wattot.
VA egyetlen hátránya az IPS-sel szemben, a kisebb betekintési szög, de az házimozis felhasználás során egyáltalán nem érdekes.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#26809) Nemir Ombe válasza BBéci (#26808) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

"A beégés legalább annyira jellemző az OLED-ekre, mint a plazmákra"

Szerintem ezt nem kellene ilyen egyértelműen kijelenteni 1-2 hét "teszt" alapján .... ;)

(.... mert kb. akkora marhaság, mint az AVO-s "pana oled bemutatóban" az a rész, hogy "a panel élettartama kapcsán bíztató, hogy hatalmas ígéretek helyett inkább karbantartó szoftvert vetnek be a beégés ellen", mintha ez az ő "találmányuk" lenne .... :D ;) )

Hmm ....

(#26810) BBéci válasza Nemir Ombe (#26809) üzenetére


BBéci
titán

Minden jel arra mutat, hogy fenyegeti a beégés azokat a tévéket is. Zsákszámra hordták szervizbe az OLED kijelzős telefonokat és a Panasonic okkal építette be a regenerálást. Erről azóta jelennek meg cikkek, amióta létezik OLED.
Miért tetted idézőjelbe a teszt szót? Úgy véled, nem megfelelően végezzük a munkánkat?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#26811) VoidXs válasza BBéci (#26810) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Tekintve, hogy soha egy rossz szó nem hangzik el ott semmiről (ez lényegében bármelyik AV-magazinra igaz, ezért se veszem egyiket se komolyan), holott itt mindent fikázol, ami csak a házimozi része lehet, elég messze vannak azok az írások a teszt fogalmától. Bemutató esetleg.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#26812) BBéci válasza VoidXs (#26811) üzenetére


BBéci
titán

Az durva túlzás, hogy rossz szó nem hangzik el. Ami hibát hallunk, látunk, azt kegyetlenül leírjuk.
Hogy a témánál maradjunk, nem tudok semmi eget rengető negatívumot írni az EZ950-ről, pedig baromi jól esne. Erősen megválogatjuk, hogy mit tesztelünk, miről írunk. Aminek a minősége szerintünk nem ér el egy bizonyos szintet, azzal kínlódjon valaki más. Olyanokat választunk tesztalanynak, amire kíváncsiak vagyunk, mert tudjuk, feltételezzük, hogy élmény lesz vele foglalkozni. A Pana OLED után akartak adni valami csúcs LCD-t tesztelésre. Köszönettel visszautasítottam, mert nem vagyok mazochista.
Az visszautasítom, hogy mindent fikázom! Ez durva, rosszindulatú megjegyzés. Minden esetben az őszinte véleményemet írom le. Nem csak itt, hanem a cikkeimben is.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#26813) tomyka74 válasza BBéci (#26812) üzenetére


tomyka74
senior tag

megüttötte a szemem az előző dialógus és nem bírom ki,hogy ne szóljak hozzá!
először is nemtom,hogy milyen körülmények közt tesztelik a tv-ket de mint ahogy emliettted " az LG semmire nem való nem még házimozira "vagy valami hasonló . nekem volt LG plasmám most a 3. LG 3D led tv-m van
50"-os és biztos,hogy a fa..omba sincs képminőségben 3D megjelenítésben (passzív, ami a legjobb )!! hozzá képest se a Pana se a Sony.
én végig néztem nagyon sok tv-t nemcsak a boltban, sőt !! hanem otthon ( mert ugye ott fogod nézni azzal a kábel tv adással és az azon a mozi rendszeren )haveroknál,ismerősöknél és messze az LG-nek van a legjobb képe!! de persze kinek melyik tetszik, de sztem kurvára más képet mutat egy tv ilyen akármilyen "tesztelésen"
mint otthoni környezetben ahol faszául beállítgatod ahogy neked a legjobb a képe meg stb.
én ezért nem is hiszek az ilyen teszteknek!
jaaa és azt se felejtsük el,hogy nyilván az a tv lesz a "teszt" alatt a legjobb aki a legtöbb pénzt tolja vagy éppen fényesre nyalja a tesztelő seggét!

nem akarok senkit megbántani de sajna ez így van kis hazánkban.
egyébként szerintem is elég sok mindent "lefikázol" gyorsan. (megelőzöm a kérdést nem tudok most konkrét példát mondani és nem is áll szándékomban csak ahogy olvasgatom én is a kérdésekre adott reakcióidat!)

ez megint csak egy vélemény volt! :)

[ Szerkesztve ]

(#26814) tomyka74 válasza tomyka74 (#26813) üzenetére


tomyka74
senior tag

bár én kicsit elfogult vagyok mert én nagyon LG tv-s vagyok.
nálam A TV (hamár említjük) akkor a LOEWE !
remélem egyszer ajd meg tudok venni egy nagyon fullosat és kurva kiba..tt nagyot! :D

(#26815) s7evcsenko válasza tomyka74 (#26813) üzenetére


s7evcsenko
addikt

"3D megjelenítésben (passzív, ami a legjobb )!!"

Ez egy nagyon téves megállapítás. ;]

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#26816) johnywalker


johnywalker
őstag

Az említett tv gyártóknak (Sony, Panasonic) van e esetleg saját tévépanel gyártásuk?Vagy esetleg az Lg Ips-eket pakolják a készülékeikbe? :D :U

[ Szerkesztve ]

(#26817) mettek válasza BBéci (#26812) üzenetére


mettek
addikt

Nálam azért meg lehet nézni milyen a képe és 3d-je egy 65 colos lg c6v olednek! Nyilván nem tökéletes tv, alacsonyabb fényerővel bír mint a samu qledje de itt végtelen a kontraszt ami a legfontosabb sztem. Plusz ha a sötétben házimozizást nézzük akkor nem is kell nepkitörés szerű fényerő.

Nekem konkrétan hányingerem van az olyan panelektől ahol sötétben látom a széleken a felhősödést....ha nem lenne oled akkor inkabb projektort vennék mert bár szar a kepe de legalabb nagy.

Nyilvánvaló hogy a sony oledje jobb (amugy a panelt ő is az lg-től veszi), láttam én is de bőven 1misi fölött táncol, az Lg-met meg kb féláron vettem ahhoz képest.

Amugy meg kár is a márkákon és minőségen lovagolni hisz minden pénztárca függő. Nyilván mindenki 75 colos sony, pana oledet venne meg 2 millios 4k projektort ha tehetné.

S7evcsenko: az igaz hogy a passziv 3d felezi a felbontást emiatt elvileg jobb a kép az aktiv 3d-n de a valosagban nem tudod megkulonboztetni. Nekem volt plazmám aktiv 3d-vel és utana oled passzivval es valoban jobb a passziv mert minosegben nem latsz kulonbseget, es a szemet/agyat sem fárasztja. Az aktiv 3d-nel mindig megfajdult a fejunk. Ennél nem, nincs vibrálás.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#26818) tomyka74 válasza s7evcsenko (#26815) üzenetére


tomyka74
senior tag

én nem "teszt"-ből olvastam ezt hanem ahogy látom! ;) :D

(#26819) zsoika válasza mettek (#26817) üzenetére


zsoika
addikt

Mindenben egyetértek ! Jó Én elcsesztem mert abból indúltam ki, hogy minek a smart ha lesz MP. Abba meg nem gondoltam bele, hogy a jobb panelű tv-be alapból raknak smartot...ha kell, ha nem. Tesómnak már a lg 49lh630v-t ajánlottam (ha jól emlékszem) és azon már nem látok nagy hibát. Nekem is olyat kellett volna vennem +25eFt én még mindig 150eFt -nál tartunk. A drágábbak nem a mi családunknak készültek. Van még egy 49lf540v VA paneles is ...hát azon meg fakók a színek és EDGE ledes... felhős .

[ Szerkesztve ]

(#26820) tomyka74 válasza mettek (#26817) üzenetére


tomyka74
senior tag

" Nyilván mindenki 75 colos sony, pana oledet venne meg 2 millios 4k projektort ha tehetné. "

én biztos,hogy nem,én akkor is LG-t vennék vagy Loewe-t ugyanúgy az említett 2 milkás kategóriába!

a projektort meg se említsük az egy nagy fos! :D

(#26821) fehér_ember válasza tomyka74 (#26813) üzenetére


fehér_ember
addikt

Nekem lg ips van, és én is sok tv képét megnéztem/hasonlítottam a boltokban, úgy választottam.
Tény hogy otthon, este, nem szabad megvárni a stáblistát, mert iszonyat kiábrándító. Ennek ellenére együtt lehet vele élni, még esti mozizásoknál is, mivel ritkán van olyan hogy ezt észlelni lehessen.
De azért elég fura volt ezzel először szembesülnöm, mivel 2006-tól 2014-ig egy samu av panelessel éltem együtt és ott nulla felhősödést észleltem. Szóval azt hittem a technika 8-év alatt csak előre haladhat, nem gondoltam volna hogyha bármit is választok, az valamiben is gyengébb lehet a régi kis tévémnél. Tévedtem.
Passzív 3D-je rendben van és amíg nincs sötét, ár-érték bajnok.
Amúgy engem az hogy a fekete mennyire fekete soha nem érdekelt és nem is fog, mivel a való életben sincs végtelen kontraszt, mindenhonnan verődik vissza fény, még este is, másképp egyáltalán nem látnánk semmit, olyan meg nem szokott előfordulni. (csak ne legyen foltosodás a háttérvilágítás miatt). Régen a pc-s játékoknál is mindig vettük felfele a fényerőt a crt monitoroknál hogy lehessen valamit látni, ott sem volt jó a túl sötét és nekem nem is hiányzott sosem. Az egész minél feketébb csak arra jó, hogy a túlhúzott színek csak még jobban mutassanak mellette de egyébként értelmét nullának tartom (és igen az ips is túloz színek tekintetében).

[ Szerkesztve ]

(#26822) tomyka74 válasza fehér_ember (#26821) üzenetére


tomyka74
senior tag

ezzel tökéletesen egyet értek de tényleg! :R

én imádom az LG tv-m slussz pasz! ( amugy most meg külön tökre örülök,nem is hittem ,hogy ennyi LG tv-s van ezen a fórumon ) !

nem mellesleg apró betűsen jegyzem meg,hogy a haverok mikor itt vannak és mutatok nekik valamilyen filmet akár nem 3D-t mindegyiknek az a reakciója ,hogy " azta kurva milyen fasza képe van " nála otthon nincs ilyen!!
én erre mindig csak annyit mondok nekik,hogy hát igen LG-t kellett volna venni nbem olyan sz:rt! :D
Pana -Samu-Sony ,az micsoda valami betegség? és azokat hány jével írják? :Y :Y :DD :DD

(#26823) zsoika válasza fehér_ember (#26821) üzenetére


zsoika
addikt

"De azért elég fura volt ezzel először szembesülnöm, mivel 2006-tól 2014-ig egy samu av panelessel éltem együtt és ott nulla felhősödést észleltem. Szóval azt hittem a technika 8-év alatt csak előre haladhat, nem gondoltam volna hogyha bármit is választok, az valamiben is gyengébb lehet a régi kis tévémnél. Tévedtem."
Apámmm...mintha a fejemben járnál! Pont ezt gondoltam én is. Egy 32" hdready Samsungom volt előtte.

tomyka74: A "betegség" tv-k mind jobbak az LG től(azonos kategóriában) ,de drágábbak is . A magyar ember meg árérzékeny....ezért van annyi LG-s és nem azért mert annyira jó. LG-ből egyel nagyobbat lehet venni mint a többiből és ugye a haveroknak csak a méret számít. ;]

[ Szerkesztve ]

(#26824) Jegesmaci81 válasza tomyka74 (#26820) üzenetére


Jegesmaci81
aktív tag

Ez a hozzászólásod csak azt bizonyítja, hogy nem racionálisan döntesz hanem az érzelmeid alapján.

"...a haverok mikor itt vannak és mutatok nekik valamilyen filmet akár nem 3D-t mindegyiknek az a reakciója ,hogy " azta kurva milyen fasza képe van "

Akkor a haverjaid összepisilnék magukat egy Pana Oled tv-től de szerintem még egy jó öreg plazmától is.

[ Szerkesztve ]

(#26825) #98221312


#98221312
törölt tag

Nem akarok senki mellett állástfoglalni, de miért baj az, hogy ha Béci leírja (több évtizedes tapasztalata alapján) egy adott termékről a véleményét, amit letesztelt?? Szerintem pontosan erről szól a fórum... A kissé nyers stílusban sem látok semmi kivetnivalót. Nem leánynevelde... :D

[ Szerkesztve ]

(#26826) fehér_ember válasza fehér_ember (#26821) üzenetére


fehér_ember
addikt

"Az egész minél feketébb csak arra jó, hogy a túlhúzott színek csak még jobban mutassanak mellette de egyébként értelmét nullának tartom ..."
Pontosítva: Természetesen, a nem túlhúzott színek is jobban mutatnak melette, ennyi az értelme. Amúgy persze ez nem baj, én se bánom ha kicsit még szebbek a színek mint a valóságban; csak azt nem szeretem amikor mindenfajta más valótlan dologgal próbálják elmagyarázni az abszolút fekete értelmét.

[ Szerkesztve ]

(#26827) tomyka74


tomyka74
senior tag

zsoika, Jegesmaci81 ! ez mind nem igaz jóóóóóó ! és az én apám sokkal erősebb volt!!! :DD :DD :DD :DD

(#26828) Jegesmaci81 válasza #98221312 (#26825) üzenetére


Jegesmaci81
aktív tag

Ritkán értek egyet BBéci szélsőséges nézeteivel, mert szerintem sokszor esik túlzásokba fikázás terén de TV fronton sajnos nagyon igaza van. Engem nagyon elkeserít hogy jelenleg 500ezer Ft-alatt szinte lehetetlen normális képminőséggel rendelkező Tv-t venni. Az pedig még elkeserítőbb, hogy 1-1 képminőségi vita alatt még mindig lehet példálózni a KURO-val.

(#26829) hm15 válasza BBéci (#26804) üzenetére


hm15
senior tag

Az ilyen szakmaiatlan hozzászólásaid miatt jogosan nevetnek ki vagy nem tudnak mellette elmenni. Az AVO ellenében a Rtings (is) valódi teszteket készít, az egyenlő OLED-ek között is hirdetnek győztest, de lealázás és hasonló dilettáns szóhasználat legkisebb mértékben sem jelenik meg. https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-type/oled

De, hogy láss is valódi teszteket, ha elkerülte volna figyelmed az LG mellett:

Sony A1E OLED, LG B7 / B7A OLED

[ Szerkesztve ]

(#26830) s7evcsenko válasza mettek (#26817) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Nekem most Sony LCD aktív van, előtte pana plazma aktív volt, de mikor átjön egy lg-s passzívos haver és megnézi az aktívot, akkor mindig úgy megy el, hogy vesz egy aktívot...
És mikor én megyek át hozzá, akkor úgy jövök el, hogy sose lesz LG-m. ;]
Lehet, hogy valami szarul van nála beállítva, de felüdülés újra atívat nézni az után.
Mondjuk hozzáteszem, manapság már jó, ha havonta 1x 3D-zek, szóval majdhogynem mindegy melyik a jobb, lassan teljesen el lesz hagyva.

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#26831) Jegesmaci81 válasza hm15 (#26829) üzenetére


Jegesmaci81
aktív tag

Mert az idegennyelvű cikkeket nem a forgalmazók finanszírozzák ugye?

(#26832) hm15 válasza Jegesmaci81 (#26831) üzenetére


hm15
senior tag

Számokat, valós mérési eredményeket látod, elolvastad? Hirdetnek győztest? Nem, teljesen egyenlőnek ítélik. Hol van ez a lealázástól kérdem én? Akarsz még rendes teszteket látni ugyanilyen eredménnyel, vagy olvasod a termékbemutatókat?

(#26833) tomyka74 válasza hm15 (#26829) üzenetére


tomyka74
senior tag

ennyi! köszönjük emese! :C
úgy látom meg is van a következő LG tv-m.

(#26834) hm15 válasza tomyka74 (#26833) üzenetére


hm15
senior tag

Akármelyik OLED-et veheted, csekély mértékű különbség BFI-ben lesz, de ahol van, ott sem működik jól.

Kalibrálás szintjén olyan kicsik a különbségek, hogy 99,9% vásárló számára az ugyanazzal a panellel szerelt típusok között nincs különbség.

Lealázás, egy szakmailag magára adó újságíró ilyet nem írhat le. Ha lesz is alázó OLED, arra még várnunk kell.

(#26835) fehér_ember válasza s7evcsenko (#26830) üzenetére


fehér_ember
addikt

Én sem akarom agyon dícsérni az LG-t mert más tv-k is jók, de drágábban; szerintem ha a háttérvilágítás nem látszana fekete háttérnél akkor nagyon ott lenne; de azért még így se rossz; és főleg nem 3D-ben.
Én a 660s-ben a beépített 2.1 minőségét is jónak tartom, de szeretem azt is hogy optikaira küldi rendesen a hangot auto-ban és pcm-ben is és a magic remote is bejön; filmnézésnél pedig mindig átteszem 24Hz-re mert úgy az igazi.

[ Szerkesztve ]

(#26836) tomyka74


tomyka74
senior tag

most viccet félre téve!
mikor én akár bementem a mm-ba. vagy akármelyik "tv-s" boltba nekem mindig is az LG tv képe állt a legközelebb az én elképzelt képi világomhoz,hogy sztem egy tv-nek milyen képnek kell lennie.
mindig is az LG képe volt a legszebb/legjobb a szememnek, a 3D kérdés sem volt kérdés nekem az Lg passzív-ja mindig jobban tetszett mindegyik másikénál.
és sztem ez a lényeg,hogy neked pont melyik a legkedvesebb képi világú a többi meg le van szarva.

(#26837) tomyka74 válasza hm15 (#26834) üzenetére


tomyka74
senior tag

stimm!

(#26838) mettek válasza s7evcsenko (#26830) üzenetére


mettek
addikt

Azért nem mindegy neked és neki milyen kategóriájú tv-je van. Egyszer ugorj be pécsen és nézd meg az oled 3d-jét. Persze azt is el tudom képzelni hogy sas szemed van ezért háklis vagy a felbontásra :D

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#26839) stingy2


stingy2
senior tag

Sziasztok. Rendeltem az elektrowelt24-ről egy ilyet:[link]
A kérdésem az lenne - attól,aki már rendelt onnan - hogyan működik náluk a fizetés?
Paypalt választottam, de nem irányított át a PP-ra, hanem jött egy email, hogy 36 órán belül küldenek vmi infót.
Náluk ez így "normális", v elrontottam valamit? (német nyelv nem az erősségem finoman szólva) :) Köszi

INTJ

(#26840) tomyka74 válasza fehér_ember (#26835) üzenetére


tomyka74
senior tag

jááááá nem mondod,hogy egy LM660s tulaja vagy?? :Y :Y
nekem is olyan volt az előző 3D tv-m !!! mai napig azt mondom,hogy a világ legszebb tv-je !
csak azért cseréltem le mert nekem 42"-es volt és nagyobbat akartam de már nem lehetett kapni így vettem a mostani 50" LF652v-t .ez is 3D. nekem egyébként annyira tetszik a 3Dtv ,hogy ha lehetne akkor én tv adást is csak abban néznék!

[ Szerkesztve ]

(#26841) hm15 válasza tomyka74 (#26836) üzenetére


hm15
senior tag

Én plazma vagy most már az OLED fekete és kontrasztja mellett tudtam nagyobb kompromisszumok nélkül filmeket nézni, míg nem kezdtem vetíteni, ezért az IPS LG feketéje számomra kevés tévében, de lényeg, hogy te élvezd. Aki viszont szakmailag hozzászól, lehetne tárgyilagosabb.

[ Szerkesztve ]

(#26842) tomyka74 válasza hm15 (#26841) üzenetére


tomyka74
senior tag

igen a feketéjével teljesen egyetértek veled de nekem valahogy eltörpül a többihez és ezért nem is érdekel.

(#26843) Hohocali válasza stingy2 (#26839) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Így normális. Majd kapsz e-mail-t.

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#26844) Jegesmaci81 válasza tomyka74 (#26842) üzenetére


Jegesmaci81
aktív tag

Elképesztően elfogult vagy a TV-d képminőségével szemben. Ilyet csak Iphone és E46 fanatikusok körében tapasztaltam.

(#26845) I'am Dony válasza tomyka74 (#26822) üzenetére


I'am Dony
őstag

Nem tudom milyen sorozatú az LG Tv-d és lehet, hogy neked nagyon tetszik a képvilága, megjelenítése, ez egyéni ízlés kérdése, amiről nem vitatkozunk, mindazon által ez a hsz. nem igazán azt tükrözi, hogy valóban tájékozódtál a vásárlás előtt egyéb gyártók kínálatából is. Szóval mielőtt a hitvita és LG promó folytatódna, javaslom nézz meg egy W8, XE9, A1 készüléket csak összehasonlításként. Mindezt ne az MM-ben tedd meg és szerintem nagyjábjól eddig lesz/volt LG-d... :R

(#26846) I'am Dony válasza tomyka74 (#26840) üzenetére


I'am Dony
őstag

Bocsánat, most látom: 50" LF652v
Hagyjuk az előzőt. Ehhez hasonlítasz bármit?
No comment...

(#26847) s7evcsenko válasza mettek (#26838) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Az a bajom, hogy 65"-os tv kell a nappaliba, hogy élvezhető legyen, az oled ebben a méretben arany áron van, és egyelőre nem szánok ennyi pénzt tv-re.
Ebből kifolyólag mindegy is, hogy annak milyen a 3D-je. :B

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#26848) Norbi 72 válasza tomyka74 (#26820) üzenetére


Norbi 72
veterán

a projektort meg se említsük az egy nagy fos!

Ez azért erős,nálam meg lehet nézni egy Benq 1070-est LG 50PK350-es plazmával.

Elgondolkodnál szerintem.. :K

(#26849) tomyka74 válasza Jegesmaci81 (#26844) üzenetére


tomyka74
senior tag

Igen egy iphone6s boldog tulaja. :)

(#26850) Nemir Ombe válasza BBéci (#26810) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Tényleg semmi bajom a munkátokkal, mint láthatod olvasom is az írásokat ... csak nekiállni egy valódi tesztnek úgy, hogy a cikkíró(k)/tesztelő(k) az "alapokkal" sincsenek tisztában, az megérdemel egy ""-et .... ;)

(.... az OLED topikban már nem egyszer ki lett tárgyalva, de röviden amire reagáltam: a "fix beégéshez" elég rendesen kell gyilkolni egy OLED TV-t, IR előfordulhat, de a regenenerálás ezt eltünteti (ráadásul ez nem "Pana találmány", minden OLED-ben ott van (LG-ben is, mivel az ő technológiájuk :D) mivel a panel velejárója és 4 óra használat után automatikusan lefut), a mobilos példád is sántít, mert az egy tök más OLED technológia (AMOLED), nézd meg pl. mennyi LG Flex 2-őt vs Samu Sx mobilt vittek vissza beégéssel.... a (látott) képminőség meg szubjektív, van akit a gyári beállítások "már feldobnak", van aki tovább megy, de (én személy szerint) két OLED TV között szemmel látható jelentős (vagy akár zavaróan más) képminőségbeli különbséget még nem bírtam látni, az egyebekben lehet az egyik jobb/rosszab, de látható képminőségben (persze rendesen beállítva) csak a "márkahűség/márkautálat" miatt lát valaki "jelentős" különbséget .... szóval; csak arra celoztam korábban, hogy egy teszt írása előtt meg kellene ismerni az "alapokat", a továbbiak meg lehet akár teljesen szubjektív vélemény is .... ;) )

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.