Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
-
X2N
őstag
Ez a Yngwie Echo Etude nagyon komoly. Nem tudtam hogy hangerő potméterrel meg delay pedállal ilyet is lehet ....
[ Szerkesztve ]
-
FockeWulf
tag
Van itthon egy DSL5, egyszer fejembe vettem hogy eladom, toldok hozzá és veszek egy silver jubilit, aztán élőbe hallgatgatva megállapítottam hogy szép meg jó, de nekem semmivel sem jobb mint a DSL, hazaérve azonnal levettem a GSről a hirdetést, azóta is megvan a DSL és szeretem, bitang jó kis gyakorló/szoba kombó.
-
bigrob
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #59064 üzenetére
Nem tudom ki lehetett az a mockosz kisz jelentgető...
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
benvolio
őstag
A gyerek állandóan rendelget a Shein-ről, hát ránèztem èn is van e valami nekem való. Daddario exl120 gitárhúr nem volt ezer forint, megis jött kèt garnitúra. De gitárpánt is befigyelt kèt darab, meg gitárra vagy asztalra csiptethető telefontartó óccóèrt.
-
benvolio
őstag
válasz Alexios #59073 üzenetére
Nem tudtam, hogy ezt is hamisítják. De így, hogy nincs felhúrozva semmi különbséget nem látok és nem érzek rajtuk. Az egyik magyar boltból van: [kép1] [kép2] A kisebbiken (magyar) rajta van ez a felirat (google lens fordító): [kép3] Ezen kívül semmi különbség, de hogy mi hallható hangzásba és milyen játszani rajta azt még nem tudom illetve lehet megmondani sem fogom tudni. [kép4] [kép5] [kép6].
-
Zoli133
addikt
Nem is írta pár napja megjött a jobbos HB fusion III,
elsőre fura a jobbos gitár, bár a kezdeti bénázás minttha könyebb lennne mint 15 éve volt baloson és íme a (pocsék minőségű) kép a balos RG melettt, fura...."It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
dl650
tag
válasz benvolio #59076 üzenetére
Én az Aliról rendeltem Elixir Optiweb-et szintén nagyon olcsón. Hangzásban sokkal szebben szól mint ami a gitáron volt,bár azt sajnos nem tudom megmondani, hogy milyen márka volt a régi. Mivel nagyon kezdő vagyok és semmilyen összehasonlítási alapom sincs így nem tudok értékelhető véleményt mondani. Tapintásra és játszhatóságra sokkal jobb a réginél,de a régi valószínűleg 10-es volt ez meg 9-es és persze régi használt húr. Amit sikerült megnéznem: a húrozáskor elvágtam a vastagabb húrt és a belseje kör alakú volt, a gyári pedig ha jól tudom szögletes. Élettartam meg majd kiderül.
-
benvolio
őstag
Èn csak ezt az exl120-ast használom règóta a gitárokon, nekem ez bejött. Tartalèkba rendeltem meg a Shein-ről olcsón, ès csak az a kèrdès mennyire hamisítvány ès mennyivel másabb az eredetitől, de ez majd egyszer kiderül számomra ha egyszer felteszem vagy èszre sem veszem a különbsèget.
-
gyulank
addikt
A pedálokba meddig jó az elem? Hány Voltra merülhet le, és mit okoz? Szóval egyszer csak nem működik, vagy változik a hangja is? Szóval, ha mondjuk 5V-ról akarnék hajtani egyet, akkor át kéne méretezni az egészet, ha nem DSP-s, hogy ugyanolyan legyen, mint 9V-on?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
consono
nagyúr
válasz gyulank #59080 üzenetére
Pedálja válogatja. Nekem volt olyan reverbem, amit lehet USB-C-n is, meg a normál 9V-on is etetni árammal, de elemről meg nem. Így belegondolva nincs is már olyan pedálom a Zoom multit leszámítva, ami megy elemről is...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
m3tr0
őstag
Nos, megérkezett ma a Spark modellező kombínóm.
Ez nekem szerintem bőven jó lesz, jó sokáig.
Elso benyomás nagyon jó, mondjuk elég bonyolult így elsőre de majd kitapasztalom.
E öröm, e bódottá! -
consono
nagyúr
Hajrá Én nagyon szeptember a Spark Minit. Bonyolultnak meg nem kell lennie, ha akarod ott a 4 gyári patch, azok is használhatóak. Persze kell egy kis ismerkedési időszak.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Zoli133
addikt
Jah egy lehelttel kisebb mint az rg, edig fel set tűnt, de mivel más irányú háttal egymásnak tudtam tenni és így már látszik, de körben ilyeyn 5mm ha van.
Minőségre a bundok szépen eldolgozottak (jobban mint az indonéz rg-ken), festés is teljesen korrekt, egy ponton van vele problémám az hogy a nyakon van egy folt (kb 1x3cm) ahol mintha a csiszolás nem lett volna tökéletes és leheletnyit érezni hogy másabb, de szerintem azt majd megoldom itthon.
Mivel jobbal még béna vagyok a pikcupokról nem tudok nyilatkozni érdemben"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
Jellemzően a 24-menzúrás gitároknál hosszabb a menzúra. Ezek modernebb gitárok szoktak lenni. De lehet kapni pl rövid menzúrás HB SG-t is például, ami 24 bundos, és a nyaki hangszedő közelebb van a hídhoz, ezt én nem mondanám hogy rossz helyen van, kicsit máshogy szól, de semmiképpen sem rosszul, nincs annyi mélye feleslegesen mint a standard nyaki hangszedőnek ami nem feltétlen hátrány. 3 féle gitárom van, mindegyiknek más a nyaki hangszedő távolsága. Amennyit én használom a nyaki hangszedőt szerintem amúgy is lényegtelen, maximum tiszta hangon szoktam nyaki pu-t használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest