Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Ez szoftveres hiba, nem hardver. Egy éve már a piacon van, így early adopterkedésről szó sincs. Minden elektronikai kütyünek frissül a firmware, ennek semmi köze ahhoz, hogy mi van kész meg mi nincs. A hardver attól azt tudja, amit.
Lehet két nap múlva jön a patch, és helyre teszi. Vagy nem kell lefrissíteni az újra.
A Mac OS utolsó frissítiése is elrontotta a Time Machine NAS-okra történő archiválását, mégse kezdte el senki kidobálni a Macbookjait, vagy azt mondani, hogy nem vesz.
A Spark új szoftverénél is elkúrtak valamit, nem működött az AI mód egy ideig, attól még nem dobtam ki a hardvert.
-
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Sose értettem mért kell ezeket frissítgetni. Nincs kész amikor kiadták?
25 napja fent van az eset redditen is, azóta sincs megoldás, maximum beszélgethetsz a chatbot supportal.
Pro tipp, sose legyél early adopter...se hardvernél, se szoftvernél, ezt előbb utóbb mindenki megtanulja a saját kárán. Legyen backup, három is, ha fontos.
-
válasz
benvolio
üzenetére
Réges régen élveztük a kétkazettás magnóra dugott házi készítésű torzitó hangját is
Amúgy ez pontosan így van. De tényleg.
Én átalakítottam a valami Roberts márkájú kazettás magnót úgy, hogy egy kapcsolót egy relé vezérelt, ami sztereó tuchel-t kapcsolt a végfokra.
Elé pedig egy dupla fuzz került - műanyag házba valahogy beleszerkesztettem két ugyanolyat.
Tehát a két gitár elkülönült jobb és bal oldalra. Lehetett vele térzenéz alkotni.
Mondjuk az akkor komcsi rendszerben nem ez volt a legkedveltebb szórakoztatási forma a lakótelepi lakótársak szerint.
-
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
A legegyszerűbb ha veszel egy Axe FX3-at, meg 2db stúdió monitort(Neumann KH 310-pl. már jó). Minden más vásárlása kompromisszum és csak elodázása a problémáknak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem is ezt kellett volna tennem hosszútávon, nem gitárokat meg erősítőket próbálgatni/vásárolgatni/építgetni
-
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Ennyi pénzből akkor már inkább audio interface+stúdió monitor hangfal+mikrofon.
Lehet lőni használtan Focusrite/Motu audio interface-t gs/marketplace-ről, hitspace-be majd megmondják mi a jó mikrofon most, nem kell 50 ezrekért mikrofon venni(tanuljon meg mikrofonozni a gyerek az olcsóbbal mint bénázzon egy drága mikrofonnal
), van olcsóbban is, felesleges az usb-s mikrofon, ilyet nem vennék, nem praktikus. Egy stúdió monitort lehet még nézni ezt is lehet darabra venni nem kell rögtön kettő, aztán később lehet másodikat is venni a stereo miatt.
Plugin meg van rogyásig amivel lehet gitározni. -
válasz
benvolio
üzenetére
Jumbo hangszer a célpont, elvileg van raktáron nekik. Ez persze nem jelenti azt, hogy kiállítási darab is lenne. De majd megnézem. Ha lesz, és kipróbálható, jelzem.
@#66670 Ba cy lus
Hát ez egy kicsit erősebb, mint enyhe kopásnyom. #66673Hadeska22-nak igaza van, nagy kérdés, hogy mikor sérült meg.
Mindenképp azonnali visszajelzés kell, ezekkel a fényképekkel - vagy nem tudom, hogy hogyan működik a Thomann-nál. -
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benvolio
üzenetére
senkinek nem kell telecaster még ingyen se
Igaz csak félig tele, de azért húrszakadás utáni tartalékgitárnak elmegy

-
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Kapacitása van a háznak, ez elkerülhetetlen, nincsenek ideális alkatrészek mint a tankönyvekben, de ilyeneket nem méreget senki. Még az se mindegy hogy a hangszedőd árnyékolása sima egyenes szálú vagy fonott, LP jellegű gitárba ha Gibson-t akarod megközelíteni hangzásban akkor pl. CTS potmétereket érdemes használni a Orange Drop kondikkal(persze használtak ők régebben 300K-s potmétereket, és más fajta kondenzátorokat is, évtizedenként eltérhet). Potméterek minősége között elég nagy lehet a szórás, maguk a potméterek meg elég nagy szórással készülnek, 500k+20% tolerancia-ezt fogod is hallani, nem azt, hogy a fémház, vagy a vezeték árnyékolás más, de ezt ki ki lehet számolni, és műszerekkel bemérni. Én Alpha potmétereket szoktam venni erősítőbe, azok olcsók és jók is, a gitár specifikus potméterekről amit kifejezetten gitárokba gyártanak(Fender,CTS,Bourns) nincs tapasztalatom melyik milyen tartós.
-
Goose-T
veterán
válasz
benvolio
üzenetére
Nekem ez volt, ebből is a 12-13K-s változat, a legnagyobb jelű. Kent Armstrongot itt tudsz venni, ebből nekem csak a nyaki változat volt a telémben, de az nagyon jó volt. Még ez is jó lehet, bár nem próbáltam, de más pickupom van az eladótól, és az nagyon jól szól.
-
Goose-T
veterán
válasz
benvolio
üzenetére
Nekem volt egy olyan Super Distortion T-m. A tapasztalataim vele:
1. Nincs nagy jele, nem alkalmas high gain hangzásokra. Inkább twanges, ízes, de torzítva nem annyira jó. Egy sima telecaster és egy super distortion keveréke. Felezve egész jól hozza a tele hangzást. De ettől még vékony a hangja, rendes metálos torzítással, amivel a rendes humbuckeres gitárjaim jól szólnak, ez leginkább fülsértő.
2. Ha a régi fajtájú ashtray bridge van rajta, akkor felejtsd is el a high gaint, mert a híd mágnesezhető anyagból van, egy oldalon van csak csavarokkal rögzítve, így nagy hangerőn berezonál, és visít, mint az állat, ha torzítva van. Ugyanis a híd rezgését felveszi a pickup. A modern tele hídnak nincs ilyen problémája.
Ha nem akarsz high gainnel játszani, akkor teljesen jó. Ha igen, akkor inkább vegyél egy ütősebb pickupot, ha ragaszkodsz a teléhez. A Kent Armstrong Power Blades vagy a Seymour Duncan STHR1-B jó választás lehet. Ha nem akarsz sokat költeni rá elsőnek, akkor AliExpressről is lehet jókat lőni, a Fleornak is van ilyenje, olyanom is volt. Generikusabban szólt, mint a Super Distortion T, de legalább nem volt annyira fülsértő torzízva. De mindezt csak akkor, ha modern húrláb van a teléden, ha ashtray, akkor felejtsd el a high gaint. Esetleg meg lehet valahogy mókolni, hogy ne rezonáljon be.
-
FockeWulf
tag
válasz
benvolio
üzenetére
Persze, kinek mi. De nagy igazság az is hogy mindenkinek az a jó amit megszokott. Én pl klasszikus (nylonhúros) gitáron kezdtem, annak pl batárszéles plusz vastag nyaka volt, én azon is teljesen jól el voltam, azon egyszerű oknál fogva hogy nem tudtam arról hogy ez nekem kényelmetlen kellene hogy legyen. Elfogadtam hogy ez egy akusztikus gitár, ha pengeted szól azt csókolom, nem foglalkoztam olyan dolgokkal hogy "hát ennek széles a nyaka".
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
benvolio
üzenetére
Ez pont olyan ocsortányul néz ki mint egy Squier, vagy egy Fender.

A régi Pro szériás Jacksonok nyaka isteni jó.. az kb azt a profilt hozza emlékeim szerint..
Ezért ekézem a seprúnyél nyakú JS szériát.. az indonéz SL2 kb olyan nyakprofillal bírt már mint a 2000+-os DK2-m.. az vállalható már. -
Goose-T
veterán
válasz
benvolio
üzenetére
Ez inkább ilyen vékonyabb, nagy kiterjedésű műanyag cuccokhoz van. Ez vastag, tömör anyag, lehet inkább a kétkomponensű ragasztó lenne jó hozzá, ami ki is tölti a réseket. De inkább azon gondolkozom, hogy lehajintom róla ezeket a műanyag vackokat, és rendelek rá fémcsatokat, amilyenek a rendes keménytokokon is vannak. Az legalább van AliExpressen szarásig.
-
dl650
tag
válasz
benvolio
üzenetére
Én az Aliról rendeltem Elixir Optiweb-et szintén nagyon olcsón. Hangzásban sokkal szebben szól mint ami a gitáron volt,bár azt sajnos nem tudom megmondani, hogy milyen márka volt a régi. Mivel nagyon kezdő vagyok és semmilyen összehasonlítási alapom sincs így nem tudok értékelhető véleményt mondani. Tapintásra és játszhatóságra sokkal jobb a réginél,de a régi valószínűleg 10-es volt ez meg 9-es és persze régi használt húr. Amit sikerült megnéznem: a húrozáskor elvágtam a vastagabb húrt és a belseje kör alakú volt, a gyári pedig ha jól tudom szögletes. Élettartam meg majd kiderül.
-
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Annak a Bose S1 Pro-nak mindenképpen reálisabbak a specifikációi. Bevált így a keverővel? Sok mindent szoktál rádugni ezért a keverő? Tulajdonképpen egy ilyen aktív FRF pa hangfallal meg egy 2-4 bemenetes audio interace-el meg laptop/pc-vel mindent is meglehet csinálni otthon nem? Nem kell semmilyen hangszererősítő, mehet pluginből minden ha ért hozzá az ember.
Aki audio interace-t használ: Ha bedugjátok az interface-be a gitárt ti mit szoktatok beállítani bemenő jelszint erősségre? -18dB vagy 0dB körüli jelet?
-
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Otthonra amúgy is mindegy nem? Érdekes vannak még ilyen műfajok ahol koncertre felvonultatnak ennyi erősítőt és nem félnek használni.
-
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Szerinted ezekből a gyári specifikációkból mi az amit tud is valóban teljesíteni a Mackie?
Power: 200 Watt(Class-D amplifier ) (aksiról persze
)
Maximum level: 115 dB
Frequency range: 57 - 20000 Hz
Mindezt ezekkel a hangszórókkal:Equiped with: 8" woofer, 1" compression driver
Nem kell válaszolni, költői kérdés volt.
bigrob-Le vagy maradva, DOOM,Stoner metálra én minimum 100W-os erősítőket visznek, de nem ritka a 300W-os SUNN Model T sem.
-
consono
nagyúr
válasz
benvolio
üzenetére
Igen, kivált egy multit is, de természetesen kötöttségekkel:
- limitált az effektek száma, de mindből van sok
- nem változtatható az effektek sorrendje (zajzár, kompresszor,od/dist/fuzz, erősítő, modulációs effektek, delay, reverb)Kimenet csak a fülhallgató van rajta (meg az USB, mert működik hangkártyaként is).
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benvolio
üzenetére
amazonon van egy hasonló ami ugyanilyen ábrákkal van ellátva felhasználási területként, ott van bekötési rajz és aszerint asszimetrikusra van bekötve, valószínűleg amit kinéztél az is ilyen és akkor megfelel arra amire használni akarod.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Én igyekszem használni minden gitáromat, és használom őket felváltva. Őt nem használtam szinte soha. Nem a pénz miatt adtam el, hanem sajnáltam, hogy ott áll. Ez a srác, aki megvette, 20 éve zenél, olyan játékot levágott, amikor kipróbálta, csak néztem.
Jazzgitárt tanult eleinte, most már dalokat ír, énekel, játszik együttesben. Nála jó kezekben lesz, használni fogja.
Amúgy sajnálom, kicsit bánom is már, hogy eladtam, de ha egyszer eljutok oda, hogy ideje már kicsit akusztikon is tanulni, veszek egyet.
Már nem igazán tudtam volna a vizuális élmény miatt hova tenni, három gitár a falon lóg, kettő a földön áll, kerülgetni kellett volna már egy hatodikat. Ezért volt gardróbban.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), van olcsóbban is, felesleges az usb-s mikrofon, ilyet nem vennék, nem praktikus. Egy stúdió monitort lehet még nézni ezt is lehet darabra venni nem kell rögtön kettő, aztán később lehet másodikat is venni a stereo miatt.

Ez viszont bejön.
)