Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Hááát. igazából ez javarészt olyan hogy kezedbeveszed, játszol rajta és érzed hogy ez kissé más. a fejláda előtt sikítva nem feltétlen fog kijönni laikus számára észrevehetően a differencia. világ életemben elvoltam a csavarozottakkal, de úgy vagyok vele, hogy legyen már életemben egy neckthru.. egyszerűen érzed hogy ez most valami más valami "különlegesebb"..
De a tesztben is, azt a részt hallgasd meg ahol csak bedugatlanul játszik a baltán mennyivel teltebb a neckthru. -
Goose-T
veterán
válasz
Zoli133
üzenetére
Szerintem nincs különbség, inkább a felhasznált anyagok minősége van hatással a sustainre. Ez a videó szerintem abból az apropóból készült, hogy az elején Ola csak átmenő nyakas gitárokat árult a Solar márkanév alatt a saját meggyőződése miatt, de egy idő után behozta a csavarozott nyakasokat is, aztán el kellett magyarázni, hogy igazából azok is ugyanolyan jók, nehogy idegenkedjenek tőle az emberek.
Egyébként mintha a csavarozott nyakasnak nagyobb lenne a jele, így nem meglepő, hogy később halkul el.
-
válasz
Zoli133
üzenetére
És ez jól is van így...

A szív és az agy elég sokszor kerül konfliktusba. ❤ vs. 🧠Teljesen racionális lenne eladnia régi Kramer-t, és valami másik olcsó gitárt beszerezni (most volt egy HB E-84 65k-ért a géesfanatikon). De nincs szívem eladni...
Ellenpélda meg a Warlock - állítólag nem egy nagy szám, én meg csakazértis' olyat vettem; mert tetszik, és évtizedek óta akartam egyet. -
válasz
Zoli133
üzenetére
Erről van szó. Ha olyan gitárod van ami jó amit szeretnél az inspirálni fog, előveszed és játszol rajta! Hajrá

re: M@trixfan
Van a maximalizmus, és van a realitás. El lehet mondani hogy minek mi az előnye mit miért érdemes. De olyat állítani, hogy valamit mindenképpen kerülni kellene valamit? Életem folyamán mennyit downmixeltem. Arra, hogy később vissza hallgassam mit játszottam, ötleteket felvegyek, tök mindegy. Amíg nincs pattogás vagy ritmus romlás addig kb tök mindegy. Nem ideális, de a kérdés mi a célod vele.
Emlékeszem mikor valamelyik win verzió default 48khz-et erőltette én meg szívtam az SBLive!-al mert az meg csak 44,1-et tudott, ott volt minden, sistergés meg minden szar. Ma már nagyon nem ez van. Mondjuk tényleg nem értem miért van valamilyen modern szoftver (elmúlt 18-19 év) 44,1-re limitálva.re: cappa72
Lifehack kimaxolva
-
espista
senior tag
válasz
Zoli133
üzenetére
A 200-as kicsi, de használható méret. Nekem 46-os lábam van, de elférek rajta. Én próbáltam saját hangot beállítani, de mindig szörnyű lett a végeredmény.
Maradtam a gyári preseteknél. Karácsonyig kitart, utána úgy is jön a podGo...
Én mindig fenntartásokkal kezelem az ilyen összehasonlító videókat. Az ok, hogy steril körülmények között egy hangyaf@sznyi különbséget észreveszi az ember, de a gitárnak nem az a természetes közege. Próbán ott van a többi hangszer, koncerten meg még a közönség is beleordít (jó esetben), na ott szerintem ember nem hallja meg a differenciát. Pont ilyen hülyeséggel zargatott egy érdeklődő is, hogy a rózsafa fogólapos gitároknak szebb hangjuk van, mint a kihatnak meg a pau ferrosnak. Hogy ő hallja... Adjam neki oda olcsón az én pau ferro-s stratomat, mert olyat komoly zenész nem vesz a kezébe. Persze az enyém juhar volt, de mindegy.
-
Alexios
veterán
válasz
Zoli133
üzenetére
Ha a ge250 opció én azt venném, nem is feltétlenül az fx loop, hanem a tone capture miatt. Bár ha otthon használod csak a 200 is biztos elég, és használtan elég jó áron találni.
A pod go-ban amúgy szerintem az effektek minősége alapvetően jobb mint a mooeré, legalábbis nekem volt ge200, és azért nem volt benne se olyan minőségű, se olyan választékú effekt mint egy helixben
-
andor80
senior tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Mooer ge 200 a tuti (60 ért van egy GS fanaticon)
Pod go 170.000
Ha szereted a boss hangzását GT 100v2 azon van fx loop 120 körül van
Esetleg használd Line 6 pod hd 500 (x) 80 ért van fent szintén GS-en egy.
Esetleg 70 ért szintén ott egy line 6 firehawk nagyon szerettem jobb a metal zoneja mint az eredeti hihihi -
brickm
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Olyan jól elhanyagolható hatások, hogy egy tömör gitár soha nem szól úgy,mint egy üreges...és forditva se igazán..
Adná a joisten,hogy akik ennyire nem értik a világ fizikáját legalább fognák és próbálnák ki mit nem értenek.... De egyszerűbb írkálni és terjeszteni a baromságot gondolom.
-
Eastman
addikt
-
brickm
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Csinálnak 3-4 darabból is nyakat, van aki direkt erre utazik. Igazából a szálirányok meg a ragasztás és az ék alakok...nagy feszítésnek jobban ellenáll, mintha egy darab lenne. Mondjuk nekem nm tetszik.
(#31108) nap
Az is lehet. Meg pl a hosszú lábú humbuckerek miatt, hogy ne érjenek földet előbb, mint kéne.
Amúgy biztos, van az a vintage output amit befolyásol az üreg.(mert van) -
-
-
Moleman
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
Mindent a piac áraz be, ők tehetnek rá bármilyen címkét. Ha valaminek tetszik a demó/
virágboltiverziója, sokan meg is veszik, hogy támogassák a fejlesztőket, és szerintem ez így van jól.
A Helix VST-t viszont például 399 dollárért vesztegetik, és most, hogy már kipróbáltam, 20-at se adnék érte, mert ingyen se használom. -
-
-
-
Panzermeyer
tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Ráckevén vagyok, itt van SD-1 és csöves kombó is

Amúgy én egy ideje vacilálok, hogy eladjam-e, mert kb ugyanaz a hangja, mintha a módosított Brian May treble boosteremmel adok a csöveknek...
A boosterrel egy kicsit reszelősebb a crunch, az SD-1-gyel kicsit lágyabb. Mindkettő tetszik
-
Moleman
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
Nagyban függ attól, hogy mennyit hagy az ember kilógni a pengetőből. 1-2 milliméteres heggyel egy 0.73-as pengető is kemény, hosszúra hagyva meg az 1 millis pengető is sokat tud deformálódni.
Pl gyorsabb ritmuspengetéshez mostanában fedeztem fel a hosszúra hagyott 0.73-as nejlont, nagyon puha, könnyen átszalad a húrokon, nem akad el, bárhogy is tartom. Gondolom, hogy a húrok élettartama is meg fogja hálálni. -
Eastman
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
Az a durva, hogy ő jobbkezesen nem egy tehetség - balkezesen egyértelműen az volt - viszont elképesztően szorgalmas. Napi 4-5 órát gyakorol. Amikor a színpadon látod, azt gondolnád, hogy a kisujjából ráz ki mindent, de rengeteg munka van mögötte. Rengeteg.
Ja, és 95%-ban csak a gitárokról mesél. Két lábon járó lexikon. Minden más téma két mondaton belül visszakanyarodik a hangszerekhez.
Tényleg gitárosnak született. Makacsul megéli a sorsát. Egyszer bukta, de újra felépített mindent....a koncertjein Szabó Gábor emlékének szentel egy dalt. Emellett tolja az infót a számok között. Kapjuk az oktatást rendesen.

-
Alexios
veterán
válasz
Zoli133
üzenetére
Nem ennyire egyszerű ám a sztori, amit én itt találtam [link] az alapján több hasonló számozás is van Indonéziából, az enyémnél pl. M####Y a sorozatszámfajta, ahol az M a hónapot jelöli A-tól kezdve, az Y meg az évet úgy hogy ez valójában betű és B-től kezdve(ami 2011-et jelent) halad mindig egyel felfele

Ez alapján az enyémet 15 júniusában gyártották ötödik darabként, szóval sokáig állhatott raktárban mert én tavaly november végén vettem újként..

-
-
válasz
Zoli133
üzenetére
Én nem akartam makkolni, hangszerész csinálta. Dimarzio/Ibanez hangszedő, elég nagy jelű, valahol azt írják Super2 és Super Distortion átcímkézve. Simán jó felezve, klassz hangzása van, egyáltalán nem szar. Talán picit karcosabb mint egy hagyományos Strat szedői. Olyan twang hangja van

-
Moleman
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
Egy időben én is terveztem a Les Paul felezését, de a milliós Standardek ugyanezekkel a Burstbuckerekkel elég fosul szóltak felezve a legutóbbi tesztekben.
A fázisfordításnak most már több értelmét látom, de a LP nyilván teljesen más világ, mint egy metálbalta. A Cort KX-5 viszont kifejezetten jól szól felezve, pedig nem egy drága cucc. -
brickm
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Jók azok, csak a arra kell használni amit bír, nem arra amire akarják használtatni velünk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ilyen windows 7-8-10-es GUI-s sz rságokra persze nem jó. De pl egy RT linux vígan elvan vele, pláne ha még rá is van optimalizálva, meg minden hozzácsatolt periféria válogatott. Azt a kis terminálnyi grafikus megjelenítési lehetőséget biztosítja helyben plusz eszközök nélkül, ami nem egy rossz dolog pl mérő, adatgyüjtő és elemző eszközöknél. Rengeteg atom procit elhasználtam már, nincs rájuk panasz, a drasztikus hőingást is kezelik, pl 45fokról hirtelen levered -10re.
Atom után meg i7et használok, köztes dolgot nem.A másik kedvencem a Xilinx-től, Virtex 5-ös FPGA, tiszteletet parancsoló fémházas monstrum, csak pengetni b szott kényelmetlen vele

-
-
törölt tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Mindegy, jó a single méretű humbi is, a hang a lényeg. Jobban tetszene full humbimérettel, de egy színben passzoló lil 59 is ízlésesen nézne ki. Nem úgy mint ezek a Dimarzio rail design cuccok.
Ráadásul vannak még stacked humbik is, viszont kissé nehézkes kideríteni, hogy melyik milyen.
Egy early 80s metal szintű torzítást azért tudni kell hozni.
A testet semmikép se fúrnám ki am.
-
törölt tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Én viszont igen, mivel nincs tremolo-m. Úgyhogy kénytelen vagyok néha bedurvulni.

Más: Most néztem videót a strat tremolójával kapcsolatban. Tök faszaság, meg lebegősre is belehet állítani, nem egy floyd, de egész fasza. (én ezzel soha nem szaroztam régen... gondolkozás nélkül lefixáltam mind2-t, amivel dolgom volt eddig)
Megszorítva még berreg is. Tök zsír.Sratom lesz gyerekek, ez 100%. (ok senki le se szarja, de naa.
)
Erre majd rátudom rakni legalább az álom CBS, jobbos nyakat. (hogy felfele nézzen és lent legyenek a kulcsok)
Kéne egy használt mexi, de nincs most, a múltkor ott volt az a highway, de az meg ronda színű volt.
Újonnan húzós... ~225k(MIM)+20k valami single méretű humbi... (SD Little 59? Jól néz ki.
)Ok, csak fasza 1 hónapba telt mire rájöttem hogy mi a fene is kell...
már abból a szegényes választékból ugye...Schectert kukáztam. Megveszem 220-ért, eladom 80-ért? Haha, nope.
kemotox: Nekem egyszer felrobbant az occó kínai telefontöltőm, akkorát villant, hogy simán ki is gyulladhatott volna... Ha megtörténik és nem vagyok ott, most szopó lenne.
-
Moleman
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
A mostani hőmérsékletváltozásnál én is kimaxoltam a fine tunereket, legközelebb már ki kell oldanom a satut, de kb áprilisban hangoltam be utoljára kulcsokkal, mikor felraktam a 9-es daddariot. Igaz, hogy a tremoló blokkolva van, nem nagyon nyúzom, de ezzel a gitárral játszottam a legtöbbet, kb 1000 km-t utazott is.
-
törölt tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Szerintem rengeteg olyan gitáros van, aki több albumnyi Metallica holmit lejátszik neked tökéletesen, viszont egy egyszerű blues impró is megfogja. Ez a probléma ezekkel a progikkal, videókkal stb. Szólózz 5 perc alatt meg tököm.
A Rocksmith meg egy játék, nem több.
Az elmélettel szinte senki nem foglalkozik. Mintha csak arra pályáznának hogy gyors sikerélményt adjanak (aminek hatására ugye még több vidit nézel, még több zseton esik nekik, közbe meg egy boci-boci tarkát se tudsz magadtól megfejteni) és le van tudva a dolog. Megy néhány Metallica riff, aztán öröm, bódottá van. -
InHell
senior tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Nekem most 2 éves a 6260 Infinium fejem, semmi baja, két éve szinte minden nap használom itthon pár órát, illetve heti egyszer próbán jól meg van hajtva.

A korábbi modellek még eléggé megbízhatatlanok voltak, de az újabb (Infinium) szériáról szinte csak jókat hallani.
Csövet sem kellett még cserélnem a két év alatt.
G5-öt én is akartam itthonra, de megoldottam egy power attenuatorral, és így 1, vagy 3 Watton használom a 120W-os fejet.
-
törölt tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Még sincs kész. lol
Kihagytam a stúdió monitorokat. Mégis csak azon kéne hogy szóljon a cucc, mert arra amúgy is szükség van.
Sok pénzbe fog fájni így is a setup.Most épp azon gondolkozok, hogy:
Guitar Rig effektek (pedálok stb.) > valódi fej > interfész > vissza a Guitar Rigbe (cab sim, további effektek stb...)
Ez így kb. tökéletes (lehetne kombinálni a valódi pedálokat, a virtuálisakkal pl.), de hogy a fenébe oldom meg...
Vannak olyan fejek amik közvetlenül mehetnek az interfészbe, de mi van az inputtal?
Ill. ott van még az fx loop...Nagyon leegyszerűsítve, az lenne a lényeg, hogy minden virtuális, kivéve az elő és végfokot. (meg a pár pedált amit tervezek)
Asszem ezt a kérdést egy durván szakmai helyen kéne inkább feltennem...

-
Moleman
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
A széles rajta volt már, mikor vettem, a saját pedáljaimon még nincs tépőzár, amíg nem tudom, melyik marad meg.
De ebay-en biztos lehet kapni, én onnan rendeltem keskenyebbet, volt sok méret.Nekem most egyelőre megfelel ez a low-end kategória mindenből, így is sokkal többet költöttem pedálkákra, mint szerettem volna.
Következőnek már fullcsöves erősítő, tömör akusztik, vagy USA Fender Strat kéne, az meg nem holnap lesz. 
-
kemotox
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
Külső hangkártya. Audio interfész. Direkt erre van kitalálva. Nézz már utána légyszíves, hogy miről van szó. Könnyebben hordozható, a HD500? most ez komoly? Egy laptoppal kiegészítve sem akkora, mint a HD500

Persze nyilván vannak előnyei és hátrányai mindkettőnek. De most nem erről volt szó. Hanem arról, hogy hülyeség totál leszarozni, mikor ugyanaza kettő kb. Ugyanolyan elven működnek, stb.
-
Eastman
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
Lutrinak gondolom, ha nem vagy profi nyakász. Vagy adj egy esélyt egy hangszerésznek, aki beállítja a jelenlegit, vagy vegyél egy jó nyakú megunt donor gitárt amit még összeépítve kipróbáltál, vagy rendelj egy zsír újat pl. a warmoth.com-ról. Azzal nem lesz baj.
Nem hiszek a használt nyakakban. Azér' az más mint a puki.
-
haxiboy
veterán
válasz
Zoli133
üzenetére
Vittem a saját gitaromat, azonnal hallottam különbséget.
Valahol az az érzés van bennem hogy minőségibb anyagból készült hangszeren jobban fog menni.
Kapásból amelyik számokat el tudom játszani a fenderen érezhetően jobban ment, vakteszten is megmondtam melyik az enyém. -
brickm
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Akkor nem túl meggyőző példát hoztam

engem ennyire meghat hogy épp fázik vagy melege van.Viszont a gitárerősítőt óvd a sok párától, meg a nyirkos helyektől, mert a papírmembrán kipuhul tőle és kilyukacsosodik a széle, amitől recsegni fog a magasakra.
Sajna 2 50wattos fender szóróm így járt, egyiket megperemezték, másik még vár rá. ÉS recseg sajna mint a bánat, ha a screamer odaver neki egy peaket. -
brickm
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Túl sokat nem kell ezen rugózni szerintem, ha árt neki a radiátor\konvektor, akkor az a gitár régen nem komoly hangszer, egy normális színpadon a fénytechnikának van olyan hősugárzása, mint 150 konvektornak...a páratartalomra se fog a természet odafigyelni., Ezért nagyon fontos, hogy az elkészítés előtt megfelelően ne csak csipp-csapp szárítsák ki a fát. Pontosabban egyenlítsék ki a nedvességtartalmát. Ezután ha kap egy tömítő\zömítő kezelést, mint pl az olajozás, vagy pácok, majd sok réteg lakkot, nem kéne neki megmoccanni.
A legközelebb egy strat van a konvektorhoz, 1x állítottam a nyakpálcán, mikor átvariáltam a nutot, meg a hidat. Azótase.Amúgy ha vetemedne a fa az ilyemsitől kb az összes bútorod ajtaja félre zárna., összeérne.
-
brickm
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Wamplerből vannak utánépítések, a dizájnt leszámítva hangminőségre, alkatrészminőségre sokszor van olyan jó, mint a gyári. Persze vannak olcsó copy-k is.
Az erősítő főfüggvényalapja a pedálozásnak. Vannak erősítők, amikhez nem is jók a pedálok annyira. Volt olyan félvezetős rendszerem, ami a saját előfokjaival tök jól szólt, crunch, low gain, hi gain minden volt...de a tube screamer szétszedte. Sőt, most is elkészüólt egy félvezetős 0.5wattos kis végfokom, ami szintén nem fogja szeretni még lehet a boostolást se, érzékeny a lelkem bemenete.(de a méréseken még nem vagyunk túl, csak a meghallgatáson, ami JÓÓ)De ma vagy holnap beindítom a legújabb fejlesztésemet, már kész a proto pcb, kíváncsi leszek rá.

-
Eastman
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
Szia,
nem sokat tudok a Seymour Duncan pukikról, de szerintem így kell kinéznie az online-pickup választás első lépéseinek. Kereskedelmi szempontból mindenképpen. Korrekt.
brickm Törjön a fúró! Az álmoskönyv szerint nem jó, ha a villanygitáros váll-gondokkal küszködik. De, értem szavad.

ALL: A klasszikus gitár a magyar Wikipédia aktuális kiemelt, címlapos szócikke. Hejj!
Breaking!
A szorgalmas Ferkó barátom - GYES után - újra Blöró gitárosa.
Ideje egy koncertlátogatásos, forralt boros-kutyálkodásos hajnali vonyításnak! -
BluEyes
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Lehet csak találgatás az arteces kapcsolat, mert van ott egy Mile stone sorozat, a stone ott van mindkettőben.
-
BluEyes
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Hát nézd, ez egy "teljesen új, sosem használt" szett, viszont már így tapintásra is kiderült róla, hogy "minőségi megoldás", és a legfontosabb, hogy "Fényévekkel lesz jobb a hangszer!!!". Itt főleg a 3 felkiáltójelre hívnám fel a figyelmet. (mondjuk az Artec humbuckerek nem rosszak, de erről a single szettről semmit se tudok, zsákbamacska.)
Nos, miután ezt megbeszéltük, nézz rá például erre az oldalra: http://ironstone-guitar-pickups.co.uk/, YouTube videokat nézegessed, ne találomra vásárolj be. -
BluEyes
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
A studiós dolgait vegyük külön, azokat hallgassad, ha jólesik, ott olyan dolgok is megtörténnek, amik egyébként nem történhetnének meg.
Az se érdekes, hogy tud-e jó számot írni, éppenséggel akár tudhat is. Én az élő gitárjátékát, az ott mutatott tudományát minősítettem, na attól maradj távol. 
-
SunMount3r
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S25 FE 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

.

)
A Rocksmith meg egy játék, nem több.

) és mint írtam magát az "élő megszólaltatást" vagyis a gyakorlást is az Interface-en keresztül képzelem el... Egyelőre...