Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erre csak annyit tudok mondani, hogy:
- én is klasszik (nem csöves) kombóval kezdtem, Orange 20W. Tök jó hangokat lehet kicsiholni belőle, DE: túl hangos, a headphone out nem az igazi, ha a clean channelt is használni akarom, akkor minimum plusz két pedál (comp + drive), és így is rohadt limitált. Felvenni rémálom vele, és összességében jó, de nagyon limitált. Családdal még családi házban is túl hangos. Nem adom el, persze...
- a modellezős multi (szintén ampero kategória) _összes_ gyári presetje h.u.l.l.a.d.é.k. Az összes. Pedig állítólag "neves YouTube gitárosok" (WTF?!) rakták össze őket. Szerencsére nem adtam fel, találtam egy cheatet, amivel egyben ki tudtam törölni az összeset a halálba-picsába-szevasz. Viszont jó IR-rel bármelyik klasszik Marshall v. Fender v. Mesa amppal alapból könnycsordulósan faszán szól. Jó a headphone out. Jó az USB, felvenni gyerekjáték. Nincs App, PC nélkül is teljesértékű. Jól szól az Orange-ra kötve is (IR-rel együtt is). Árulom a drága(?) kompresszor és delay pedálokat, mert elég jól reprodukálja azokat is. Ha nem veszik meg őket, akkor meg elé + a loopba kötöm majd őket. És majd ha egyszer valaha oda jutok, nem kell majd nagy ládákat tologatni, csak egy FRFR a próbaterembe vagy egyből a PA mixerbe.
Persze ha nyerek a lottón, és lesz egy másik családi házam is, ahova a családot nem engedem be
majd telerakom Hiwatt meg Mesa DR meg Marshall fullstackkel. De csak a vicc kedvéért 
PS. Lassan jönnek már a binaural IR-ek is, igazi "amp in the room" sounddal a fülesben is. Nem rossz cuccok ezek...
-
cucka
addikt
A Marshall baja az, hogy a hagyományos flagship termékeiknek megszűnt a piaca. Senki se vesz manapság 100 wattos csöves erősítőt.
Otthonra-próbaterembe túl sok.
Koncerten átáll mindenki digitálisra, mert praktikusabb.
Egy valamirevaló stúdióban, ahol ládát mikrofonoznak, na nekik már van marshall-juk.Amit el tudnak adni, azok a kis digitális cuccok, esetleg kis csöves cuccok, amiben hát nem ők az első név, akik eszedbe jutnak, nem véletlenül.
Meg a lifestyle cuccok, mittomén, póló-fejhallgató-hűtőszekrény. (Nekem volt marshall fejhallgatóm, nem javaslom senkinek) -
X2N
őstag
Ezért is mondtam Ctrl+Alt~Del-nek hogy jöjjön el és hallgasson meg nálam 1-2 ilyen erősítőt élőben(ne csak videón) mert most van miből válogatni, SLO 30, JCM 900, egy 4x12-es ládán mert azt azért nehéz lesz még egy hotone ampero-val is szimulálni...
cucka-Tartok től hogy a Marshall-al is ez lesz majd, ilyen kis bluetooth-os erősítőket fognak gyártani most hogy felvásárolta őket a Zound Industries.
-
X2N
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Igazad van, csak mi ugye nem ezen nőttünk fel, mi nem fizettünk a modellekért/pluginekért, mi megvettük az igazi vasat, azt hallgatjuk már 15-20 éve és megszoktuk azt a hangzást..
mivel jobb azóta se lett(full analóg, végig elektroncső az egész erősítő lánc, nincs félvezető, modellezés, stb.)maradt ez.
Én ezt az FRFR mániát nem tudom hova tennni. Line 6 anno a Spider V sorozatban hozta be ezt, és emlékszem anno ordas nagyobb bukott az a sorozat, minden gitáros panaszkodott arra a cuccra. Minek van benne Tweeter, miért szól ilyen furán stb. Most meg minden kezdő gitáros FRFR monitor ládát akar maga elé, mi meg fogjuk a fejünket ahogy ez a cucc szól, mert még a ládát meg a mikrofonozást is szimulálja(szerintem nem lehet leszimulálni úgy ahogy egy igazi erősítő szól a szobában). -
cucka
addikt
válasz
Alexios
üzenetére
az elmúlt pár komment nekem kicsit ilyen bezzeg az én időmben minden jobb volt
Hát nem tehetünk róla, tényleg jobb volt
.#55794X2N
Mondjuk az, hogy a gyakorlásra való kiskombó gyakorlásra való, az nem túl meglepő. Az alapvetően úgy van megcsinálva, mint egy általános célú bluetooth hangszóró, amihez hozzárakták a gitáros-modellezős fícsöröket. -
Alexios
veterán
Hát de mi másra lenne való, vagy mire akarnád még használni?
létezik csomó ilyen cucc, katana Air, yamaha thr amik a leghiresebbek talán.Simán lehet telefon nélkül is használni, pont úgy mint bármilyen kombót, nyilván ha többet akarsz és az utolsó porcikajat is allitgatni ott az app aki azt akarja, vagy lehet nélküle is. De lényegében majd minden gyakorló kiskombo ilyen manapság, a katanának ott a szerkesztője PC-re, line6 catalyst szintén, spidernek szerintem mobil appja is van, fender mustangnak appja van vagy kijelző rajta, stb
-
X2N
őstag
Úgy-úgy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Alexios-A spark 40-esre gondolok elsősorban. Nincs rajta se hangszóró kimenet(2x4"-es hangszóró van benne ez komoly
???) Se opció arra hogy kikapcsold a láda szimulációt... szóval csak gyakorlásra való a cumó semmi másra...szerintem ezt a cuccot csak telefonnal lehet normálisan kihasználni, úgy értem nézz rá, még egy normális kijelző sincs rajta amin hangológépet tudnál használni...egy line 6 spider erősítő is tudta ezt 15 évvel ezelőtt...csak ledekkel.Nem ezt mondtam h régen minden jobb volt, az az igazság hogy ma sokkal jobb dolguk van azoknak akik most kezdik el a gitározást, az összes mai cucc tudhatná azt amit a legújabb AXE FX3...100eFt-ért mégis a gyártók már szedik ki a funkciókat mindenből...
Miközben ugyanaz a Shark processzor ott van a cuccban akár 2X-is. Csak amibe a jobb dolgok kerülnek én apróról olyan cuccokat összevadászok hogy csak na...és ezek a dolgok még javíthatóak, nem kell hozzá szoftver upgrade, nincs benne elem ami lemerül és akkor nem jegyzi meg a preseteket, vagy neadjisten használhatatlan lesz a cucc mint a legújabb konzolban. -
Alexios
veterán
-
cucka
addikt
Ja jó, az én olvasatomban a 212 az már nagy láda, és half stack-nek minősül
.A többit értem persze, csak nehéz ezekért lelkesedni.
Amikor a haverokkal lementünk a fizetős próbaterembe, bedugtam a gitárt, bekapcsoltam a torzítót, optimistán feltekertem a mastert és pengettem egy vastag E húrt, akkor azt a gyomromban éreztem és rezgett a gatyám szára. Na arra felállt.
Az, hogy a multieffekt képernyőjén nem csak rugalmasan tudsz preseteket összekattintani, de a mobilapp-al ezeket meg is tudod osztani más hotone felhasználókkal - na erre nekem nem áll fel.
Nem túl bonyolult ez
. -
X2N
őstag
Sok régi olcsó csöves erősítő van, Peavey windsor, valveking, XXX, Marshall JCM900 stb ami anno a kutyának nem kellett, nem volt népszerű mert páran elterjesztettek róla baromságokat, hogy nem jó. Most közel 15 év múlva jönnek rá az emberek hogy mégis milyen jól szóló cuccok ezek amikor fel van véve youtubon. A régebbi csöves erősítőknek még meg van az az előnye hogy nem SMD alkatrészeket használtak bennük, ha ma megnézem Thomann-nál az egyik legnépszerűbb Harley benton Tube 15 kombót az már 90%-ban SMD-s...
-
X2N
őstag
Meg van a helye a half stack-nak meg a fullstack-nek is, még ha az emberek nagy részének overkill-nek tűnik
Aki régiebb óta tolja az tudja...2x12-es ládát sokkal jobban megéri venni mint 1x12-est anyagilag is még ha soknak tűnik akár otthonra is.
A hotone ban van egy csomó ilyen "közösségi feature"(presetek megosztása stb.) ami miatt érdemes netre kötni és telefonnal használni(nekem ez nem selling point mert ezt amúgy is megtudom csinálni telefonnal), az ampero úgy működik mint egy sima padló multieffekt nem kell hozzá telefon egyáltalán hogy kihasználj benne minden feature-t, de használhatód akár audió interface-ként is felvételhez.
A nagy hátránya ezeknek a positive grid cuccoknak hogy nincsenek ellátva annyira csatlakozási lehetőségekkel hogy mással együtt használhasd, bezárnak egy saját ökoszisztémába... -
cucka
addikt
Én csak basszusgitáron játszok (igen rosszul), de még így is, várom azt a napot, amikor társasházból elköltözhetek egy lakóházba. Valószínűleg az első vásárlásom egy rendes half stack lesz
. Nagy láda, full analóg, ennyi biztos.(Bár egyre inkább érik bennem, hogy mégiscsak meg kéne tanulni pár akkordot gitáron, lehet jövőre belevágok)
Ez a hotone ampero miben más, mint egy spark? Ugyanúgy digitálisan nyomogatod az erősítő meg effekt szimulációkat, ezt ha jól tudom, a spark-ban is meg tudod csinálni pont ugyanígy.
A gitár multieffekttel a személyes tapasztalat, amikor haverokkal összejöttünk zenélni. Két gitáros, hozták az otthon összenyomogatott preseteket a multieffekten, ilyen igazi hányadék hangzás volt. Amikor megkértem az egyiket, hogy csak próbaképp húzza már ki abból a szarból a kábelt, dugja be a Valvestate-be és tekerje fel a hangerőt, akkor mindannyian lestünk, hogy jé ez mennyire jól tud szólni. Pedig azért hát a Valvestate az nem egy butik csöves erősítő, kb. azoknak csinálták, akiknek nem volt pénzük rendes csöves marshallra.
(Fun fact - Chuck Schuldiner használt Valvestate-et, asszem nála nem volt panasza senkinek a soundra) -
X2N
őstag
Az a baj hogy nem tudja még ő sem milyen hangzást keressen(honnan is tudhatná kezdő létére) teljesen amatőr hozzá, ajánlottam neki egy hotone ampero-t amit most tanulgat. Majd kialakul nála is a dolog és akkor lehet továbblépni csöves erősítő +láda fele ha lesz igény rá.
Nekünk ez fura mert nem ezen nőttünk fel. Én is egy sima 10W-os 1X8" hangszórós kombón kezdtem mint anno rengetegen. Az keveset tudott, volt 1 tiszta meg egy torz hangszín, most neki a hotone ampero az kb űrhajó kategória. Mi anno egy ilyen cuccért a fél karunkat odaadtuk volna, nekem az első multieffektem(digitech RP-80) csak ilyen ismerkedésre volt max jó, ma meg már stúdióban használható cuccokat odaadnak 100eFt-ért.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Arra gondolok, hogy ha megvan rá a pénz és a lehetőség, hogy rendes hangerőn játssz, akkor minden adott ahhoz, hogy egy valódi csöves gitárcuccon játssz, nem pedig egy valódi csöves gitárcucc szoftveres szimulációján.
Igen, kevesebb fícsört tud. Nem tudod a telefonodon b*sztatni az opciókat. Le se tudod hozzá tölteni a más emberek által telefonon összeb*sztatott preseteket. Nem fog úgy szólni, mint Hetfield a stúdiófelvételen, ahol 4 erősítő 6 mikrofonnal felvett és megkevert hangját hallod.
Van 6-7-akárhány potmétered, abból kell megoldani. Az eredmény tökéletlen lesz, de valódi. Valódi potmétert tekersz, valódi cső clippel, ha zajos, az is valódi. Ez a szépsége a dolognak.
#55786X2N
Bár korábban is utáltam az összes mobilalkalmazásos hardvert mint a büdös szart, amióta mobilalkalmazást is kell fejlesszek, a gyűlöletem a négyzetre emelkedett. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezt már kitárgyaltuk privátban szerintem.
cucka:
"Bármi ami úgy indít, hogy töltsd le az applikációt, hogy kihasználd a terméket, na azért én nem adok pénzt"
Magam se mondhattam volna jobban...Arról nem beszélve hogy a spark cab árából már fullcsöves normális cuccokat lehet venni külön gitárládával.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk ennyi pénzből, amit erre költesz, tényleg vehetnél egy rendes gitárcuccot is, ezek a digitális gyakorló szarok helyett.
Ha jól értem, azért vetted meg a nagy spark ládát, mert van helyed-lehetőséged egy rendes cuccot meghajtani.A másik - a pofám leszakad ezen a dumán, hogy nem azért ilyen szar ez a láda, mert szar, hanem mert direkt így akartuk, mert ez így alapzajjal biztosítja számodra a highest quality audio experience-t.
Ezektől se fogok soha semmit venni.
(Mondjuk amúgy se akartam
. Bármi ami úgy indít, hogy töltsd le az applikációt, hogy kihasználd a terméket, na azért én nem adok pénzt) -
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mutass már egy olyan videót amint nincs a háttérben a porszívó...
Komolyra fordítva:
Ez amúgy nagyon durva, én is visszaküldeném..
És erre a videóra visszaküldik hogy ez így jó, így lett megtervezve
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Olyan noise floor-ja van, hogy azt mondtam ra, no thank you. A support szerint ez normalis. Szerintem meg csak hulyenek akarnak mindenkit nezni.
The audible noise floor in the Spark CAB, a powered cabinet, is affected by the input voltage of the incoming signal. We would like to clarify that this noise floor is a deliberate aspect of the Spark CAB’s design and is not indicative of a quality concern. In fact, it has been intentionally engineered to ensure optimal performance when used in conjunction with our Spark amp product line.
One of the primary functions of the Spark CAB is to complement our existing Spark amp products, all of which require the use of their headphone outputs to connect with the Spark CAB. It is important to understand that headphone outputs generally have lower output voltages compared to devices with dedicated line-outs. To ensure that the Spark CAB delivers an optimal audio experience when paired with any Spark amp, we have taken measures to accommodate the headphone output from the Spark amp, which may result in a slightly higher noise floor.
We want to assure you that this elevated noise floor does not pose any issues during normal usage. It has been carefully considered in the design process to ensure that your overall audio experience remains of the highest quality.
-
btraven
őstag
Azt a mindenit..ennyi gitáros [link]
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az frfr cab volt, miért ment vissza?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Spark Cab-bel sem voltam szerencsebb
Azzal mi volt?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Tegnap felkapta a futar a Solart, ment szepen vissza Olanak. A Spark Cab-bel sem voltam szerencsebb, az már a nemet visszaru raktarban dekkol.
Jovore nem veszek semmit.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Ja, azt én is ismertem, egy barátom járt oda zenéket beszerezni, egyszer én is voltam ott. Emlékeim szerint a szolnoki buszpályaudvar mellett volt. Jó stratégia volt más zenékkel megtölteni a kazit, mert ha megtetszett, akkor legközelebb azért mentél vissza.

Szerk.: talán valamelyik bódé volt itt.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, mai szemmel már szörnyű.

De 20+ éve pont erre volt szükségem, megtanította az akkordokat, hozzá Bródy, Illés, stb fosszíliák, amik amúgy is szóltak az akkor új Sláger Rádióból, szerettem őket. Aztán lett internet, jöttek a külföldi tabok, azóta nem volt Muszty-Dobay a kezemben.
Az utóbbi 10 évben meg már tabokat se nagyon használok, hiába elérhetők végtelen mennyiségben, szinte mind hibás, jobban járok, ha hallás után megyek, vagy lelesem valamelyik jó coverről vagy koncertfelvételről, hogy melyik fekvésben kéne játszani.

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
35-40 éve nem volt más. Valahol lehet, hogy még az enyém is megvan, de évtizedek óta nem volt a kezemben

-
-
Ba cy lus
addikt
válasz
btraven
üzenetére
Csak egy apró érdekesség a "vakon" játszás kapcsán: mindig a pengető - esetemben jobb - kézre figyelek jobban, a bal kezet szinte vakon mozgatom. Csak mostanában kezdek leszokni erről, hogy a jobb kezet mozgassam vakon, és a balra figyeljek, de ösztönösen nem ez jön. Mert ugye, ha a rendes gitárosokat nézem, azok a lefogó kezüket követik szemmel.
-
X2N
őstag
-
Tibizzz
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó kis gitár ez. Szépen állítható és jól játszható. Tanulni, otthoni szórakozásra tökéletes.
-
Sziasztok, nem tudom hol kérdezzem meg, talán itt a hozzáértők tudnak válaszolni.
Hozzám került egy Ibanez WH10 (Made In Japan) első szériás (v1.5 Purple) Wah pedál, el szeretném adni, itthon csak az újabb szériákat látom, viszont pl. Ebay-en eszméletlen árak között mozog.
Lehetséges, hogy ennek ilyen magas értéke van? (Kipróbálni nem tudom, nem is értek hozzá).
Köszönöm!
-
Tibizzz
tag
40 ezer forintos gitárral is ellehet szórakozni.

-
Tibizzz
tag
Újabb zseniális alkotásom. Negatív kritikát nem fogadok el.

ITTTT [link]
-
marcusa
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezek Sterling Majesty-k.

A strato schecter csak, de azt árulom, mert mióta megvan a piros Majesty, egyszerűen nincs kedvem más gitárt kézbe venni, pedig volt már vagy 5 féle mellette, ezért lett mégegy ugyanolyan csak a színe más. És második gitár meg kell hogy ha a pirossal történik valami, legyen mihez nyúlni.
A kettő között a kora és a gyártás helye különbözik. Meg a pirosban a music man-be is rakott dimarzio chrunch lab és liquifire hangszedők vannak már. -
cucka
addikt
Szép lassan minden gyártónak van ilyen festése. Tök érdekes, mindenki, aki a cort indonéz gyárában gyártatja a gitárját hirtelen elkezdett ilyen flipflop festéseket árulni

Amúgy nekem is nagyon tetszik, legyen még több színjátszós meg színes csillámos gitár, ez egy tök jó divat. Sokkal menőbb, mint pár éve, amikor az volt a divat, hogy ilyen gombás szuvas rothadt fákból kellett csinálni a topokat.
-
marcusa
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Ezt is megnéztem amúgy, ez nem vadiúj, írják a leírásban hogy a teljes ára 1700euro, de ezen a példányon esztétikai hibák vannak ezért van féláron.

Reverben használtan 2db 1000eur alatti ajánlat van jelenleg USA-ból. EU-beli ajánlat 1400-tól indul. Szóval kicsit megnyugodtam hogy jó vétel volt 1000-ért szállítással

-
marcusa
addikt
Megjött a tesó:

Nagyon jó a színe, de nehéz fotózni, úgy változik lila-zöld között ahogy esik rá a fény:

A piros 2010 előtti made in Korea, az arctic 2019-es made in indonesia. Az újabb kicsivel nehezebb és mások rajta a hangolókulcsok, a régebbi valamivel jobbnak érződik így elsőre, bár olyat már nem lehet kapni. Így hogy van egymás melletti összehasonlításom is azt tudom mondani, mint mikor a pirosban cseréltem hangszedőket, hogy a sterling híd pickup közel azonosan szól mint a crunch lab, a nyaki sterling viszont az újban sem tetszik
-
doc
nagyúr
válasz
jmarcell
üzenetére
Ez nem QC kerdes, nem veletlenul ket darab lett 24 a 24.75 helyett, eleve igy van kialakitva az egesz gyartosor, a gitar, a tok, stb. Hogy miert lett 24 az nyilvan erdekes kerdes, de csinalnak 3/4-est is az S szeriaban, szoval miert ne lehetne meg egy ujabb meret? Azt nem hiszem hogy tul sokat sporolnanak pl faanyagon vele, szoval nem hiszem hogy ez lenne mogotte

-
jmarcell
csendes tag
válasz
benedekco
üzenetére
Ha egyszer sikerült egy "olcsó" szériánál 24"-ra csinálni 24.75" helyett, akkor már nem lepődnék meg, ha a QC-en átmenne más is, lényeg, hogy 24-gyel kezdődjön...
Viccet félretéve, azért mégis csak érdekes, hogy egy "belépő" gitáron csinálnak eltérő menzúrát, szóval biztos van itt valami kummantás. Az olcsó gyártást nem egyedi megoldásokkal szokták vegyíteni jobb helyeken... -
doc
nagyúr
Breaking news!
Raneztem az S kinalatara…
-
doc
nagyúr
válasz
Moleman
üzenetére
Ja, jo a csatornajuk, eleg sokminden van rajta, gitarok, pedalok, erositok, mindenfele kategoriabol, a Pete-es telecasteres zenelgetestol a Rabea (meg Chapman) fele metalig minden
Amugy a Tone City az vegul is nem a sajat markajuk? Mert annyira promozzak folyton, azt hittem hogy az ovek, de kicsit utananezve ugy tunik hogy megsem
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
A "jól" az elég szubjektív tud lenni pl. egy torzító vagy fuzz pedál esetén. Egyszerűen az a baj, hogy nem úgy jön át, ahogy a valóságban. És ehhez még csak előre megfontolt szándék sem kell: egy mikrofon önmagában elég másképp "hall", hogy élőben ne pont úgy hallja az ember. Arról nem is beszélve, ki milyen cuccal hallgatja ezeket otthon. Szóval nem egyszerű.
-
Moleman
addikt
válasz
Alexios
üzenetére
Én amúgy kifejezetten szerettem az Andertons csatornát, 8-9 éve minden egyes videójukat megnéztem. Nyilván promó az egész, de eléggé ismeretterjesztő is, rengeteget tanultam belőlük. Mielőtt elkezdtem volna nézni őket, azt sem tudtam, hogy van tranzisztoros meg csöves erősítő...

Rabea meg Pete nyilván virtuóz, ahogy a That Pedal Show srácok is, de én sokszor kifejezetten élvezem Lee játékát is, látszik rajta a fejlődés.
A bolt meg simán csak jó, bármikor Angliában voltam, beugrottam pár órára, brutális kínálat, végtelenül kedvesek, mindent kérdés nélkül kipróbálhatsz, az 5000 fontos PRS-t is. És néha még olcsó is, volt hogy féláron vettem Dáridó húrokat, jól szét is szedtek hazafelé a reptéren, hogy miért van ennyi vas a hátizsákomban.

-
FockeWulf
tag
válasz
kutyek
üzenetére
Ezt épp nem néztem, de köszi a videót. Az a "bajom" a youtube-os demo vidikkel hogy kb minden jól szól amit bemutatnak, nem egyformàn szólnak, de kevés dologra lehet rámondani h rosszul szólna
amúgy Nux mg30-asa van havernak is, csupa jókat mond róla, de persze mindenki azt dícséri amit épp használ, ha volna időm mint ahogy nincs akkor elmennék lecsekkolgatni... -
Moleman
addikt
válasz
printer71
üzenetére
Szerintem is menj el a boltba, akár csak egyedül, nézz körül mit ajánlanak annyiért, amennyit rászánsz, aztán már csak abból a pár gitárból kell választania a gyerkőcnek.
A Cort a legolcsóbb márka, ami már kiszámítható minőséget ad, a belépő szint is használható, de pl az Earth60-Earth70 széria alig drágább és kifejezetten jó hangú, azoknak a fedlapja tömör fából van, nem rétegelt lemezből, mint az olcsóbb gitároknak.
Picit magasabb árkategóriában a Yamaha-Fender vonal szerintem is szuper, plusz én a Sigmát ajánlanám még, a 100 ezer fölötti kategóriában én azokat szeretem a legjobban.
-
válasz
FockeWulf
üzenetére
A mooert nem ismerem...
Ezt gondolom, nézted már: Leo Gibson
A hangoló macerás előhívása annyit tesz, hogy egyszerre kell lenyomni (1 másodpercre) a két jobb oldali lábkapcsolót. Nekem keskeny a lábfejem, inkább keresztben kell taposnom, hogy biztosan menjen. 45-ös lábbal simán taposható direktben
Amúgy a hangoló pontos, jól látható, jól használható. Deaktiválni is könnyű (gyors dupla kapcsolás a jobb oldalival). -
válasz
FockeWulf
üzenetére
Felvételre biztosan OK, tud dry out (dry+wet is) és reamp uzemmódot is.
A felhasználóbarát részhez:
- a kütyün 3 lábkapcsoló van, a bal + középső fixen a preseteket váltja le / fel
- a jobb oldali kapcsoló vagy valamelyik effektet kapcsolja a presetben, vagy ún. scene-ek közt vált. Ez utóbbi egy jó funkció: minden presetben van (max) 3 önálló mód, amelyekben függetlenül lehet ki-be kapcsolni az egyes effekt blokkokat. Pl. Scene 1- nincs torzítás, de van chorus; Scene 2 - van torzítás és delay, de nincs chorus; Scene 3 - van torzítás és reverb, de nincs delay / chorus. A scene-ekben csak on/off jelleggel lehet kapcsolni az egyes blokkokat, nem lehet pl. két különböző paraméterezéssel használni ugyanazt a drive effektet. Ezzel együtt hasznos, mert váltáskor nem vágja le a mod / delay / reverb trail-eket, tehát transzparens módon lehet váltani, nincs hallható "mellékhatás". Lehet 2 scene-t is használni egy presetben.
- adnak hozzá gyárilag egy nagyon jó minőségű (fémházas) külön pedált A/B kapcsolókkal (TRS kábel is jár hozzá). Erre a két extra kapcsolóra is szabadon lehet programozni további funkciókat (pl. tap tempo, delay).
- az exp pedál rövid és rövid úton jár, szerintem nem a legjobb pl. wah kontrollra. Cserébe van hozzá kickdown kapcsoló, így két szabadon beállítható uzemmódban használható.
- a dobgép / looper használata nagyon körülményes, élőben sztem felejtős.
- a hangoló aktiválása is macerás, élőben jobb egy dedikált pedál erre is.
- a kütyü 3 lábkapcsolója színkódolt (3-színű) LED státusz fényeket kapott, ez is elég jó (pl. tap tempo esetén ütemre villog stb.)Összességében az exp pedál és a looper kivételével szerintem is felhasználóbarát cucc (van még pár hibája, azokkal együtt is).
Tag: nux mg 30
-
Huhh posta: 2 kg : 15.37 EUR
Szóval 1.15+15.37 EUR
Mondjuk megmondom őszintén nem értem, hogy működik ez a csati. Meg ha lehet akkor a sztratba inkább nikkelezett vagy max aranyozott csatit tennék, a fekete csati hülyén mutatna benne...
Ez a Cliff mivel jobb mint más csati? Megnéztem az ábrákat és elvileg be is férne.Ellenben van ebay-ről, csak ugye pont mint az előző csatinál itt sem tudom, hogy valami gagyi utángyártott vagy eredeti-e.
Másnak van csaticserével tapasztalata? Vagy Guszti az egyetlen aki ezzel bajlódik?
-
Általában ez a kettő az ajanlott és tárgya szokott lenni melyik a jobb.
UK-ban élek itt kell beszerezni, szerintem goose online rendeli valahonnan.
Az a baj hogy nem tudok jó megbízható boltot ahol bármelyik is kapható. Illetve mindkettő hamisított. Azaz ebay sőt amazon sem pálya. -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Elsősorban nem ezért kell elmenni megnézni élőben a hangszert.
Azért kell, mert ha soha nem gitároztál, akkor fényképről meg youtube-ról nem fogod tudni megmondani, mi a különbség a 100 ezres squier strat és a 800 ezres usa strat között.
Hogy egy akusztikus jól szól-e, az is élőben jön át elsősorban. Az is, hogy hogy van megcsinálva, lefényezve, kilógnak-e a bundok, csúnya-e az adott példányon a fa, stb.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
printer71
üzenetére
Ennek a rém ronda cuckának igaza van. Mindenképp menjetek el vele boltba. Nagyon fontos, hogy kötődjön a gitárhoz, pláne az elsőhöz. Lehet, hogy azon fog múlni, hogy eldobja, vagy egy életre hozzánő.
Ezért érdemes, ahogy cucka is mondja, egy kategóriával feljebb választani. Ha mégse válik be, és inkább majd fuvolázni szeretne, akkor eladjátok az egy kategóriával feljebbi gitárt is. Most ne a biznisz részét nézd, a lányodról van szó.
Ha látja, tetszik neki, kényelmes, szívesen veszi a kezébe, az nagyon sokat lendít az első időkön. Az se baj, ha vele alszik majd. De szeresse. Szóval az ő beleegyezése szerintem mindenképp fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
majd telerakom Hiwatt meg Mesa DR meg Marshall fullstackkel. De csak a vicc kedvéért 
mivel jobb azóta se lett(full analóg, végig elektroncső az egész erősítő lánc, nincs félvezető, modellezés, stb.)maradt ez.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)