Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz
jmarcell
üzenetére
Nincs nyaki hangszedő benne, az már önmagában kizáró nekem.
Igazából ez felel meg neki:
[Harley Benton SC-Special TV Yellow] .De kimondottan Epiphone-t szeretnék.
-
X2N
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Múltkor találtam egy videót ahol egy Fender "Master Luthier"-t elvittek egy gitárboltba és 3 Squier-t kipróbált majd meglepődött hogy jó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Itt van a videó.
Amerikában elég nagy a sznobság alapból is, és a saját piacos gyártást fogják még akkor is ha van olcsóbb alternatíva, ahogy az autóknál is, pl. GM, és az alá tartozó autó márkák, közben meg a GM sem a régi már, több kínai alkatrész van az általuk gyártott autókban benne mint az importban, ha vennének egy Toyota/Honda-t, abban több Amerikában gyártott alkatrészt találnánk.
Nincsenek gyengébb hangszedők az újabb Epikben, Gibson Custombucker szedők vannak bennük, ugyanazzal az elektronikával ami a Gibsonokban is van, ezen spóroltak, eddig. Csak a nitro lakkozás ami miatt megéri a Gibson, így lett megcsinálva a gyár hogy folyamatosan tudják készíteni a gitárokat, miközben megy a festés ami rettentő időigényes egy poly lakkozáshoz képest. Ezt más gyártó nem igen vállalja be ekkora darabszámmal, mert sokkal egyszerűbb olcsóbb, gyorsabb dolgozni poly lakkal.
Itthon szerintem inkább a jó ár/értékű gitárok pörögnek aprón(400ezer alatt), a Gibsonokat csak árulgatják, nem hiszem hogy sokan kapkodnának utána ha feltennék egy 500+eFt-os Gibson-t...
-
Smiley
addikt
válasz
jmarcell
üzenetére
En pont igy voltam ezzel a nagyon olcso R446-al. Elvittem rendesen beallitatni aztan kiderul milyen lesz... de maga az alap allapot is nagyon tetszett. Ha kenyelmes lesz, marpedig elsore 0 beallitassal is annak tunt, akkor kap egy rendes elektronikat. A kulcsok is meglepoen jonak tuntek igy elsore, kivancsi vagyok mennyire tartja majd a hangolast.
-
bigrob
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Goose-al rengeteg "Deko"-nak címkézett gitárt vettünk, aminek érdemi problémái nem voltak és bagóért hoztuk el...

Sajnos a nagyját már eladtam, egy HP42 Ooopsie edition maradt meg (ebbe még a D sincs beleütve a nyakba vagy testbe), illetve egy 5 húros basszerem (Ezen még a címke is rajta van a fejen..
).
Volt pár LP-m, PRS koppintás, Tele, egyiknek se volt komoly baja, bundok széleit csiszolgattam 2 gitáron, de ennyi.Visszatérve, a GIO Ibanezek eléggé alsó polcosok, ezekhez képest egy Fusion azért kényelmesebb és jobbak a hangszedők is, illetve a tremolo is minőségibb.
-
jmarcell
csendes tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Nem kell erőltetni, ez nem erről szól. Ez a heavy metal történelem egyik ikonikus darabja, amiről mindenki tudja, hogy Hetfield világ életében lefelé pengette. Most is, 40 éve is.
Ez az egész arról szól, ki tudja eljátszani úgy, ahogy ő játssza. Nem erőltetés, nem az volt a kérdés, melyik hogy szól, hanem az, hogy van-e valaki itt, aki 212 bpm-mel el tudja játszani lefelé pengetve ütemhelyesen.
Egyelőre úgy tűnik, hogy nincs. Nem gond ez se, csak kíváncsi voltam. Az, hogy nekem nem megy, nem meglepő.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Jó ez szerintem is. A bal kezed meg jól áll, látszik rajta, hogy nem két éve kezdtél gitározni. Az ujjaid többnyire párhuzamosok a fogólappal, és nem dobálod őket össze vissza, mint én!
Egy ritmus alap hiányzik tényleg, de nekem amúgy a hangzása bejött.
Milyen gitár ez?
-
doc
nagyúr
válasz
jmarcell
üzenetére
Ha EU-n kivulrol jon, akkor igen, ez a 'standard'. Normal esetben, komolyabb webshopoknal felszamoljak a magyar AFA-t mar a checkoutnal, igy neked itthon nem kell fizetned pluszban semmit, de olyan is van (foleg kisebbeknel) hogy kifizettetik a teljes 'helyi' arat (mondjuk angol webshopnal az angol AFA-val), aztan a magyar allam erre meg pluszban rateszi a 27% AFA-t (termeszetesen a szallitasi koltsegre is
). -
-
doc
nagyúr
válasz
jmarcell
üzenetére
Ez totalis faxsag. Aki nem tud jatszani egy olcso de jol beallitott gitaron, az a millios ESP-n sem fog.
Meg akkor mar huzzuk ezt ra ne csak a gitarra, hanem minden masra is. Ha valaki nem veszi meg a 130 millios Bentley-t, az csak azert van mert nem akarja elegge. Akinek nincs milliardos budai villaja, az csak nem akarja elegge. Aki nem hord 10 millios Rolexet, az csak azert van mert nem akarja elegge. Akinek nincs masfel millios MacBookja, az csak nem akarja elegge. -
doc
nagyúr
válasz
jmarcell
üzenetére
Ez nem QC kerdes, nem veletlenul ket darab lett 24 a 24.75 helyett, eleve igy van kialakitva az egesz gyartosor, a gitar, a tok, stb. Hogy miert lett 24 az nyilvan erdekes kerdes, de csinalnak 3/4-est is az S szeriaban, szoval miert ne lehetne meg egy ujabb meret? Azt nem hiszem hogy tul sokat sporolnanak pl faanyagon vele, szoval nem hiszem hogy ez lenne mogotte

-
X2N
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Mondjuk nekem volt előtte egy AFD V100-m is nem volt ismeretlen a típus, csak ezt az 1 gitárt használtam 1,5 éven keresztül napi szinten, már kicsit untam h nehéz, vastag a test, nincs kiegyensúlyozva mint a legtöbb gitár, a test fele dől a gitár, meg kényelmetlen magasabb fekvésekben játszani rajta. Ibanez LP szériái nekem annyira furák, RG, vagy az SA-k jobban tetszenek, anno volt egy koreai SAS36FM-os gitárom feltuningolt Seymour Duncan hangszedőkkel...na ezt nem lett volna szabad eladni...
Test szélén körbe binningel,gyöngyházberakással, meg a bund pozíció jelölőknél is...120eFt-ért... 
Moleman-én is ezt olvastam mindenhol fórumokon, nekem meg Gibson,Epiphon LP nem volt sose úgyhogy nincs mihez hasonlítani.
-
X2N
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Jó az Explorereknek a súlyelosztása? Nem tudom elképzelni hogy otthonra ilyet vennék ülve játszáshoz, a sarkát meg csak leverném a forgolódásba. Van így is elég gitárom. Explorer forma amúgy sem mozgat meg bennem semmit. Tervben van a LP eladása. Elég lesz a két Harley Benton nekem mindennapos használatra..
-
FockeWulf
tag
válasz
jmarcell
üzenetére
Köszi szépen, igen szegedi vagyok, közbe már megrendeltem a szettet (attól még eljöhetsz egy sörre, aztán kicsit beröffentjük a kis marshallt
). Az Epi Les Pauljaimba eredeti szedők vannak, aztán gondoltam az egyiket megtuningolom. 
Amúgy érdekes, a két epi egész másként szól, az egyik egy standard a másik custom.
Goose-T@ köszi, a customom pont ugyanez nekem is, ebbe fogom cserélni a szedőket. Amúgy 68 ért vettem a szettet, postával együtt, soha nem használt, eredeti csomagolásba. -
consono
nagyúr
válasz
jmarcell
üzenetére
Az a baj, hogy új hangszer+új erősítő együtt 150k-ból elég necces, főleg ha jót akarunk. Főleg az erősítő... Én nagy híve voltam pedig a gitár +kábel+kombó összeállításnak, főleg kezdőknek, de egy Fender Champion 20, ami jó lenne a fent megadott zenékhez, meg otthonra gyakorolni az már 65 pénz. A Katana Miniben nincs reverb, én azt skippelném is ezért. Így meg még egy Affinity Strat/Tele sem fér bele...
Node a lényeg: tényleg az van, hogy el kell menni hangszerbolt a, megnézni, megtapogatni a gitárokat, melyik tetszik
, melyik kényelmes. Mondani valami árkategóriát, pl. hogy csak 100 alatti érdekel és kész. Nagyon az elején egy Vox Amplug is jó lehet még gyakorolni fülessel, vagy PC hangfallal, ami olcsóbb meg egy multinál is (még kevésbé lesz patch buzulás a gitározás helyett), kijebb is lehet tolni a gitárra szánt keretet. Aztán ha bejön a dolog lehet rendes erősítőt venni, mert tényleg onnan jön a hang legnagyobb része... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Köszi, pont egy ilyen értelmezést képzeltem el.
Nos, metál ide vagy oda, nekem a bridge pickup hangja nem tetszik. Olyan "lefojtott", tompa, nem tónusos hangja van, akármit játszom, azon nem szól szépen. A nyaki pickupnak sokkal szebb a hangja.
Egyébként én, nyilván még 1Xp-sen mindent középső állásban játszom, azaz, a két pickup együtt kapkodja a hangot, ez a hangzás jön be legjobban. Persze próbáltam már a váltogást, de valahogy mindig a középső állás jött be.
Nekem egészen pár hónappal ezelőttig az is tök új volt, hogy sokszor szám közben is úgy csapkodják a gitárosok a pickup váltót, mint más a legyet. És a szám különböző részeit teljesen más állásban játsszák. De olyat is láttam, hogy valaki szóló közben kapcsolt át.
Na, az lenne a jó, ha annyit tudnék, hogy nekem is csapkodnom kelljem már a váltót.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
jmarcell
üzenetére
SH4-SH1n az jó kombináció, én most raktam bele az Epi LP-mbe. Ki nem veszem belőle mostanában, az tuti!
Itt amúgy kétségbeesetten árulnak egy Cortot, amiben gyárilag SH4-SH1n kombináció van. Kérdezz rá, hátha odaadja annyiért vagy kicsivel többért, amennyit a pickupok érnek, kiszeded belőle, átrakod bele a gyári Epi pickupokat, aztán továbbpasszolod.
Vagy van itt egy eladó SH4 is.
-
FockeWulf
tag
válasz
jmarcell
üzenetére
Teljes mértékben egyetértek
Lesz@rozni valamit amit kb. csak annyira ismer, mint amit fényképről lehet látni, valóban éretlen hozzáállás. Lehet persze viccelődni 1x-2x, nyilván van mindenkinél olyan extrém gitárforma, vagy egyéb gitáros cucc ami nem jön be neki, nincs ezzel baj, de azért klasszikus gitárformákat, még ha nem is tetszik, ne bohócgitározzunk már le, ha másért nem a fórum színvonala miatt. Most érted, valaki idetéved, és azt olvassa hozzászólásokon keresztül hogy a tele (vagy akármelyik más klasszikus gitárforma) mekkora egy rakás sz@r...hát jót gondol az is az itteni gitáros közösségről. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Ne olvasd el. Aztán szépen továbblépsz.
De ha már kérdezed: kevés, idétlenebbül kinéző gitárforma van számomra, mint a telecaster. Az "automata sebességváltójával" együtt. Felőlem szólhat akárhogy, akármilyen szépen most azt mondom, soha nem kellene. Ez a véleményem, akkor is, ha neked nem tetszik vagy irritál, attól nem fogom megváltoztatni, hogy jobb napod legyen.
-
doc
nagyúr
válasz
jmarcell
üzenetére
Jo, hat nyilvan sokan zuznak Les Paullal is, kinek mi tetszik.
A PRS egyreszt kulsoleg nem fogott meg, sem a kapcsolok elrendezese, sem a kinezet (mondjuk a madaras berakas Qrvajo), bar egyaltalan nem csunya, siman meg tudnam szokni, masreszt mindenkepp hard tailt kerestem, PRS-bol meg ha jol lattam, mind tremolos. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Én meg basszus egy G-moll skálát képtelen vagyok azzal az ujjrenddel lejátszani, ahogy a tanár mondja.

6-os húr 3-as bund mutató, 5-ös bund középső (itt vérzek el) 6-os bund (kisujj)..
Mit összes szenvedtem vele tegnap, mint egy nyomorék, úgy néz ki közben a kezem és csiga lassúsággal is alig megy. Mondtam neki, hogy az 5-ös bundot nekem a gyűrűs ujjam "akarja" lefogni, azt mondta azért, mert nem jó a kéztartásom. De olyan kitört csuklóval, ahogy ő játssza, nekem nem megy.
Tegnap este két óra gyakorlás után azt hittem, hogy kibaszom az ablakon az összes gitárom meg erősítőm.

Ez volt a 10 hónapom második mélypontja.
-
válasz
jmarcell
üzenetére
Ha már Alapi, volt vele egy vicces sztori. Soha nem szerettem az Eddát, nem is érdekelt (most se), kb. 4-5 slagerüket ismertem, meg név szerint a Patakit.
Első fos gitárommal '94-ben beballagtam a Medgyessy-hez (így kell írni?) a József krt. 9-be, hogy satus nyerget tetessek rá. Ott ül ez a metálhajú fazon és egy menő gitáron játszogat. Nem volt erősítve, csak úgy "szárazon". Elég jól tolta, így sem szólt rosszul.
- Helló, régóta gitározol?
- Aha, X éve.
- És valami bandában?
- Igen, most már megint az Eddában.
- Ja? kár...
És otthagytam, ő meg elég furán nézett. Nem volt egyáltalán felvágós, de azért látszott, hogy nem ilyen reakcióra számított. Én viszont olyan pökhendi kamasz voltam, hogy ahelyett, hogy hallgattam volna tovább, vagy esetleg kérdeztem volna pár értelmeset, inkább otthagytam, hiszen "az Edda fos" (bocs a rajongóktól).
Ma már nyilván nem így tennék, de akkor nagyon viccesnek gondoltam magamat. Ha tudtam volna, hogy a színpadon ilyen figurákat tol, nyilván breakdance tanácsokat kértem volna
true storyBocs, igy leírva látom, hogy elég lapos történet, de okulásul itt hagyom, hátha egy mai pökhendi kamasz is olvassa...
-
válasz
jmarcell
üzenetére

azt mondta a srác, hogy a humbik cserélve lettek. Azt mondja, valami "EDM"-re. Ilyet nem ismerek. Gyanítom, hogy inkább EMG lesz az.
Holnap hozná el, csereberélnénk, de kicsit még tartok tőle, hogy azt sem tudom, mi ez.
A csavarozott nyak az olcsóbbaknál fordult elő?Köszi!
marcusa : Nagyon Köszi!! Ezzel el is dölt a kérdés!

-
FockeWulf
tag
válasz
jmarcell
üzenetére
Sosem volt telém, és sosem tetszett....egy darabig, aztán most egyre jobban érzem hogy nekem is kell egy...
Sztratóm volt, igazából sosem tudtam megszeretni, pedig próbáltam évekig...sem alakra, sem fogásra, sem hangzásra....valahogy sehogysem tetszett. Világ életembe Les Paulos voltam, de abba is csak az oridzsi forma tetszik (Gibson/Epi). Az ilyen "LöTöDö, PöRöSö, ESöPö" Cort és társa "Les Paul-ra hasonlító" izékkel a világból ki lehetne kergetni....
Szóval....kell majd egy tele
-
Moleman
addikt
-
Bobrooney
senior tag
válasz
jmarcell
üzenetére
Az első bekezdéseddel totál azonosulni tudok, dettó ezt az utat jártam/járom be.
Most értem el oda, hogy megtaláltam a saját zenémet, pár hangos dallamokat játszok el, azok is teljesen fapadosak (ezt meg 5 perc alatt találtam ki meg vettem fel, mert cefet fáradt voltam és inkább felvettem minthogy elfelejtsem). Tudatosság nincs abban hogy mit miért fogok le, csak tetszik, önfeledten tudom akár több tízpercig játszani.
Szóval, egyre kevésbé akarom eljátszani más dalait (még tábortüzesben sem).
-
Moleman
addikt
válasz
jmarcell
üzenetére
Ezzel nagyon egyet tudok érteni, a zenélés öröme a legfontosabb, bármilyen szinten is vagy. Én sem vagyok profi, nem is akartam az lenni, nekem épp elég boldogság, hogy tudok együtt játszani másokkal, és mások is szeretnek velem együtt játszani.

És a tény, hogy tudok zenélni, akkor is boldoggá tesz, ha épp hónapokig nincs időm rá. Bár most pont folyton játszom, nincs elég tokom, a 12 húros állványon van, ezért naponta többször felveszem.
Vannak még olyan illúzióim, hogy az alapfokú billentyű- és dobtudásom mellé még valami fúvóst is el kéne kezdeni, de ez lehet már csak a hangszerhalmozási kényszerem.
Az már nem kérdés, hogy a fő hangszerem a gitár marad. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Hogy mi a cél? A saját gitárom demóján tudom megmutatni.
Halál boldog lennék, ha ilyeneket és így el tudnék játszani, mint a srác. Többet nem szeretnék tudni. Ha ez a képességem meglenne, mint neki, boldog lennék.
Akar a fene profi zenész lenni, 20 éve se akartam, nemhogy most.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Írtam korábban, hogy gyakorlatilag csak IM-t és Metallicát hallgattam évtizedekig. Voltak kikacsingatások, de olyan szinten nem mélyedtem el benne, hogy tudjam például, hogy ki volt a Slayer énekese.
Tegnap este elkezdtem nézni Netflixen a Some kind of monster-t. Baromi érdekes, leginkább az tetszik benne, ahogy látszik, hogy hogyan is készül egy album, egy szám. Valaki tol egy riffet, a másik arra próbál valamit játszani, aztán keressünk hozzá valami szöveget. Csomó kísérletezés, frusztráció.
-
FockeWulf
tag
válasz
jmarcell
üzenetére
Régen voltam már, mert az az öreg fószer (talán a tulaj) valami hihetetlen egy mesefigura....ott is kb bocsánatot kell előbb kérni, és csak utána mondhatod esetleg h mit szeretnél
Én ott magasabb kategóriás gitárt mondhatni soha nem láttam, náluk kb a Cort a teteje a gitárkínálatnak...ezért is kaptam fel a fejem hogy a Csermáknál Gibson!!!???? Még Epiphone-t se láttam ott, nemhogy Gibsont....de persze nincs kizárva, csak az nagyon furcsa lenne.... -
Ragnar_
addikt
válasz
jmarcell
üzenetére
Abban biztos vagyok, hogy nem metronómmal gyakorolják, többet nem tudok segíteni.
Kezdésnek viszont az éneksávot ajánlom elsajátítani, utána a többi már adja magát, de ez csak tipp... Én biztos így kezdeném. 
Mily csodálatos, hogy kis túlzással a Walk-ban, a Broken Man-ben és a Roots Bloody Roots-ban, meg egy egész RATM albumon összesen nincs ennyi hang, mint itt 6 percben..Én egyszerűen elengedtem. Szerintem az is megoldás.
Azért a DT nem véletlenül korunk egyik legkiemelkedőbb progrock/metal együttese, részemről komolyzene szint. A Liquid Tension Experiment se az a 'felkapom a gitárt és letolom az albumot' típusú zene. -
válasz
jmarcell
üzenetére
"Gondolom rádobott egy "átlag" Ernie Ball 10-es szettet, LP-re vékonyabbat barbárság rakni"
Ezt szerintem itt és most hagyjuk abba mindenkorra.
Nincs olyan, hogy rossz húr (azaz van, az ócska szar gyári hibás húrok). Olyan sincs, hogy barbárság x-y húr. Van rock gitáros aki flatwound húrokkal nyomja és van jazz gitáros aki meg nem.
Ez pont ugyanolyan marhaság mint barbárság metált játszani 335-ön vagy barbárság jazz-t játszani fanfret-en. Vagy a csak és kizárólag klasszikus gitárral szabad elkezdeni tanulni. Ezekkel együtt mehet a kukába a húros kijelentés is.
Részemről pedig annyi, hogy ha az ember hajlamos ízületi gyulladásra akkor igenis lehet vékony húrt tenni a gitárra (10eseket nehezen bírom, a PRS 24-en még hagyján, de a straton semmiképpen sem, de a PRS-en is a következő készlet 9-es lesz, mert az ízületeim azt kívánják nagyon). Amúgy ezer+1 gitáros van aki vékonyabb húrral tolja LP-n. Amint az a KT videóból is kiderült, a feszesség nem csak a vastagságon múlik. -
Ragnar_
addikt
válasz
jmarcell
üzenetére
Nekem a CoC volt még nagy kedvencem a 90-es 2000-es években a Pantera, Slayer, Biohazard, Sepultura mellett többek között. Az egyik gitárosa játszik a Downban. A Deliverancet rongyosra hallgattuk annó majd játszottunk is próbákon számokat. Egyik kedvencem tőlük:
A BLS az minek a rövidítése ?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Hát pontosan ez történt. Feleffekteztem a cincogást.
Nekem az új volt, hogy viszonthallhatom a feleffektezett játékot, akár fülesen, akár hangszóróban real time. Eddig csak azt csináltam, hogy felcincogtam valamit az effekt alá, és utána visszahallgattam, hogy hangzik.
Na, hát pont ezért jár ide az ember, tanulni.
Amúgy szerintem kéne egy jó kis topik összefoglaló, én is hiányoltam. Nagyon megkönnyíti az indulást, és akkor nincs annyi hülye kérdés, mint ami nekem is volt.
Egy totál kezdőnek az, hogy plugin, meg interfész meg, a sok szitokszó, amiket itt használtok, az totál kínai.
-
vorosmarti
senior tag
válasz
jmarcell
üzenetére
Sztem teljesen egyértelmű volt a segítőkészséged. Itt sem lenne hülyeség ilyen tematikus összefoglalókat írni a topic-hoz, nagyon hasznos lehet a kezdőknek. Ha az elején tudom h milyen lehetőségek vannak, akkor lehet hogy énn sem modellező kombo-t veszek (jó drágán, ami azóta még drágább lett), hanem egy külső hangkártyát meg szoftvert.
-
vorosmarti
senior tag
válasz
jmarcell
üzenetére
Hiába gyakorol valaki órákat, ha egyszerűen a 20 ezer forintos gitárja meg a 30 ezer forintos tranzisztoros 8"-os kombója sehogy nem szól és többlet sincs benne, ellenben a plugin-enként ott a millió lehetőség előlépni, lehet azt fokozatosan is.
Bár nagyon az elején vagyok a tanulmányaimnak, de szeretném megérteni amit írsz. Mondjuk én látom a jó szándékod, és ha odajutok, biztosan lesz hasonló kérdésem csak nem Mac-re hanem windows-ra. (Bár CTRL-ALT-DEL kolléga nem 20 ezer forintos gitárral és 30 ezer forintos kombóval tolja, de ez nem is lényeges.) Azt tapasztalom (bár meglehetősen hektikusan gyakorlok), hogy az első 1-2 évben nemigen kell semmilyen plusz, amiről írsz. Lehet hogy nagyon boomer a felfogásom, de hiába szeretnék, én belátom h nem egyhamar fogok B.B.King vagy SRV szólókat játszani. Van egy CODE25-ös Marshall-om, de a rendelkezésre álló 100 slot-ból mindössze 2 clean-t használok, sőt legtöbbször a VOX amPLUG 2 elég a gyakorláshoz egy fülessel. Nekem nem a metál a fővonal, és nincs szükségem másra, legalábbis még kb 1 évig biztosan nem. Én így gondolom, de sztem ez embertől függ. Azt látjuk, hogy a tanácsot kérő kolléga kicsit nagyobb léptekkel halad mint egy átlagos kezdő gitáros.
-
Goose-T
veterán
válasz
jmarcell
üzenetére
Gyorsan rákerestem, és nem Gibson volt.
Ez a klip, a másik gitáros kezében Gibson van, de Rex egy Prestige-en játszik, ilyesmin.Látványosan utálták a Panterában a mainstream minden formáját, gondolom ezért is zárkóztak el mindig a Gibsontól meg a csöves cucctól. Dimebag is tranyós Randall erősítőket használt, véletlenül se Marshallt meg Mesa Boogie-t meg ilyesmit. A Deant sem használta kb. senki nagy név rajta kívül, csődbe is ment annak idején, azért is váltott Washburnre. Másik hatalmas gitármárka.
A Deant aztán felélesztették, már épp váltott volna vissza rájuk Dimebag, de aztán lepuffantották sajnos. Viszont a Dimebag signature gitár gyártásának a joga még épp visszakerült a Deanhez. -
Goose-T
veterán
válasz
jmarcell
üzenetére
Gondolom most már megvan a joguk a névhasználatra, nyilván azzal lehet a legtöbb embert behúzni. Igazából Dimebag és Vinnie Paul halála után már csak Rexszel kellett kibékülnie Philnek, hogy használhasa a Pantera nevet, aztán mostanra jött el Rexnél az a pont, hogy "van az a pénz".

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
"A kolléga említette, hogy ő jó erősítőn akar hallani C-dúrt"
Én ilyet nem mondtam.
"A többivel nincs tapasztalatom (hangkártya, ilyen plugin, olyan izé). De azt tudom, hogy nem számítógépen szeretném hallani azt, amit játszom. Hanem bedugni az erősítőbe a gitárt, bekapcsolni, és szóljon."
Ebben se az nincs benne, hogy jó erősítőn akarom hallani, se az, hogy a C-dúrt. Még csak az sincs, hogy azt gondolom, hogy az MGFX jó erősítő lenne.
Ezeket már mind te képzelted csupán hozzá, hogy miért, azt csak te tudod, engem bevallom nem érdekel. Csak ne írogass már baromságot légyszi, olyan szavakat meg pláne ne adj a számba, amiket nem mondtam. -
cucka
addikt
válasz
jmarcell
üzenetére
Ha jó erősítőn akarja hallani, akkor el kell menni egy óradíjas próbaterembe.
A számítógépes megoldásokkal azt tudod szimulálni, hogy hogyan szólna jó minőségű erősítő, ha a ládát egy stúdióban bemikrofonoznád, és azt a jelet felvennéd.
Azt viszont soha a büdös életben nem fogod tudni szimulálni a szoftveredben meg az otthoni logitech 2.1-es hangszórón, hogy hogyan szól egy csutkára tekert csöves erősítő, amikor ott állsz 3 lépésnyire a 4x10-es ládától.
A pluginekkel jól tudod szimulálni a hangfelvételnél használt eszközöket. Azt nem tudod szimulálni, hogy rezeg a gatyád szára a hangerőtől, érzed a gyomrodban a hangot, és ha jobbra fordulsz, akkor elkezd gerjedni a cucc és remegnek a falak.
-
cucka
addikt
válasz
jmarcell
üzenetére
Szerintem kevered a szezont a fazonnal.
Teljesen igaz, felvételnél nagyon király, hogy drága erősítők paramétereit állítgathatod a képernyőn, mikrofon és láda szimulációval szöszölhetsz, pakolgathatod az effekteket és tekergetheted a potmétereket.
Tanuláshoz, gyakorláshoz viszont a legjobb, hogy bedugod a kábelt, megnyomod a gombot, és szól a gitár, játszhatsz.
Nem fog úgy szólni, mint a csutkára tekert marshall, de talán a c dúrt így ilyen körülmények között is meg lehet tanulni.
Ha a tanulás, gyakorlás a cél, akkor a sok fícsör csak arra jó, hogy a tanulástól, gyakorlástól elvonja a figyelmedet, és az idődet gitározás helyett pluginok nyomkodásával töltsd. -
válasz
jmarcell
üzenetére
Hahaha, igen, nekem is ez volt. A VGA-val az a szopi, hogy jól túlfeszelik, túl hajtják kisajtólnak belőle mindent, a gpu meg isten tudja milyen állapotban van utána. Szóval igen, én sem voltam a legboldogabb, de nem volt vele gond.
re: Ctrl+Alt~Del
Miért nem mondtad eddig, hogy a PRS is játszik? Vedd meg azt azt készen vagy! Nem értem az egész felhajtást! PRS PRS PRSre: elvárások
Sokszor bizony az olcsó gitárra is felkerül a fasza kulcs a fasza motyó, de a festéssel, minőség ellenőrzéssel van a gond. Ilyen egyszerű. Mindenki másképp csinálja. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
jmarcell
üzenetére
Furcsa egy világ lehet ez a tiéd.
Egymás minősítgetését kerüljük, én sem véleményeztem másét.Lehet, hogy az a PRS jobb választás mint a 256-os LTD. A PRS ebben a kategóriában...
Lehet, van is köztük 70 ezer forint különbség árban. A vastagabb nyak nekem kezdőként ellene szól amúgy, illetve külsőre is az LTD jön be jobban. A hangszedők meg állítólag inkább az LTD-n vannak metálra hegyezve, a PRS inkább all purpose.De amúgy tuti nagyon jó kis gityó az, és az sincs kizárva, hogy még lesz ilyenem.
-
Moleman
addikt
válasz
jmarcell
üzenetére
+1, szerintem is nagyon jó cucc lehet a Tremonti, bár ha jól emlékszem, még nem találkoztam vele személyesen. A tremolo nekem pluszpont, az ilyen kockababás tremoló szerintem kényelmesebb. A Tune-o-matic jellegű fix híd babája vágja a kezemet tompításkor (itt látszik, ahol a vastag E húr babájáról le van kopva a fekete festék, ott szúr
). -
válasz
jmarcell
üzenetére
A youtube videókkal az a baj legfőképpen, hogy arról beszélnek milyen jól szól, mennyire kényelmes. De hosszútávon nem adnak releváns infót. Egy év és valszeg az Epi bundjain nyomok lesznek, a Gibbon meg nem.
De ez csak privát vélemény. Nekem ez szokott lenni a fő gondom, hogy míg egy Amcsi Fender/PRS/Gibson lehet nem szól akkorát egy CV Squier/PRS SE/EPI-hez képest, de egy két év és irdatlan különbségek lesznek. Nem beszélve a hangolás megtartásáról.
De most nem azt mondom, hogy az Epi szar vagy, hogy rossz vétel, félre értés ne essék, csak ezt a best buy-t kellene átértelmezni.
Saját tapasztalat nincs.Szóval inkább azt mondom, hogy egyéb keleti gyártású/olcsóbb gitárral kellene összevetni, nem pedig Amerikai gyártású gityókkal.
-
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
jmarcell
üzenetére
Pl. a Focusrite Scarlett Solo-n van ilyen, mondjuk az csak mono. Persze meg lehet buherálni egy jack-XLR átalakítóval a másik bemenetet, és úgy használni a kettőt együtt, de az azért na.
Ha sztereó kell, akkor a olyat kell keresni, amelyiken vagy kettő mono jack, vagy kettő kombi XLR-jack kombó bemenet van.
Nem tudom, a max. keretből mennyit szánsz rá, 50k-ba Behringer, Presonus, Steinberg belefér, Focusrite (Scarlett 2i2) már kicsit túl van, nagyjából 60k körül újonnan.
-
Goose-T
veterán
válasz
jmarcell
üzenetére
LTD EC még nem volt a kezemben, de az nem annyira autentikus, mint az Epik (kivágások, két poti stb.). Vintage-ből két gitár volt a kezemben, egy VS6 és egy V100, mindkettő még koreai gyártmány. A VS6 totál csapnivaló volt, a fényezés alatt a fa tiszta hullámos volt, a nyaka tekeredett. A V100 korrekt gitár volt, de a kidolgozása meg sem közelítette az én 2007-es kínai gyártású Epimet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Battlefield 6
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku Gyári 100%
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).

true story
Sztratóm volt, igazából sosem tudtam megszeretni, pedig próbáltam évekig...sem alakra, sem fogásra, sem hangzásra....valahogy sehogysem tetszett. Világ életembe Les Paulos voltam, de abba is csak az oridzsi forma tetszik (Gibson/Epi). Az ilyen "LöTöDö, PöRöSö, ESöPö" Cort és társa "Les Paul-ra hasonlító" izékkel a világból ki lehetne kergetni....