Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Ibanez GART60 típusú gitárom, többnyire meg is vagyok vele elégedve, de a hangszedőket kicsit gyenge pontnak érzem. Érdemes lenne ebben az eredetiket cserélni mondjuk egy EMG-H4, illetve H4A párosra? Mennyivel lenne jobb a hangzása? Vagy inkább megpróbálhatnám eladni használtan és beruházni egy Vintage V100-ra?
Előre is köszönöm a segítséget! -
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Marshall Jackhammer JH-1 vagy egy Boss SD-1 érné meg jobban? Volt valakinek már tapasztalata egyikkel-másikkal? Jelenleg az erősítő torzítását használom, viszont így problémás számközben váltani a tiszta és a torzított csatornát, ezért lenne szükséges egy pedálra. Egy testesebb hangzás elérése lenne vele a célom, nem tudom, hogy erre melyik lenne a jobb választás, tekintve, hogy árban nincs nagy különbség jelenleg.
jmarcell
csendes tag
Köszi a válaszokat mindkettőtöknek! Én is inkább azt hallottam róla, hogy boostolásra használják, de mondom csak utána járok, hogy mégis milyen magában. Eredetileg is a Marshall felé hajlottam volna, de most már úgy gondolom, hogy eldőlt a kérdés és az lesz.
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Vintage VS6 gitárom és szeretnék egy kicsit testesebb hangzást kihozni belőle, ezért gondolkoztam, hogy az eredeti hangszedőket lecserélném egy EMG H4A / H4 duóra, valakinek van tapasztalata hasonló hangszedőkkel? Vagy milyen hangszedők lennének még opciók passzívban?
Esetleg jobban megérné a mostani Marshall MG15 kombómat cserélni valami másra a kívánt hangzáshoz? Ehhez még egy Marshall Jackhammer-t használok torzításhoz.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
válasz fototrend666 #30789 üzenetére
Egyelőre csak itthonra van kilátásban a dolog. Hangzásban pedig legjobban a Wylde-os, illetve a Down-os fiúk hangzása jön be, a legtöbb esetben ilyeneket is játszok.
Nézelődöm akkor GS-en, köszi.
-
jmarcell
csendes tag
válasz Plazmacucci #30793 üzenetére
Jogos, de az aktív hangszedőkhöz kell valamennyit fúrni/faragni is, mert nem biztos, hogy elférnek mindenestől, vagy nem?
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Az Elixirnek a 13-68-as bariton húrkészlete az mennyire "brutális"? Normál hangolókulcson át lehet még fűzni? Egy Vintage VS6-ot tervezek baritonba lehangolni, viszont a 12-56-os húrt elég lazának érzem jelenleg.
Előreis köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
A régi Ibanez Gart60 gitáromban megadta magát az egyik hangszedő, ezért ki akartam cserélni őket egy elfekvő Wilkinson MWVC párosra, ez alapján a kapcsolás alapján kötöttem, de nem akarta a jót:
Utána végül megpróbáltam csak egy potin átvinni az egyik hangszedőt és akkor se jött ki semmi belőle, van valakinek valami tippje, hogy hol lehet gond?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje már szemezek ezzel az LP-vel GS-en: https://gsfanatic.com/hu/hirdetes/443621/elado-epiphone-elektromos-gitar de ennyire nem lenne kelendő ez a gitár? Igaz, nem 81/85-tel van, hanem passzív EMG-kel első ránézésre, de mégis egy ZW signature, hol lehet a bökkenő?[ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Feszültségosztókkal kapcsolatosan van valakinek tapasztalata/tanácsa?
Lenne egy 30W-os csöves kombóm, amivel kapcsolatban be kell látni, hogy nincs mindig szükség a teljes arzenálra. Egy 16 ohm-os hangszóró van benne, ami kábelen csatlakozik, tehát sorba kötni egy osztóval nem feltétlen macerás.Amiket néztem:
- Palmer PDI-06-16 Ohm (igaz drágább, de állítható a kimenet)
- Two Notes Torpedo Captor 16 Ohms (ez meg nem kifejezetten csak ezt a célt szolgálná, és fix -20dB-t hoz)Magyar oldalakon nem nagyon találtam variációkat (vagy csak rossz helyen kerestem), amik voltak azoknak az ára meg már elég combos.
Köszönöm a segítséget!
-
-
jmarcell
csendes tag
válasz NOKA32 #43654 üzenetére
Boss Katana 50 vagy emlékeim szerint van ebből kisebb is, ha csak otthonra kellene. Esetleg Marshall Code 25. Ezekből lehet használtan is ki tudsz fogni 40-60 körül.
Illetve (szintén akár használtan) valami Ibanez/Squier ami eszembe jut, így talán beleférnél a keretbe. Tremolós gitárokkal nincs sok tapasztalatom. -
jmarcell
csendes tag
Miket nem talál az ember a FB-on... [kép]
[ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni olyan USB-s audio interface-t, amelyik rendelkezik vonal bemenettel? Mondjuk úgy 50 ezer környékén, csak otthoni pöttyögésre kellene.
jmarcell
csendes tag
válasz NeoPampalini #44535 üzenetére
Köszi, akkor majd ezek közül szemezgetek, ezekre bukkantam én is többnyire, de mondom hátha van valakinek valamiféle tapasztalata, meglátása az olcsóbb kategóriákban is.
Egyébként többek között egy Orange Terror Stamp-et szeretnék összekötni vele. De lehet jobban járok, ha mégsem akarom majd összekötni vele, hanem használom az olcsóbbaknak "környezetét.
[ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Valami isteni szikra megcsapott, hogy építeni kellene egy Telét. Látom párhuzamosan más is jutott erre az útra...
Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok ajánlani valami beszerzési forrást testhez és nyakhoz főleg? Nyilván magyar oldalokról a Dr. Parts termékek mennek, amikkel nem igazán foglalkoznék, bár tapasztalatom nincs a minőségükkel. Illetve a stageshop-éknál találtam még ezt-azt, de eléggé irreális árban mennek a tételek.
Külföldi forrásnak az angol guitarkitfabric-et találtam, ők egész szimpatikusak, viszont kíváncsi lennék, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen téren, hogy milyen alternatívák vannak. Érdemes-e a vám, szállási idő miegymás függvényében Kínával bepróbálkozni?
Nyilván a fa munkát szeretném a legjobban megúszni.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
válasz espista #44956 üzenetére
Egy standard Telecastert, igazából csak újdonság/új ismeretek/tapasztalatok megszerzése gyanánt és az "eszmei értéke" miatt ütött be a dolog, hogy tök jó lenne egy saját gitárt csinálni. Elsőkörben mahagóni/mocsári kőris test + juhar nyakra gondoltam. A Telecastert gondoltam a "legegyszerűbb" gitárnak, csavarozott nyak, fixhúrláb.
Nyilván az ilyen első építéseknél mindig szokott tanulópénz lenni, viszont nagyon silány minőségű fákba se szeretnék belefutni. Az is biztos, hogy nem jön ki olcsóbban, mintha egy Squierbe saját ízlésre cserélgetném a hangszedőket. -
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Az Epi viszonylag új, Muse szériájával került már valaki testközelbe? Van valamiféle benyomás/vélemény róluk? Nyilván a YT-on a Gibson SG-kel összehasonlító videókból rögtön kiderül, hogy best buy... -
jmarcell
csendes tag
-
jmarcell
csendes tag
válasz chaosmonger #46683 üzenetére
Érdemes szétnézni használtak között 400/401-re vadászva. hasonló árban megkapja az ember és egy fokkal még jobb tud lenni. A 400-as vastagabb, régi gyártmány az LTD-nél, a 401 az újabb. Áron Andris is színpadra áll 400-assal, tehát annyira rossz nem lehet...
Illetve a Down-os srácok is előszeretettel használtak egy időben ESP vagy LTD gitárokat, pl. Kirk Windstein LTD Viperrel is nyomult. Vannak ilyen "kevésbé felkapott" márkák, akik olcsóbban adnak minőségi gitárt, mint ahol a nevet is fizeti az ember.
(Az előző évszázadban meg sokszor gyártódtak olyan gitárok valami "random" név alatt Japánban, Koreában, ami tök ugyanaz volt, mint egy Gibson vagy Fender, csak nem az van ráírva.) -
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #47097 üzenetére
Furcsa egy világ lehet ez a tiéd. Például a videókártyás témánál is pont, hogy ott gondolkodnék el a használtat megéri-e kérdésen, ki tudja mennyire hajtotta szét valaki. Nem látod, ha ránézel. Egy gitáron azért látod, hogy kicsit leverte valaki, vagy ilyesmi. Ha meg a fogdosás a bajod, akkor lenyomod propanollal.
Egyébként szerintem az ilyen "háklis" vásárlóknál egy ruha boltban simán rámondják neked, hogy ezt a ruhát még senki nem próbálta fel. Miből állapítod meg, hogy senki nem vette fel? A kérdés költői. Csak vigyázni kell a valósággal.
Na, az off topic végére. Lehet, hogy az a PRS jobb választás mint a 256-os LTD. A PRS ebben a kategóriában (is) elég jó és minőségi gitárokat csinál. Bár nekem a tremolo-s Les Paul kicsapja kicsit a biztosítékot, szóval biztos fix húrlábasat keresnék belőle.
Ui.: Lehet elhangzott itt, de amikor személyesen kipróbálsz egy gitárt a falról, majd azt kéred dobozban, már az se biztos, hogy olyan lesz, mint az előző. Például ott vannak a Vintage V100, VS6 gitárok, de ebben a kategóriában teljes mértékben igaz szerintem mindenkinél, hogy ha mahagónit látnak, akkor hangszert csinálnak belőle Keleten. (Persze, ha mahagóniból van...) Lehet, hogy 100-150 ezerért veszel egy olyan gitárt, hogy a dupláját érőt megszégyeníti, van, hogy egy tüzifának is rossz valamit kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #47913 üzenetére
Valamilyen szinten azért elgondolkodtatóak az irományaid itt a fórumon, biztos, hogy unalmasabb lenne nélkülük az élet errefelé. Viszont kicsit mintha el lennél tájolva, hogy mi a helyzet. Értem én, hogy kezdőként tapasztalod még a dolgokat, de az internet annyira tág, hogy utána lehet olvasni és utána nyilvánítani véleményt, mert ebből is úgy tűnik, mintha te lennél felháborodva. Nincs semmi ismereted a pluginekkel, de határozottan állítod, hogy szerinted milyen és neked miért nem jó, közben meg másról beszélsz, ahelyett, hogy utánanéznél a témának.
Valószínűleg az a "néhány" gitáros, aki használja sincs vele megelégedve, csak ez jutott nekik... Szinte a legtöbb ismert gitáros használ ilyeneket, főleg a fiatalabb rétegben. Szól neki a saját soundja a fejhallgatón vagy a számítógép hangszóróján és nem egy 100 W-os csövest bőget a lakásban 4x12-n. Jelenleg ez a legtakarékosabb és effektívebb módja az otthon gitározásnak szerintem. Lehetőségek tárháza, real-time hang, stb. Ehhez képest ne haragudj, a Marshall jobban tehet róla, de az az MG FX30 keservesen szól és nincs is benne sokkal több. Az egész MG széria tűzrevaló nagyjából, főleg a kisebbek. Ha tényleg az a vágy, hogy jó erősítőn akarod hallani, hogy mit játszol, akkor 30-50 W cső legalább meg 4x12, utána tekergetheted 1-es állás körül a potit, hogy ne szedje szét a szobát, lehet valami műterheléssel el tudsz menni 2-re is és sose fog a munkaponton dolgozni a rendszer, hogy tényleg a hangját halld.
Gondolkoztam a problémádon is a kombóval kapcsolatban, de nem igazán ugrott be semmi, ami konkrétan ezt okozná. Elég összetettek ezek a ketyerék már, főleg, ha programokat tudsz menteni és a Volume-t viszi magával, olyankor nem mérvadó a poti állása. Ha meg kisebb kategóriában keresel jobb sound-ot, akkor mondjuk DSL1 a Marshalltól. Esetleg a Katana, CODE, Spark, ilyesmi szériák, de ott már telefonon is tudod nyomkodni, az meg még sem olyan, mintha potit tekernél. Az eddigiekből biztos nem fog tetszeni, hogy egyszer kell 3 órát eltölteni a sound beállításával, esetleg mások preset-jét használni. -
jmarcell
csendes tag
Mármint?
A kolléga említette, hogy ő jó erősítőn akar hallani C-dúrt, én erre reflektáltam, mert az eddigi maximalizmusából kiindulva nem feltétlen az MG szériában fogja ezt megtalálni.
Utána plugin-nel igen, ott a rengeteg opció benne, ami először hátrány, de utána meg akár haszon is lehet neki. Tudja azzal kezdeni, hogy valami preset-et használ, esetleg csak egy fejet meg ládát, a többivel nem foglalkozik. Akkor is szól úgy, mint a kis kombó és nem utólag kell effektezni, hanem hallja, mintha egy erősítő lenne. Csak eddig ezt nem volt hajlandó elfogadni. De tény, hogy mindenki egy kis erősítőn pötyög először, mert a gyakorlás a lényeg, nem a sound. Csak azt is figyelembe kell venni, hogy ha valami szarul szól, az egyáltalán nem tud motiváló lenni. Hiába gyakorol valaki órákat, ha egyszerűen a 20 ezer forintos gitárja meg a 30 ezer forintos tranzisztoros 8"-os kombója sehogy nem szól és többlet sincs benne, ellenben a plugin-enként ott a millió lehetőség előlépni, lehet azt fokozatosan is. Illetve ezért említettem a Katanát és társait, az ugyanez pepitában.
Alapvetően pedig egyetértek azzal, amit írtál, csak szerintem itt nem feltétlen ez volt a lényeg. -
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #47922 üzenetére
"Figyelj, én hallani szeretném, amit játszom, nem gépre felvenni a cincogást, és utána széteffektezni.
Ehhez pedig kell egy jó erősítő"OK.
-
jmarcell
csendes tag
válasz Goose-T #47925 üzenetére
Mondjuk talán a "Pantera" nem a legszerencsésebb név erre a felállásra, valami trükköt vihettek volna bele, hogy ne köpje le őket az összes vérmes fan kapásból. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy Phil milyen formában lesz, Zakk pedig vajon inkább a tiszteletet adja meg Dimebagnek vagy inkább a saját képére formálná kicsit a számokat.
Off.: Azért Portnoy-t el tudtam volna képzelni a dobok mögött... -
jmarcell
csendes tag
Pláne, hogy Rex pár éve még a közelébe sem akart kerülni egy ZW-s reunionnak. Mindenesetre még akkor is elég nagy tömeget tudnak megmozgatni egy rétegen belül, ha teljesen értékelhetetlen lesz. Ez meg úgy sem történik meg. Eléggé ki volt már amúgy is erre éhezve a közönség.
-
jmarcell
csendes tag
válasz Goose-T #47938 üzenetére
Jogos, idő kellett, hogy eladja a lelkét, egy szaros Thunderbirdre, de hát jól van. Nem tudom, hogy a Wylde Audio vagy ez a Gibson lett volna az izgalmasabb téma.
Ebből is látszik, hogy nem a mainstream cuccokban van a sound, sokszor a márkát fizeti az ember minden ilyen esetben. Nagy igazság ez…
A 90-es években meg talán ez hatványozottan igaz volt, sok zenekarnak betett a dolog. Az ilyen nagyokat, mint a Maiden vagy a Metallica nem különösebben zavarta, de ha a Pantera nem lesz úttörő a maga módján mehettek volna a süllyesztőbe. Ugye ekkoriban a grunge volt talán a felkapott igazán, meg jöttek a nu metál zenekarok. Utóbbiból meg lett volna kevesebbel az ember.[ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
válasz vorosmarti #47949 üzenetére
Valószínűleg eléggé kisarkosítottam a dolgokat és ez nem is egy adott bejegyzésre, hanem a kolléga egész történetére lett volna utalás, bármilyen bántó szándék nélkül, néha sokat akar lépni ő is előre, szinte helyből. A lelkesedése persze párját ritkítja, ami kiemelkedő. Emellett nem tűnik egy könnyű személyiségnek, így nehéz neki sokszor segítséget nyújtani, mert más keretekben, gondolatokban mozog.
Az olcsó kombó meg a csöves cucc is nem véletlen volt szembe állítva a múltkori “új vs használt” stb. témák után. Egyszerűen az interface+plugin egy kiemelkedő lehetőséget nyújt, de akár a CODE is ilyen, nekem is van. Teljesen pozitív, hogy valami adott előadó soundjára hasonlítót tudsz keresni és adott számot azon játszani. Egy szimpla tranzisztoros kombó nem tudja ezt az élményt. Elég jól feljöttek ezek a digitális cuccok az utóbbi években. Nyilván nem érnek fel egy profi stúdióban levő szettel, de otthon pötyögni hibátlan. Én például örültem volna, ha egy MG15 helyett anno CODE vagy hasonló lett volna a kezemben. Persze azóta már mindent is összegyűjtött magának az ember, de a csöves Orange akkor sem való szobába.
Mindenesetre örülök, hogy valaki megpróbálta látni a szándékot is a mondandóban. -
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #47956 üzenetére
Ha gonosz lennék, akkor mondanám, hogy frankón feleffektezted a cincogást…
Egyébként teljesen jó, bevallom nem hallgattam végig, de amit igen, abban annyira nem véltem izgulást. Persze lehet még gyakorolni, mindenki tud gyakorolni, még ZW is. Meg Rex is szokja még a Thunderbird-öt. Az biztos, hogy sokan már ilyen ügyességgel is befutnak manapság és nem is fejlesztik tovább magukat. -
jmarcell
csendes tag
válasz Goose-T #47965 üzenetére
Hát, ezt igazán jól megfogalmazta, igazából akkor köszönjük a lehetőséget, hátha az asszonyok is örülnek neki.
Azért a RATM-t példának felhozni elég kemény, bár nekem teljesen kimaradt, hogy ők is csinálnak ilyet. Az valószínűleg kevésbé szólt 2010 körül is a pénzről, mint ez. Ráadásul ott él is mindenki, nem hiányoznak az igazi alapító tagok… Mindenesetre érdemes figyelemmel követni, hogy jön-e valami limitált Morello signature modell a következőkben. Mondjuk egy Flying V.
Egyébként gyanítom inkább lesz egy “összejövünk jammelni hangulata” az egésznek, akár a Down esetében is megvolt a jubileumra. -
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #47974 üzenetére
Igazából ez teljesen okés szint, sőt ahhoz képest, hogy nem régen kezdted meg pláne. Meg merem kockáztatni, hogy sokan itt nem tudnának kapásból eljátszani egy random számot gyakorlás nélkül, még ha egyszerű is és sokat hallott. Én legalábbis 15 év után sem biztos, hogy mindenben magabiztos lennék. Valamire rááll az ember keze, akkor kevesebb gyakorlás kell, valamire meg nem, akkor több. Teljesen felesleges ezen hergelni magad, ha nem megy leteszed, később előveszed.
Egy ember biztos van, akinek nem kell sokat gyakorolni: [link] Szerintem ne ő legyen a kitűzött cél, mert arra születni kell.
Felhozhatnám a BLS - Stillborn számát, aminek a fő riffje konkrétan egyetlen F hang. Garantálom, hogy nem sikerül elsőre reprodukálni hasonlót, ha nincs meg a trükk. -
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #47985 üzenetére
El kell engedni a mainstream-et, nem jó az semmire, szegény Trujillo is a pénzen kívül semmit nem kapott a Metallicától...
-
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #47993 üzenetére
Általában nem gondolom teljesen komolyan az ilyen kijelentéseket, csak ezeket írásban rosszul adom át...
Mindenkinek megvan a maga favoritja, de azért érdemes próbálkozni nyitni a kevésbé mainstream felé, meglepő dolgokat találhat az ember. Igazából azt is nehéz megfogalmazni, hogy hol van a mainstream határa. Akár a Maiden-nek is vannak méltatlanul elfedett számai, amik sokkal jobbak lettek, mint néhány "sláger", de utóbbiakat nem lehet megkerülni, ahogy magát az együttest sem.
Nehezen javaslok számokat, mert nagyon szerteágazó a saját ízlésem is, de hallgasd meg mondjuk a Panterától a "Sleep"-et vagy a "Floods"-ot és juss el a számok második felére. Esetleg keress valami RATM számot. Aki a "Killing in the name"-ben nem érzi mekkora "groove" van vagy egy "Testify"-ban, azzal nem tudok mit kezdeni... Meg kell érnie rá.
Ami neked a Maiden, az nekem a BLS többek között, egyszerűen úgy érzi az ember, hogy nincs rossz szám. Mondjuk nézz rá a "Funeral Bell"-re meg a "Berserkers"-re. Örök klasszikus még a Down-tól a "Bury me in Smoke" vagy a "Stone the Crow" is.
Ajánlanám a Kingdom of Sorrow-tól az "Enlightened To Extinction"-t is, de azt vennéd észre a végén, hogy holnapra a PRS-ed B-be (H-ba) van hangolva standard E helyett. -
jmarcell
csendes tag
válasz Ragnar_ #47999 üzenetére
Black Label Society, csak hát hosszú leírni.
Ja, a Corrosion of Conformity, hát ez se rövidebb nevű zenekar. Nem is tudom, hogy Pepper Keenan vagy Kirk Windstein a nagyobb riff mágus. Nekem a "Senior Limpio" az egyik kedvencem tőlük, illetve a "Diablo Blvrd".
[ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
válasz Ragnar_ #48002 üzenetére
Ja, a RATM első albuma az olyan, hogy szinte bárkinek odaadnám meghallgatásra, aki kicsit is fogékony a zenére. A többi is jó lett, de az kiemelkedő a maga módján.
Azért eléggé el van halmozva az ember lehetőségekkel, csak egy évtizedből kerültek már elő favoritok. Bőven lehetne még találni itthonról is kiváló albumokat, szóval bátorítani kell az embereket, hogy hallgassanak több mindent meg! -
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #48059 üzenetére
Lehet érdemes húrokat is próbálgatni. Tudom, nem régen tette helyre a PRS-ed a hangszerész, de húr és húr típus között is van különbség. Gondolom rádobott egy "átlag" Ernie Ball 10-es szettet, LP-re vékonyabbat barbárság rakni, de anyagában sem mindegy, hogy keményebb vagy puhább a szerkezete. A fentebbi Kóródi Tomis videó talán nyújt hasznos infókat élőben próbálgatás nélkül is.
Adott esetben simán vághatja is az ember ujját, ha nincs rajta elég bőrkeményedés vagy ha nyomja, mint süket a csengőt és marha kemény a húr.
Ui.: Azért raktam off-ba, mert inkább a jövőre nézve tartogathat információt/tanácsot, hogy ha véletlen cserélni kell húrt a gitáron, akkor figyelj arra, hogy nem mindegyik egyforma, attól, hogy méretre állítólag igen. Mindenki találhat magának kényelmeset és kevésbé azt.Ui2.: Kíváncsiságból ránéztem erre a "köröm fehéredős dologra", nekem is fehéredik, akárhogy nyomom. Inkább azt figyeld meg, hogy ha a lehető leglazábban fogod le a megszólaláshoz, akkor milyen a hangja és ha jól lenyomod, akkor milyen. Akár egy csiptetős hangolóval is nézheted hol tiszta a hang.
-
jmarcell
csendes tag
válasz benedekco #48063 üzenetére
Pont ezt próbáltam kiemelni, hogy nagyon nem mindegy milyen anyagból van az adott méretű húr, mindenki meg fogja találni a sajátját, de kell a kísérletezés. Nem lehet tudni, hogy amit egyszer ráraktak, biztosan az lesz a megfelelő az egyénnek.
Az meg, hogy mi barbárság és mi nem, azon meg inkább elmosolyodni kell és nem komolyan venni. Ettől függetlenül vannak az ilyen beidegződések, mint a rövid menzúra - vastagabb húr vagy a 335 - metál. Manapság már mindenen lehet mindent játszani mindennel.
Ettől függetlenl nekem sem az LP, sem az SG nem szólt sehogy sem vékony húrokkal, bármit is állítgattam rajta. Illetve nem úgy szólt, ahogy szeretné az ember. Ellenben Tony Iommi meg biztos nem a Mammoth Slinky 12-62-es szettet tette fel C#-re az SG-re, hanem 8-as meg 9-es szettet.
-
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #48071 üzenetére
Hát, "pech", azzal nagyon nem lőhetsz mellé. EB-ból lehetne válogatni bőven, hogy milyet szeretne az ember, cserébe szerintem nem bírják addig, amíg kellene, de hát ki mire esküszik, mi vált be neki. E-re én is Elixirt rakok fel, de a NanoWeb-ből 10-52-est, másra meg maradnak az EB-k, megszokásból.
-
jmarcell
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #48073 üzenetére
"Nemrég láttam egy videót, amiben Kirk Hammet mondta, hogy a legelső dolog, amire emlékszik, amikor gitárt vett a kezébe, az a kromatikus skála volt, hogy minden áldott nap tolta." ---> Ezek szerint a wah pedált csak később fedezte fel.
-
jmarcell
csendes tag
válasz Ragnar_ #48079 üzenetére
Abban biztos vagyok, hogy nem metronómmal gyakorolják, többet nem tudok segíteni. Kezdésnek viszont az éneksávot ajánlom elsajátítani, utána a többi már adja magát, de ez csak tipp... Én biztos így kezdeném.
Mily csodálatos, hogy kis túlzással a Walk-ban, a Broken Man-ben és a Roots Bloody Roots-ban, meg egy egész RATM albumon összesen nincs ennyi hang, mint itt 6 percben...
Azért, ha véletlen megvan a szám, akkor következőnek ajánlom: [Liquid Tension Experiment - Acid Rain]
-
jmarcell
csendes tag
válasz FockeWulf #48125 üzenetére
Hát, igen, valami hasonló az öreg, meg szerintem a felesége szokott lenni a kasszában, elég családiasnak tűnnek. Tavaly amikor voltam náluk, akkor vittem mit szeretnék, az se baj, ha csak hasonló, legfeljebb viszek belőle hármat és minden sapkát cserélek. A végén majdnem ott tartottunk, hogy miért nem elég nekem kettő, teljesen másfajta. Összességében évente egyszer bemegyek húrt venni kb., ha meg vagyok nagyon szorulva és más nem kell éppen, szóval rendelni nem érné meg. Valószínűleg nem éri meg nekik nagyértékű dolgokat tartani, főleg, hogy baromi nagy a választék már globálisan, a forgalmuk meg alapvetően nem túl nagy lehet.
Egy ismerős akart zongorát venni és kiderült, hogy a másik helyi boltban tokkal vonóval 10-15%-kal volt olcsóbb, mint emitt, tehát az ember lassan csak megszokásból megy hozzájuk…
Egyébiránt 2006 körül, mikor kis szarosként megvettem az első klasszikus gitárom, akkor volt egy fekete Flying V a falon, nagyjából 200 fölötti tétel volt ez akkor, könnyen lehet, hogy Gibson volt. Még évekkel később is találkoztam vele a falon. Első látásra nagy szerelem volt, mondom majd gyűjtök rá és ilyenem lesz, szerencsére nem lett, mert azon meg ülve művészet játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest