Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ctrl+Alt~Del

őstag

válasz cucka #55787 üzenetére

és a lehetőség, hogy rendes hangerőn játssz

Nincs. Társasházi lakásban nem tudok csöves erősítőt bömböltetni, meg nem is cél. A CAB-et azért vettem meg, mert egyrészt a Spark-kal full kompatibilis, dizájnban ugyanazt tudja, FRFR, és funkcionálhat hangfalként, ha mondjuk zenét szeretnék hallgatni.

A Spark amúgy remekül működik. Gondolok egyet, hogy The number of the beast, és fél percen belül már nyomathatom is. Nyilván nem szól úgy, mint a Maidennek szól(t), de nem is az a cél. Elég jól hozza a hasonló hangzást, ami gyakorlásra egy lakásba bőven elég.

Vehetnék egy szerinted rendes erősítőt, ami egy one trick pony lenne. Fél órám azzal mennek, hogy tekergetem a treble-t, meg a bass-t, és még mindig nem hallanám benne a The Number of the Beast-et, miközben a másikon már fél órája gyakorlom belőle a riffeket. Ez a nagy előnye a Spark-nak. Amúgy lehet vele jammelni is, ehhez nekem nincs meg a tudásom ugyan, meg YT-videókkal tolni számokat együtt, szóval van benne egy-két plusz funkció is. És mindezért fizetsz kb 130 ezer forintot. Ezért cserébe megkapom a "létező összes hangzást", konkrét számokét, legyen az Queen, Maiden, Metallica, Dream Theater, Scorpions vagy Slayer. Ezt én egy csöves erősítővel nem kapnám meg, pláne nem 130 ezerért.

Az Ampero-ban több a beállítási lehetőség, lehet mikrofonozni ládákat, több benne az erősítő meg a láda is, van benne dobgép, looper, rögzítésre kompletten alkalmas, elég sok peccset tud tárolni, és könnyebben lehet kísérletezni vele, mint a Spark-kal.

• X2N

őstag

válasz cucka #55787 üzenetére

Az a baj hogy nem tudja még ő sem milyen hangzást keressen(honnan is tudhatná kezdő létére) teljesen amatőr hozzá, ajánlottam neki egy hotone ampero-t amit most tanulgat. Majd kialakul nála is a dolog és akkor lehet továbblépni csöves erősítő +láda fele ha lesz igény rá. ;]

Nekünk ez fura mert nem ezen nőttünk fel. Én is egy sima 10W-os 1X8" hangszórós kombón kezdtem mint anno rengetegen. Az keveset tudott, volt 1 tiszta meg egy torz hangszín, most neki a hotone ampero az kb űrhajó kategória. Mi anno egy ilyen cuccért a fél karunkat odaadtuk volna, nekem az első multieffektem(digitech RP-80) csak ilyen ismerkedésre volt max jó, ma meg már stúdióban használható cuccokat odaadnak 100eFt-ért.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés