Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Mikor LP-t akartam venni, a Codában nagyon rám akartak melegíteni egy használt Gibson SG-t annak idején, asszem egy worn brown SG Special volt, 160-180 ezerért vesztegették. Szegény az egyik legrosszabb gitár volt, ami valaha próbáltam.
Pénzügyi szempontból megérte volna, most simán elmenne 350-ért.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
El adtam a múlt héten a 2011-es koreai Vintage V100 LP-t. Most már csak a Harley Benton-ok vannak. Nem sajnálom, aki megvette legalább használni fogja, nekem már az a testforma nem jön be, nem kényelmes, nem jó a súlyelosztása, nehéz, nem is volt már kedvem játszani rajta.
Szétbombáztam ma az SG elektronikáját is, itt már jobban sikerült az árnyékoló festés 20ohm-ot mértem, átkötöttem az elektronikát 1 volum 1 tone push/pull single coil/humbucker-helyett lett 2db push pull poti mindkét hangszedőnek lett dedikált hangerő potija és dedikált push pull potija. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Fontos szempont ez
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Meanwhile Slash at home:
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Matteo 11 years old
200 eurós gitár: Eko Dv 10
Most is <1000 EUR Yamahával tolja -
X2N
őstag
Egész vállalható gitár, mit gondoltok, kár h a fejre már nem jutott csak fekete festék.

-
cucka
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
A kemencébe a nyers fahasábokat rakják, a gitárnyakat a más megsült fából faragják ki. Szóval ha túl keveset tölt a kemencében és nem egyenletes a végeredmény, azt észre fogod venni a végterméken.
Nyilván drága hangszernél valószínűleg minőségibb a faanyag, és arra is odafigyelnek, hogy színben passzoljanak a nyak darabjai. De a sütés az sütés.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Csak kár h normális fotó sincs róla a weblapon, elég rosszul vannak lefotózva ezek a Stagg gitárok... szerencsére nem kell már 300-ezerig se elmenni már ha acél bundot szeretne kipróbálni az ember.
-
Goose-T
veterán
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Nem azt írtam, hogy egyforma hanem, hogy a drágán is elkopik. Max később. Nem tudom mennyire jó ötlet 300ezres gitárokkal jönni példaként arra, hogy azokon kopik a bund mig a drága gitárokon nem

Egyébként ezt az egészet azért tettem be mert visszatérő érv, hogy "Jó-jó nem szól igazából jobban de a JÁTÉKÉRZET hát az valami hatalmas különbség, a drágát megfogom és INSPIRÁL mig az olcsót inkább bevágom a sarokba mert nem OLYAN és nincs is kedvem gyakorolni rajta" és ezt az érvrendszert löki hanyatt a vakteszt amikor kiderül, hogy úgy szól, olyan a játékérzet, 60(75)ért a lenézett legalja szaron mint 400ért A Nagy Márkán.
-
De az megvan, hogy a sütő hőmérsékletét és az abban eltöltött időt a gyártó szabályozza.
Ezzel azt akarom mondani, hogy jobb esetben ahol van pénz ott van idő is.
Ha 180 fokon sütöd a kaját egy órán át a sütőben akkor megfő és elkészül a kaja. Ha 230 fokon sütöd 10 percig, akkor szépen megpirul jól fog kinézni, de belül nyers marad. Erre utalt konkrétan Goose-T. Hogy valahol csak megpörkölik kívülről, de az anyag belsejében lehet nem történik meg a várt száradás/pörkölés.
Még mindig itt vagyunk, hogy x-y paraméter még mindig nem jelent semmit egy hangszeren, mert nem kötik az orrunkra a gyártók a részleteket.Tök más.
Ma tettem fel először a Strat-ra lapos, azaz flatwound húrokat! Kegyetlen jó érzés. Mindenkinek tudom ajánlani. A hangja is jó, szerintem jobb is mint eddig volt, de ugye ez tetszés kérdése, ki mire vágyik és milyen hangzást keres.
Az a baj, hogy egyesével vettem a húrokat és most az egyik elpattant. G B E húrok azok NYXL 9-11-16 az E A D azaz flatwound-ok meg Thomasik-Infeld, osztrák húrok 23-33-44 de a 44es első hangolás alatt elpattant, úgy tűnik hogy a satus kulcs alatt megadta magát. Berendeltem még egyet, majd meglátom mit tud a második.
Nagyon tetszik, azon gondolkodtam, lehet 8-as húrokra váltok majd, abból is rendelek egy szettet és megnézem melyik a jobb, a 9-es laposak vagy a 8-as simák, ugyanis lapos húrokból nincs 8as, vagy rendelek egy 8as szettnek megfelelő kis húrokat és ami van a flatwoundból az van... -
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Engem ez a húrnyomás szó zavar húrmagasság helyett. A húrnyomás ugyanis egy változó, amit a menzúra, a húrvastagság és a húrmagasság határoz meg.
Két különböző gitár húrnyomása lehet azonos, eltérő húrmagasság esetén is (az eltérő menzúra és húrvastagság miatt), azaz, az "alacsony húrnyomás" az valójában nem fejez ki semmit. Az 1 mm húrmagasság viszont minden gitáron 1 mm, független a menzúrától, húrvastagságtól, azt nem lehet sokféleképp érteni.
Szerintem ez egy rossz szóhasználat. Az húrmagasság.
-
Goose-T
veterán
Pont hogy kevésbé kopnak a bundok, mivel az alacsony húrnyomás miatt nem csapod oda olyan erővel a bundokhoz a húrokat.
A roasted nyaktól én is remélem, hogy nem fog semerre csavarodni, még most vettem meg az első ilyet magamnak, majd meglátom. Csak abba az illúzióba ne ringassa senki magát, hogy a legolcsóbb roastednek mondatt nyak is csúcsszuper lesz évekig. Ez csak egy mesterséges öregítés lényegében, de attól még lehet szar. Nekem volt már olyan 20+ éves gitárom, aminek kiszámíthatatlan nyaka volt.
Ahogy az embereknél is, a kor nem érdem, csak állapot. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ola gitárjainál volt sokaknál hogy megrepedt a fogólap hosszában, meg ugye a múltkori eset hogy rossz menzúrás gitárt gyártottak le soft resetnek. Nem tudom, egy roasted nyak az hova csavarodjon? Nekem ilyen problémám sose volt egyik gitárommal se, ha nem volt egyenes a nyak állítottam rajta, ha csörgött állítottam rajta, a 60eFt-os libamezről pedig 10 év alatt se sikerült lekoptatni a nikkel bundokat, pedig sokat játszottam rajta, a legfelső bundon már látszott. Nem voltan sose híve ennek az ultra alacsony húrmagasságnak, attól is biztos jobban kopnak a bundok.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Itt vannak róla képek hátulról is, tényleg pörkölt nyaka van.
-
Goose-T
veterán
Nem is a bundkopás a lényeg, bár az sem utolsó szempont. Bár cserélhető, de azért drága mulatság. Inkább a faanyag minősége a lényeg. Ha pár hónap alatt megcsavarodik, felpúposodik, akármi, az bosszantó. Elég egy-két tizedmilliméter, és oda a másfél millis action. Szabad szemmel nem is látod a deformációt, de érzed, hogy valami nem jó.
-
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Igen, bocs, valamiért SX-et írtam Stagg helyett!
Nem, nem úgy kopik. Azért mert ez egy ötvözet, mégpedig olyan amikről a gyártó annyit mond, általában hogy nikkel.
Namost ha kérsz egy kakaót a kávézóban akkor kapsz egyet. Ott sem kötik az orrodra, hogy milyen márka, hány kanállal tesznek bele, esetleg kevernek bele mézet vagy extra cukrot, abból is milyen, barna vagy fehér. A végeredmény az lesz, hogy kedvenc kávézódba vissza mész kakaózni, de lesznek helyek ahol nem kérsz kakaót. Pedig a kakaó, csak kakaó nem?
Szóval az anyagösszetételétől és megmunkálástól függően fog kopni a cucc.
Egy S2 PRS-en nem úgy fog kopni a bund mint egy SE-n, egy Fenderen nem úgy fog kopni a bund mint egy Squier-en, hiába mind nikkel bundokat használ.re: #57167 X2N
A szakértő meg szakértette megint.Bizony idővel a fa száradással zsugorodik a bund viszont nem. Ha kiszárad a nyak akkor annyit tud zsugorodni, hogy már szúrós legyen a bund, de lehet hogy új korában még nem volt vele ilyen probléma.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Pedig ha szúrnak a a bundok az bizony gyári hiba, nem dolgozták el szépen akkor a széleket. Szerintem a hangolás csak a hőmérséklet,páratartalom, gitár beállítás kérdése. Nekem a LP egy ideig szeretett elhangolódni aztán pár húrcsere, tisztítás beállítás után stabil lett. Az is lehet h gyárilag nem húzták meg a nyakpálcát eléggé és most ahogy jött a tél a nyak elmászott. Ezek apróságok, nekem a fehér sg-nél kellett most télen egy picit húzni a nyakon mert csörgött első bundnál a húr. A másik meg hogy alapvetően vannak jobban sikerült konstrukciók meg rosszabbul. Egy LP/Jackson nem számít annyira jó konstrukciónak mert a nyergen eléggé nagy szöget zár be a húr, legjobb stabilitást meg kiékelt floydos gitárral lehetne elérni szerintem. Pont ezért nem szeretem ezeket a vintage tremolós gitárokat, nem tartják jól a hangolást, akkor már inkább fix híd vagy floyd.
-
Moleman
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
De ez mitől függ valójában? Hogy melyik gitár mennyire tartja meg a beállítást, és melyik nem?
Ott az alsópolcos 22 éves akusztikom, valószínűleg 15 éve volt utoljára beállítva, mikor kapott egy piezot, soha nem kellett utánaállítani, a bundok se csíráztak ki, pedig hulladék rétegelt lemezből van az egész gitár, még a rózsafának hazudott fogólapról is lekopott a fekete festék és kikandikál az agathis.
Sose volt se párásítva, se páramentesítve, lakott 5 különböző lakásban, falon lógva, állványon, tokban, minden mindegy neki.Mindeközben van több 5× drágább gitárom, amiket használtan vettem, és szúrnak a bundok végei. Kétlem, hogy gyárilag ilyen szarul lettek volna megmunkálva, valószínűleg idővel zsugorodott össze a fa.
Vagy csak ennyin múlik, hogy azokat a gitárokat "véletlenül" nem eléggé kiszárított fából csinálták, az olcsó akusztikkal meg pont szerencsém volt? Vagy fűtőtest mellett tárolták őket, vagy ilyesmi? -
Goose-T
veterán
Amúgy ma délután kiékeltem az EVH gitárom nyakát, mert a híd legalacsonyabb állásában is bazi nagy volt a húrnyomás. Gyárilag egy kis furnércsík volt a nyakzseb végébe maszkolószalaggal beleragasztva ékként. Gondolom pár hónap alatt összenyomódott, és már nem tudta ellátni a feladatát. Tettem bele fél milli vastag alis sárgaréz shimet, az már nem fog összenyomódni. A húrnyomást rettentő alacsonyra be tudtam állítani így, szóval kap egy plusz pontot a nyak és a bundozás minőségéért az EVH Wolfgang Standard. Kár, hogy egy újonnan ~250 ezres gitárnál ilyen beavatkozás kell, hogy használható legyen.
-
X2N
őstag
A szemével hall a legtöbb ember

-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Csak sima juhar, nem pirított, felejtős. Mondjuk ha pirított lenne, az sem garancia semmire. A Harley Bentonoknál például azt írják az angol oldalon, hogy caramelized maple, nem roasted. Lehet, hogy nincsenek is teljesen átsütve, csak szó szerint megpirítva kívülről. Az meg csak dizájn, semmit több.
Egyébként meg szinte bármilyen gitárt be lehet úgy állítani, hogy pár hónapig jó legyen. Utána meg csak szív vele az ember.
-
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Pont erről beszéltünk nemrég. Ha nincs egy drága hangszer beállítva akkor tud qrva szar is lenni. Viszont ha egy olcsó hangszer nagyon jól be van állítva akkor tud tök jó is lenni.
Simán lehet, hogy 5 év múlva elszíneződik úgy a gitár hogy ocsmány lesz. Pl mint a Squier bullet-em aminek elszíneződtek a deszka illesztési. Magyarul csíkos lett. Ez az SX pedig sunburst szóval simán előfordulhat itt is ez a baleset.
Kapcsolók, potik meg ugye recsegni fognak, a bundok meg ki tudja mi lesz velük. -
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
a többi beállítása tök mindegy, a 60 (ma 75) ezres gitárt be tudták úgy állitani (amit a 400ezressel is meg kell csináltatni hogy jó legyen), hogy végigtaperolva, játszva rajta, meghallgatva a hangját azt hitte, hogy egy 400ezres hangszer. Kidolgozás, játékérzet, hang. Mi lesz vele 5 év múlva? A testével nyilván semmi, a nyaka pirított juhar, az nem fog vetemedni, a vasak meg ha elkopnak lehet cserélni.
-
Tibizzz
tag
Találtam egy nagyon jó loop-ot. Már csak gitároznom kéne megtanulnom.

[link] -
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Gondoltam belinkelem azt is, de az nem ez a sorozat része
Szóval nem tettem.
Amúgy mint általában sok másik hasonló videóban is, itt is kérdéses, be volt-e állítva mind? Minden gitáron ugyanaza friss húr szett volt-e rajta? Mennyire tartja a hangolást?
De amíg nem vagyok vak addig a szememmel is vásárolok, illetve idő, idő, idő. Mi lesz ebből 1, 3, 5 ... év múlva. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Akkor egy kicsit zenéljünk is a sok duma közben.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Kórodi Tamás vakteszt.
Ez az új Fender Player sorozat 400ezer = Stagg strat 60ezer
-
Mert csak. Kóródi Tamás gitár teszt linkek:
--- --- ---
Fender/Squier Telecaster
Fender/Squier Stratocaster
Ibanez RG széria
PRS
Gibson/Epiphone Les Paul
Gibson/Epiphone SG
Cort G széria
Schecter
--- --- ---
Olcsó gitárok tesztje
Középkategóriás gitárok tesztje
--- --- ---Kár, hogy nem lehet későbbi videókkal ezt az üzenetet szerkeszteni, de ez van. Bekerülhetne akár első hsz-be is, feltéve ha lenne első hsz.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A gitárok épségben megúszták! -
doc
nagyúr
kicsit más jellegű, de jó kis hétvégi content
[link] -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezt meg azért, hogy felgyújtsd a gitárjaidat megint
És Metallica mert tudom hogy mennyire szeretitek. -
rustysaw
csendes tag
Ha már szóba került a rézfólia, van single side és double side adhesive, azaz egy, vagy mindkét oldalán vezetőképes. Gondolom a gitárhoz elég az egyoldalas (?)
-
Moleman
addikt
Per pillanat nem tudom, hova rakhattam el.

De alin még mindig aránylag olcsó, legalábbis harmadannyiba kerül, mint a Stageshopban. -
-
-
X2N
őstag
Újraforrasztottam az elektronikát a HB Fusion III-ban, észre vettem hogy halk pattanó hangot ad amikor hozzáérek a húrokhoz, érdekes módon volt bekötve a 3 állású kapcsoló, meg a földelés a külső jack-érintkezőtől a húrlábig 0.9ohm ellenállást mutatott(földelés össze vissza volt bekötve) ami azért annyira nem biztató:
Csillagpontosra bekötve a földelést multiméter már 0.2ohm-ot mutat a húrláb és a jack csatlakozó földelése között. Ha közvetlenül a 2 mérőzsinórt mérem akkor is 0.2ohm-ot mérek.
Illetve megváltoztattam a kapcsoló bekötését így nem lesz Nyaki+Híd állás egyszerre, de rövidebb lesz a jelút. Tone potmétert pedig kivettem, csak ront a hangon amúgy is. Megmértem a testre vájatába fújt árnyékoló/vezető festék ellenállását is, nem ér semmit.
Újra kellene fújni az egészet, vagy alu/rézfóliával újra árnyékolni... -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem is volt RG550-es, a bundozás is tökéletes volt rajta nem kellett hozzányúlni, és gyárilag tökéletesen be volt állítva, viszont aki ilyet vesz az készüljön fel rá lelkileg h a nyaka az nagyon vékony...én emiatt megváltam tőle, volt régebben több Ibanezem is, azokhoz képest is nagyon vékony. A mostani floydos HB Fusion III Harley Benton tök jó, a nyaka kellően vastag(tudok hozzá eredeti alkatrészeket is rendelni németből, meg tuning titán csavarokat, ami egy Edge-nél talán nehézkesebb lett volna) ugyan el kellett vinni hangszerészhez de most hibátlan és nem gondoltam volna hogy acél bundokon ilyen jó játszani, ellenállás nélkül lehet vibratózni, hajlítani, ami össze se hasonlítható eddigi nikkel bundos a gitárjaimmal, még az RG550-el se.
Utólag persze inkább már az RG565-t venném mert az csak 2 hangszedős(nincs gagyi műanyag koptatólap ami karcolódik meg látszik rajta az ujjlenyomat, erről a gyártók már igazán leszokhatnának hogy csomó alkatrészt műanyagból készítenek) és nem zavarna a középső hangszedő a pengetésben, és a fordított fej sokkal menőbb...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondtam én ilyet, hogy ne vegyen senki sokmilliós signature gitárt? Vegye meg, ha az a szíve vágya vagy azzal akar felvágni. Abszolút nem érdekel. Ettől működik a gazdaság, hajrá.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Amúgy ha valaki megteheti, vagy ez számára fontos, miért ne venne sokmilliós signature gitárt? Miért egyen párizsit, ha fine dining-ban is vacsorázhat?
Az tény, hogy attól jobb az a hangszer nem lesz, mert Kirk Hammet Flying V, vélhetően pont ugyanazt tudja, mint a fele annyiba kerülő, de ha nem számít neki, akkor miért ne?
Miért fáj az bárkinek, ha az amerikai ügyvéd azt megveszi? Nekem attól nem lesz se rosszabb, se kevesebb, aki az ilyesmit ekézi, az pusztán irigység.
A gitárod értéke nem egyenesen arányos azzal, hogy tudsz rajta játszani, ezt senki nem vitatja. Az autód értéke sem arányos azzal, hogy tudsz vezetni.
Az az Ibanez nyak hátulról lefotózva elég jónak tűnik.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Ebben spec egyetértek. Én a Thomann-on néztem, mi a legolcsóbb Made in Japan Ibanez, és ezt találtam. Engem talán csak az old-school, kissé bumfordi neck joint zavarna (valószínűleg azt is megszoknám), ebben nyilván az általad is említett olcsóság, illetve a hagyományhűség is közrejátszik (ha jól tudom, ez egy huszonpáréves modell reissue-ja). De tényleg hibátlan vétel lehet, ha valaki superstratot akar újonnan (nekem még nem volt, és mivel egy hangszer elég nekem, valószínűleg nem is lesz soha).
-
Goose-T
veterán
A sokmilliós signature gitárok amcsi ügyvédeknek valók, hangszerként semmi hozzáadott értékük nincs sok olcsóbb gitárhoz képest.
Ha viszont meg kéne neveznem egy gitárt, ami ár-érték arányban a lehető legjobb, amit ma kaphat az ember a pénzéért, akkor ezt az Ibanezt mondanám.
Nekem a tesója van ugyanabból a Genesis szériából, egy RG565. Nem volt tökéletes, amikor megvettem, a bundjaival vagy vacakoltak valamit, vagy gyárilag így sikerültek, de nem tudtam eléggé alacsonyra állítani az actiont. Biztosra akartam menni, elvittem hangszerészhez, 20 ezerért besíkolta, és olyan precíciós műszer lett belőle, hogy elsírja magát az ember.
Tudni kell ezekről a Genesis szériás Ibikről, hogy nagyon olcsóra akarták megcsinálni, 1000 dollár alatt tartották az árát. Emiatt sem lehetnek annyira tökéletesek a gyárból kihozva a bundjai, nyilván kevesebb utómunka fér be a költségkeretbe. A pickupjai is inkább csak közepesek. Én tettem bele DiMarziókat. A hardver teljesen jó rajta, original Edge tremoló és Gotoh kulcsok. A tremoló is amúgy Gotoh gyártmány. Minimális ráfordítással ultimate gitár lett belőle.
-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
WTF mik vannak. Ezt ki fogja megvenni ilyen pickup kapcsoló elrendezéssel??? 1db V-t se láttam még ahol a felső szarvra tették volna a pickup váltót...

Kirk gitárja...ez komoly? Ragasztószallaggal a hátulján??? Ez így??

-
X2N
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Egy lerúgott Fender champ-ért elkérnek 3300Eurót. Gondolom ha neked most lenne egy mert anno megvetted olcsóért 300dollárért annyira nem sajnálnád eladni

-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Mivel hangszer alkatrész beárazó topik nincs, ezért írok ide, remélem nem szegek szabályt vele!

Lefogom cserélni a Custom Stingray-emben a Pickup-ot és az elektronikát egy Curtis Nowak hosszú mágnesen hangszedőre és egy Bosko MM Preamp-re.
Most egy Nordstrand MM 4.2 és egy Nordstrand 2B-MM van benne. Az MM4.2 jelenlegi új ára 50k körül mozog az elektronika már nem kapható. Nagyjából 10 éves a cucc. Ha beválik az új összeállítás, szerintetek mennyit érhet a Nordstrand szett? Én olyan 100.000 HUF környékét tippelek de az elektronika kifutottsága miatt nem vagyok benne biztos.
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Koszi szepen a tippeket es mindenki masnak is!
#57073 doc - most ugy gondolom hogy akkordoznek, amikkel aztan kesobb a klasszikusrol szorakoztatnam a csaladot. meg hat emellett sok minden mas is, alapbol zenehallgatasban is eleg sokfele amit fulelek, nem szeretek egy iranyba elkotelezodni. metal riffeket, szolokat biztos gyakorolnek, de blues, groove meg tudjafene elore ezeket nem igazan tudom meghatarozni.#57076 Vampyr - koszi, ez a video eddig elkerult. eleg reszletes, kiraly!
#57078 X2N - koszi, lehet majd elek a lehetoseggel
#57095 Tibizzz - ja jogos, koszi.
-
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Az erősítő fog megrázni nem a gitár.
Ugyanis vannak olyan kapcsolású erősítők ahol a kedves tervezők betettek egy összekötő kondenzátort az első erősítő fokozat rácsa(bemenet) és az anódfesz közé. Ennek meghibásodása esetén(rövidzár) fog kikerülni az a bizonyos 180-400V egyenáram a gitárra.... én természetesen sosem követnék el ilyet de vannak tervezők akik igen és nagy az isten állatkertje.
-
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Látom azt hiszed értesz hozzá pedig nem, a gitár nem 220VAC/110VAC-t fog kapni az erősítőből esetleges meghibásodás esetén hanem MINIMUM 180V DC-t. Ami legszerencsétlenebb esetben ha nincs megfelelően földelve a gitár, és ha bal kézzel fogod a gitáron a húrokat(ami elég valószínű) megállítja a szívedet majd a lábadon keresztül fog távozni a föld fele. Ha VAN földelés a gitárnál akkor ez az áram a kisebb ellenállás fele fog menni vissza a gitár erősítőbe, aminek a sasszija rá lesz kötve a hálózat földpontjára és leold a biztosíték a hálózatról.
Amúgy ma már 230V a névleges hálózati feszültség.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Léteznek egyébként régebbi Fender eősítők ahol még megtalálható volt egy "Death Cap" aminek a meghibásodása következtében kikerülhetett a hálózati feszültség a szasszira, ezeket az erősítőket tilos földeletlen aljzatból használni mert meghibásodás esetén rákerül a hálózati feszültség a gitár földelésére(a sasszin keresztül) és nem fog leoldani a az életvédelmi biztosíték.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Pénzügyi szempontból megérte volna, most simán elmenne 350-ért.
és minden nap ott remeg a kezem a megveszem gomb felett de győz a "hülyegyerek, miafasznak ugyis az xplorert használod" hang a fejemben.
Had feleljen meg másnak is, valakinek akinek van erre 8 misije.