Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3002) alien_ válasza cucka (#3001) üzenetére


alien_
őstag

Legjobb lenne egy tapasztaltabb emberrel nyakadba venni a várost gitárvadászni. Sry, elsiklottam az felett, hogy metal-t akarsz nyomni, a kettő dupla zajszűrős pickup tényleg jobb a súlyos riffekhez. A linkelt gitár teljesen jónak tűnik, máshol is szépeket írnak róla, de ha lehet, próbáld ki élőben, bár 3 napon belül vissza is küldheted, ha valamiért mégsem jönne be. Kényelem szempontjából sok múlik a hídon, és a jobb kezed alatti bevágáson, a nyakvastagságon, de erre nincs recept, csak a próba =) Viszont azt tartsd szem előtt, hogy a mahagóni gitár sokkal nehezebb, mint például egy Strat. Az összes Les Paul is dög nehéz (mahagóni mind), bár abban némileg több az anyag.

Erősítő: Szerintem a 15watt-os kategória simán jó otthoni gyakorlásra, ennél kissebb (még normális) erősítők 10watt körül vannak még. Ezek biztos jók, de nem próbáltam őket, utána kéne járni.. Ezekkel a zseberősítőkkel kapcs eléggé szkeptikus vagyok, már csak a beépített effekt miatt is akkor már inkább +10-15k-ért egy normálisat, azokat sem kötelező maxon üvöltetni :) Egy Cube 15 -öt próbáltam múlt héten, az nagyon rendben van, viszonylag normális belső torzítással, de előbb utóbb úgyis kell pedál/multieffekt, de nagyon az elején szvsz még felesleges erre költeni, ez olyan, hogy majd kialakul.. Esetleg hosszab távra egy ilyenre érdemes beinvesztálni, ha már jobban megy a dolog.

Elég szimpi.

Becsületesen bevallom, én perpill sajnáltam a pénzt erősítőre, effektre.. Fogtam a gitárt, és rádugtam a PC-mre.. Hangkártyámban van ASIO 2 támogatás, szóval nem késik, pl. Amplitube2-vel elég jó effekteket össze lehet hozni, bár néha kell vele szöszmötölni, de én teljesen elégedett vagyok vele. Szomszédok egyébként sem értékelnének egy csöves Marshall-t :D

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.