Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 09:38:09

LOGOUT.hu

Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23093) Superhun válasza scream (#23089) üzenetére


Superhun
Topikgazda

Szia!

Alapvetően ilyenkor vissza kellene kérned a terméket a kiskertől és a gyártóval magad gariztatni azt. Így még a postaköltséget kifizetve is olcsóbban kijönnél, mintha vennél egy újat.

Itt viszont az az eset lépett fel, hogy jótállási időn belül a kiskerhez már csak a pénz érkezett vissza, a nagykernél vagy valamelyik disztribútornál "eltűnt" a termék (nyilván nem tűnt el, csak eladják másnak azt, amit a gyártó visszaküldött, így a haszont ők kapják meg).

Annó megkérdeztem erről a helyzetről egy ügyvédet, aki megerősített abban, amit korábban is írtam itt a topikban: jótállási ügyben fogyasztói szerződéstől csak a vevő állhat el. Nincs olyan jótállási rendezési mód, hogy pénzvisszafizetés. Ez a fogyasztói szerződéstől való elállás, az elállást pedig a jog csak akkor engedi meg, ha ennek adottak a feltételei, pl. az egyik fél a szerződésben vállalt feltételeit nem tudja/akarja teljesíteni (javítás vagy csere). Szóval ezt csak a vevő kérheti, illetve egyezhet bele, ha a bolt felajánlja.

A te esetedben, mivel nagy valószínűséggel a terméket már nem tudja visszaadni a kisker, kártérítési pert tudsz indítani, a jogszerűtlen elállás miatt, de ez több év is lehet és a perköltséget is neked kell megelőlegezned, így ezt nem tudom javasolni, viszont azt megpróbálhatod, hogy megírod a boltnak, hogy köszönöd szépen, de te nem szeretnél elállni a szerződéstől, így inkább a terméket szeretnéd visszakérni és magad gariztatni. Esetleg egy ügyvédet is megbízhatsz x ezerért, aki egy ír egy szépen megfogalmazott jogi levelet a boltnak. Nyilván ez is idő és pénz, neked kell eldönteni, hogy mit vállasz be a +23e többletköltség miatt...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.