Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#17451) echterion válasza KillHates (#17447) üzenetére


echterion
nagyúr

Ezért jó, hogy az Acer-nek nincs itthon szervize. ;]

Amúgy meg érdekes, rendszeresen jön ide egy megmondóemberke, aki itt van egy, max. két hétig, aztán felszívódik, miután kiderül, hogy nem volt túl bölcs, amiket írt... :))

**********

(#17452) KillHates válasza TheNewDawn (#17450) üzenetére


KillHates
nagyúr

Az én olvasatomban:

Venni egy limuzint annak jobban kell birnia a strapát, eljárkálni vele bevásárolni, meg néha leugrani a Balcsira jobban megéri a használt, de egy középkategóriás autóval, ha terepezni megy az ember szerintem csakis az újban lehet megbízni

Tehát ha szántani visszük az Opel Astrát akkor vegyünk újat! :K :D

Nem-nem :N
Üzleti gép, irodába 8-10 óra folyamatos működés
Konzumer gép otthonra: alkalmi netezés, filmnézés, pár órás nyomirgászás
Gamer gép éjszakára: 6-12 órás FPS-maraton teljes terheléssel, ordító ventikkel

Ha megteheti az ember, akkor akkor vegyen olyan gépet amire használni fogja. És vegyen inkább egy használt gamer gépet, ha "csak" új konzumerre van pénze, ha játszani szeretne :R

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17453) KillHates válasza echterion (#17451) üzenetére


KillHates
nagyúr

"Ezért jó, hogy az Acer-nek nincs itthon szervize. "

Ezért NINCSEN az Acer-nek itthon szervize! :D :R

"Amúgy meg érdekes, rendszeresen jön ide egy megmondóemberke, aki itt van egy, max. két hétig, aztán felszívódik, miután kiderül, hogy nem volt túl bölcs, amiket írt... "

Ugyanmár! RM007 kitart mellettünk! :D :DDD

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17454) Muerte válasza echterion (#17451) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Nekem (igaz van már vagy 10 éve mikor történt) full karcos fedlappal jött vissza Brnoból a gépem,na de nem kell messzire menni,tudnék mesélni EC-CO KFT-s tapasztalatokat is :D

(#17455) goccer


goccer
aktív tag

Beszereztem egy Acer Heliost a héten, meg is vagyok vele elégedve összességében, egy dolog viszont zavar kicsit. AC wifin közvetlenül a router mellett kemény 60Mbit-et produkál, míg mellette a sok éves Nexus5-öm 150 mbitet. Properties-ben írja szépen a 867Mbitet, gondoltam ennek a negyedét azért gyakorlatban is illene hoznia, de a tizedét se nagyon sikerül. Közel távol nincs más 5 Ghz-es hálózat, Acer honlapjáról leszedett driver van fenn. Mi lehet a gond? :F

(#17456) TheNewDawn válasza KillHates (#17452) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Eleve konzumer gépeknél hogy veszel használtat ? Pl itt vannak ezek az 1050 ti /1050 ill 1060 al felszerelt gépek, idén jöttek ki ( és ha már gamer akkor ugye az ember nem 3éves gépet vesz) nem hiszem, hogy mondjuk 230 ért jobban megéri egy 3-4 hónapos használt, mint mondjuk 250 ért egy új.
Ha meg mondjuk 970 esről beszélünk, ami tavalyi de teljesitményben tudja ugyanazt hozni, megintcsak nem fogunk sokkal olcsóbban ( ha egyáltalán ) kijönni, hiába is használt, Plusz nyilvan nem fog több éves gépet venni az ember azért sem, mert ezeknek az életciklusa eleve csak max 3-4-5 évre van tervezve.

(#17457) [-HERO-]


[-HERO-]
senior tag

Azert ezt a lenovo gyuloletet nem nagyon ertem.
Attol hogy a szerviz rossz es van olyan szeria ami szinten rossz nem biztos hogy az osszes szeria es gep rossz.
Teny hogy a legtobben a 1050/1050ti kategoriat keresik, de nem csak ott van lenovo.
Pl az y720 egy jol sikerult darab, jo anyaghasznalattal es jo hutessel.
Kezdetben volt driver gond de annak mar nyoma sincs.
Sokan azt sem tudjak hogy itt a kemeny mag az masszivan AW es dell parti ezert minden mas kula kategoria, tisztelet a kivetelnek, pocoknak, mert o megmondja a tutit.
El kell fogadni azt hogy valaki nem tud vagy nem akar 5-6-700k hufot kiadni laptopert.
Max 250-300 ba gondolkodik a 80% vasarlo, ebben a kategoriaban meg nincs olyan gep ami kompromisszum mentes, es AW gep meg abszolut nincs max hasznaltan.

Boccs a kifakadasert de ez a lenovo elleni kampany mar tenyleg szemetszuro.

### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###

(#17458) TheNewDawn válasza [-HERO-] (#17457) üzenetére


TheNewDawn
addikt

A kategórián belül szerintem egyáltalán nem rossz az Y520 sem, sem hűtésben sem anyaghasználatban :)

(#17459) Muerte válasza [-HERO-] (#17457) üzenetére


Muerte
Topikgazda

"Max 250-300 ba gondolkodik a 80% vasarlo, ebben a kategoriaban meg nincs olyan gep ami kompromisszum mentes"

Ennyi a lényeg.Egyik márka sem kivétel ez alól.Néhány saját felhasználói szempontból valaki az Acert,Dellt,HP-t,vagy a Lenovot választja,mindenkinek szíve joga a döntés.
Addig semmi gond nincs amíg mindenki "helyén" tudja kezelni a dolgokat,mint te is.
Egyébként meg,a drágább gépeknél is vannak full elb.szott szériák,nem mindig kap az ember egyenes arányban többet,több pénzért.

[ Szerkesztve ]

(#17460) Medocsabi válasza [-HERO-] (#17457) üzenetére


Medocsabi
addikt

Nem mondanám lenovo gyűlöletetnek.Egyszerűen az y520 szar.Szeriahibas.ahogy az y50 is az volt,ahogy az y510 is a fos hűtéssel.az y720ra én nem olvastam rosszakat,az egész jól sikerült.De a kettő ugyebár nem egy liga.

(#17461) TheNewDawn válasza Medocsabi (#17460) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Amikor először kijött az volt, most már nagyrészt javitották, most pl a Dellt is először TN panellel adták ki ami nevetséges gamer laptopok esetében, és szintén időbe telt, amig IPS kijelzőt tudtak beletenni, a Mo on forgalmazottak 80% ban máig nincs pl.

(#17462) Muerte válasza Medocsabi (#17460) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Ne menjünk bele ebbe a sz.rozásba légyszíves :R Minden gyártónak vannak rosszul sikerült szériái.Pl.Dell Inspiron,mikor megkapták az I7 procikat és sorra főttek meg a saját levükben.Kreten67 lehet tudna adatokkal szolgálni,de óvatos becsléssel is azokból a szériákból több 10 ezer alaplapos lett,hiába Dell a neve...

(#17463) echterion válasza TheNewDawn (#17461) üzenetére


echterion
nagyúr

Nem mindenkinek jó az ips, a tn sokkal jobb input laggal bír általában. Az y520 szériahibáját meg lehet, hogy kijavították, de lehet, hogy nem. Meg aztán nem tudhatod, hogy javítottat kapsz-e rendelés után vagy sem. Túl sok akna, túl nagy szívási eséllyel. Ilyet nem szabad ajánlani senkinek.

**********

(#17464) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Kipróbáltam a Chimera laptopot és nem igazán őszinte a mosolyom.
Azt már nem is említem, hogy itt ennél az AUO panelnél is van az a hiba amit eddig láttam LG és Chi Mei 17" paneleknél is, azaz fekete háttérnél bizonyos szögből 1 vagy több pixel méretű pont világít zöld színnel (nem, nem vagyok bolond, több embernek is mutattam őket és amíg nem szóltam addig "nem látták", de utána miután megmutattam ők is megerősítették). A pont elhelyezkedése és hogy milyen szögből látszódik az panelenként (még gyártón belül is) eltérő.

Nah de mielőtt kivesézem az általam pár óra alatt talált zsörtölődéseket (azaz nem több napi használat után jöttek elő), pár mérési eredmény:

Nah és a negatív dolgok:

1) Zoli kolléga által közölt képek alapján neki "fan overboost" nélkül picivel 80C alatt megállt a CPU hőmérséklet Fire Strike teszt végén, nekem viszont ugyanez 10C-vel magasabb volt és a CPU 90C alatt állt meg. Nekem csak fan overboost-al sikerült elérni a Zoli által mutatott hőmérsékleteket.

2) a fedél felhajtásakor a gyenge illeszkedés miatt recseg mint egy ócó kínai laptop

3) BIOS full ki van herélve, pár alap funkciót kivéve szinte minden le van tiltva

4) nem tudom, hogy BIOS hiba-e vagy ennyire gyenge a 7700HQ,de kipróbáltam a Rise of the Tomb Raidert és The Witcher 3-at és az asztali gépemhez, illetve a korábban próbált MSI GT75VR géphez képest leszerepelt. Asztali gépemben és MSI GT75VR-ban is GTX 1080 van, mint a Chimera-ban, viszont azoknál az előbbiben 4.2 Ghz-en üzemelő 6700K, míg az utóbbi esetében 4.2 Ghz-en üzemelő 7820HK. Van a Rise of the Tomb Raider-ben a Geothermal Valley után egy helyszín, amit használok teszteléshez, mivel valószínűleg bugos programkód miatt irreálisan nagy terhelést tesz a CPU-ra a játék többi részéhez képest. Erős CPU mellett is DX11-ben annál a helyszínnél GTX 1080 50-70 FPS-t tud kipréselni magából a korábbi 90-110 átlaghoz képest, DX 12-ben már 80-85-re javul ez az érték. MSI GT75VR laptopban 4.2 Ghz-en üzemelő 7820HK és gyári órajeles GTX 1080-al 80 FPS volt az érték. ROG G703VI Chimera 7700HQ CPU és Exteme módban üzemelő (gyári OC-nak csúfolt szoftveres tuning a Gaming Centerben) GTX 1080 VGA mellett csak 62 FPS-t tudott a Chimera mutatni.
A jelentősen kevesebb FPS érték mellett továbbá a Chimera esetében mikroakadás is megjelent ennél a jelenetnél, bár az a jelenet előtt is nem tűnik olyan folyamatosnak a kép mint az MSI gépén amiben 120 Hz-es TN panel van. Lehet azért látni mikroakadást a Chimera gépen, de az MSI gépén és aztali gépen meg nem, mert a cpu órajel a ROG-nél össze-vissza ugrál, az MSI és az asztali gépnél meg stabil 4.2 Ghz ?
Próbáltam Wticher 3-at is és ugyan minimális mikroakadást látni MSI és aztali gépen is, de a Chimera-n sokkal jobban feltűnő a dolog.
Először azt hittem a Windows a ludas, ezért teljesen friss Fall Creators Update-t feltettem nulláról és csak a legminimálisabb ASUS szoftvert telepítettem fel (ROG Gaming Centert a ventilátor kezelés és a VGA OC miatt), de nem oldotta meg a fenti problémát.

tl;dr: 120 Hz paneles MSI GT75VR gépen a tesztelt játékok folyamatosabbak voltak és a kevesebb képfrissítés ellenére is jobb volt a játék élmény.

5) A kijelző szép, IPS panel, jó válaszidővel (nincs szellemkép, mint a korábbi 25 ms válaszidős 120 Hz-es AUO IPS panelnél) és szép színekkel...azonban szerintetek normális még IPS panelnél is ilyen mértékű backlight bleeding teljesen sötét szobában külső fény nélkül?

:DDD

[ Szerkesztve ]

(#17465) Darth_Revan válasza Darth_Revan (#17464) üzenetére


Darth_Revan
veterán

*Elírtam, nem 62 FPS volt, hanem friss Windows-al 67 FPS...de azért érezni a különbséget így is.

Továbbá az általam korábban említett, Clevo és ASUS G701VIK-nál tapasztalt hibát (DX12-ben torzul a kép és textúrák szellemképet hagynak) nem tapasztaltam a Chimera esetében.

Viszont marhára nem értem...MSI-nél elindítottam a Rise of the Tomb Raider-t a frissen felállt gyári rendszerrel és tökéletesen ment. ASUS G701VIK és ASUS G703VI esetében meg gyári rendszerrel játszhatatlanul akadt már egy barlang jelenetnél is...valami nem kósár az ASUS háza táján.

[ Szerkesztve ]

(#17466) barnabas22 válasza Darth_Revan (#17464) üzenetére


barnabas22
tag

Elég durva az a backlight bleeding :Y Nekem negyedennyi is bántotta a szemem eleinte, de megszoktam már :D

(#17467) Muerte válasza Darth_Revan (#17464) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Grat a géphez,és köszönjük a tesztet :) nekem az MSI még mindig jobban bejön minden téren. :B

(#17468) Darth_Revan válasza barnabas22 (#17466) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Hát ezt elég nehéz lenne megszokni, főleg ,hogy a fél képernyő érintett :DDD

(#17469) Ubul86


Ubul86
őstag

sziasztok. Az acer vx5-höz ha ssd-t szeretnék, m.2-s való bele a hdd mellé? Vagy van -e hely még a normál méretű ssdnek is hely, úgy, hogy nincs dvd író a gépben?

(#17470) Pocok256 válasza Darth_Revan (#17465) üzenetére


Pocok256
veterán

"játszhatatlanul akadt már egy barlang jelenetnél is."
Ez van nálam is olyan mintha swappolna nem értem raid ssd van a gépben 16 giga ram nem kéne ilyet csinálni de simán mikor megyek egyik helyről a másikra igy érződik hogy tölt ledroppol az fps 30 ra és 4-5 secig ott van aztán megy minden normálisan ESZMÉLETLEN idegesítő, de én azt hittem ez mindenkinél ilyen :D

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#17471) Darth_Revan válasza Pocok256 (#17470) üzenetére


Darth_Revan
veterán

MSI GT75VR és GT73VR laptopnál 0.5 secre beakadt area váltásnál és ennyi, utána tükörsima volt. Ennél viszont végig mikroszaggat.

Ennyire kellene neki az a 4.2 Ghz-re tuningolt 7820HK proci ?

[ Szerkesztve ]

(#17472) Medocsabi válasza Muerte (#17462) üzenetére


Medocsabi
addikt

Nem a Lenovora hanem konkrétan az y520 ra gondotlam :) volt ideapad 700asom,semmi gondom nem volt vele.Csak a 950m már kevés lett volna dying lighthoz😁

(#17473) Rickeffe


Rickeffe
aktív tag

Mindegyiknek van valami baja úgy tűnik...
Nagyon húzni kezdtem a VX felé de nem oly rég ott meg valami a tapipaddal volt?
Mondjuk 8-900 környékén már talán van amivel nincsenek ilyen "amatőr" problémák. Node az meg relatíve nem olcsó.

[ Szerkesztve ]

Rickeffe

(#17474) TheNewDawn válasza Medocsabi (#17472) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Én maximálisan meg vagyok vele elégedve, megértem ha másnak más tipus jön be jobban, de én sem értem mi ez a hatalmas ellenszenv ellene .

(#17475) KillHates válasza TheNewDawn (#17456) üzenetére


KillHates
nagyúr

Várj! A 1050Ti-al szerelt gép mióta consumer? :D

Szerintem 250-ért kapni már használt G751-es, vagy GX70-est, ami azért elég combos vas, normális hűtéssel, igazi gamer GPU-val :)

3-4-5 évet egy gép csak az igénytelen felhasználóknál bír egy gép. Ha valaki vigyáz rá, azért sokkal többet mennek. Minap kértek pasztázást egy Asus G2-esre, amit mai napig használ játékra (oké, nem a frissekre) a gazdája boldogan!

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17476) maximilian4 válasza KillHates (#17475) üzenetére


maximilian4
addikt

Nekem a G1S simán a táskában hordástól széthullott, pedig vigyázva volt rá. Végül pedig behalt az alaplap. Annak a gazdája komolyan vigyázhat rá. Becsülendő.

Maxi

(#17477) KillHates válasza maximilian4 (#17476) üzenetére


KillHates
nagyúr

Hát... valljuk be nem volt a minőség mintapéldája akkor egyik sem, de mindez 10 éves történet.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17478) Ubul86


Ubul86
őstag

na,nekem idáig nagoyn bejön a vx5 (vagy v15), i5ös verziója...rise of the tomb raidert viszi simán :D (bár One-on már kipörgettem, de jó újra elővenni :) ,steam sale-n be is zsebeltem

persze azért kicsit melegedett a gép, mivel monitorozzátok a hőmérsékleteket? és meddig mehet fel maximum?

(#17479) maximilian4 válasza Ubul86 (#17478) üzenetére


maximilian4
addikt

Milyen GPU-val?
Hwinfo-val monitorizálok amúgy. Nekem az jött be legjobban. Mutatja a hőmérsékletet, órajelet stb., throttling tényét egyből "yes"-el jelzi az érintett magnál, ha alapórajel alá csökken a frekvencia. Nekem pasztázás előtt bf1 64fős multi alatt simán felment 90 fok fölé a cpu mag. Újrapasztázás óta mért legnagyobb mag hőmérséklet 82 fok!!! 2 óra bf1 multi után, végig boost órajelen. Na ez a nem mindegy és valós tény. Szóval ha van némi affinitásod hozzá mindeképp csinálj egy újrapasztázást. Iszonyat könnyű elvégezni ezt a műveletet ezen a laptopon. A GPU jelenleg húzott órajelen sem megy 72 fok fölé. Ez volt a max a 2 órás bf1 után. Hála istennek nem egymás után kötötték a cpu-t meg a gpu-t mint pl. a helios esetén. Én egy újrapasztázás utáni állapottal simán ki merem jelenteni hogy kifejezetten jó a hűtése. Nem értem a gyár miért nem képes rendes pasztát rakni bele, pedig ez csak egy Mx-4, nem a legjobb, s nem is a legdrágább.

Én i5 + 1050Ti-jal nyomtam a tomb raidert high preset-tel és simán játszható a gépen, folyamatos a képi megjelenítés. Nem tudom hány fps lehet az átlag, de igazából amíg olyan folyamatos a képi megjelenítés hogy nem zavar, addig egyáltalán nem érdekel. Ráadásul külső monitorra kötve, ami talán elvesz pár fps-t.

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#17480) Ubul86 válasza maximilian4 (#17479) üzenetére


Ubul86
őstag

1050ti
aidával néztem, 70 volt a gpu max, ~1.5 óra játék után. átlag 65-70 fok volt minden érzékelőnél.

Nem hangos játék közben sem, langyosra melegedett a gép, szóval örülök neki, hogy ezt így bírja.

Project Cars 2 demot töltöttem le, de az meg nem indul (elindítom, de nem csinál semmit se :D steam)

Jah, és hát gyönyörű a Tomb Raider...One-on is durva volt, de a gépen még durvább. (mondjuk One X-re majd még kíváncsi leszek egyszer, ha lesz rávaló, mondjuk úgy másfél év múlva, mikor leviszik 165ről ~120-ra :D)

Rádugtam a One kontrollert usb-n, úgy játszottam, én már ahhoz vagyok hozzászokva :D furcsa volt, hogy a játékból "ki kell lépni" :D - talán 2006-ban játszottam utoljára pc-n

újrapasztázást megcsinálnám, de nem akarok garit veszteni, laptopszalonosok mondták is, hogy hát lehet nem kéne :) (bővíteném ram-mal, ssd-vel januárban, de inkább beviszem majd hozzájuk, és akkor majd szólok nekik hogy a pasztázást is megejtik -e :) , amúgy nekem is mx4-em van, bár már 5 éves, jó e az még? :D :D ) ... nem bánom, hogy nem az i7-es asus-t vettem, nekem ez így pont tökéletes, igényeknek megfelelő.

[ Szerkesztve ]

(#17481) Rickeffe


Rickeffe
aktív tag

A 7567 esetén honnan lehet biztosan megállapítani, hogy tn vagy ips fhd paneles? Kiállított darab esetén.

[ Szerkesztve ]

Rickeffe

(#17482) maximilian4 válasza Ubul86 (#17480) üzenetére


maximilian4
addikt

Laptopszalonosok nyilván azt mondják hogy ne bővítsd, ne csinálj semmit, majd ők jó pénzért megcsinálják. Nekem második nap a volt az első hogy dobtam bele egy ssd-t, meg egy ram modult. Ezt hány ezer forintért csinálnák meg? Kb 2 perc volt az egész, és ebben a munka a csavarok kicsavarása. Mindig jön ez a gari dolog az újrapasztázásnál, de sztem észre sem veszi a szervizes hogy újrapasztáztam. Akkor van szívás, ha a csavar feje le van matricázva, mert akkor beleszúrod a csavarhúzót, az kilyukad és jelzi hogy meg lett piszkálva. De itt olyan nomád módon van elhelyezve még a hűtés is, hogy bűn nem megcsinálni. :D Nomád, de legalább kategóriájában hatékony.
i7 tényleg felesleges ehhez a gpu-hoz, ráadásul melegebb is. Csináltunk itt összehasonlítást. Ez a gpu superpositin benchmark alatt szinte ugyanazokat az fps értékeket és pontszámot adta i5-tel és i7-tel is. Bár most hogy húztam a gpu-n így 200 ponttal veri az i7-es kombót. :D

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#17483) TheNewDawn


TheNewDawn
addikt

Hasonlóan pozitiv tapasztalataim vannak, Assasin Creed Origins, Witcher 3 és GTA 5 is szépen hasít az i5 ös 1050 tTI s Lenovomon :)

(#17484) Ubul86 válasza maximilian4 (#17482) üzenetére


Ubul86
őstag

áh, értem, köszi az infót :)

Project Cars 2 demo is elindult végül, vcredist-et hiányolta (mondom én hogy elvagyok már szokva ettől a telepítgetésektől :D) , mediumon simán megy, bár itt jobban ment a venti is, de a 70 fokok átlagban voltak minden érzékelőnél.

Lehet hogy beszerzős lesz, de a demo viszont nem játszható a kontrollerrel :O (bill-el meg béna vagyok autós játékokban :D )

(#17485) Ubul86 válasza TheNewDawn (#17483) üzenetére


Ubul86
őstag

na, tök jó, örülök ^_^ remélhetőleg jóideig kiszolgál akkor minket :)

(#17486) [-HERO-] válasza maximilian4 (#17482) üzenetére


[-HERO-]
senior tag

Pontosan nulla forintert.
Ott vettem a gepem, ingyen beleraktak a 2 ssd-t meg a ramot es ujra is pasztaztak azonnal TG folyekony femmel amiert szinten nem kertek semmit.

### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###

(#17487) maximilian4 válasza [-HERO-] (#17486) üzenetére


maximilian4
addikt

Van egy tippem hogy aznap vetted személyesen a gépet. Emiatt el tudom képzelni hogy hajlandóak voltak ingyen megcsinálni, de ne hidd azt hogy ingyen csinálnák a fentebb említett műveleteket. Árlista alapján folyékony fémmel való "újrapasztázást" 12 rugóért csinálnak. SSD beépítés 5 rugó. xD Ha figyelembe vesszük mennyi az anyagköltség, akkor mi ha nem lehúzás.

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#17488) Rickeffe válasza Rickeffe (#17481) üzenetére


Rickeffe
aktív tag

Anno Maximillian4 írta hogy modellszám alapján ez kereshető (pont a 229018). Ott LEDnek van írva az akkor TN es gondolom. Ebből akkor nem is létezik ips verzió?

Rickeffe

(#17489) TheNewDawn válasza Ubul86 (#17485) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Én is neked, meg persze mindenkinek aki ilyesmit vett, teljesen mindegy milyen márkát :) Nyilvan az 1060 as lenne a hosszútávú megoldás, de szerintem még az 1050 ti el fogja vinni kb 2 évig a jatekokat, max lowon meg nem full hd be :)

(#17490) bardi


bardi
aktív tag

Sziasztok,
Gondolkozok rajta, hogy a gépemet lecserélem inkább egy laptopra.
Milyen processzorral meg vga-val nézzek laptopokat, ha azt akarom, hogy legalább olyan erős legyen, mint a gépem, de inkább erősebb.
A gépem:
i5 2500k 4GHz
8Gb ram
GTX960 4Gb

Ami még szempont, hogy ne egy vékony könnyű laptop legyen, ami melegszik, felőlem lehet 5 centi vastag meg 4 kiló, ha jó a hűtése és nem hangos játék közben.

Árban nem írok semmit, mert nem tudom egy ilyen gép mennyibe kerülhet, inkább az érdekel milyen paraméterekkel keressek gépet.

'92 Honda VFR 750

(#17491) maximilian4


maximilian4
addikt

EZ azért elég jó vétel lehet annak akinek éppen van egy elfekvő skylake procija, meg vesz bele egy kis ddr4 ramot. Egyébként új, garis gép. Ráadásul sem áfa, sem vám, csak a megadott szállítási költség. Cserélhető gpu (bár a benne lévő 980 sem gyenge) és cserélhető asztali cpu. Sztem a kövi gépem valami hasonló ebay-es csoda lesz. De most megvagyok az Acer-rel.

Ventiket sem spórolták ki. :D Mondjuk nem is könnyű a gép (5kg).

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#17492) TheNewDawn válasza bardi (#17490) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Hát ha csak picit akarsz jobbat, akkor ezek közül választasz egyet amikről beszéltünk, egy Lenovo Y520, Dell 7567 MSI GE, Acer Vx vagy Asus Gl 553, 1050 TI vidoekártyával ezek 250-300 ezres árba vannak, a videokártya olyan 10% al jobb, a proci meg 30% al a régi gépednél ha i5 7300 at teszel bele.

Ha sokkal jobbat akarsz 1060 as kártyával ami ehhez képest még +50% ot tud akkor még 100 ezret rá kell hogy tegyél , olyan 350-400 körül fogsz találni ilyesmit, inkább 400, mert ezekbe már i7 es proci illik.

(#17493) RM007 válasza maximilian4 (#17491) üzenetére


RM007
addikt

Nekem is valami hasonló elgondolás mentén lesz majd valamikor új gép. Mint a mostanim, meg amit linkeltél. Lehetőleg ne legyen benne semmi, majd én külön megveszem hozzá amit kell. És csak teljesen új lehet.

Quadro-s gép esetén talán még az anyaghasználat is jobb lehet. Azok kicsit másabbak, megfigyelésem szerint.

[ Szerkesztve ]

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#17494) PR0JECTNR56 válasza TheNewDawn (#17492) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Y520 és GL szériát kicsit hanyagoljuk ha lehet. Értjük. hogy rövid távon nagy megelégedéssel használható, de hosszabb távú használatnál már bőven bizonyította az ellenkezőjét is.

(#17495) kreten67 válasza maximilian4 (#17491) üzenetére


kreten67
senior tag

Bár nem látom a hirdetésben ,de valszeg QHD a benne a kijelző és az 1070 , 1080 is simán mehet bele.

[ Szerkesztve ]

(#17496) maximilian4 válasza kreten67 (#17495) üzenetére


maximilian4
addikt

ITT vannak a speckók. FHD

Maxi

(#17497) kreten67 válasza maximilian4 (#17496) üzenetére


kreten67
senior tag

Egy haverom most vett egy ilyet Pesten az egyik szalonból használtan 970 sli és QHD 32gb ram 500ssd és 1T hdd 320e ft volt.

(#17498) kreten67


kreten67
senior tag

Rábeszéltem,hogy a 2db 970-est adja el belőle és mehet bele az 1070 és így is marad a gép ára 320.

(#17499) TheNewDawn válasza PR0JECTNR56 (#17494) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Mert az Acer VX , MSI , vagy TN panel nélküli Dell stb jobb tőlük. De ez már ki lett beszélve a topikban szerintem. :)

(#17500) maximilian4 válasza kreten67 (#17497) üzenetére


maximilian4
addikt

Az úgy baráti. Ennek a szalonnak van valami weboldala?

Maxi

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.