Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
válasz #86952448 #17900 üzenetére
Nem a hűtéssel van a gond hanem szar a paszta...még a millás Alienware notikban is ganyé van.
Ha nem darálod szét a csavarok fejét és nem töröd ropira a burkolatot mikor lepattintod, akkor nem lesz baj.
Nem fogják nagyítóval és mikroszkóppal megvizsgálni a gépet ha visszaviszed. Honnan tudnák hogy Te újrapasztáztad.
Egy próbát megér, hogy újrakend...
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
nagyúr
válasz Pocok256 #17874 üzenetére
Én a PCH-t tatom kritikusnak.
Az SSD úgyis elválik (nem úgy gondoltam! ), meg utólagosan is tuningolható némi gap paddal.
Hűtött WiFi-t csak almás notiban láttam eddig de azok más bolygón, másik univerzumben készülnek...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
törölt tag
Najóvan, holnap betelefonálok, megkérdem. Elhiszem nektek is, de tőlük kell hallanom. Egy pasztát még talán megér a dolog. (Amúgy nem, de mostmár egyefene.) Már kiszerettem a gamer laptoposdiból. A székem is szar.
-
addikt
Na én meg egy Dell Inspiron 7537 laptopot szervizelek. Rendszert teszek rá.
Lehet pasztázás is lesz, ha szét tudom szedni, és lesz rá időm. Holnap letesztelem mennyire melegszik.
(#17911) workdontplay: Ne nyavalyogj, inkább állj neki pasztázni te magad. Csináljuk együtt, te ott én meg itt. Ne ezt nem félreérteni!!!
Izgulok én is ahogy ránézek erre a szerencsétlen laptopra. Idióta tervezők....
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
maximilian4
addikt
válasz KillHates #17914 üzenetére
Érdekes
(#17916) Rickeffe
Szerintem párszor ki lett itt tárgyalva hogy attól még hogy elvileg egy kész termék, az esetek többségében pont a pasztán spóroltak. Elég nagynevű gyártók is és elég drága gépeknél is. Egy minőségi paszta felvitele a régi valami helyett akár csodákat is művelhet, ha a gyári paszta tényleg szar volt. Éppen ezért éri meg mindenképpen kipróbálni a műveletet.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
nagyúr
Egy kis érdekesség arról, hogy mit bír az nVidia és az AMD, azaz mennyire más a gyártás technológia:
Szerintetek ezt a chipet cserélni kellett?
Igen-igen! Jól látjátok, az ott korom körben! Még a ram foglalatnál lévő szigetelő fólia is felpöndörödött és a sarka is megolvadt!!! De kibírta a hányattatott sorsát a 8400GS, csak újra kellett golyózni és a fél kiló kormot levakarni a chipről és az alaplapról.
Ez meg egy Acer gépben volt, ami ugyancsak egy érdekes történet: külső GPU-val használják, ami persze többszörösen erősebb mint a gép belső GPU-ja. Így a gép kis i7-esét mindig 100%-on hajtotta az éhes GTX770-as! Az i7 olyan meleget csinált a gépben, hogy az alaplapra integrált (de letiltott!!) HD5650-es egyszerűen megfőtt a folyamatosan 90-100 fokos hűtés alatt! A CPU foglalat melletti RAM modul fóliája is meghullámosodott a melegtől:
A RAM túlélte, de a nem használt AMD GPU beledöglött...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Muerte
Topikgazda
válasz maximilian4 #17878 üzenetére
Kb. 50W-tal több a TDP-je,az lényeges különbség.
-
Muerte
Topikgazda
válasz #86952448 #17907 üzenetére
Először azt írtad a GPU hőfoka "normál hőmérsékletű" ezért gondoltam hogy elég lesz alulfeszelni a procit,de ha csak 3°C-kot hozott -100mV akkor ott tényleg a gyári paszta a problémás.
Annyit még megér a dolog hogy azt lecseréled,még utána is lemondhatod a vásárlást ha végképp nem jön be a gép. -
törölt tag
válasz Muerte #17921 üzenetére
Első körben 80 fok alatt volt a gpu, a cpu meg 93. Bár ezt a Piriformos Speccy mérte játék után közvetlenül.
Azt meg nem igazán vágom, hogy a professzor megkenése miként segít a gpu hőmérsékletén. De ez azért van, mert asztalos vagyok, és még nem láttam laposvasat belülről.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz #86952448 #17924 üzenetére
Természetesen nem csak a procit fogod újrapasztázni,hanem a GPU-t is,ha már egyszer szét kell szedni.
A képen a bal oldali hűtés alatt van a GPU chip,kb. egy borsónyi gömböt nyomj a chip közepére,a procira meg egy vékony csíkot középre.Arra ügyelj hogy átlósan 1-2 fordulatonként lazítsd fel majd a hűtést és amikor visszateszed akkor is átlósan szépen érzéssel tekerd vissza a leszorító csavarokat.A ventiket előtte szerintem ki kell majd billenteni a helyükről hogy szépen ki tudd venni egyben a hűtést.Természetesen a gyári csirízt gondosan le kell előtte takarítani majd a hűtőről is és a chipekről is mielőtt az új cuccot felteszed.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz #86952448 #17926 üzenetére
Semmi az egész,ha asztalos vagy neked ezt elsőre vágnod kell
Beszámoztam neked sorrendben.
1-2 a két venti kilazít (két csavar fogj őket azt elb.sztam de a lényegen nem változtat) és csak kibillented hátrafelé,nem kell lehúzni a csatikat.
A többi meg hogy mit kell kell kilazítani és aztán visszatekerni mikor kész a pasztázás.[ Szerkesztve ]
-
Rickeffe
aktív tag
-
Rickeffe
aktív tag
válasz Angel2014 #17930 üzenetére
Nem a sarkazás elkerülése miatt kell forgatásonként váltani a meghúzandó csavarokat? Hogy ne billenjen egyik oldalra se a hűtőlap? Ha az egyiket húzod meg egyszerre akkor befeszül az egyik oldala. De ez független a meghúzáskor alkalmazott erőtől.
[ Szerkesztve ]
Rickeffe
-
Muerte
Topikgazda
válasz Rickeffe #17931 üzenetére
Főként a lesarkazás veszélye miatt igen.Összeszereléskor azért is hogy lehetőleg szépen egyenletesen terüljön szét a paszta,de abban is van valami amit Angel írt,hogy ha teljesen azonos mértékben szorítja mind a 4 csavar a felületet,jobb hőfokokat lehet elérni.
Ezt le lehet tesztelni pl.egy Prime95-tel vagy a ThrottleStop beépített benchmarkjával,ha pl.az 1-es mag és a 4-es mag között van akár 6-7°C kölönbség is terhelés alatt,akkor ott nincs rendben minden a hűtéssel.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Sischo
tag
Az MSI laptopokat forgalmazzák hivatalosan Magyarországon? Én csak radiumon meg xoom store-on találtam eladót. Gondolom ezeket külföldről hozták.
-
buherka
addikt
válasz Muerte #17927 üzenetére
Kolléga... ne kavard meg szegényt. Így is már bárszékkel akarja szétverni a notit.
Te VX15-ös gépet linkeltél neki...Ő-> Acer Aspire V 15 Nitro BE (VN7-593G) ezt vette.
Teljesen más a hűtés felfogatása...
Ha jól emlékszem itt 7 csavar fogja összesen a hűtést...2 csavar a ventit és 5 csavar a hűtést.
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
törölt tag
Csak jó hírem van!
Voltam a mm-ba, van pasztájuk. Mégjobb, hogy nem pasztázhatom a gépet, mert valszeg garivesztéssel jár. A legjobb hír, hogy ma visszakapom a pénzem. Nem is: az a legjobb hír, hogy beszéltem a helyi használt üzleti laltopos kaocsolatommal, és holnap új árlistát kapok, sok latitude-del meg precisionnel tele.
Lesz még gamer laptopom, de csak használt.
Kösz mindenkinek mindent. Majd jövök... -
buherka
addikt
válasz #86952448 #17938 üzenetére
Akkor nem lesz pasztázás... Pedig egy próbát megért volna. Én a helyedbe nem mondtam volna nekik egy büdös szót se. Látom Te szereted magadat feldobni...
Jók az üzleti gépek. De csak megemlítem hogy a DELL Precision hűtése és pasztája is egy talicska sz@r.
Hja és játszani nem fogsz nagyon rajtuk...mert igaz hogy van bennük dedikált VGA, de nagyon gyengék komolyabb játékra.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
DeathLordX
csendes tag
Sziasztok.
Mennyire megbízható ez az oldal esetleg tudja valaki? link
elég hihetetlennek tűnik tűnik 45 ezer ft ért egy ilyen laptop.
Előre is köszi a válaszokat -
törölt tag
válasz buherka #17940 üzenetére
Az itthoni munkát meg kell oldanom most azonnal. Erre alkalmasabb a latitude, és olcsóbb is. Ha legközelebb gamer laptopot veszek, előtte kipróbálom. Nincs időm sajnos szerelgetésre. December van, és még 4 luxuskonyhát kell elkészítenem, emellett a januári bútorokat megterveznem esténként.
Két napja nem játszottam a gyerekkel, mert ez a szemét elvette az időm.
Szeritem így érted, miért döntöttem így.Most az van, hogy a saját szórakozásom háttérbe szorul. Majd megoldódik az is.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz #86952448 #17944 üzenetére
Lehet jobb lenne neked egy asztali gép, meg ha a bárszéket is magadnak tervezted volna. Akkor biztos nem szarna a bárszéked. Majdnem egy laptop tönkretette a családi életed és elvette a munkád. Világi problémák. Az a nagy szerelgetés egy 10 perces művelet, amit egyébként nem is lett volna muszáj neked megcsinálnod, mert ezer hely foglalkozik vele. Munka alatt nem lett volna melegebb mint a dell, viszont ha a dellel játszol garantált a 98 fokos, brutál trottyos proci.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
törölt tag
válasz maximilian4 #17945 üzenetére
Jobb lenne, de most ehhez nincs hely. Majd js lesz az is.
-
Muerte
Topikgazda
válasz maximilian4 #17945 üzenetére
Egy Precisiont lebontani hűtésig nem gyerekjáték lesz,mint az Acernél
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz Muerte #17932 üzenetére
Bizony ezért van nálam akár 15 fok diffi is a magok között amit reményeim szerint szétszedés nélkül csakba csavarok egyenletesebb meghúzásával javítani lehet. Majd meglátjuk killhates kolléga mit alkot vele :-D
Jut eszembe héten hívnom kell a Dell szervízt is hozhatják a 3. akksit a gépbe xd
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Darth_Revan
veterán
válasz buherka #17898 üzenetére
Kiprobaltam en is, valoban kaka a gyari paszta. BF1 kampanyban percek alatt 90C fole ment a CPU es elkezdett kinlodani, ki-bekapcsolgatta a Turbo-t es amikor 2.4 GHz/3.1 GHz kozott valtott, akkor beakadt egy picit a jatek is. Jatszhato volt igy is, de azert holnap amikor vegre sikerul Bp-n Kryonaut pasztat (most csak Conductonaut van) es normalis csavarhuzot talalni akkor kap egy ujrapasztazast, hogy erezze a torodest
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Gyári új és használt magyar laptop billentyűzetek 3. Asus, Dell, HP
- Gyári új és használt magyar laptop billentyűzetek 4. : Dell, Hp, Sony
- HP Elitebook Folio(20mm!) 14,1"core i5,világító billentyűzet,8-16GB RAM,240SSD,Új akku,Új töltő,szép
- Lenovo ThinkBook 14 G6 ABP
- HP 650 G5,15.6" FullHd IPS,8.gen.core i5 (8X4,1Ghz)8-32GB RAM,500GB-1TB SSD,új akku,Új töltő, szép á
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs