Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69355) schawo válasza wwenigma (#69351) üzenetére


schawo
titán

Ennek bármilyen digitális mókolás halottnak a csók. Felháborítóan nincs felbontása és nincs dinamikája. Amikor megszólal egy akusztikus gitár, és a húrokat nem lehet egyenként hallani, hanem egy értelmezhetetlen zörgő massza az egész akkord, akkor azon nem segít semmi eq, átviteli szabvány, bármi. A 100 Hz alatt nincs semmi pedig azt jelenti, hogy 150 Hz körüli csúccsal olyan durva kiemelése van, hogy ahhoz képest 100 Hz alatt legalább -10dB mindenhol. A kiemelés valahol 100 és 250 Hz között van (ez másfél oktáv!). Utána ~3000 Hz (ez a szám nem pontos, csak úgy emlékezetből, de már elsőre sem voltam kíváncsi az értékre komolyabban) fölött mindenhol visít, emiatt középre (egy irtó széles tartományban) nem jut semmi. Mivel nulla a dinamika, a kiemelt frekvenciatartományok teljesen elfedik a lukasakat. Lehet bohóckodni eq-val (a grafikust ilyen módon használva amúgy is borzalmasan rontaná a hangminőséget, ha volna még hova, de a paraméterest sem lehet ilyen széles tartományon rendesen fülre belőni), de az általános hangminőségbeli hiányosságok miatt hótt mindegy. Kb a Sennheiser CX300 hasonló hangú, ha valamit fel kell idézni, amire hasonlít, az pedig nálam olyan szitokszó, amit a magyar nyelv képtelen rendesen leírni.

Amúgy Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition (leírni a nevét egy ínhüvelygyulladás) Arise sound kiegészítéssel, így AptX átvitellel. Shanling M1 tök jól szól vele. De tök mindegy, hogy veszteséges, vagy veszteségmentes az átvitel, amikor ilyen a hang, az átviteli szabványokban sokkal-sokkal kisebb a különbség.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.