Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14101) dudika10 válasza Dave™ (#14098) üzenetére


dudika10
veterán

A fatalitipró-t el kell felejteni. Lehúzás, sima Gamer, Music és az újabb titanium ugyan azt tudja fele annyiért. Pontosabban a Titanium erősen túlárazott.
Xfik driverileg se vészesek. Hogy a xonarok jobb vételek? Szerintem igen.
HD2 jóval komolyabb volna? Fejhallgatóval, egyébként nincs túl nagy előnye.
EAX? Már a játékfejlesztőket se érdekli, csak azért üldözi mindenki, mert belevésték az emberek fejébe, hogy az kell a játékhoz, de már rég openAL-t használnak. A Xonarok is gond nélkül emulálják egyébként a régebbi játékoknál ha valakinek ez lenne a perverziója.
RMAA, hát én nem tartom túl sokra.
Igen, eljátszotta sokszor a Creative, az Xfi szérában az Audio-val pl.
Nem csak a DAC van egy hangkártyán, minden más is elég rendesen beleszól a hangzásba. Nem kell túl nagy jelentőséget keríteni annak sem.
Saját tapasztalatból mondom ezeket? Többnyire igen.

Költői kérdés: Na le lehet zárni végre ezt az ide nem illő témát?

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#14102) válasza Shufny (#14097) üzenetére



őstag

Valoban a házon a kábel bevezető nyillás egy lyuk :D ha megmozgatom a kábelt ki-be csúszkál, annyival nagyobb. Ez inkább minőségi probléma, mint sem hangolt nyílás. A TD-ben úgy láttam, hogy a motor bele van forrasztva, és a hátsó részén egy teli teljesen zárt lapmágnes van. Még azt el tudom képzelni, hogy fúrtak a peremére egy furatot, ahogy Dave által betett képen is látszik.

(#14103) L4D1K


L4D1K
őstag

Komolyan mondom jobban kivesézitek a hangkártyákat mint a saját fórumaikban :)) . Nekem személy szerint egy X-fi Music dohog itt a gépben, akkor amikor megvettem örültem hogy nekem ilyenem lehet és nem alaplapi. Szereztem hozzá egy HD555-öt és mai napig mind2 megvan, pedig nem tavaly vettem. Hogy zeneileg milyen? Sokkal jobb mint egy alaplapi. Hogy rosszabb e mint egy EMU? Persze. De! Akkor amikor vettem mire is volt jó? Mozira és játékra az effektek miatt, + egy megfizethető minőség zenére.

Mai fejjel egy hangkártya csak addig érdekel amíg van rajta coax kimenet, egy külső átalakító megoldja azt amit kell :)

# ANTAL Tuning #

(#14104) G@ß! válasza (#14052) üzenetére


G@ß!
őstag

Mi van a Camponában? :D

(#14105) Dave™ válasza G@ß! (#14104) üzenetére


Dave™
nagyúr

Tropicarium többek között :D

(#14106) bigmasterg


bigmasterg
addikt

Még jó, hogy mindenki hangkártyáról hallgat FÜLhallgatót. :P

(#14107)



őstag

Azért jönnek a poénok :C :D

(#14108) Dave™


Dave™
nagyúr

Na hogy gyakorlatiasabb hsz is legyen: az utóbbi napokban egyre többet veszem elő a TD-t. Főleg Nu Bossa/Nu Jazz jellegű zenékkel szeretem hallgatni (pl. Aganju), mert passzol a TD energikussága a stílushoz. Szerintem kb. mostanra lett teljesen bejáratva, az elején beletettem 10-15 órát, de utána sokat pihent szegény :D Azóta sokkal jobban egyben lett a teljes hangkép :) Emlékeim szerint az elején sokkal hivalkodóbb volt a basszus, ami most sem lett számottevően gyengébb, csak kevésbé direkt, jobban beleolvad a füles karakterébe, nem lóg ki belőle. Elő is veszem az XT-t, kíváncsi vagyok az milyen ennyi idő után :)

Kár, hogy az embernek nincs 4 v. 6 füle 2 v. 3 aggyal párosítva :D

[ Szerkesztve ]

(#14109) DemonDani


DemonDani
addikt

Valahogy az M1 szigetelése eddig nem jön be, közepes harang van fent, a nagy már nem fér be... De elég sok zaj beszűrődik, főleg magas hangok szvsz persze, de én szivacsot használtam eddig. Esetleg valaki cserélte Sonyra ezeket? Szerintem nagyon sokat lehetne a mélyeken és a téren javítani, de a tér így is elég széles.
30 óra Burn-in zenével már érezteti hatását, sokat kulturálódott a magas, meg úgy az egésze selymesebbnek hat, most zajok mennek rajta kicsit.

Jah és szerintem elég sok a kábelzaj, de túl sok viszonyítási alapom nincs, de több mint a Koss-nak volt, bár az is lehet hogy csak több mindennek súrlódik a tekergőző kábele :DDD

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#14110) Dave™ válasza DemonDani (#14109) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerezz hozzá olyan fülpántot, az elvileg segít a szélzajon. A hybrid meg valószínűleg a szigetelésen. Szerintem hamarosan lesz az aprón is, egyre többen vesznek belőle, majd kipróbálod. Én is már nagyon várom :)

(#14111) DemonDani válasza Dave™ (#14110) üzenetére


DemonDani
addikt

nemtéma, pest messze van ebayről meg egyhuzamban vásárolok, nekem megteszi a kínai szeretem a rákokat is, semmi gond nincs, csak ha valaki próbálta már akkor adok a véleményére...

Meg esetleg méretben összehasonlítás jó lenne M1 gyáriak mellette Sony-k hogy milyen kéne nekem de az L tuti hogy felejtős :DDD

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#14112) Quent1n


Quent1n
senior tag

Üdv srácok!

A kérdés adott és relatíve sürgős lenne ezért nem igen tudok átnyálazni 14.000 hszt. Tudom ott a kereső de most inkább kérdeznék ha nem gond hátha valaki tud kapásból valamit mondani. :)
(Kerestem közbe de okosabb nem igen lettem....)

Tehát az anyagi limit 8-10k körüli és agybadugós szóba sem jöhet se ergonómiai se egészségügyi se közlekedésbiztonsági okokból. :) Most egy AKG K315öst nyúzok azaz nyúztam mert a jobb oldala kinyuvadt. A gumi mindenhol mállott róla lefele tehát ilyet még egyszer nem.

AKG K319-en gondolkozok esetleg de ebbe az országba vagy nem vett ilyet senki vagy nem írt róla semmit... Alapjáraton Mo.-n minimális a véleménynyilvánítás kedv.. :(

Egyáltalán tud valaki, bárki 10ezer körül egy olyan nem agybadugható fülest ajánlani ami tényleg jól szól? Rockzenére lenne elsősorban Beatles, Queen, Oasis, stb.)

Minden választ megköszönök!

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14113) stiggy válasza Quent1n (#14112) üzenetére


stiggy
tag

Szia!

A K319-nek kellemes hangja van észre fogod venni a különbséget közte és a 315 közt. A bejáratás 100 órát is igénybe vehet, de előbb utóbb úgy is "betörik" a hangja. Gyors, dinamikus és elég jó térérzetet nyújt. Szerintem passzol az általad hallgatott zenei stílusokhoz.

Hátránya: - ár, - nem mindenkinek passzol a fülébe (nagy), - AKG féle kábel és csatlakozó (nem túl megbízható)

Az aprón biztos hozzá tudsz jutni olcsón. Bár megfontolandó többet fizetni a garanciáért, mert AKG,Sennhesier füleseknek nagy a honvágya...

(#14114) tariattila válasza Quent1n (#14112) üzenetére


tariattila
veterán

ha hangkártyásat kérdeztél volna már lenne rá válasz... ;]

én csak annyit kérdezek vissza, hogy milyen egészségkárosító hatása van az agybadugósnak?
vagy akkora hangerőn hallgatod? :U

(#14115) bigmasterg válasza tariattila (#14114) üzenetére


bigmasterg
addikt

Hát ha elüt egy autó, az eléggé egészségkárosító. :D

(#14116) tariattila válasza bigmasterg (#14115) üzenetére


tariattila
veterán

ha este az ágyban ez megtörténik akkor meg is érdemlem :DDD
(nem a közlekedésbiztonságbeli részét kérdőjeleztem...csak az egészségügyit) :K

(#14117) Bushmann


Bushmann
tag

A sony Hybrid jó. A fake is, meg a nem fake is. De a nem fake mégjobb :)
Első ránézésre észre lehet venni a különbséget a minőség terén. Sokkal kimunkáltabb az original bogyó. Nem sorjás, finomabb az anyag, ilyesmi. Hangról nem nyilatkozom. Lefáradtam az előző bogyótesztnél. Mindenesetre jobban bejön a hangja is, de ez biztos csak placebo.
szerk: vagy nem, de az egyik biztos.

[ Szerkesztve ]

(#14118) themebuilder


themebuilder
senior tag

Xears versus Brainwavz

Tale of two brands - Xears and Brainwavz IEMs compared

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#14119) Tejföl


Tejföl
tag

Hali!
Ezeket a Monster Beats füleseket csak ilyen piszok drágán lehet megvásárolni?
Nem tud valamelyikőtök egy könnyebb módot ?:D

(#14120) Dave™ válasza Tejföl (#14119) üzenetére


Dave™
nagyúr

Xears TD II/III, hasonló és sokkal olcsóbb. A monstert meg erősen hamisítják, tehát ha valami feltűnően olcsó, akkor az olyan is lesz.

Shufny: fülesek, illetve a fülhallgatós fórum :) Legyünk jóhiszeműek :D

[ Szerkesztve ]

(#14121) Shufny válasza Dave™ (#14120) üzenetére


Shufny
őstag

A TD a Turbine -hoz hasonló. A Beats mégrosszabb. (mondjuk nem mondta, hogy egyáltalán a fülhallgatóról beszél-e)

themebuilder: XR nélkül nem túl érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#14122) Dave™ válasza Shufny (#14121) üzenetére


Dave™
nagyúr

A másik, hogy ez még mindig ugyanaz az ember ugyanazzal az egy szubjektív véleményével és rangsorával. Hogy lehet egy rangsoron belül pl. egy kiegyensúlyozott karakterű M1, meg egy TD meg egy XT. Persze ha a helyén kezeljük, mint saját rangsor akkor oké, de ezt senki ne vegye kőbe vésett dolognak, mert totál értelmetlen és preferencia kérdése. Szóval XR-el sem lenne túl sok értelme. (eléggé bassheadnek tűnik egyébként)

(#14123) Quent1n válasza tariattila (#14114) üzenetére


Quent1n
senior tag

Elég zenefüggő vagyok szóval bicajozás, sétálás, utazás közbe is hallgatom ha lehet. Így megspórolom, hogy mások beszélgetését, kéregetést, stb. hallgassam úton útfélen :D

Az agybadugós pedig mivel elzárja a hallójáratot nekem eléggé irritálja a fülem. Plusz bicajozás közbe számomra már túl veszélyes. Ergonómiailag meg csak simán nem tartom őket kényelmesnek. ;)

Hangminőségbe persze jobbak de hát evvan nem mindenkinek jöhetnek be. Viszont amióta megjelentek nagyon kiszorították a sima fülhallgatókat sajnos, pedig szerintem azokra is lenne igény még. Egyszerűen kicsi a választék. Mo.n meg pláne, hogy az itthoni árakról ne is szóljak.

stiggy: Hát igen az AKG féle kábel az valami borzasztó. A Sony szövettel burkoltja 100szor jobb volt csak hát ott ha súrlódik vmihez stb. az nem olyan jó, de legalább nem jött le a drótról. Ott nekem maga a fülhallgató esett szét mert a műanyag megfáradt és elmállott... :P

A válaszokat mindenkinek köszönöm, erősen rárepültem a témára most. Az biztos, hogy bármit leszek 1000%, hogy írok róla egy tesztet, mert szvsz gáz, hogy nálunk ez ennyire nem divat, így nagyon nehéz tájékozódni ilyen dolgokról ugye, mert az ilyen termékek kipróbálásának engedése meg még annyira sem divat sajna.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14124) Luissimo


Luissimo
veterán

:Y :Y Ajjjajjjj
mivolt itt tegnapeste, Uraim ! ??
Átvonult az ukrán front ??
ezt a csetepatét, mint a parlamentben.
alig győzöm visszaolvasni .
Kikapjabe kinek ?? :O :( :DD

(#14125) Shufny válasza Quent1n (#14123) üzenetére


Shufny
őstag

Sokat sehol nem beszélnek az ilyen fülhallgatókról, és soha nem is beszéltek. Kipróbálni meg szintén nem lehet szinte sehol (nem véletlenül mondjuk). Itt viszont beszéltünk már ezekről (a K317/9 -ről is), csak sajnos a keresés nem divat nálunk. :(

Egy kis segítség: ennek meg ennek a közelében beszéltünk például ezekről.

[ Szerkesztve ]

(#14126) sti10p


sti10p
senior tag

Melyik a jobb szerintetek a Sennheiser CX400 II vagy a CX500-as?!

XY

(#14127) themebuilder válasza sti10p (#14126) üzenetére


themebuilder
senior tag

A Sennheiser CX 400-II Precision, mert újabb. Igazából ugyanaz a kettő. A CX 400-II technikai adatai egy hajszálnyival jobbak. A CX 500 kifutó széria, a CX 400-II még nem az.

Model:
CX 500 (2008?)
CX 400-II Precision (2009)

Sennheiser CX 400-II Precision
- szimmetrikus kábelezés
- hangnyomás: 114 dB
- átviteli tartomány: 17 Hz - 22.000 Hz
- névleges impedancia: 16 Ohm
- hangerőszabályzóval

Sennheiser CX 500
- szimmetrikus kábelezés
- hangnyomás: 113 dB
- átviteli tartomány: 17 Hz - 22.000 Hz
- névleges impedancia: 16 Ohm
- hangerőszabályzóval

Ezek alapján a CX 400-II picivel jobb. Ugyanazok a tartozékok járnak mindkettőhöz.
Azt lehet mondani, hogy a Sennheiser így megoldotta azt, hogy a kifutó CX 500-at, megújítva egyel lejjebbi a kategóriában is elérhetővé tegye.

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#14128) Quent1n válasza Shufny (#14125) üzenetére


Quent1n
senior tag

Kerestem pár szóval de még nem volt időm rendesen átnyálazni őket, ezért úgy kérdeztem, hogy hátha valaki tud valami gyors választ. :)

Külföldön azért vannak jó tesztek nem is egy, csak amellett, hogy nem vagyok perfekt angolos, egy magyar véleményre többet adok. Kipróbálni meg igenis ki lehetne egy 10ks fülest simán ha egy egeret is ki lehet. Bemutató darab kell ennyi. :)

A két linket köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14129) sti10p válasza themebuilder (#14127) üzenetére


sti10p
senior tag

Selytettem, hogy valami turpssiág van a dologban. :)
Köszönom a gyors választ!

[ Szerkesztve ]

XY

(#14130) dudika10 válasza Quent1n (#14128) üzenetére


dudika10
veterán

És Te bedugnád a bemutatódarabot a füledbe miután millió ember bedugta már?
Az hagyján, hogy 1-2-3 ember után, na de amikor boldog boldogtalan bedughatja a fülébe...
Ha csak úgy kiraknák akkor 1 hét alatt elszakadna a kábel is.

Egyébként bővült a személyes bejegyzésem egy HPM77-tel ha érdekel valakit. :)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#14131) Xabi78 válasza themebuilder (#14127) üzenetére


Xabi78
aktív tag

:Y :W

Most tényleg ezek alapján az adatok alapján állítod, hogy jobb???

Ne haragudj, de ez alapján ajánlani fülhallgatót... ez kissé dilettánsanak tűnik számomra.

Gyakorlatilag a két füles majdnem ugyanaz, így az dönt, melyiket tudod jobb áron beszerezni. Arra figyelj, hogy elég sok fake verzió forog mindenféle oldalakon, sőt, már üzletben is vásároltak fake verziót a sennheiser fülesekből.
Hasonló áron jobb választás lehet, ha a xearsok, brainwavzok, v-moda-k között nézel szét, zenei preferenciádnak megfelelően ->apró

X.

Cave canem!

(#14132) Dave™ válasza dudika10 (#14130) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ezt akartam mondani én is, elég megnézni a Westend MM-ben a kirakott FEJhallgatókat, némelyiket nem raknám a fejemre, olyan tiszta, na most ezt képzeljük el FÜLhallgatóval, brrr. Jó hogy nem egy IEM-et tegyenek ki :)

Ha a HPM-77-nek bármi köze is van a HPM-70-hez, akkor nem is fárasztom magam az olvasással :D De azért megnézem, csak hajt a kíváncsiság :)

Xabi78: én ehhez csak annyit fűzök hozzá - azon túl, hogy egyetértek veled -, hogy a CX500 nem kifutó, hanem kifutott. Már egy jó ideje. Szóval a fake-faktor az átlagosnál is nagyobb, de már annyiszor el lett mondva, hogy mindenkinek a saját felelőssége mit és hogyan vesz, hogy inkább nem is fárasztom magam vele. Amazonon is van 10 GBP-ért, az is "biztosan" eredeti (nem az Amazon árulja közvetlenül).

[ Szerkesztve ]

(#14133) Shufny válasza Quent1n (#14128) üzenetére


Shufny
őstag

Higéniai szempontból nem ugyanaz a kettő. Fejhallgatókat több helyen is ki lehet próbálni. (más kérdés, hogy általában nem sokra mész azzal sem)

Magyar véleményre nem értem miért adna bárki is többet. Az meg hogy "külföldön" van vélemény az elég vicces kijelentés. Igen head-fi -n van, mert oda a világról (innen is) mindenki ír, de más országban sincs több vélemény az earbudokról. Pláne nem használható.

(#14134) dudika10 válasza Dave™ (#14132) üzenetére


dudika10
veterán

Hát marhára érzéketlen szegény, meg a két oldalt nem érzem egyformának (eleve különböző gumiharangokkal került hozzám, nem tudom ki használja úgy... ;] ), de az előző nokiához képest még így is ég és föld.
Sajnos a fülhallgatók fele nem használható már semmire, a kábelek is elég vackok többnyire, de lehet, hogy próbálkozom még 1-2-vel, mert találtam pl fél füles mikrofonos-t ami skypera remek lenne.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#14135) Shufny


Shufny
őstag

Wow. ClieOS eléggé kitett magáért: Concise Multi-IEM Comparison

Közben a Brainwavz M3 -at normális áron lehet rendelni. Akinek térben jó és viszonylag kiegyenlített fülhallgató kell, annak én ajánlom.

(#14136) themebuilder válasza Shufny (#14135) üzenetére


themebuilder
senior tag

Brainwavz ProAlpha IEM Earphones (Sound 7/10) is most akciós $39.50 helyett $22.50 most csak. Ha jól tudom hasonló a karaktere a Brainwavz M1-éhez (Sound 7.25/10). Forrás: IjokerI Lista

Én a FiiO X3-ra vagyok már nagyon kíváncsi, mert a Nationite S: Flo-ban is Wolfson WM8740 DAC van.

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#14137) Dave™ válasza Shufny (#14135) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nagyon pöpec teszt :) Az Aurvana szereplére meglepett, bár nem túl olcsó, azért elég pontszámot kapott - csak múltkor futottam bele véletlen, azért emeltem ki. Jól gondoltam én akkor ezt a balanced dolgot is (alul-felül kiemelés), pedig baluka beszólt érte :D

[ Szerkesztve ]

(#14138) Shufny válasza Dave™ (#14137) üzenetére


Shufny
őstag

Nyílván sok helyen bele lehet kötni, és ClieOS nem annyira következetes, mint joker. Azért is virágzik annyira a threadje, mert tényleg az ő véleményéből lehet a legjobban kiindulni. Elsősorban a koncepcióért linkeltem. Sok fülesről rövid, velős vélemény. Mindez karakter szerint csoportosítva.

themebuilder: erősen hasonló, de még nem olvastam olyat, hogy valakinek nem tetszett volna jobban az M1. Ennyiért persze ugyanúgy nagyon jó vétel.

X3 -hoz van amúgy már ár? Állítólag nem lesz éppen olcsó, akkor meg megette a fene. A DAC chip önmagában meg nem ér semmit. Nem az szokott a szűk keresztmetszet lenni.

[ Szerkesztve ]

(#14139) Dave™ válasza Shufny (#14138) üzenetére


Dave™
nagyúr

Mindez karakter szerint csoportosítva.

Nekem is ez tetszik benne a legjobban :)

(#14140) DemonDani válasza Shufny (#14135) üzenetére


DemonDani
addikt

Hát ez nagyon durva :R :Y

Lehetne valami összefoglaló táblázat vagy rangsor is :K Így rohadt sokat kell olvasni :DDD

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#14141) Dave™ válasza DemonDani (#14140) üzenetére


Dave™
nagyúr

ott van az a vége fele

(#14142) themebuilder válasza Shufny (#14138) üzenetére


themebuilder
senior tag

Itt olvashattam talán róla, hogy nemsokára ideje lenne már megjelennie. Elvileg az ára nagyon versenyképes lesz a kategóriájában.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#14143) DemonDani válasza Dave™ (#14141) üzenetére


DemonDani
addikt

jah ;)

érdekes hogy itt az M1 nem is kiemelkedő vétel
PL11-et jobbnak tartja, mint az Alpha...

Vannak érdekességek, mind1 a leírások jók

[ Szerkesztve ]

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#14144) Shufny válasza themebuilder (#14142) üzenetére


Shufny
őstag

Hát, majd meglátjuk. head-fi -n már aggódnak miatta (mármint az ár miatt).

Dave™, DemonDani: A lista már megvolt korábban is, szóval nem igazán követi az új írásának a szellemiségét. In Ear Matters tulajdonosa egyébként. Távol-keleten több céggel is tartja a kapcsolatot. Így kerülnek hozzá olyanok, mint a Vsonic GR07.

(#14145) Quent1n válasza Shufny (#14133) üzenetére


Quent1n
senior tag

Akkor úgy mondom, hogy nyugat eu-ban, tökmindegy. A lényeg ettől még továbbra is az, hogy a mi nyelvünkön nincsen. A magyar véleményre meg szép, hogy többet adok, mert itt él a mi viszonyaink közt tesztel és sokkal közvetlenebbül el lehet akár online is beszélgetni mint egy angollal teszem azt, ahol a nyelv nem alapos ismerete problémákat okozhat. Nyugodtan lehetne nálunk is csinálni ilyen review-os oldalakat csak pont az a divat, hogy ha valaki véleményt ír akkor mindenki leszólja egyből, így egy idő után a francnak sincs kedve elmondani mit gondol mikor úgyis mindenki jobban tudja. És más országban bizony van használható vélemény nem is egy tehát általánosítani felesleges.

Higiéniai szempontból meg lehet tisztítani a fülhallgatókat is. Kb. 2 legfeljebb 3 perc. Az egér is ugyanilyen problémás ennyi erővel, mert ki tudja ki milyen kézzel fogdosta előtted. Sőt akkor már a BKV is ott van...

dudika10: Neked is ugyanezt mondanám kb. annyival kiegészítve, hogy nem törne meg a kábel ,mert senki nem törögetné és nem tenné zsebre, csak egy ember kell aki erre figyel a bemutató teremből. Anno a Pixelnél lehetett egereket tesztelni és nem tört meg a kábel nem folyt a dzsuvától az egér stb.

Dave™: Bemutató terem nem egyenlő MM. Plusz akkor ugyanezt kérdezem, hogy az egeret amit kiraknak megfogdosod más után? Ennyire nem kell azért negatívnak lenni, nyilván mindenki gennyes fülgyulladással tenné a fülébe... Én normális bemutató teremre gondoltam ahol a márkásabb füleseket ki lehetne próbálni mondjuk 10któl fölfele. Szépen lenne egy mosdó azt lenne benne egy nagy doboz fültisztító pálca, hogy aki azért megy h kipróbáljon egy nívósabb fülest az előtte megmossa a kezeit meg ha kell tisztítsa a fülét kicsit. Tényleg, lehetetlen lenne ezt itt megvalósítani...

Nem tudom miért azt látjátok egy véleményből rögtön, hogy ez hülyeség? Miért nem azt, hogy mennyivel segíthetne? Rögtön, hogy de azért nem ezért, nem stb. OPTIMIZMUS RULZ!

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14146) bigmasterg válasza Quent1n (#14145) üzenetére


bigmasterg
addikt

Nem kicsit optimista. :)
Mégis melyik cég csinálna ilyen termet? Nem érné meg nekik. Plusz költséggel járna, amit rá kellene terhelni a termékekre, így az lenne a vége, hogy elmennének az emberek meghallgatni, aztán máshonnan megvennék.
A másik a higiénia, azért egy olyan kis műanyag darab, amit a füledbe raksz nem ugyan az a kategória, mint egy egér.

Ráadásul rendes fejhallgató bemutatóteremről sem tudok...

(#14147) Quent1n válasza bigmasterg (#14146) üzenetére


Quent1n
senior tag

Szerintem meg lehetne csinálni, csak nem azonnal arra gondolni, hogy mikor lehet kivenni a zsét belőle. Hosszú távon megérhetné, a Pixel se a legolcsóbb volt régen se de mégis sokan ha már ott próbálták ki az egeret meg is vették (én is). Persze ehhez hozzátartozott a rendkívül korrekt kiszolgálás stb. Én úgy gondolom egy idő után beindulhatna. Természetesen a fejhallgatókra ugyanez áll. Már csak azért is mert gyorsan elterjedne ám, hogy van egy ilyen hely is Mo.-n. :)

A máshol megveszik-re meg a legjobb ellenpélda a MM/Saturn sikere. Hiába lehet máshol is megvenni ugyanazt a terméket akár 30-40% al is olcsóbban sok ember oda megy be ott veszi meg, mert sokaknak nincs kedve a szemét kiskerekkel vesződni ha garis gond van. Meg várni napokat a rendelésre, mert ugye raktárkészlet az nincs. Ha gariztatni kell akkor meg kutyába se vesznek minket sok helyen. Ide bemennél tiszta füllel, vagy ott megpucolnád a mosdóban, bepróbálnád több zenével több stílusból, és ha tetszik megvehetnéd valami kis ajándékkal egyetembe. Utána jön egy ember és megpucolja a cuccot oszt ennyi. Ha meg valaki gennyes stb. fülllel próbálgatná azzal megvetetnék oszt jónapot ezt le lehet papírozni. Ha a 2-300ezres szifonokat is sokan nálunk veszik akkor nem írnám le ezt az ötletet annyira. :) De persze bukhatna is, ezt itt sose lehet tudni!

A fülhallgatókat pedig meg lehet tisztítani ahogy előtte a füledet is. :) Biztos, hogy lenne egy olyan réteg akiket érdekelne a dolog. Különben meg ez is csak egy lehetőség lenne, szerintem jobb mint vakon kicsengetni akár 40 ezret egy olyan fülesre ami akár kényelmetlen v. csalódunk benne. Fejhallgatóknál detto. Egy egeret meg akár sokkal nehezebb is lehet ám rendesen tisztítani, plusz a kezünkkel aztán tleg rengeteg mindent össze lehet szedni. :)

Egyébként én már annak is örülnék, ha minden 10. ember ha vesz valami elektronikai cuccot akkor írna róla 5 mondatot az internetre mint review ld. amazon. De egy ilyesmi oldal is jó ötlet lenne akár: [link].

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14148) válasza Shufny (#14138) üzenetére



őstag

ClieOS-nek elhiszem amit mond, mert az M1 pont így szól. Egyáltalán nem hiányzik belőle a basszus, csak megfelelő harang, és lejátszó/szoftver kell hozzá. Ahogy írta meleg édes hangú, hosszan hallgatható. Egy darab Xears sem volt a listán. Vajon miért? ;]
Viszont a Visonic GR07 felkeltette az érdeklődésemet, valószínű mélyebbre megy mint a DBA 02-s. Remélem a bió-cellulóz nem baktérium alapú. :D

(#14149) Xabi78 válasza Quent1n (#14147) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Azért ez kissé elrugaszkodott a valóságtól. Azért, hogy esetleg majd valamikor, 3-4 év múlva majd megéri, senki nem csinál ennyire kockázatos üzletet. Az üzletért bérleti díjat fizetsz, az alkalmazottaknak is nem keveset, plusz ilyen fülesekből a mintadarab az bukó, ha van mondjuk 40 darabod átlag 20.000 forintért, az már 800.000. Ez mikor jön be? A raktárkészletről és a berendezésről nem is beszélve. Plusz 2 alkalmazott az minimum havi kb. 400.000 forint kiadás. És még nagyon vékonyan számoltam. Ehhez rengeteg fülest kellene eladni, hogy visszajöjjön.
Másrészt a magyar tényleg ilyen. Meghallgatja, megköszöni, majd megrendeli webshopból, mert hülye lesz +2-8000-et fizetni. Ahhoz, hogy az MM működni tudjon, az kell, hogy az egész országban jelen vannak, rengeteg mindent árulnak, hatalmas a marketing körülötte. Ezt egy specializált bolttal nem lehet megoldani.
Harmadrészt meg az emberek egy része ha megkérnék, hogy próba előtt menjen be a mosdóba, mosson kezet és takarítsa ki a fülét, akkor megsértődne és sarkonfordulna.

Ha ennek ellenére úgy gondolod, hogy ez az üzleti modell működhet, akkor nosza, csináld meg :) És hidd el, mindenki azért csinál ilyen üzletet, hogy zsét vegyen ki belőle, lehetőleg minél gyorsabb megtérüléssel. Mert ha valamibe folyamatosan tolni kell a lóvét, azt nem üzletnek hívják, hanem hobbinak. ;)

X.

szerk: azért a GR 07-nél komoly, hogy a füles rácsa kivehető és tisztítható. nagyon pöpec :)

[ Szerkesztve ]

Cave canem!

(#14150) DemonDani válasza Xabi78 (#14149) üzenetére


DemonDani
addikt

TV reklámtól olcsóbb lenne :DDD

De nem igen láttam még AKG-tól sem TV reklámot... de ha mégis ilyenre szánnák magukat akkor lehet hogy olcsóbb egy ilyen verzió, álmodni mindig lehet! :DDD

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.