Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
A TD III elég mély-orientált, ha a K340 is ilyesmi, akkor valószínűleg jobban hozza ezt a formát. Mindegyik MM-ben eltérnek a készletek, szóval nem biztos, hogy lesz. A pólus MM-ben van Sennheiser (CX300-féle, kétszer van benne a teljes széria) meg Hama (ez elég érdekes kialakítású), előbbi 2k, utóbbi 2,5k. Mindkettő 6 pár ha jól emlékszem. A Sennheiserekkel annyi a baj, hogy nagyon puhák belül is, így nincs rendes tartása, ezért hajlamosabb elmozdulni.
Én most a V-moda szilikonokat tesztelem. Sokkal masszívabbak, ami belül egyértelmű előny, kívül is olyan szempontból, hogy sokkal jobban a helyén marad a füles, mert jobb a tartása. Egyelőre a Sennheiser kényelmesebbnek tűnik a puhasága miatt, az igazi megoldás talán a Sony hybrid lehet, ha valóban olyan, mint amilyennek írják. Az viszont abszolút jó a V-modában, hogy helyben marad, nem mozog semerre, nem kell igazgatni.
-
themebuilder
senior tag
Ez milyen lehet szerintetek? Sony EP-EX1 (elképzelhető, hogy hasonló a Hybrids-hez)
Néhány itthoni webshopban kapni 1850Ft-ért
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Zinho
aktív tag
válasz themebuilder #13502 üzenetére
Szerintem ez majdnem ugyanaz, mint a Sennheiser CX-hez adott gumi.
Képről úgy vélem, hogy ilyet adtak régen valamelyik Sunyi fülesemhez. -
Dave™
nagyúr
-
themebuilder
senior tag
Kaptam Dupla Átlátszó gumiharangot ami olyasmi, mint a Sennheiser CX 400-II-höz jár (ott fekete) csak kicsit hosszabb. Rugalmasabb, mint a gyári Xears-hez amit adnak és könnyebben is visszanyeri az alakját ha össze van nyomva. Még nem próbáltam ki teljesen, de szerintem csak minimálisan kényelmetlenebb a fülben.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
zack
nagyúr
válasz themebuilder #13505 üzenetére
Olyat kellene szerezni amit az Xcape-hez adtak átlátszó szilikont...baromi kényelmes. Az eddigi legkényelmesebb. Apróság, de baromi sokat számít, főleg ha hosszú távon van a fülben. Bicivel kb. egyforma a hallójáratunk, mert nekem is az "M"-es szilikon a nyerő.
Olyan szinten szigetel, hogy megszünik a külvilág mint zajforrás.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz DemonDani #13507 üzenetére
EX-52, és EX85-öm is volt, nem tudom hogy ezek a harangok olyanok e, és bár jónak találtam a Sony harangokat, az Xcape féle szilikontól nagyon messze vannak.
Nem tudom hol lehet kapni az Xcape-hez hasonlót, de véleményem szerint nincs kényelmesebb a szilikonnál. Persze amíg nem próbáltad, addig az a viszonyítási alapod amit addig a pillanatig a legjobbnak ítéltél.
Ezért van az, hogy a jóhoz baromi könnyű hozzászokni, és az esetleges visszalépés pedig keserves. Nem véletlen hogy az Xcape után egy igazi high-end fülest akarok, és ha 250 dodó akkor 250 dodó. Ezt egy CX500-at hallgatva meg sem fordult a fejemben.
Pont mint a motorok...
MZ Trophy 125, MZ 250, Honda CB 400, Yamaha FZR 600, Yamaha FZR 1000, Yamaha YZF 1000 Thunderace, és 6 éve Suzuki GSX-R 1000 (173LE).
Kb. ez a pályafutás lesz nálam a füleseknél is. Előre látom.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
themebuilder
senior tag
Pár érdekeset láttam miközben nézelődtem:
JBuds Pro Tips - ez biztos jóféle, de az ára 2500Ft körül van
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
themebuilder
senior tag
Akit érdekel kapni a német ebayen pár különlegességet:
Xears Turbo Devices TD100
PlayaZ N3 Limited Edition 2010Xears Powerball PB120PRO verhetetlen 9,9€+8,5€ (kb 5050Ft-os) áron van
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
DemonDani
addikt
válasz themebuilder #13511 üzenetére
ez a PB120 ez inkább csak dísz nem? nem olyan jó a hangzás terén
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
SÖ
addikt
válasz themebuilder #13510 üzenetére
Így kell az IEM-ből mezei fülest varázsolni. azonkívül, hogy a mélyek eltünnek, még a fülből is kiesik. Azért kipróbálnám, még hiszek a csodákban.
-
-
kerni
tag
válasz themebuilder #13505 üzenetére
Nekem tetszik, kipróbálnám. Hol lötted?
-
_ak_
addikt
Amúgy erről a hybrid cuccosról beszéltek?
Let's begin, de gozaimasu!
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni füles választásban, ugy ezért is írok ide.
Mivel elég kezdő vagyok a témában, inkább nem kérdezek, mert szinte nem is ismerem a nagy gyártókat, inkább mondjatok egy jó fülest, és én megveszem.
Viccet félretéve, azért olvasgattam már, és annyi lejött, hogy a xears-ekhez (TD-III) rosszabb harangokat adnak, meg hogy kevésbé emeli ki a mély hangokat. A másik kiszemelt egy sennheiser cx-400 lenne, de igazából erről is csak jókat olvastam, és mondom, a legtöbbről nem is olvastam.
A lejátszó egy Samsung Galaxy S lenne, amiben állítólag kiváló audio chip van, ezért is szeretnék egy hozzá méltó fülest.A másik kérdésem, hogy buszon hallgatva van-e különbség egy 320-as mp3 és egy FLAC között? Megéri-e a 3-4-szeres fájlméretet?
Meizu MX3 32GB
-
Tejföl
tag
válasz kutkut #13517 üzenetére
Hali! Először a 2. kérdésedre válaszolok.
Én is próbálgattam mind2őt. Nekem ugyanúgy bejött az mp3 és maradok is annál.
Személy szerint egy CX-400II precision-t használok (6500-ért vettem annyit megért).
Szépen adja a basszust a füldugói elég kényelmesek is.
Nem hiába sennheiser.Elég régóta vannak már a piacon ahhoz hohy megbízható gyártónak lehessen nevezni.Egyébként azért zenefüggő is
-
dudika10
veterán
Biztos, hogy inkább Xears kell neked mint a Senn.
Ha természetes hangzást szeretnél akkor at XR120Pro II-t én személy szerint tudom ajánlani pl. 10k alatt hozzá lehet jutni apróból és mellé még 1-2k jobb gumiharang ha nincs.
A TDIII-t szokták még szeretni, ízlés kérdése, szerintem kifejezetten vacak.
A Galaxy S tényleg rendkívül jól sikerült.
320-as MP3 már bőven jó.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Dave™
nagyúr
Viccet félretéve, azért olvasgattam már, és annyi lejött, hogy a xears-ekhez (TD-III) rosszabb harangokat adnak, meg hogy kevésbé emeli ki a mély hangokat.
Ezt rosszul olvastad, a TD III-nak pont, hogy elég durva mélye van. Még a gyári szilikonnal is, ha megfelelő szögben áll, de persze érdemes lecserélni. A CX400 a kanyarban sincs hozzá képest, akármilyen szilikonnal. Buszon nem nagyon fogod meghallani a 320 mp3 és a flac között a különbséget _szerintem_, tehát nem.
_ak_: igen, viszont nem szállítják Magyarországra (vagy csak horror áron)
-
IG55
senior tag
Üdv!
Én is az XR120Pro-hoz keresek gumit.
Lehet tudni, hogy mi milyen fülhallgatóknak van ugyanolyan vastag csövük, mint az XR-nek?
A Sennheiseré túl vékony, nálam mindig hátracsúszik a gumija.
A Sony, V-moda csöve megegyezik az XR-ével, szóval ezek közül kéne valamit beszereznem? -
kutkut
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat. Esetleg van még másik füles, amiről nem is tudok? (És ezekkek egy (ár)kategóriában vannak.) Mondjuk egy AKG?
Bocsi, megpróbálok okos lenni.Meizu MX3 32GB
-
kutkut
addikt
válasz bigmasterg #13523 üzenetére
Megvan, azért keresek hozzá fülest.
mhorvat: Akkor TD-III? Aprón van 10k-ért. Vagy van jobb?
Amúgy leginkább rock zenéhez kéne...[ Szerkesztve ]
Meizu MX3 32GB
-
Xabi78
aktív tag
válasz kutkut #13522 üzenetére
Rengeteg füles van még, amiről mi sem tudunk. Ha a véleményünket kérdezed, hogy Galaxy S-hez mit, akkor a belépő egy sennheiser cx300 (bass-headeknek) vagy 400, ha sok akusztikus zenét hallgatsz, akkor XR120pro, ha elsősorban elektronikusat, akkor TDIII vagy valamelyik V-moda (apró), ha a külföldi rendelés belefér, akkor brainwavz M1, M2 (M3). Aztán kicsit följebb is elég sűrű a mezőny Ezekről a fülesekről vannak itt tapasztalatok elsősorban.
FLAC és 320 mp3 között szobában, csöndben, jó fülessel is csak akkor hallasz különbséget, ha oda-vissza hallgatgatod, és van valamilyen tömörítési hiba, egyébként szerintem igen nehezen megkülönböztethető whitefüllel is. Buszon kizártX.
PS.: "gyárilag nem kiemelkedő." ha jó minőségű mp3 lejátszókhoz mérjük, a telefonok nagy részét gyári kernellel is veri csúnyán, teszem hozzá
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
Dave™
nagyúr
Ebayről 13 USD szállítással, ha nem néztem félre. Pl. ez ennyinek tűnik.
IG55: azt nem mondtam, hogy soha nem csúszkált, csak azt, hogy nem szokott. Nem is nyomom be erősen. A V-moda meg kép alapján a Sony is viszont elég merev, kizárt, hogy csúszkáljon. A V-moda 100%. A Senivel az a baj, hogy belül is nagyon puha, és nem marad ott.
[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
Azokhoz olyasmit adnak mint a Sennheiser CX-ekhez.
Én csak a Soundmagic szilikonjait próbáltam, azok rettentően jól szigelnek, de összecsapták, kicsit elmosták a zenét. A Hybrid messze-messze jobb, és alig szigetel rosszabbul.
Az Xcape szilikon nem tudom milyen, de úgy nagy általánosságban pl. Head-fin sokan nem szeretik a szilikont, mert negatívan befolyásolja a hangot. Persze gusztus dolga Csak mint tapasztalat mondom. -
Dave™
nagyúr
válasz kutkut #13536 üzenetére
TD: meleg, sötétebb, sok mély, kevésbé részletes - mély-orientált zenékhez kiváló
XR: színezetlen, világosabb karakter, kontrollált mély, részletesebb - akusztikushoz kiválóÖnmagában a stílus még nem determinálja hogy melyik a jobb, függ az ízlésedtől/preferenciádtól.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Én úgy veszem észre, hogy az XR nagyon visszaadja a stúdiós hangszínelés minőségét. Ha ez jó, akkor gyönyörű, a mély lágy és kellemes, rock zenénél a középen lévő gitárok szinte élnek, az énekhang az tökéletes, viszont egy picit mintha kevés lenne benne a magas.
De ha a hangszínelés rossz, akkor rosszul is szól, de akkor mi nem?[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Dave™
nagyúr
válasz ntomka #13538 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, amikor a Sennheiser a HD650-et tervezte, kikérte a célközönség véleményét, és a ternészetes hangzást a többség unalmasnak találta, pl. ezért is színezettek a Sennheiser fejesek Egyébként egyetértek veled, de néha jó ez a "fun" hangzás is. Ha valaki a sok mélyet szereti, annak kevés lesz az XR-ben lévő. Na de hogy a magas kevés benne Te vagy az első szerintem, aki ezt mondja Próbáld meg másik gumiharanggal, vagy igazítsd meg, mert rossz szögben áll (nem vízszintesen kell, hanem a hallójáratodnak megfelelően).
-
Dave™
nagyúr
válasz kutkut #13540 üzenetére
Mi köze a busznak a basszushoz? Ha rendes szilikont használsz (méret, anyag, minőség, illeszkedés) akkor "semmit" sem számít, hogy buszon vagy vagy az utcán. Persze a tökéletes csend a legjobb, de a busz sem annyira gáz a fenti esetben. Ha szereted a dübörgő mélyeket, akkor inkább a TD. Az XR sokkal visszafogottabb, én pl. ezért szeretem
#13542: a forrás lesz az szerintem is, elég éles magasai vannak, szóval nem a füles korlátoz. Nézd meg másról is.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Inkább a telómra gyanakszom (galaxy 3). A magasig minden tartomány szépen szól, de az valahogy teljesen tompa, ezt már megfigyeltem az AKG-vel is, viszont az abban lévő mélyek amúgy is elnyomták. Most tisztán feltűnőbb, lehet ezért is érzem kevésnek.
Most akusztikussal hallgatom (P.O.D. - Eternal), de magas alig van. Lehet ezt a telón muszáj leszek EQ-zni.(#13541) Dave™: Otthon a hétvégén megnézem majd az X-Fi-n, ha azon sincs magas, akkor én vagyok a hallássérült...
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
dudika10
veterán
Hú hát én milyen gnómot csináltam most.
UTP kábel + fülhallgató + RCA csatlakozó (mert azt találtam most itthon)
Írjak róla blogot? Érdekel valakit?Ide írom azért, hogy nem az XR volt az alany mielőtt egyesek infarktus közeli állapotba kerülnek. De lehet, hogy az lesz a következő.
mhorvat: én kaptam hozzá 3 pár duplát (nincs méretbeli különbség), egy ilyen szivacsosat és egy kicsit, asszem ennyi.
Más: van itthon sony hibrid, hamis, a két legkisebb. Sajnos nem stimmelnek méretre így a hangjuk nem jó (természetesen) de amik nekem vannak azok minőségre se olyan jók. A sennheiser harangok jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
mhorvat
senior tag
válasz kutkut #13536 üzenetére
Green Day = XR. Nem vicc. Szeretem egy-két daluk hangszerelését, rátettem tesztként a Misory-t is, dobtam egy hátast. Tényleg a füledben játszanak a srácok. A Sennheiser dupla közepes harangja van most rajta, szerintem tesztelni is ezzel fogom, mert hagyja a részleteket szólni. A gyári Xears duplaharang visszafogja a közepeket és kicsit mos.
Más: meg tudnátok mondani, hogy mennyi/milyen harangok járnak az XR-hez gyárilag?
-
dudika10
veterán
Elcseszni max akkor tudom, hogyha nem tudom összerakni utána, most is úgy szedtem szét, hogy semmi nem látszik rajta (mármint nem az XR-t, az még egyben van).
De: UTP madzag métere 100forint és abból 2 fülhallgatóra jut (8 érből csak 4 kell), picit merev viszont 2x vastagabb mint a gyári. Na mindjárt írok róla egy rövid blogot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest