Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14201) Dave™ válasza Kleroo (#14200) üzenetére


Dave™
nagyúr

Várd meg amíg bejáratódik ;)

Más. Megjöttek az utángyártott hybridek is és van különbség, majd dokumentálom. Eléggé minimálisnak tűnik így elsőre az eltérés, de van.

(#14202) Viper26 válasza Dave™ (#14201) üzenetére


Viper26
nagyúr

Én már úgy hallom kezd bejáratódni (zenékkel), és mintha lágyabb lenne a mély ugyanakkor az egész valahogy részletgazdagabb. :)

iPhone 14 | FR955

(#14203) Dave™ válasza Viper26 (#14202) üzenetére


Dave™
nagyúr

Pontosan ilyen lesz :)

(#14204) need válasza Kleroo (#14200) üzenetére


need
addikt

Nekem is annak előtte CX- 500 volt az előtt meg CX-55

de véleményem szerint a Xears jó választás volt és annyiban nem értek veled egyet hogy szerintem hogy több basszus van a Xearsban
Főleg ha normális gumiharanggal próbálod ki! Fentebb elég sok szó eset a Sony Hybridröl..

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#14205) Luissimo


Luissimo
veterán

nekemis van egy cx500 a fiókban, bejáratva, használva.
Elégedettvagyok vele. (a fülben sokkal kényelmesebb, mint az Wears-ek )
Nem azt mondom, hogy ráver a TD vagy az XR.
Inkább azt hogy más.
Másképpen jó.

de az M1-es azbizony ráver, méghozzá határozottan.
Pedig még csak 3 napja járatom, napi 3-4 órát... :K :K

(#14206) DemonDani válasza Dave™ (#14201) üzenetére


DemonDani
addikt

Méretekről mondj már majd valamit a Xears haranghoz képest, gondolom Brainwavzhoz nem tudsz... meg a fake vs real de gondolom ez ugyan akkora

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#14207) krisi047


krisi047
aktív tag

Üdv! Jelenleg egy MX460-as fülest használok, de sajnos elszállt az egyik fele. Kb. 7 hónapja vettem egy MM-ben, ahol azt mondták fél év garancia van rá, holott a dobozon 2 év áll. A jogszabályok értelmében - legjobb tudomásom szerint -, ha a gyártó ennyit vállal, akkor a kötelezett köteles helytállni. Van már valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Ha esetleg nem járnék sikerrel, ajánlanátok valami ehhez hasonlót? Hangzásban és árban is. Csak a normál kivitel érdekel, az agyba dugós nekem kényelmetlen. Köszönöm!

(#14208) Kleroo válasza need (#14204) üzenetére


Kleroo
veterán

A cx500 gumijával kezdtem el használni.
Necces kijelentenem,hogy több van e egyikben,vagy másikban.Főleg,mert még alig szólt a xears. De a bejáratott példányt ,korábban rengeteget hallgatott zenékkel nyüstölve,nekem nem tűnt fel,hogy a mély több lenne.Márpedig ha így nem érzem,akkor az tökmindegy,hogy egymásutáni hallgatások után rájövök,hogy 1%-al jobb az egyik a másiknál,ami akár a gumi,akár csak a behelyezésből is adódhat. :)

Az viszont egyből feltűnt,hogy mennyivel dinamikusabban szólal meg maga a zene :)

Majd ha bejáródik a xears,és megcsináltatom a cx500at netán,akkor írok összehasonlítást.

Neked tuti eredeti 500asod volt? Mert nekem van egy fake,meg egy origi. Leginkább a mély tartományban térnek el. Az eredeti melegebb,mélyebb,erősebb hangzású. De egyébként a fake is baromi jól szólt.

Viszont egyébként még nem találtam meg a kényelmes pozíciót vele,mert érzem hogy a fülemben van. A cx fel sem tűnt hogy a fülembe van.

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#14209) Bushmann válasza Luissimo (#14205) üzenetére


Bushmann
tag

Szerintem is nagyon klassz az M1. A Yuin-t már 36 órája járatom. Úgy írják, van amelyik fülest 10 óráig, van amelyiket 50 óráig érdemes járatni. A Yuinra azt írták 500 kell neki... :Y

(#14210) Shufny válasza Bushmann (#14209) üzenetére


Shufny
őstag

500 óra alatt bármit megszoksz, és úgyis "feladod", ha nem akarod minden erőddel elhitetni magaddal, hogy márpedig baromi jó lesz. (és ennyi idő alatt el is fogod, ha így van)

Mesélhetnél egyébként, hogy hogyan került hozzád. Illetve mi meglepően jó a hangjában, ha K701 verő, de rosszabb az M1 -nél?

[ Szerkesztve ]

(#14211) Bushmann válasza Shufny (#14210) üzenetére


Bushmann
tag

Azt senki nem említette, hogy rosszabb lenne az M1-nél. :P
Az első felét meg nem egészen értem. Nem lehet elhinni, hogyha sokan azt írták, hogy addíg alakul a hangja, hogy akkor talán lehet is benne valami?
Majd mégegy kicsit várok, hétvégén többet fogom hallgatni és bővebben írok róla. Egyébként eddig nem említettem egyik hsz-emben sem a hangját :) A meglepően jó viszont még mindíg áll :)
És azt sem mondtam azt hiszem, hogy k701 verő, hanem, hogy ahhoz hasonlítgatják. Bár nem néztem vissza.

[ Szerkesztve ]

(#14212) need válasza Kleroo (#14208) üzenetére


need
addikt

tuti hogy original volt..

volt egy Mekka ahol CX 500 lehetett venni ez a RED TOWER volt de sajna megszűnt az üzlet!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#14213) Shufny válasza Bushmann (#14211) üzenetére


Shufny
őstag

Csak most jöttem rá, hogy én rossz oldalról közelítettem meg a "nem fair" -t. :D Tudom, hogy nem te mondtad, csak ezt nem értettem, hogy mi a meglepően jó, ha elvileg a világ legjobb cucca. Egyébként ez a sokan mondják. Sok hülyeséget mondanak sokan, attól nem lesz igaz. Múltkor olvastam valakitől, hogy hogyan számolják head-fi -n a bejáratáshoz szükséges időt, én jót nevettem rajta: Eladási idő + két hét. :D

Szóval, ha megnézed (ezt írta többször is joker indoknak, hogy miért nem csinál full-sized thread -et), amint valaki negatív véleménnyel van egy elismert fejesről pl. K701, egyből jönnek a tulajok, hogy
A: szar a rendszered, vagy esetleg csak "nem illik hozzá".
B: Nem volt eléggé bejáratva, és ugye itt van, amikor elszállnak a számokkal, és jönnek, hogy "de ezt évekig kell járatni, mire igazán kiforrott hangja lesz" bla-bla-bla.
C: hülye/süket vagy.

A burn-in téma különösen ilyen. Szerintem nagyon túl van lihegve.

[ Szerkesztve ]

(#14214) Bushmann válasza Shufny (#14213) üzenetére


Bushmann
tag

Nyilván egy olyan 100 óra után már nem fogok arra várni, hogy jobb legyen a hangja szignifikánsan. Ha érik a hangja, hát hadd érjen, az csak jó, de valóban nem lesz jó a hangja egy fülesnek, aminek az első 100 órában sem volt jó hangja.

(#14215) Shufny válasza Bushmann (#14214) üzenetére


Shufny
őstag

Meg itt igazából nem is arról van szó, hogy jó hangja van vagy sem. Egyszerűen kinek mi tetszik, vagy mi zavarja. Soha nem értem, amikor egyértelmű tulajdonságait felsorolják füleseknek, akkor arra miért az a válasz, hogy "nem járattad be eléggé" vagy olyat is olvastam már, hogy "nem jól járattad be" (!!!!)
Mert erről is volt persze egy remek áltudományos mérés, ahol már az első lépést elrontották... Szóval ilyenkor az a helyzet, hogy nem neked való, keress másikat. Az ilyen magyarázkodással, mint az 500 óra burn-in, csak félrevezetik a többieket.

[ Szerkesztve ]

(#14216) válasza Luissimo (#14205) üzenetére



őstag

Ilyeneket ne írjál, mert mindjárt jön a mindentmegmondó ember, és rádcáfol. :D
Nem véletlenül írtam annak idején, hogy az M1 kiegyenlített hangja, és telt basszusa, messze naturálisabb hangképet varázsol, mint a TD. Érezhetően magasabbra is megy, mindezt úgy, hogy nem sérti ez ember fülét mint a TD. Nagy felbontású zenén TD gyorsabb, de szárazabb, de fa hangú, az ének, vagy a vonósok, kicsit nagyobb hangerőn már bántják a fület. Az M1-nél ilyen elő sem fordul, végig megfogott, zengő hangja van. A mélyei sokkal színesebbek megfogottabbak, részletesebbek. A magasai lehetnének kisit agresszívabbak, de hallani a csilingelésekben a fémes ízt. HD zenén borzasztó nyugodtan szól, és csak akkor csap oda, ha olyan részhez érkezik.

2L Audiophile Reference Recordings
(a felvételek SACD-ről készültek)

Vivaldi: Recitetive and Aria from Cantata
96kHz/24bit Flac iPhone4 Flac Player

M1
Sokkal halkabb, mint az MP3. A hangszerek pianóban muzsikálnak a háttérben, a női ének, sokkal erősebben középről jön, hangjából kihallani a terem visszhangját. Nem éles, inkább koncentrált hangán hallatszik mikor énekel a mikrofonba, mikor másfelé. Kisebb szünetekben hallani a mocorgás. Mikor az egész zenekar beindul, megjönnek a mélyek is kissé érezni a tömeget is, de annyi energia nincs benne, mint amennyit szeretnék.

TDIII
Héttérben a gordonka vényesebben, és vékonyabban szól, a női éneknek csillogóbb a hangja, bizonyos magasságokban már bántó. Itt is érezni a visszhangót, de ha nem tudnám mire figyeljek, nem venném észre. Határozottan vékonyabb, és kissé szellősebb hang. A fortissimok csak hangerőben mutatkoznak, energia nincs benne.

Simple Symphony op. 4 - Boisterous Bourree
Wav 192kHz/24bit iPhone4 Flac Player

M1
A nagy lendület végig jellemző. Akkora, hogy a vonósok is képesek megszólaltani a terem visszhangját. Jól elkülönülnek a hegedűk, mélyhegedűk, és a bőgők hangjai, mégis harmonizálnak egymással. Az egésznek telt hangja van, de a submélyek hiány miatt, nincs meg az az átütő dinamika. A tömeget megformázza, de nem lehet megszámolni a vonósokat.

TDIII
A TD az átlagnál érzékenyebb, így a hangerőből vissza kellet vennem. Itt is hatalmas nagy dinamikával indul, de a csúcsokban torz érzésem van. Itt is szétválnak a hangszerek, de nehéz felismerni őket. A magas hangú vonósoknak a hangja a régi fekete-fehér filmek (Karádi, Latabár stb.) filmzenéit juttatja az eszembe. A bőgő pengetése sokkal lassabban, és távolabbról jön. A mélyei nagyon jelképesek, ha a zenei anyag forszírozza akkor is csak búg.

Bridge Over Traubled Water (Templomi orgona)
Flac 96kHz/24bit iPhone4 Flac Player

M1
Finoman szó, és mélyebbre megy. A besűrűsödött hangokat is jól kezeli. Több energia van benne, és nincs olyan messze attól az elvárástól amit a submélyek leadására is képes fülesek nyújtanak. Sokkal testesebb, és távolibb a hangja, mint a TD-nek, követi a templom alkuszitáját.. Mikor besűrűsödnek a hangok, akkor is követhető.

TDIII
Az orgona mély sípjai mellett is jól kivehetőek a magas hangok. Egy probléma van, hogy a mély hangok nem nagyon változnak, nincs bennük dallam, és búgásra hajlamos. Komoly zenén még ez fekszik a legjobban neki.

(#14217) Luissimo válasza (#14216) üzenetére


Luissimo
veterán

@Shufny: :D a modern fülesek, akárcsak a modern személyautók bejáratva jönnek le a szalagról. :)
utoljára a Lada 1300 ("kockalámpás") modellt kellett bejáratnom, azóta nemkell ! ;) ;)

@SÖ: nembaj, majdmegcáfol ha tud.
Persze nemtud, mert ő még nemhallotta az M1-et.
(egyébként a Sennh cx500-at se hallotta, mégis esküdött, hogy rongyáveri az Xears.)

Én ( és itt többen ) már használtam (használom) mindegyiket, tehát (azthiszem ) megtudom itélni a különbséget.
(egyébiránt ez a dolog mármár kezd néminemű perverzitásba fordulni, olyan mint a sportautók gyüjtése, vagy a veteránkocsik sorakoztatása a garázsban)

Miszarnak az embernek , 2-3 fülesnél több (mikorcsak 2 füle van nekije) ?
Mert szereti a kihívásokat. És szereti keresni a nüanszokat, egyik ebben jó, a másik abban jobb.
Mindenevő vagyok, nemvagyok begyepesedett metal rajongó, sőt, minden zenét szeretek, ami józene.Baloldalon látható a lejátszóm tartalma, jobboldalon a letöltött akarommondani beszerzett zenék ( és persze egyebek ) választékának egy része.

Igaz, nincs közte komolyzene, még tesztcélra sem, de ezekkel a flac-ekkel meglehet itélni a fülesek lelkivilágát.
Azthiszem, ha elkellene utaznom egy lakatlan szigetre, ezek a zenék jönnének velem, nemunatkoznék.
Nemakarom rangsorolni a füleseimet, mindegyiket másért szeretem. (úgyvagyok vele, mint a hölgyekkel ) :DD :)) :K ;) :P

(#14218) Dave™


Dave™
nagyúr

Csináltam pár képet az eredeti és az utángyártott Sony hybrid harangokról. Mivel utángyártottból csak közepeset rendeltem, így csak azt fogom összehasonlítani.

Forma: nem egyformák teljesen, az utángyártott picit hosszabb és zömökebb is, mint az eredeti. Az alap stílusjegyek ugyanúgy megvannak, nagyon hasonlít egyébként, de egymás mellett ki lehet szúrni a különbségeket (lásd képek).

Anyaghasználat: ez sem teljesen egyforma. A belső cső mindkettőnél hasonlóan merev, én itt nem látok különbséget az anyagban, méretre is kb. ugyanakkora, kicsit vastagabb az utángyártott fala. A külsőben az eredeti egyértelműen puhább szilikon, de mint tegnap írtam, a Sennheiser még ennél is puhább, ami egyben jó is és rossz is. A V-modánál mindkettő puhább (mindkét hybrid). Túl nagy különbség azért itt sincs. Az anyaga azonban némileg más felületű az utángyártottnak, nem annyira sima, mint az eredetié. A képeken látszik ez is.

Kidolgozás: ez is egyértelműen megkülönböztethető, az eredetinek tökéletes a minősége, az utángyártottnak a csövén belül pl. látszik az elnagyoltság, de kívül rendben van, nincs rajta sorja meg semmi egyéb zavaró dolog. A perem majdnem ugyanolyan, mint az eredetin, csak kicsit szélesebb az alatt levő rész.

Összegezve: nagyon közelít az utángyártott, de nem ugyanolyan. Hangban és kényelemben még nem tudom, meg fogom nézni, csak most nincs lelkierőm hozzá, a hangjával amúgy sem voltam igazán elégedett, pihent fejjel akarok nekiállni, hogy tiszta lappal induljon. A szállítás kb. 1 hétig tartott a vásárlás pillanatától, egy napos eltéréssel jött meg mindkettő az USA-ból, más-más eladóktól. 3-4 hetet írtak alapból, szóval ez több, mint szuper, nyugodtan lehet rendelni.

MINDIG A JOBB OLDALI AZ EREDETI




Luissimo: kérlek idézd, hol esküdtem rá, hogy jobb. Írtam már többször, hogy nem hallottam CX500-at. 400-at igen. És ha csak nem jobb fényévekkel a 400-nál az 500, akkor igen, látatlanban úgy gondolom, hogy jobb nála a TD meg az XR is. Ez nem esküdözés, hanem érvelés. A 400 a kanyarban sincs még a PB-hez képest sem (bár más karakter).

[ Szerkesztve ]

(#14219) Shufny válasza Luissimo (#14217) üzenetére


Shufny
őstag

de rég láttam ennyi szabad helyet :D

(#14220) Luissimo válasza Dave™ (#14218) üzenetére


Luissimo
veterán

Kedves Dave Öcsém !!

Kezded megrángatni a bajuszomat, szóval kételkedsz a memóriámban?
netedd, mert már azthittem, hogy elfelejtettem, hová is tettem azt a cetlit, amire felírtam, hogy hovatettem a Cavintonomat :DDD

Akkorhát idézlek szóról szóra:
"Ne vegyél CX500-at. A Xears fülesek jobbak. XR120PRO II vagy TD III PRO. Az XR precíz, analitikus, színezetlen, hű a zenéhez, a TD meleg, lágyabb, színezett, valamivel több méllyel. Az XR-nek is van mélye, nem kell félni. Hogy melyik a jobb, az ízlésfüggő, de a CX500-at mindkettő elveri. XR-t lehet a Xears.com-ról is meg az apróról is, TD-t csak az apróról éri meg, mert 1 darabnál az ára 109€."

ha jóltévedek akkor körülbelül a #12439-ben minősítetted így .
és ez már akkor is rosszulesett, mert mégiscsak az "énkutyámkölyke" :O :O :F

Szóval, nem esküdtél, de nem elveri.
Más a hangjuk.
mindegyiket másért lehet szeretni, tompítsuk így a dolgok élét, ha egyetértesz velem !! ;) :D

@Shufny:
figyeldmeg, hogy nemsokára ez is betelik, mehet mellé a másik 1,5 TB-os minimum.
("nincs az az adattároló, ami egyszer nebizonyulna kicsinek", ahogy a z idézet mondja, amit sajátmagamtól idéztam(tem) ! :DD :)) )

[ Szerkesztve ]

(#14221) Dave™ válasza Luissimo (#14220) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én ebben nem látom az esküdözést, de ahogy gondolod. Változatlanul azt tudom mondani, amit feljebb is, MM-es CX400-am volt, és a Sennheiser lépcsős palettája alapján annyival nem lehet jobb az 500 a 400-nál, amennyivel a TD és az XR a 400 felett van. Meg ha jól rémlik, már nem egy vélemény volt, ami ugyanezt mondta. Te hol vetted a CX500-ad?

(#14222) Luissimo válasza Dave™ (#14221) üzenetére


Luissimo
veterán

Szerkesztett hozzászólás:
"Szóval, nem esküdtél, de nem elveri."

én voltam olyan botor anno, hogy a Bartók Béla úti üzletükben.

( de aztán majdnem a feléért vettem egyet a fiamnak a neten egy vadidegen mukitól, akit valaki javasolt. Orig csomagban, valami "kamionrólleesett példányt" és az sem volt hamis, azóta is nyúzza a gyerek, azzal kel, fekszik és még mindig bírja neki, már több mint 2 éve, ami ismerve őt, nagyszó. tehát, ha bedöglik neki, van aki pályázzon a füleseimre, ezértaztán, nemzavar, hogy több van mint kettő ! )

[ Szerkesztve ]

(#14223) Dave™ válasza Luissimo (#14222) üzenetére


Dave™
nagyúr

Majd legközelebb meghallgatok egy CX500-at ha lesz rá lehetőségem, de eddig rajtad kívül aki összehasonlította, jobbnak írta. Egy vagy kettő ilyen volt azt hiszem itt, plusz a legutóbbi Kleroo-é (az övé ráadásul be sincs járatva még). Na de kíváncsi vagyok tud-e ennyivel jobb lenni a CX400-nál, hogy gondolkodni kelljen rajta, tehát legközelebb mindenképpen meghallgatok egyet, ha a közelembe kerül. Meglepne, ha olyan szintű lenne, már csak joker tesztje alapján is.

De azért keresgéltem pár összehasonlítást.

link1
link2 (Bici a Vibe-nál jobbnak írta a TD-t)
link3 (25. hsz)

Ellenkező véleményt nem találtam (na jó, leszámítva a tiédet :D ). Persze a saját vélemény lenne a legjobb, de nem próbálhat ki mindent az ember, ezért van a fórumos tapasztalatcsere. Több használható linket sem találtam. Én ezek után nem hiszem, hogy az 500 van olyan jó, mint a TD, de csak azért is meg fogom hallgatni, ha valakinél lesz és nem bánja.

[ Szerkesztve ]

(#14224) Kleroo válasza Dave™ (#14223) üzenetére


Kleroo
veterán

Bizony!
Nálam CX500ak garmadája van a sírban :S
Jelenleg folyik még a bejáratás,de a xears középen,és magasban jobb a cx-nél.

Mint írtam annyival nem jobb,hogy a cx-et lecserélje valaki,de annyival igencsak jobb,hogy helyette vegyen :)

Aztán még árnyalom a véleményem a bejáratott fülessel.

Annyi negatívuma van,hogy kényelmetlenebb mint a cx.(de ez inkább a cx előnye,mert a legtöbb füles,és főleg a korábbi nem iem fülesek már 1 óra után nagyon kényelmetlenek voltak.)

Luissimo! Akkor örülj neki nagyon ;) mert nálam 2 original cx500 is meghalt.Mindkettő a jack dugónál lett kontaktos. És mindkettő nagy becsben volt tartva :S

szerk: az enyémet kipróbálhatod,ha egyszer megcsináltatom :D

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#14225) Luissimo válasza Dave™ (#14223) üzenetére


Luissimo
veterán

Semmi gond, nagyon szívesen odaadom hallgatni az enyémet, ha összehozunk egy ilyen fülestalálkát valahol , majd ha kitör a tavasz.
Lehet az is, hogy csak én vagyok elfogult az enyémmel.
semmi sem kizárt nálam.

Ha most aztírnám, hogy van nekem egy cx 400II-esem, de még orig csomagban van, kisincs bontva, azt elhinnéd ?
De legalábbis furcsálnád, gondolom.
pedig képzeld tényleg van.

Tehát:
-nemtudok véleménytmondani, hogy mennyivel jobb a cx500 a cx400II-nél, mert mégcsak az egyiket hallottam sajátfülileg.
és addig nemmondok, amig nemhallom.
amennyi jókis fülest itt összeszedtünk, azzal elleszünk valahol egy napot, kellemes környezetben, amíg kivesézzük őket egyenként !!

(#14226) Dave™ válasza Luissimo (#14225) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én elmondtam, hogy miért gondolom jobbnak (CX400 miatt), meg már írták többen is. Plusz joker tesztjében egy majdnem 8-as eredmény sem rossz szerintem, főleg, ha figyelembe vesszük a konkurenciát. Az 500-ról viszont nem alkottam véleményt, csak azt mondtam, nem érdemes 500-at venni, mert a TD olcsóbb és jobb (persze ha eredeti CX500-at nézünk, kétes eredetűt lehet olcsóbban is venni biztosan). Szerintem ez továbbra is megállja a helyét, de nyugodtan lehet vitatkozni vele, erre van a fórum. Csak egyet kérek, adjuk meg egymásnak a kölcsönös tiszteletet. Általában nincs ezzel gond, de az utóbbi időben azért akadt példa a kivételre. Ez utóbbi nem neked szólt, csak most jutott eszembe.

Kleroo: köszi :) Ha van pákád akár te is meg tudod csinálni, nem bonyolult, de mivel közel van a csatlakozóhoz, nem lesz a legszebb. Bár az sem lehetetlen feladat (szépen megcsinálni) :)

[ Szerkesztve ]

(#14227) Dave™


Dave™
nagyúr

Közelebbről megnézve nagyon nagy szórás van az utángyártott hybridek között, van jó pár sorjás, illetve részben deformált is köztük. Amit fényképeztem az ilyen megközelítésben hibátlan. Ha gondoljátok csinálok majd képet a hibásakról is, egy részük javítható (sorja), de van ami eléggé deformált. Van azért bőven különbség az eredetihez képest, ha az összképet nézzük.

(#14228) krino


krino
tag

A Monster még semmit nem regált a kérdésemre.(harangokkal kapcsoaltban van egy olyan megérzésem, hogy már nem is fog.... lehet eltünt a süllyesztőben)

tudom, hogy off de vki nem hallott már Audio Technica ATH-M50-t? mennyire naturális vagy ez is inkább színezett? plusz.. képes lenne egy kis sansa clip+ meghajtani:D

(#14229) themebuilder válasza Kleroo (#14224) üzenetére


themebuilder
senior tag

Beírod a keresőbe, hogy 'fülhallgató javítás' és biztosan tud valaki segíteni.
KeNTaGoN-ról tudom, hogy szokott itt gyakran Jack dugókat forrasztgatni.

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#14230) themebuilder


themebuilder
senior tag

Sony Hybrid Gumiharangok (Model: EP-EX10A)

A "B" az eredeti Sony gumiharang, mellette van a jó minőségű, de utángyártott verzió. A színárnyalatában minimális eltérés lehet. Az utángyártott öntésminősége rosszabb, ez abban nyilvánul meg, hogy sorjásabb lehet bizonyos helyeken. Kis méretbeli eltérés is van a kettő között, például a képen látható utángyártottnak a szoknyája valamivel hosszabb. A klón merevebb és kevésbé lágyabb, mint az eredeti, de ettől még nem jelenthető ki egyértelműen, hogy kényelmetlenebb. Az is elképzelhető, hogy ez határozottabb tartást ad bizonyos esetekben. A hegyénél a kialakítása, a kilépő éle nagyon közel áll az eredetiéhez. A mély-hangvisszaadása mindkét félének jó. A felrakása némely esetben körülményes lehet, de csak egyszer kell felrakni úgyis. Többféle utángyártott is létezhet ezenkívül még. Előnye, hogy rengetegféle In-Ear fülhallgatóval kompatibilis; Sennheiser, AKG, Sony, Creative, stb.

Az utángyártott a kedvező ára miatt ajánlott elsősorban (600-800Ft 3 pár Small-Medium-Large)

A eredeti a több méret és jobb minősége miatt lehet vonzó (2500-2700Ft 4 pár SmallShort-Small-Medium-Large)

Forrás

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#14231) Bushmann válasza Shufny (#14213) üzenetére


Bushmann
tag

Hát a meglepően jó nyílván idézőjelben kellene, hogy legyen, mert persze, hogy azért vettem, mert tudtam, hogy jó. Nade amikor ránéz az ember..... valahogy ilyen hanghoz nem ilyen külsőt képzelne el az ember. A látszathoz képest szól meglepően jól. Valahogy nem ez az a füles, amit félteni kéne, hogy bárki is ellopja. Most alázzam porba? Lehet, hogy le se hajolna érte az emberek jórésze, ha elhagynám :D

(#14230) Csak szőrszálhasogatás, de azt hiszem a kicsi az nem szuperkicsi, hanem small short. Egyébként a többi igaz :)

[ Szerkesztve ]

(#14232) Dave™ válasza Bushmann (#14231) üzenetére


Dave™
nagyúr

Na de zajban mennyire jeleskedik a tudása? Mert az IEM-nek ugye pont az a legnagyobb előnye, hogy kizárja a külvilágot. Próbáltad forgalomban?

(#14233) Bushmann válasza Dave™ (#14232) üzenetére


Bushmann
tag

Teli buszon hallgattam a napokban. Élvezhető. Nyílván elvész néhány hang, részlet, de amit jól hallok, az kárpótol. Érdekes módon a buszon hallgatva az M1-et, eléggé zavaró a busz brummogása, rezgése, mély hangja. Szóval az is elnyom azért egy kis élvezeti értéket. Amikor leszállok, egész más minőségben szólal meg a zene.
Ami érdekes a Yuinnal: Nem igazán hallatszik ki a zene. Hogy van az, hogy akik a buszon hallgatnak zenét, azoknak mind hallom a zenéjét, viszont ha én hallgatom normálnál nagyobb hangerőn, és kiveszem a fülemből, alig hallom? Most tényleg ennyire őrülten hangosan hallgatnák a zenét, vagy mi?

Themebuilder: persze, mindegy. Mondjuk ez átmérőjében nem kisebb elvileg, csak rövidebb kellene, hogy legyen. Most lusta vagyok előhalászni.

[ Szerkesztve ]

(#14234) themebuilder válasza Bushmann (#14231) üzenetére


themebuilder
senior tag

Javítottam: bár szerintem a legkisebb gumiharangot teljesen mindegy, hogy SuperSmall vagy SmallShort-nak mondjuk (SS-S-M-L)

Ilyen is létezik belőle (SS, S, SM, M, LM, L, LL):

Egyébként érdemes átnézni ezt a topicot gumiharangügyben: Various IEM's tips pictorial comparison

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#14235) Dave™ válasza Bushmann (#14233) üzenetére


Dave™
nagyúr

Igen, zajból csendre váltva tényleg több részlet hallatszik IEM-el is. Amúgy szerintem azért hallod sokaknál, mert sokan szivacs nélkül hallgatják, úgy szinte semmit sem szigetel, meg igen, hangosan is :)

Más. Kipróbáltam az utángyártott hybrideket is, minimálisan kevésbé kényelmes, mint az eredeti (kevésbé puha a külső rész), viszont tartásra legalább olyan jó. Most valahogy a hangja is tetszik, továbbra is szűkebbnek érzem a teret, de mintha élesebb hangja lenne, majd cserélgetem, már elég rutinosan rakom fel :) Sajnos a Sennheisernek a tartása nem a legjobb, viszonylag sokat kell igazgatni. A Sony-knál semmi ilyen nincs.

szerk: Persze, mert az szigetel :)

[ Szerkesztve ]

(#14236) Bushmann válasza Dave™ (#14235) üzenetére


Bushmann
tag

Hát szivacs nélkül hallgatva valami fantasztikusan rossz a hangja. Kb olyan fontos rajta, mint az iem-en a harang.

(#14237) Bushmann válasza Dave™ (#14235) üzenetére


Bushmann
tag

Nem csak azért, mert szigetel. síri csendben is szörnyű szivacs nélkül. Az az, ami valahogy összefogja a hangokat. Én a középen lyukas szivacsot használom. Állítólag a telivel pl. több a mély. Szóval lesznek itt is kísérletezgetések, ha majd lesz időm rá.

(#14238) Dave™ válasza Bushmann (#14237) üzenetére


Dave™
nagyúr

A szigetelést én most úgy értettem, hogy lezárja a rések nagy részét a füles meg a hallójáratod környéke között, tehát mint közvetítő közeg van ott. Ergo nem vész el annyi minden, hanem a legnagyobb része bent marad. Szerintem persze, még mielőtt megtámadják a dolgot a fizikus szelleműek :D

Amúgy megkövetem magam a Hybrid-el, egyre jobban tetszik, szerintem elhamarkodtam a kezdeti véleményt. A Sennheiser ugyan szellősebb, de egyre jobban úgy fest, hogy nem az a valóságos, hanem a Sony áll hozzá közelebb. A hangzás így koncentráltabb, és részletesebbnek is hat, talán mert "összpontosítottabb". Kényelemben és tartásban etalon. A hangja meg egyre jobban bejön, hirtelen olyan mélye lett egy számnál az XR-nek, hogy meglepett :D Hangra egyébként nem vettem észre eltérést az eredeti és az utángyártott között.

És iszonyat jól szól a Creative ZEN-em is, nagyon megérte az árát :))

Ilyen szép görbéje van :)

[ Szerkesztve ]

(#14239) Bushmann válasza Dave™ (#14238) üzenetére


Bushmann
tag

Na azért :) Szerintem is azzal szól a legszebben. Érdekes módon a térben tért el a véleményünk. Míg én növekvőt éreztem az M1-ével szemben, addíg te csökkenőt (a sennheiserrel szemben?).
Hangra én sem vettem észre különbséget a fake meg az origi között, viszont már a minőség miatt is az eredeti maradt fent

[ Szerkesztve ]

(#14240) Dave™ válasza Bushmann (#14239) üzenetére


Dave™
nagyúr

A Sennheiser gumiharangja jött be eddig a legjobban, mindegyikkel tök más hangja van (gyári dupla, Sony Ericsson, Sennheiser CX közepes szimpla, V-moda). A Sennheiserrel körben minden irányban elég széles, de így utólag kezd kicsit pontatlannak tűnni ez a szellősség, nagyon puha a csöve is, meg a külső rész is, szerintem nem tart rendesen (azért az XR-nek van súlya, lehet elhajlítja minimálisan a puha belső cső). A V-moda elég merev, csak nem annyira kényelmes és messze nem szigetel olyan jól, mint a Hybrid, merevebb a külső szoknyája. A gyári dupla szerintem borzalmas, azt nem is részletezem. A Hybrid tere szélességben rendben van, csak körben (mélységben vagy nem tudom hogy) érződik szűkebbnek a Sennheisernél, viszont élesebb és pontosabbnak hat a hangja. Most a mélyet sem érzem annyira túlhangsúlyozottnak, mint tegnap, pedig most is az eredeti van bent. De most pár napig ezt használom, utána vissza a Sennheiser és akkor kiderül, hogy csak placebo volt-e vagy sem :) Egyébként az M1-nek nem tudom mekkora a csöve, az XR-nek nagyon széles, és szerintem ezért az eltérő tér-tapasztalat. A Sennheiser sokkal jobban passzol rá méretben.

(#14241) ntomka válasza themebuilder (#14234) üzenetére


ntomka
nagyúr

Vett már ezekből valaki?

ツ Headphones on - World off

(#14242) Dave™ válasza ntomka (#14241) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ez a nagy csomag csak valamelyik felső kategóriás (EX700 vagy 1000 talán) jár, ha jól rémlik, külön még nem láttam, hogy kapható lenne.

Csináltam egy tutorial videót hogy kell felrakni a Hybrideket egy vastag csövű fülesre, mindjárt feltöltöm :)

[ Szerkesztve ]

(#14243) zack


zack
nagyúr

Most nézem...800 dodó az EX1000? :Y Meg van őrülve ez a Sony. Mai árfolyamon 158k.
Okés, hogy "16mm driver", "3-30,000Hz", biztos jól is szól, de sztem a felét se érheti.
Gondolom itt még senki sem hallott a saját fülével EX700, EX1000-et...Kíváncsi lennék a véleményekre. :U

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#14244) Dave™ válasza zack (#14243) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem nem csak itt, úgy egyébként sem sokan hallhatták az 1000-est. A 700-as az 500-hoz képest nagyon túl van árazva, az 500 nem sokkal rosszabb állítólag. Az 1000 persze más, de elég eszement ára van. Headfonia teszt.

(#14245) themebuilder válasza ntomka (#14241) üzenetére


themebuilder
senior tag

A Sony MDR-EX1000-hez jár ilyen például:
Hogy később külön is megvásárolható lesz, az nem kizárt.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#14246) Újoncka


Újoncka
tag

Sziasztok Online FPS játékokhoz milyen fülest tudtok javasolni ? olyan 10-15 ezres kategóriában ?

(#14247) tariattila válasza zack (#14243) üzenetére


tariattila
veterán

haha ... nem, hogy felét ! negyedét sem ! (nekem legalábbis :N )

(#14248) themebuilder válasza Újoncka (#14246) üzenetére


themebuilder
senior tag

Lehet, hogy FEJhallgató alkalmasabb lenne neked arra a célra.

A Sony MDR-EX1000 gumiharangjairól itt egy másik kép:
A 3 pár S-M-L különállónak szivacsos a belseje.

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#14249) Dave™


Dave™
nagyúr

Sony Hybrid + vastag csövű fülhallgató (Xears TD, XR) tutorial videó :)

Első próbálkozásnál csak másodszorra sikerült, ezért csináltam inkább egy új videót, amin elsőre :DDD

(#14250) ntomka válasza themebuilder (#14245) üzenetére


ntomka
nagyúr

Huh, igazából magára a hibridre gondoltam, de úgy látom Dave kolléga már beszerzett belőle. :) Érdemes?

ツ Headphones on - World off

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.