Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, de teljesen tanácstalan lettem. Milyen nagy bassus-al rendelkező, de szép hangzásképet adó fülest ajánlanátok max. 10E környékén?
Mire kell ezeknél figyelni? -
L4D1K
őstag
válasz bigmasterg #13912 üzenetére
Ezekre a modokra vérszemet kaptam, és megcsináltam a sajátom :m és s szerelemgyerek. A tegnapi metrózás után annyi tapasztalat jött le, hogy a kicsi jobb mint a közepes vagy a nagy, jobban szigetel, több mindent hallok benne, csak kényelmetlen és néha nehéz megfelelő helyzetbe terelgetni. A dupla megoldás viszont nagyon jó eddig, nagyon a helyén marad, nem csúszkál, könnyű berakni, hangminőség egyenlőre még kérdéses, de iszonyat mennyire szigetel.
[ Szerkesztve ]
# ANTAL Tuning #
-
törölt tag
Már meg is rendeltem. Az a gondom, hogy a telefonomon elég gyengécske a mély. Ami volt Sony fülesem, azon ma tört meg a kábel és recseg. Fájó szívvel válok meg tőle, nagyon jó volt, nem fülbedugós, olyan elég érdekes, fülre akasztós fajta. Nagyon szép méllyel, részletes hanggal. Azt kellene pótolja. Remélem beválik. Ha nem, marad tartaléknak és keresek tovább.
-
Dave™
nagyúr
-
Shufny
őstag
Nem úgy volt, hogy a másikról sem tudni, hogy eredeti-e? Majd kiváncsi lennék, hogy mennyire hasonlít a Brainwavz M2/3 -hoz adottakhoz. Az is elvileg Sony Hybrid másolat.
Telefonoknál meg előfordulhat, hogy elfogy belőlük lent a kakó, de úgyse ez a legnagyobb baj az ilyenekkel.
Más: Garanciában szerintem nyert a Fischer:
"Failure caused by the act of God, fall of asteroid, Martian attacks, hungry piranhas and/or swallowing by Ravenous Bugblatter Beast of Traal, is covered by Fischer Audio if such accident has been proven."[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz themebuilder #13956 üzenetére
eddig úgy tűnik az a legmegfelelöbb..!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Luissimo
veterán
Na mizujság fiuk-lányok ?!
alábbhagyott a fülesbiznisz ??
Kicsit nemfigyelek ide, aztán punnyad a tropic !! -
SÖ
addikt
Na akkor adok a punnyadásnak
A telefonom lejátssza a 24/96-ot. Pont. Az ismerőősöm próbálta 24/192-vel, azt is.
A baj, hogy ehhez már az M1-em borzasztó kevés.
-
Dave™
nagyúr
válasz #68216320 #13967 üzenetére
Hát ez tényleg nem túl szép görbe. Na de majd a TD III kompenzál egy kicsit
Xabi78: te még nem hallottál TD III-at Amúgy annyira nem is tragikus, 30Hz-nél is "csak" 2.5dB a csillapítás. Igazán 100-tól érdekes a dolog, de mondjuk az átlag alja 50Hz, és ott csak 1dB. Szóval annyira nagy jelentősége sincs. Múltkor pont azon ment a vita, hogy 50Hz alatt nem nagyon szokott lenni túl sok minden.
[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
Nem hittem volna hogy ennyire jó ez a megoldás, de annyira jó volt vele zenét hallgatni a metrón mint még soha máskor. A kisebb szilikonokhoz képest brutálisan jó a szigetelése, és a zenéből is átjött minden. Chris Botti és Nightwish szólt amíg utaztam. Az utóbbi külön meglepetés volt, kvázi a banda megtanult gitározni és dobolni, az énekes meg végre úgy énekelt mint akinek ténylegesen van opera énekes tapasztalata. Chris Botti meg állejtős, nagyon fura érzés egyszerre és külön külön is hallani az összes hangszert. Mindegyik éli a maga kis életét, de mégis összhangban vannak, fenomenális .
# ANTAL Tuning #
-
Dave™
nagyúr
válasz Xabi78 #13972 üzenetére
200Hz meg 50Hz között 1dB-t csillapít, ami azért nem túl extra, a TD III úgyis bőven kiemel. Ebben ez a fehér, ami nem tudom micsoda szerintem gázabb a fenti vágásával, engem legalábbis ez jobban zavarna Az SGS persze hozza amit kell, de olyan hardverrel azért illik is
L4D1K Ezt most hogy kell elképzelni? Felhúzod a közepeset rá meg a kicsit? Az egyiket kifordítva? Vagy hogy? Formára olyan mint a foam, csak a szilikon miatt gondolom jobban szigetel.
bigmasterg Azért a K1000-et ide venni példaként... Nem mondom, hogy nem lehet hallani egy 50Hz-es 2.5dB-es csillapítást, de egy olyan fülessel ami alapból kiemel, ráadásul általában zajos környezetben... Ha nem szól egyébként rosszul az az LG, ezért szerintem felesleges lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz bigmasterg #13971 üzenetére
LOL és berakja a -20dB -t Azért a beosztást is nézd. Mindegy, nem ez a legnagyobb hibája annak a telefonnak valószínűleg. Csúnyább görbéket is produkálnak bizonyos fülesekkel ennél sokkal komolyabb erősítők. Mondjuk fogalmam sincs, hogy a Clip+ hogyan csinálja, hogy a legkülönbözőbb terheléseknél is eléggé tartja a frekvencia átvitelét. Valószínűleg erősen kompromisszumos megoldás.
Szerintem TD -vel elégedett lesz így is.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz bigmasterg #13982 üzenetére
De itt is ha csak felcsigázod a kíváncsiságunkat.
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
válasz bigmasterg #13982 üzenetére
ez csak a Trailer? xd
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
SÖ
addikt
Na Én azt hiszem a Head-Fi-nek sem hiszek többet. Elolvastam, amit a TD100-ról, és az M1-ről írtak. Amúgy nagy felbontású zenén teljesen másképp szól a TD, szinte hiányzik a mély egy kantátából. Az M1 meg hozza felkategorizálás közepeket. Az meg lehet hallani ahogy a nő ének közben izeg-mozog, és elfordul a mikrofontól.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Xabi78 #13969 üzenetére
Tudom, hogy nem szép, de remélem javít rajta valami jó füles majd.
Amúgy ez csak egy telefon. Hamarabb szándékozom cserélni, mint egy jó fülest.
Továbbá elképzelhető, hogy egy bassus-ban erős füles pont ott erősít majd ahol a telefon gyenge és így egész szép karakterisztikát kapok majd. Remélem kiderül hamar
Ha nagyon gáz még így is, akkor visszatérek és hallgatom a jó öreg Samsung YP-K3J lejátszómat. Na azon van legalább szép hang. -
L4D1K
őstag
"Ezt most hogy kell elképzelni? Felhúzod a közepeset rá meg a kicsit? Az egyiket kifordítva? Vagy hogy? Formára olyan mint a foam, csak a szilikon miatt gondolom jobban szigetel."
Fogtam a kicsit, a külső "köpenyt" visszahajtottam, hogy előbukkanjon a belső cső. Ezt így beleokoskodtam a közepes harang puha részébe, nagyon pontosan illeszkedik, majd a köpenyt ráhajtottam a közepes külsejére és így tettem fel az XR re. Nem csúszkál nem lötyög és nekem nagyon kényelmes, mert így hosszabb az egész és "támasztást" talál a fülemben. Egyszer sztem érdemes kipróbálni, nekem nagyon bejött.
# ANTAL Tuning #
-
megott
aktív tag
Üdv!
Tiszteletteljes kérdéssel fordulok hozzátok, egy Sennheiser IE7 boldog tulajdonosa vagyok már több mint egy éve, a lejátszóm egy Cowon Iaudio X5L 30GB, elsősorban jazz, rock, progressziv rock, klasszikus és elektronikus (Yello) zenekét hallgatok rajtuk, lehetőleg flac formátumban. A kérdésem az, hogy tudtok e ajánlani jobb fülest ehhez a lejátszóhoz. Mindennemű EQ bizgerálás tiltott számomra, a legfontosabb, hogy az eredeti felvétel dinamikáját, hangképét minél jobban vissza tudja adni.
Várom a tanácsaitokat!Üdv!
MegottAki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
themebuilder
senior tag
válasz megott #13992 üzenetére
Sennheiser IE 7 után mi jöhet ha nem egy Sennheiser IE 8.
Igaz nem olcsó mulatság, de az IE 7 eddig bevállt akkor az IE 8 is biztosan be fog jönni neked.♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Xabi78
aktív tag
válasz megott #13992 üzenetére
Ha a külföldről történő rendelés nem akadály, érdemes lehet utánaolvasnod a Fischer DBA-02 -nek
Az IE 8 is jó alternatíva, ha tudsz rá ennyit szánni.Bici már elég sok komolyabb fülest hallgatott, érdemes lenne az ő véleményét kikérni Az egyik hozzászólását elöljáróban érdemes elolvasni [link]
Üdv!
X.
Cave canem!
-
félisten
válasz Xabi78 #13994 üzenetére
A DBA-02 kiegyenlített füles, tehát elméletileg nem színezi a hangot.
Előnye, hogy eléggé részeletes a hangja, és az ára "csak" 160-180 dodó.
Hátránya, hogy hatalmas, kilóg a fülből rendesen, és szerintem idegesítő a csavart kábele.Az IE8 eléggé kiemeli a mélyeket, és kevésbé részletes a hangja.
Előnye, hogy lapos, nem lóg ki a fülből, kábele sokkal jobb szerintem.
Hátránya, hogy drága (250-350 dodó), és sok a mélye, bár nem nyom el semmi mást.Mint minden dinamikusnak, jobban egyben van a hangja az IE8-nak a dupla/tripla BA-s fülesekhez képest, mint amilyen a DBA-02, de a DBA-02-nél ez a hatás kevésbé jelentkezik, mint a többi BA driveres fülesnél.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
megott
aktív tag
Koszonom a valaszokat, sajnos beigazolodni latszik, hogy nincs mas ertelmes alternativam mint az IE8, nagyon gondolkodtam rajta amikor az IE7-et vettem, de eleg fajdalmas volt mar akkor is a ketto kozotti arkulonbozet. Kicsit en is utana olvastam a Fischernek es nekem sem tetszett a kilogo kialakitasa gondolom elegge szelzajos is lehet a fulsikjabol eroteljesen kiemelkedo testnek. Marad az IE8, meg sporolunk ra egy kicsit
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
félisten
válasz megott #13996 üzenetére
Oké, de számíts rá, hogy a DBA-02-höz képest gyengébb hangot fogsz hallani belőle, hiába drágább. Persze ez ízlés dolga is.
Asszem nem emeltem ki a lényeget. Az Ie8 inkább dögösen szól, mint élethűen.
A DBA-02 élethűbben szól, és csak egészen minimális mértékben érvényesül a többhangszórós kialakításból adódó kevésbé koherens hangkép - nem zavaró, inkább "más".[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
L4D1K
őstag
válasz bigmasterg #13990 üzenetére
Mindkét harang a cx-300 hoz mellékelt szilikon volt. A xears harangok békésen pihennek a csomagjukban . Bocsi ha nem voltam érthető, még mindig fáradt vagyok az esti meló után.
# ANTAL Tuning #
-
SÖ
addikt
Az őrsvezéri Media Markban sokfajta Denon-t láttam 5-7K-tól 24-25k-ig. A típusokat nem jegyeztem meg. Erről a márkáról még nem esett szó, pedig jól szólnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest