Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24151) pethob válasza total90 (#24141) üzenetére


pethob
aktív tag

Külön jó, hogy ha eladod a géped, akkor már nem tudod majd feldolgozni a RAW fájlokat...

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#24152) pethob válasza trball (#24139) üzenetére


pethob
aktív tag

Esett a font a kilépéshez kapcsolódó EU-s keménykedésre, ilyenkor mindig minden picit olcsóbb lesz, ami UK-ből jön...

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#24153) madgie válasza pethob (#24151) üzenetére


madgie
titán

Hány RAW fájlt dolgoztál fel hirtelen egy évvel később? :)

(#24154) szilu7 válasza pethob (#24151) üzenetére


szilu7
senior tag

+total90
Ez nem az n+1-ik raw feldolgozó. Ez egy új koncepció, aminek megvan a maga célközönsége. Akik nagyon szeretnek belenyúlni a képeikbe, azok nem tartoznak bele. Akik (mint például én) viszont szeretik a Fuji ooc jpegjeit és tökéletesen elég nekik a gép raw feldolgozójának funkcionalitása, és agyérgörcsöt kapnak, ha 5-nél több csúszkát kell állítani, azok megkapják ugyanazt nagyképernyőre, kényelmesebb kezeléssel. Koppra ugyanaz a (cél)hardver és szoftver hívja nekik elő, úgyhogy a PC-be sem kell csillió GB RAM, meg brutál proci, hogy értelmezhető sebeséggel fusson, és nem kell kiadni a kódjaikat, filmszimulációs titkaikat, szóval még nekik is jó.
Szerintem zseniális ötlet, és ez eddig egy gyártónak sem jutott eszébe, pedig gyanítom nem én vagyok az egyetlen kocafotós, akinek pont ez kell és nem akar órákat görnyedni a monitor előtt, de szeretne szép jpeg-eket látni.
Szóval én tényleg úgy érzem mintha megkérdeztek volna előtte és megcsinálták, amit mondok. Már csak adhatnának mellé egy X-T2-őt ajándékba.:-)
Ja és esemény után 1-2 héten belül válogatok, előhívok vázon belül, aztán a raw megy a levesbe.

(#24155) b.vr válasza szilu7 (#24154) üzenetére


b.vr
őstag

Azért tényleg nem kéne mindenről ehinni hogy az úgy jó, csak azért mert Fuji. Ahogy amikor ez kiderült már írtam, a Fuji nem azért csinálja így mert ez "jó" lenne (ahogy írod hogy ne kelljen csillió gb ram meg stb) hanem mert elsősorban a filmszimulációs módjairól (de akár a demosaicról is) azt gondolja hogy ha kiadná normál desktop alkalmazásban, akkor azt más szoftverfejlesztők lenyúlnák (míg a kamerából ugye nem tudják kibányászni) Ezért inkább bevállalta ezt az amúgy rendkívül béna és kényelmetlen megoldást. Pl. ugye ezért tudsz a normál vázakkal (kivéve gfx50, hiszen ott a váz is tud) csak jpg-t menteni így, és nem tudsz 16 bites veszteségmentes tif képet. Stb. Stb. Szerintem ez egy hibás döntés a részükről, de lelkük rajta.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#24156) total90 válasza b.vr (#24155) üzenetére


total90
veterán

+1

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#24157) #16820480 válasza b.vr (#24155) üzenetére


#16820480
törölt tag

Mondjuk szerintem kevesebb embernek kell 16 bites TIFF, mint az ooc JPEG egy nagyobb képernyőn feldolgozható formában.

A te esetedben is meg lehet fordítani, hogy nem rossz valami azért, mert a te specifikus igényeidet nem elégíti ki ;)

(#24158) b.vr válasza #16820480 (#24157) üzenetére


b.vr
őstag

Ha lenne desktop alkalmazás, attól ugye még lehetne abban jpg-t menteni akinek csak arra van szüksége. Csak éppen aki meg szeretne a képen tovább dolgozni, az tudna menteni tif-et. Meg lehetne használni a korábbi generációs gépek raw-jaival. Stb, stb. Csak itt a Fuji részéről az egyéb szempontok felülírták a minél jobb használhatóságot. Ez van.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#24159) Gercsa


Gercsa
senior tag

Lassan egy hónapja kapható, de még nem nagyon láttam semmi mélyreható tesztet a 15-45-ről.

Valaki esetleg talált már ilyet?

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#24160) pethob válasza madgie (#24153) üzenetére


pethob
aktív tag

Az elmúlt évben biztos több mint 200-at. Ebből fuji RAF 4-5, szupermacerásan 195 Canon RAW-t tök egyszerűen a Canon szoftverével úgy, hogy már rég eladtam az utolsó Canon vázamat is.

Holnap jönnek az X100T-ért, azokat a RAF-kat innentől kenhetem a hajamra...

A filszimulációs módok szupertitkos kódja benne van a firmware-ben, amit bármelyik kamerára letölthetsz a honlapról, és úgy fejted vissza ahogy akarod. Semmivel se macerásabb, mint a desktop alkalmazásból kiszedni, szóval ezt a nagyszerű és amúgy is kicsinyes magyarázatot - hogy a fuji félti a titkait - jó lesz elfelejteni. Ahogy azt is, hogy egy bármilyen szar desktop gép nem számolná nagyságrendekkel gyorsabban a képeket, mint a fényképezőbe tett processzor...

Ami engem igazán zavar az a kettős tárolás kényszere. Mivel nincs alkalmazás amit bármikor újra telepíthetek és dolgozhatok a RAF-okkal, ezért tárolnom kell a JPG-t a RAF-t és persze külön a kidolgozott képeket általában szintén JPG-be. Ráadásul egy egyszerű első körös leválogatás is halál, mivel szinkronban kell törölgetni a RAF-t és a JPG-t, kézzel...

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#24161) |AP| válasza Gercsa (#24159) üzenetére


|AP|
veterán

én is rákeresek néha-néha, de még semmi...

(#24162) b.vr válasza pethob (#24160) üzenetére


b.vr
őstag

Én nem tudom mennyire könnyű firmwareből bármit visszafejteni, viszont akkor mi a magyarázatod, miért választotta a Fuji ezt a hülye megoldást?

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#24163) #16820480 válasza b.vr (#24158) üzenetére


#16820480
törölt tag

Jó, de érted, eddig ez sem volt, most ez van legalább. Neked az a bajod, hogy nem egy svájci bicskát csináltak elsőre, hogy minden létező fotós megtalálhassa a számítását? Azért nem feltétlen reális elvárás.

Szerintem az inkább probléma, hogy még mindig JPEG a kimenet mindenhol, amikor ez egy 25 éves és jócskán elavult formátum, simán kellene helyette valami modernebb, ahogy videót sem MPEG1-ben tárolunk már manapság.

(#24164) b.vr válasza #16820480 (#24163) üzenetére


b.vr
őstag

Akkor most az "ez így jó"ból már ott tartunk hogy "örüljünk annak hogy legalább ez van".
Mégis mi nem reális elvárás? Itt jól láthatóan egy döntés született, hogy a Fuji ezt így akarja megcsinálni. Nem arról van szó hogy egyelőre ennyire futotta, de fél év múlva majd kihozzuk a full extrás gépfüggetlen desktop verziót.
Az egész onnan indult hogy legalább a felhasználók ne akarják meggyőzni magukat arról hogy ez így jó.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#24165) taranis


taranis
addikt

Épp egy videós fórumot nézek, srác egy londoni boltban raktárról tudott ma X-H1-et vásárolni, mert jöttek a preorder lemondások az A7III bejelentés után. Gondolom nem csak oda.

colorizer.net

(#24166) madgie válasza pethob (#24160) üzenetére


madgie
titán

Akkor fejtsd vissza, légyszi. Ja, hogy senkinek nem sikerült még egy szaros Classic Chrome-ot se belevarázsolni az X100S firmware-ébe se?

A Fuji úgy ül a filmszimulációin, mint az aranytojást tojó tyúk. Túrd át a Lightroom fájljait, a rejtetteket is, tele lesz Canon, Nikon, Olympus stb szimulációkkal. Fuji egy szál se. Sehol. Nem publikus. Pedig ugye nem is teljes az egyezés a gyári profilokkal, csak nagyjából oké. Silkypixben sem találod meg. C1-en külsős emberek tippelgetnek, vajon mi hogy van. Senki, sehol nem fér hozzá jelenleg a Fuji filmszimulációihoz, mit, hogyan, merre tekernek. Dobj be egy csúcsfényes-reflektoros koncertképet a Lightroomba, nyisd meg a RAF-ot, tedd mellé a CC JPG-et és sírj. Nem tudja sehogy sem nornálisan lekezelni a csúcsfényeket, nem lesz finom átmenet, ugranak a tónusok, szolarizálódik ott az erős led fény, ahol a Fuji JPG-je szépen, filmszerűen működik.

Nem érdekel, hogy csinálja a Fuji, de ezért JPG-ezek. És ezért értem is meg valahol, miért nem kezdték el újrafordítani az egész feldolgozási folyamatot a vízfejű x86-ra. Egyébként okostelefonokra, arm alapokra szerintem sokkal egyszerűbb lenne megoldani ezt, mert a saját rendszerük is azon alapszik. Mégse fogják, mert az apk csak egy zip, kicsomagolod, kutakodsz, visszafejted. Nem hiszem, hogy ezt szeretnék. Nyilván megértem, hogy felhasználóként te igen, de mint mondtam: az egész Holy-Hippi-Junkie-Nerd Fuji életérzés azon alapszik, hogy qrvajók a filmszimek.

Ha meg lookslikefilmet akar az ember, meg sokat csúszkabetyárkodni, akkor meg tökmindegy, nem kell X-RAW Converter, ott a LR meg a presetek, hajrá. Mindenki megtalálhatja a számítását...

(#24167) pethob válasza b.vr (#24162) üzenetére


pethob
aktív tag

"Én nem tudom mennyire könnyű firmwareből bármit visszafejteni, viszont akkor mi a magyarázatod, miért választotta a Fuji ezt a hülye megoldást?"

Gondolom ezt majd megmagyarázza a Fuji. Nyilván valami marketinges kiszámolta, hogy ettől fognak több kamerát eladni drágábban...

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#24168) taranis válasza madgie (#24166) üzenetére


taranis
addikt

Esetleg tudsz mutatni egy ilyen csúcsfényes összehasonlítást? Nekem nincs már meg az X-T2, de érdekelne a különbség.

colorizer.net

(#24169) b.vr válasza pethob (#24167) üzenetére


b.vr
őstag

Mármint hogy bárki azt gondolná hogy ettől tudnak több kamerát eladni drágábban? Ekkora hülyeséget hogy ilyet gondoljon, senkiről nem tételezek fel.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#24170) pethob válasza madgie (#24166) üzenetére


pethob
aktív tag

A firmware-ben található algoritmus visszafejtése nem akkora feladat. Más kérdés, hogy mire mész az eredménnyel, mert a szabadalmak miatt nem építheted be mondjuk a saját képkidolgozó szoftveredbe.

(Új firmware-t írni X100S-re már nagyobb projekt, kicsit olcsóbb venni egy F-et. Vagy tízet...)

A "profi" felhasználók teljesen jogos elvárása a Fuji rendszerrel szemben, hogy a LR-ban ugyanolyan minőségben működjenek a filmszimulációk, mint a vázban konvertálásnál. Lehet szarni erre az igényre, de az idővel visszaüt. (Szerintem.)

A "hobbi" felhasználók joggal várják el, hogy legyen a dobozban valami egyszerű képkezelő szoftver a RAF-ok feldolgozására, ami az alap igényeket kielégíti. Na ez az ami eddig egyáltalán nem volt, és ami most kijött, hát annál finoman szólva is vannak jobb megoldások. Pl a Canonnál, úgy nagyjából 20 éve....

De biztos megkérdezték a fotósokat! ;]

No igen, a filmszimulációk és a JPG az egyik dolog, amiért a Fujit szeretjük. Ez igaz. És ez a szeretet nem csökkenne, ha lenne rendes RAW konverter, meg kicsit kikalapálnák CamRemote applikációt...

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#24171) Overcome85


Overcome85
tag

Sziasztok!

Ezekkel az aksikkal vkinek vmilyen tapasztalat? vagy hagyjam a francba és vegyem a Patona akkukat?

[link]

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#24172) Muerte68 válasza Overcome85 (#24171) üzenetére


Muerte68
addikt

Szerintem igen,hagyd ezt -vegyél Patona-t :K Az már kipróbált ez lehet a felét sem tudja mint ami rá van írva.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#24173) taranis válasza pethob (#24170) üzenetére


taranis
addikt

Ezt hogy érted, hogy nem akkora feladat? Láthatóan a Canonos magic lantern fejlesztések is rengeteg időt emésztenek fel. Vagy ez miért lenne könnyebb feladat?

colorizer.net

(#24174) Overcome85 válasza Muerte68 (#24172) üzenetére


Overcome85
tag

Igen gondoltam, hogy ez lesz a válasz. :) maradok az legalább be vált.

(#24175) madgie válasza pethob (#24170) üzenetére


madgie
titán

"A "hobbi" felhasználók joggal várják el, hogy legyen a dobozban valami egyszerű képkezelő szoftver a RAF-ok feldolgozására, ami az alap igényeket kielégíti. Na ez az ami eddig egyáltalán nem volt"

Izé, akkor a Silkypix mi? Oda van csomagolva a gép mellé ezer éve, az alap dolgokat pont tudja.

A visszafejtéses dolog meg szerintem messze nem olyan egyszerű, ha az volna, jó lenne a LR integráció is, oszt mégse. Nem hiszem, hogy a Fuji direkt rossz megoldást adott az Adobe kezébe, mert amúgy a többi géptípusnál sincs 100% azonosság a gépi színmódokkal, egész egyszerűen ezt tudja egy külsős progi. Belsős, Fuji által x86-ra írt, vagy akár emulált progi lehetne, de úgy tűnik, nem lesz.

Szerk és más: mire nem jó a Pennys Star Wars doboz :D DIY cucctartó, alul vastag szivacs, közötte mezei karton elválasztók, benne van a három váz, hét obi, nyolc akku, meg a sok egyéb lom :))

[ Szerkesztve ]

(#24176) lugosi válasza madgie (#24175) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ez így saccra mennyi pézike ami a képen van?

(#24177) |AP| válasza lugosi (#24176) üzenetére


|AP|
veterán

szerintem használt árakkal sincs meg kettő alatt, de majd a tulaj megmondja :)

(#24178) pethob válasza taranis (#24173) üzenetére


pethob
aktív tag

Egy algoritmust gépi kódból visszafejteni jóval egyszerűbb (jórészt automatizálható is), mint ismeretlen architektúrára írni egy hiba nélkül működő firmware-t, ráadásul fejlesztő eszközök nélkül. (De igazából ez tökmindegy, mert úgyis az a kérdés, van-e valaki, akinek megéri belefektetni a munkát.) Ha a filmszimulációs módok pontos algoritmusa kéne az Adobe-nak, vagy a Sony-nak, visszafejthetné a firmware-ből. Csak semmire nem megy vele, mert ha beépíti a Fujifilm engedélye nélkül a termékbe, akkor szénné perelik.

Madgie: Az algoritmusnak mindegy, hogy x86-on, X processor pro-n vagy Snapdragon-on fut. (Nem a kódról beszélek, azt esetleg újra kel írni vagy portolni, hanem az algoritmusról!) Ugyanabból a bemeneti adatból ugyanazt az eredményt kell hozza. Ha a Fuji akarná, a LR 100%-ban hozná a filmszimulációs módokat. Nyilván nem akarja, én meg hagy utáljam kicsit ezért...

A sylkipx-el meg ugye viccelni akartál! (Amúgy az most azt hiszem megszűnik, helyette van/lesz az X Raw Studio)

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#24179) madgie válasza |AP| (#24177) üzenetére


madgie
titán

Mondjuk így belegondolva ciki ez a kartonos megoldás, kábé annyit érhet a cucc, de nem is akarok belegondolni...

(#24180) taranis válasza pethob (#24178) üzenetére


taranis
addikt

De honnan tudni, hogy nem fejtették vissza, és módosították kicsit?

colorizer.net

(#24181) szilu7 válasza b.vr (#24155) üzenetére


szilu7
senior tag

Biztosan én írok más nyelven, hogy nem értitek. Nem azért tetszik, mert a Fujinál minden jó, hanem mert NEKEM tetszik a koncepció, mert pont egy ilyen szoftverre van szükségem. Nem akarok én meggyőzni senkit, csak próbáltam rávilágítani arra, hogy léteznek másfajta felhasználói igények is a tiétek mellett. Szerinted meg hibát követnek el, mert a te igényeidet nem szolgálják ki. Ennyi. Hogy az ötlet honnan indult (saját tudás megvédése vagy valós felhasználói igények), az meg baromira nem érdekel. Illetve annyiban mégis, hogy emiatt nehogy befuccsoljon az egész X koncepció. :)

(#24182) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

valaki nem látott véletlenül fujira jó szemkagyló/eyecup 3d modellt? :F :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#24183) kiskami válasza taranis (#24168) üzenetére


kiskami
tag

Egy ilyen referencia jpgnek a rafját én is "meghúzkodnám" Rawtherapee-val az összehasonlítás kedvéért... :DD

(#24184) andrasvagyok


andrasvagyok
csendes újonc

Én aki két év szünet után jövők vissza a fotózás világába és nem másból mint canon 50 D volt az utolsó gépem ahol az ISO 1000 már nagyon a határ eset volt raw ból, hogy kidolgozható e. Nos én tudom értékelni az X feldolgozót , nem kevésbé az X-t2 vázat ahol a jpeg képem 10.000 Ison tökéletes. Azt gondolom néző pont kérdése minden. Ha sokat dolgozunk a géppel és sokat keresünk vele, és ha majd már nem úgy működik ahogy a konkurens gépek és alul marad sok mindenben és már nem nagyon lesz munkánk mert látszik a képeke , hogy nem mai technológia, nos akkor kell izgulni. Most még messze tökéletes a Fuji úgy ahogy van. Mindezt én érzetem amikor ránéztem a gépekre. Csak rájuk kel nézni és látszik az az egyedi gondolat menet amit most a Fuji képvisel. " Azok, akik előbb világosodnak meg, mint a többiek, arra vannak kárhoztatva, hogy a többiek ellenében kövessék a világosságot." Nos én kicsit igy érzek ma a fuji iránt.

(#24185) kiskami válasza andrasvagyok (#24184) üzenetére


kiskami
tag

:K
Same (in english).

(#24186) hibavissza


hibavissza
veterán

Szerintem lenne igény Fuji szopóálarcra is.

(#24187) Mr.Csizmás válasza hibavissza (#24186) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

canon 2000d meg 4000d mellett? ;]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#24189) lugosi válasza andrasvagyok (#24184) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Most még messze tökéletes a Fuji úgy ahogy van. Mindezt én érzetem amikor ránéztem a gépekre."

Az jó, ha így már kívülről ránézve látható. Így nem is lesz szükség a jövőben tesztekre.

(#24190) dqdb válasza pethob (#24178) üzenetére


dqdb
nagyúr

A firmware nagyon nagy valószínűséggel titkosítva van, így a dekódolás nem olyan egyszerű (arra is látok esélyt, hogy a saját processzoruk direktben a titkosított kódot eszi meg és értelmezi, és a pipeline első lépcsője a decrypt). Azt is tudjuk, hogy az X-Trans dekódolás CPU igényes, ezért nagyon-nagyon csodálkoznék, ha az X-Processor nem tartalmazna egyedi tervezésű fixfunkciós egységeket. Ha így van, akkor hiába van meg a firmware kódja dekódolva, ha az általa végrehajtott logika egy része a szilíciumba van építve, és a demosaic ilyen típusú gyorsítása eléggé adja magát.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#24191) #16820480 válasza faki_ (#24188) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ugyan nem teljes felbontású képek, de így is nagyon lágynak tűnik nekem. Ráadásul annyira nem is olcsó, 136 GBP most Kínából, a Sami 12mm pedig 224€ az eglobalon, és jobb képe van lényegesen.

(#24192) 8nemesis8 válasza madgie (#24131) üzenetére


8nemesis8
veterán

Az igen... Gondolom nem éppen volt szabvány, amit használtak, mert gondolom az már a szemet is bántaná talán...
Garanciában cserélték?
Lagzikat tudsz fotózni ezekkel a vázakkal? Jól hangzik...

Milyen objektíveket használsz? (gyűjtöm az infókat kinek mik jöttek be, aztán majd átkonvertálom a saját gyújtótávolság igényemre :))
Egyenlőre ez a 18-55 F/2.8-4 eléggé ígéretesnek tűnik.

(#24193) centrino válasza 8nemesis8 (#24192) üzenetére


centrino
aktív tag

Két fő irányvonal van "esküvőfotóséknál": zoom vagy fix

zoom az egyszerűbb eset: 16-55/2.8 és 50-140/2.8 (ehhez jön igény esetén október körül a 8-16/2.8 pár extra nagy látószögű képhez)

fix: 16/1.4, 23/1.4, 35/1.4, 56/1.2, 90/2
ezek közül jellemzően egy "alulról" és egy "felülről" egy-egy vázon. Legtöbbször 23/1.4 és 56/1.2 kombináció.

X-H1 annyiban variálta meg a dolgokat, hogy extra kevés fényben is gyorsabb/pontosabb az af és az ibis miatt az 56 ost és a 90-est lényegesen könnyebben lehet használni. (simán be tudsz 1/60 alá is menni anélkül, hogy bemozdulna a kép a kézremegésed miatt)

(#24194) madgie válasza 8nemesis8 (#24192) üzenetére


madgie
titán

Tele van a világ gagyi lézerekkel, az mondjuk konkrétan ciki, hogy hivatásos zenész is ilyet használ... szóltam nekik utólag, hogy dobják ki a francba, vegyenek normálisat.

Lagzit persze, hogy lehet ezekkel lőni, bőven jók hozzá... mondjuk a legkényelmesebb erre szerintem most a Sony, a kitűnő Eye-AF-fel: bedobod követő AF-be, bekapcsolod az Eye-AF-et és nagyjából a kompozícióra kell figyelned. Az A7 III erős ajánlat lett most, minden téren, mirrorless szinten brutál akku, kitűnő AF, nagyon jó szenzor, dinamika...

Miket használok lagzin? Főleg fixeket. Egyik vázon 56/1.2, másikon 16/1.4. Néha a 35/1.4 is előkerül, de egyre ritkábban.

(#24195) daniduke válasza faki_ (#24188) üzenetére


daniduke
tag

Eléggé meike 12mm 2.8 beütése van, nem lennék meglepve ha ugyanaz az objektív lenne más néven, lásd a 25 mm verziót :(
Amíg 70 pár ezerért elérhető a samyang eglobalról, addig ez nem lesz alternatíva. (pedig elég dögösen néz ki, nem úgy mint a meike azzal az elcseszett lila színnel)
A meike 14mm-re viszont kíváncsi leszek, annak legalább a mérete nagyon csábító.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/

(#24196) centrino válasza madgie (#24194) üzenetére


centrino
aktív tag

Valaki vinné tőled "jó áron" a fuji pakkot váltanál sony-ra? Már nézegettem 55/1.8, 85/1.8 -akat. Csütörtökön megyek egy X-H1 bemutatóra, kipróbálni, kicsit kattintgatni. Nem lenne rossz ugyanígy egy A7III-at is megnézni, valóban túl jó túl jó áron..., 55/1.8 és 85/1.8 két nem is rossz objektív nem is rossz áron, már csak egy 24-35 körül kéne... gondolkodom én is rendesen, bár ilyenkor mindig eszembe jut a Classic Chrome és az Acros... 56/1.2 már megvan, 85/1.8 semmivel sem adna többet (sőt), akkor már 85/1.4, de baromi drága és nagy...
most akarok még fujihoz pár fixet venni és 18-55öt lecserélni 16-55 re, de tényleg kicsit meginogtam. Valószínű marad fuji, de az A7III az első sony ami egyáltalán tényleg elgondolkodtatott (a9 messze nem az én árkategóriám)

(#24197) Mercutio_ válasza centrino (#24196) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tippre madgie nem szeretne Sony raw-okkal molyolni:N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#24198) pethob válasza dqdb (#24190) üzenetére


pethob
aktív tag

Firmware kódolás van, speciális hardver nincs. Ha minden igaz ARM A7 architektúrára van építve az X Processor Pro (egész pontosan 2db 500 MHz-esA7 Core-al.) Kb. a 2010 körüli jobb mobilok/tabletek szintje számítástechnikai kapacitás szempontjából.

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#24199) madgie válasza centrino (#24196) üzenetére


madgie
titán

Jól mondja Mercutio, tényleg szeretem a Fuji színeit, kevesebbet kell velük dolgoznom, mint eddig más gépeknél, sőt, nagyrészt JPG-ezhetek is.

Amúgy viszont a 28/2 - 55/1.8 (vagy 85/1.8) duóval fenemód jól ellennék Sony-n. Rossz választás nincs, egyik ebben jobb, a másik amabban, igazából qrvajó gépeket kapunk már, akár az X-E3 szintjén is.

(#24200) centrino válasza madgie (#24199) üzenetére


centrino
aktív tag

Eleg szimpatikus a sony nal a crop mode. Ilyenkor a szenzor apsc re lemeretezett reszevel keszul a kep, gyakorlatilag 2 db fix objektivvel kapsz 4 db-ot nem lenyeges kepminoseg gyengulessel. 24mpx el boven eleg ilyen varazslasra. Gombnyomasra tudsz valtani koztuk.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.