- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #23999 üzenetére
Ps-ben túlságosan sterilre és hibátlanra vasalt plasztik portrékhoz találnak ezek, most úgyis az a divat
. Persze ízlés kérdése is és arról nem vitatkozunk. Amúgy nem csak a sigma korrigálja agyon az optikáit, nekem pl a fuji 90-es képe sem jön be, az 56-os meg a 35-ös viszont nagyon.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #23992 üzenetére
Meg 700 grammal könnyebben. Amúgy bármikor a Nikkort választanám a kettő közül, a Sigma objektívek jellemzően DxO-ra optimalizált cuccok. Papíron minden legyen oké, nagyonoké, nagyonsok és nagyonmagas szám, de itt a dokkoló, mert lehet kommunikálni nem fog jól a vázzal... meg majd rawozz, mert 30 év alatt se tanultunk meg neutrális képű objektívet csinálni.
-
DonRazzino
senior tag
válasz
#31733248 #23963 üzenetére
Köszi, hogy megnézted! 50-140-nél nem megy, már valahol olvastam is, hogy miért nem, de nem tudom felidézni.
@madgie: Hallod Mózeském! Üzenem a mindenható FEDman-nek, hogy jó lenne, ha nem téged küldene a kőtáblákkal, mert itt szükségünk lenne a hozzáértésére. Itt a Fuji topic tele kezdővel, meg wannabe-vel (velem az élen), akiknek jólesne néha egy kis szakmai helyretétel, kiigazítás. A köz érdekében marhára örülnénk neki, hogy ha ezt a tinédzseres gőgjét valahogy le tudná győzni és hozzáértésével emelné a fórum szakmaiságát.
-
total90
veterán
válasz
Mr.Csizmás #23992 üzenetére
Képminőségre szerintem a Sigma jobb...
Minden esetre kiváncsi lennék Fujis Sigmákra
Jöhetne Tamron is meg pár alternatíva
-
total90
veterán
válasz
Mr.Csizmás #23990 üzenetére
Ez az amit mondok, fizika. 105 mm-en 1.4-es rekesz... azt nem lehet jó minőségben 52-es vagy kisebb szárőmérettel megcsinálni.
Fuji 200mm f2, az is batár dög lesz
-
Matska
senior tag
válasz
centrino #23981 üzenetére
Azért be kell valljam, néha megremegek a Sony A7 irányba csillagfotózás okán. Egy 24 1.4-el meg valamelyik 50-essel tök jól ellennék, de az mennyi pénz lenne már
+ ha ránézek az öregecske T10-re és 23 1.4-emre, mindig megnyugszok. Lelke vanJut eszembe, a T10 hogy bírja a hideget?
-
total90
veterán
válasz
madgie #23985 üzenetére
Nekem az Art(okkal) soha semmilyen gondonom nem volt.
Ami a méretet illeti, van amikor a fizika közbeszól... az, hogy némelyik obi kicsi, az hoz is magával képminőségbeli különbséget.
Szerintem nem lenne rossz, ha több alternatíva jönne Fujira... mert azt lássuk be, nem sok van.
-
törölt tag
válasz
#31733248 #23986 üzenetére
Persze, tudom én azt, csak a kolléga azt vetette fel, ha jól értettem, hogy milyen jó lenne ilyeneket/ezeket látni Fuji rendszerre is.
Amúgy van Art obi MFT-re és Sony APS-C-re is, azok kicsik és aranyosak, olyan jöhetne akár nekünk is. A 19 és 30mm nem annyira izgi, de a 60-as nem lenne rossz azért.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #23984 üzenetére
Ez nem APS-C, hanem FF.
"Hasonlóan a Samyang 16/2 és társaihoz (ami ugyan kisebb, de nincs AF)."
Arra ott van az E-bajonettes Sigma 16mm f1.4 olcsón, 345 euróért. Az Artokat alapvetően FF-gépekre tervezték, így is kell értékelni őket. Nehezek, de FF gépen egy optikailag és építési minőségét tekintve egyaránt penge obi azért nagyot is varázsol 1.4-es rekesszel.
(#23979) b.vr
Azért az sem mindegy, mennyire jó az az AF.
A nagyobb választék sosem gond.
-
törölt tag
válasz
centrino #23980 üzenetére
Optikailag biztosan szuper cuccok ezek, de a lényegét öli meg az APS-C MILC rendszernek, hogy kicsi és hordozható. Ráböktem a linkedre, de már képről is süt, hogy óriási obik
Hasonlóan a Samyang 16/2 és társaihoz (ami ugyan kisebb, de nincs AF).
#23981: A 6Dmk2-t nem nehéz megölni, az elég vacakra sikerült...
-
centrino
aktív tag
Sonysok rápörögtek az A7III-ra, egyik első komment volt a hivatalos bejelentés után, hogy 6dii és x-h1 killer.
24mpx BSI szenzor A9 AF rendszere (huha) 10fps sorozat
nagy aksi (710 expo)
2000$
bár a dual card slotot tuti kihagyták... NEM hagyták ki... -
törölt tag
Van egy megmaradt bőrtokom xe2 höz...nem tudom másra jó e, xe1 hez valoszinu, pro ra nem biztos.
-
centrino
aktív tag
Azért ez majd felkavarja kicsit az "állóvizet" a Sony háza táján:
Holnap jön H1 árban A7III és Sigma is bejelent pár FE bajonettes objektívet (igaz csak "beépített átalakítós-bajonettes Ca/Nikonra tervezett", de azért na...)
14mm F1.8 DG HSM | Art
20mm F1.4 DG HSM | Art
24mm F1.4 DG HSM | Art
35mm F1.4 DG HSM | Art
50mm F1.4 DG HSM | Art
70mm F 2.8 DG MACRO | Art
85mm F1.4 DG HSM | Art
105mm F1.4 DG HSM | Art
135mm F1.8 DG HSM | ArtEgy 135/1.8-at megnéznék én is mit mutat H1-en
Vagy ha jönne nekünk is 18-35/1.8 és 35-100/1.8 zoom
-
Zilko87
tag
X-H1 in 4K: [link]
-
centrino
aktív tag
Rendeltem amazon.de-ről ilyet:
tökéletesen teszi a dolgát, nekem sokkal kényelmesebb és helytakarékosabb, mint a gyári hosszú kábeles verzió:
A következő beszerzés egy ilyen elosztó, amivel még kompaktabb lesz egyszerre több aksit tölteni:
2 fuji 2 godox aksi töltése egyszerre viszonylag kompakt megoldással (plusz az X-T2 markolat is alkalmas egyszerre két aksi töltésére)
-
|AP|
veterán
válasz
total90 #23966 üzenetére
a m43-os 7.5/f2-t a fotoplus árulja itthon, 189k-ért.
Remélhetőleg ezt is fogják. Áfa nélkül már közelíti a kinti ár+szállítást, de néha egy-egy akciót is ki lehet fogni. Fotoexpo-n például 15%-os kedvezménykupont osztogattak a Laowákra.Én már nagyon várom az első teszteket. Ha nem okoznak csalódást, én cserélni fogom erre a 10-24-et.
-
|AP|
veterán
most már hivatalosan is megérkezett.
Ha itthon is lehet majd kapni, akkor az ára a m43-os testvéréből kiindulva 200k körül lesz
-
madgie
titán
válasz
DonRazzino #23962 üzenetére
-
törölt tag
válasz
centrino #23958 üzenetére
Én nem csak fotózni és videózni szeretek, de töredelmesen bevallom - kütyüzni is. Gyermeki örömmel töltenek el a fotós cuccaim, már pusztán a kézbe vételük is jó érzés.
Amikor pedig megnézem a portréimat, családi fotóimat, vagy látom, hogyan hasznosultak és mekkora örömöt okoztak, minden alkalommal meggyőződöm arról, hogy nagyon jó befektetés volt.
(#23962) DonRazzino
Nem kérdezem meg, kipróbáltad-e már a Fujin, mert ezrével fényképeztél már feléd futó embereket, de a Sonyn az előbb néztem adapterezett Canon-bajonettes obival és ment... Kipróbálom majd egy felém közeledő autón úgy, hogy ráhúzom a fókuszt. Kíváncsi vagyok az eredményre. Az AF-teljesítmény 5 és 6 század másodperc (A6300/A6000), valami hasonlót tudhat a Fuji is. Valószínűleg a mozgást is hasonlóan követi le.
-
DonRazzino
senior tag
"Unlike the X-T2, the
X-H1 can also continuously focus while zooming
. Both the X-T2 and X-H1's autofocus systems look for horizontal, vertical and high-frequency detail, but whereas in the X-T2, this information is processed in series, the X-H1's AF system benefits from parallel data processing...." Forrás
Basszus ma már benne volt 1280 EUR-ért egy T2+markolat a kosaramban eglobalon. Gondoltam, ha megrendelem, akkor legalább nincs miből agyalni a H1-en
Erre most itt ez a fenti info. Ez nálam game changer! De nem értem teljesen. Eddig azt hittem, hogy az, hogy nem tudok a telével fókuszálni zoom-olás közben annak a parfokális vs. varifokális kialakításhoz van köze.
-
centrino
aktív tag
Ide is írom hátha másnak is érdekes.
Minden Godox XPro vezérlő minden új szériás Godox vakut tud vezérelni manuál módban, ha a váznak megfelelő a vezérlő, akkor van HSS és TTL is.
" Godox announced the XPro and got in touch with me to see if I’d like to try one out. The version I received is for Canon, and I shoot Nikon, so I still don’t get the TTL that I never use. But it also means that, for now, I get no high speed sync. What I do get, though, is a beautifully designed new interface, that easily lets me see the settings of up to 5 groups of flashes simultaneously. I can also quickly and easily adjust the power of each of those flash groups individually, or all of them at once."
-
centrino
aktív tag
válasz
#31733248 #23955 üzenetére
Sok a pro-kontra érv, felhasználási mód dönt, de gyakran ott a "szerelem faktor" is, amikor nem a logikus érvek nyernek. Első kamera ami ezt kiváltotta belőlem az Olympus E-1 volt (2003, 5mpx). Utána nagy csönd, nem volt semmi különleges. Talán az 5D Mark II-vel készült Vincent Laforet - Reverie kisfilm 2008ban, ami kiváltotta a "húbasszus" érzést. Következett 2011, fuji X100 bejelentés napja. Szerelem első látásra...
Nem sokkal később berobbant az X-Pro1, és pár mintakép után amit a 35/1.4-el láttam, már eldőlt, ez kell nekem. Mire jött az X-T1 már a pénztárca is "rábólintott" -
válasz
MC Pite #23948 üzenetére
Persze más idők járnak, de olyankor mikor szóba hozzák a magas iso-t és a zajszűrést, mindig eszembe jut, hogy annak idején a legérzékenyebb film amire fényképeztem, az 3200-as volt, és össze se lehet hasonlítani a mai fényképezőgépek digitális iso 3200-ával. Ha ahhoz képest nézed, akkor még a sokkal magasabb digitális iso-k is egészen jók.
-
törölt tag
válasz
centrino #23953 üzenetére
Én a Fuji felől nézve sem aggódnék a Sony FE szóba jöhető f4-es zoom sora, vagy az olcsóbb fixei miatt, az biztos.
De mivel én hobbifotós vagyok, számomra a Fuji a méretei miatt vonzóbb. Az pedig egyértelmű, hogy a specifikáció csak egy dolog, mindkét rendszer mellett vannak pro és kontra érvek egyaránt. Lehet, hogy egy adott felhasználási mód alapvetően meg is határozza a választást.
-
madgie
titán
válasz
Gercsa #23949 üzenetére
Az X-H1 blogbejegyzésemben írtam is, hogy az egész Fuji rendszer Achilles ína jelenleg az X-Processor Pro. Az X-Pro 2 idejében jó volt, utolérhették vele a konkurenciát, de most szenvednek csak vele, már a GFX is kényszerből lett olyan, amilyen (ez a proci lassú az X-Transhoz), áz X-H1-ről meg maga a Fuji jelentette ki, hogy a proci miatt nincs 4:2:2 log... nem bírná egyszerűen.
Szóval nagyon remélem, hogy dolgoznak már egy ideje az utódon, egyszersmind persze örülök is, hogy a meglévő vasakon még olyan okosságokat hoznak össze, mint például az Eterna DR400-zal... ami elvileg nagyobb dinamikaátfogással bír, mint mondjuk a GH5 logja, cserében nem egy döglött képű valami (mint az összes log), jól is néz ki. Igazából videóban is pont ezért csípem a Fujit, nekem aztán tuti nincs idegrendszerem a DaVinciben a vektorszkópokkal varázsolgatni, vágás-vágás, minimál color correction, export, csók.
Tudom, személyes nyavalya, de tényleg a minél kevesebb utómunka az, ami az egyik legfontosabb számomra. Jön a gyerek, jön a sok munka, ha választani lehet, az elsővel töltenék több időt, ha itthon vagyok
-
centrino
aktív tag
válasz
#31733248 #23952 üzenetére
Elérhető legjobbat vettem sorba, természetes hogy a FF mindig előnyben lesz. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy az f4 zoom sor sonynál hozza azt a képminőséget (nem DOF mennyisége, inkább minősége, optika, üveg minőség), építési minőséget stb, mint ami fujinál a 2.8 (még ha DOF annak megfelelő)
Baromi sok tényezős dolog ha "rendszerváltás" előtt van az ember, vagy ha nulláról kell felépíteni.
"Product Line" nekem jobban adja magát mint összehasonlítási alap. gép+objektív kombóban a DOF az egyik de nem az egyedüli szempont.Vannak a tények, a száraz számadatok, megapixelek, papíron sok mindent el lehet dönteni, de a végén sokan teljesen más alapján döntenek. Lehet a fogás nem tetszik vagy egy túlbonyolított menürendszer vagy túlmelegedés vagy szar bőrtónusok vagy lassan ürülő puffer...
-
törölt tag
válasz
centrino #23932 üzenetére
Ez az összehasonlítás azért erősen visszás. Alapul vehetnéd az A7R2 árait, az f2.8-as drága GM-sor helyett sokkal olcsóbb DOF-azonos f4-es zoom sort és az f1.4-es fixek helyett a DOF-azonos f1.8-akat. Így a Sony a teljes rendszert tekintve szinte minden tételnél egy teljes FÉ előnyben van (DOF, zaj). Naná, hogy drágább, a Fujinál sem annyiba kerül ugyanolyan gyútávnál az f1.4, mint az f2.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Mobil flották
- Kerékpársportok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vicces képek
- Futás, futópályák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest