Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1279) Stauffenberg válasza FEDman (#1278) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én a legtöbb filmnek nem is ismerem a magyar címét, sokszor azokét sem amit moziban nézek meg (pedig sokat járok moziba, szakmai ártalom). Múltkor egy asztaltársaságnál beszéltünk filmekről, mikor egy haverom kérdezi:

- És az Eredetet láttad már?
- Nem láttam, az milyen?
- Nagyon kúl, emberek belemennek mások álmaiba, hogy titkokat lopjanak el.
- Te ez pont olyan, mint Christopher Nolan filmje az Inception.

Rühellem, hogy alig vetítenek filmet eredeti nyelven. Az elmúlt 2 évben talán 2 filmet láttam így (007: Skyfall és a Gravity). Bár az angolról leszakadva most darálom a svéd-dán Híd c. sorozatot. Egyszer meg kéne tanulni azt a nyelvet is, nagyon jópofa. :D

Nálam a DSLR - MILC váltás nem is váltás, bár most saját DSLR-em nincs (jó, valójában van, de a Pentax K200D nem egy mai csirke), de ha nem lennének elérhetők nekem a céges gépek, akkor bizonyára hiányoznának. Részben az optikai kereső miatt (nem hitvallás kérdése, egyszerűen a szemem nem szereti az EVF-et), részben meg az AF miatt. Az Oly és Pana gépek között van jópár ami villámgyorsan és pontosan fókuszál, de csak statikus témára, ha az mozog, különösen akkor ha gyorsan mozog, akkor már bajban van. Aztán ki tudja, lehet a következő nagy beruházásom idején már simán tartanak majd ott a hibrid AF rendszerek, hogy ez már nem lesz kérdés.

Ezért sem tudom ezt az egészet evolúciónak, meg teljes paradigmaváltásnak elismerni. Sokan mondják, hogy ma már egy MILC is abszolút jó munkára, mások szerint meg nem. Nyilván mindkét félnek igaza van, attól függően, hogy mit szokott fotózni. Ha most belegondolok, hogy vagy ezzel, vagy más Fuji géppel kéne egy éjszakai, kültéri rendezvényről fotókat készítenem, akkor biztos, hogy sok pillanatról lemaradnék. Fókuszálna ez, csak lassan vagy bizonytalanul, ezért újra kéne fókuszálnom. Ez egyszerűen nem olyan közegbe való. Viszont nem is azért vettem, hogy ilyet műveljek vele. :)

Amúgy szerintem írok róla majd valami szösszenetet Logoutra. Nem tesztábrás, laborban méricskélős tesztet, inkább amolyan Phoblographer vagy Engadget stílusban, aki arra kíváncsi annak ott van ezernyi más olvasmány. Lehet szerzek egy X-M1-et is és össze lehet majd mérni őket.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.