Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#41115) ricsip válasza Tommedli (#41113) üzenetére


ricsip
addikt

Sleep esetén a géped alaplapja, és memóriája mindig áram alatt marad, a processzor extrém alacsony áramfelvételi módra kapcsol. Így 1-2 másodperc alatt ismét teljesen munkára kész. Ha sleep módban kihúzod a konnektort, majd visszadugod, az 1 szabálytalan windows leállításnak felel meg, a windows 0-ról fog újratölteni, ami a sleep idején futott a memóriában, az mind ment a levesbe, elveszett.
Hibernálás ehhez képest lementi a teljes ram aktuális tartalmát a lemezre (akár hdd akár ssd legyen az), ez eltarthat akár 10-15 másodpercig, ezalatt a diszk aktivitás led folyamatosan világít. Aztán fogja magát, és teljesen kikapcsol, azaz 0 áramot vesz fel ilyen állapotban. Ki is húzhatod a gépet a konnektorból, nem lesz semmilyen adatvesztés. Ismételt gép bekapcsoláskor a hiberfile-ból tölti vissza a windows, tehát észrevehetően lassabban kel életre, mint a sleep-ből visszajönni.
A 2 előnyeit meg a hibrid sleep nevű módszer egyesíti: sleep-be kerül a gép, de mellette azért lementi a hiberfile-t is hibernálás okán. Ha nem megy el az áram, a sleep-hez hasonlóan 1-2 mp alatt életre tud kelni. Viszont ha közben mégis lett volna áramkimaradás, bekapcsolás után automatikusan a windows induláskor a hiberfile-t fogja betölteni. Így kicsit lassabban de ugyanúgy a kóma pillanatában aktuális futó programok állapotát kapod vissza.
Kb ennyi :)

-

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.