Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#33259) Frawly válasza ubyegon2 (#33251) üzenetére


Frawly
veterán

A Linux kerneles schedulereket nem néztem még, tesztek elég kicsi különbséget mutatnak ki, az is ingadozik, az egyik scheduler ebben, a másik abban jobb, de egyről sem lehet kihozni, hogy a legjobb lenne.

Érdekesség: most írtam a 240 gigás Adata SU650-re egy majdnem 5 gigás telepítő .iso-t. Nem esett be a sebessége 256 MB/sec alá, de még így is kevesebbet ment, mint a meghajtó tudott volna, mert a dd-t kicsi buffermérettel indítottam, meg a meghajtó hulladék ASMedia UASP SATA-USB adapteren keresztül van USB3 portra lógatva, ami alaposan visszafogja a sebességét, igazából 500 MB/sec felett tud a meghajtó, és nagyon 300 alá sem kéne, hogy benézzen. Igaz ez 240 gigás, nem 120, de mégis egy kategóriával alatta van az UV500-nak, ami már középkategóriás meghajtó 5 év garral, nem belépős, mint ez. Nagyon az a gyanúm, hogy te fogtál ki hibás UV500-at, és a HDS felületteszten azok a sötét mezők lehet mégis csak valós hibára utalnak.

Közben megjött a 860 EVO, majd este szerelem be a gépbe. Néztem róla beszerelési videót, mégse kell teljesen szétszedni hozzá a lapost, csak a billetnyűzetet, palmrestet leszedni, az meg meglesz mindenestől 10 perc alatt, Win install 5 perc alatt. Első nem normál SATA SSD-m, kicsit furcsa, hogy milyen apró, két hüvelyujjköröm hosszú, másfél köröm széles. Persze, ennyit ír a specifikáció is, meg más mSATA-sok is ekkorák. Az M.2-es se sokkal nagyobb (meg ha kibelezel egy SATA SSD-t, abban a nyák szintén nem sokkal nagyobb), de azért furcsa kézbe venni, képeken, videókon nagyobbaknak tűnnek ezek. Hihetetlen hová fejlődik a memóriagyártás és a miniatürizáció, ilyen kis szutyokra fel tudnak nyomorgatni már a konzumer szegmensben is 2 TB-nyi tárterületet akár. Ha a jövőben még csökkenteni tudják a csíkszélességet, lemennek majd akkora méretre, hogy telókba is bele lehet tenni microSD kártya méretben 0,5-2 terásat, legfeljebb a telókban interface-t kell módosítani.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.