Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#29998) Frawly válasza Kowi84 (#29993) üzenetére


Frawly
veterán

Azokat az adatokat buktad, a Kürt sem valószínű, hogy vissza tudná hozni. Ebbe bele is nyugodhatsz. Mindig legyen mindenről biztonsági mentés, külső HDD-n, NAS-on, felhőben, mindegy, csak legyen. Amiről nincs mentés, az nem fontos adat valójában, és tekinthető úgy, hogy már elveszett, akkor is, ha még megvan. Nem csak az SSD specialitása, HDD-vel is megtörténhet akármikor, meg szoftverek bugjai, titkosító ransomware-ek is tudnak adatvesztést okozni, mindig fel kell rá készülni. Vedd a mostani esetet tanulópénznek.

Valószínű, hogy az SSD-nek is reszeltek, a Vertex híresen rossz széria volt. Megpróbálhatod particionálni, formázni, a partícióknak betűjelet adni a Lemezkezelőben, de sokat ettől sem lehet várni, csak egy esélyt adsz neki, mielőtt kidobod a kukába. Esetleg a gyári szoftverrel egy security erase-t meg lehet próbálni (végig TRIM-eli az egész meghajtót), de kuka SSD-nél az sem tesz csodákat.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.