Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#16051) OldAkita válasza Bodor (#16042) üzenetére


OldAkita
aktív tag

Köszönöm a válaszod. Csikorogva forgó agyam sikeresen értelmezte :) Eddig ugyanis eszembe sem jutott hogy egy alaplapra többféle vezérlővel ellátott Sata csatlakozókat is szerelnek. Az Asrock z77 pro4 weblapján nagyító alatt pásztázva, jól eldöntöttem hogy a memóriafoglalatok alatt van két szürke Sata3_A1 és A2 csatlakozó, melyek közül biztos hogy az A1-re kell kötni az SSD-t.
Válaszod után újra elkezdtem vizsgálgatni és felfedeztem hogy a sok fekete Sata2 mellett van még két szürke Sata3 amelyek a 0 és az 1 jeleket kapták. Gondolom azért van a másik 2 Sata jelében a nagy A betű mert az a 2 az Asmedia-ás, a másik kettő meg az úgynevezett natív.
Akkor tehát a Sata3_0-ra lesz kötve.

Kösz még egyszer.

[ Szerkesztve ]

(#16052) Sk8erPeter válasza RazoR (#16048) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ezt a hozzászólást érdemes elolvasnod:
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/hsz_719-719.html
Igaz, itt konkrétan Samsung SSD-kről ír Fire/SOUL/CD, de a Te Kingstonodnál sem kell feltétlenül megijedni a 99-es értéktől, az is előfordulhat, hogy maga az érték kijelzése sem feltétlenül megbízható, az is lehet, hogy ez az érték most itt megáll, és így is marad hónapokig, és aztán kezd el megint csökkenni, az is lehet, hogy még lejjebb megy 1-et, és csak utána áll meg picit - persze ebben a felhasználás módja is fontos tényező lehet, de ez inkább csak írással történő "gyilkolászásnál" jelentős -; ami számíthat, az az, ha esetleg feltűnően gyorsan és jelentős mértékben kezdene csökkenni az érték (ekkor kellene csak aggódnod), de szerintem - remélem - nem kell ilyesmitől tartanod. Ezek a minimális csökkenések amúgy eleinte tényleg ijesztően hathatnak, de nem kell tőlük feltétlenül megijedni.

Sk8erPeter

(#16053) To_Pet


To_Pet
tag

Sziasztok!
Lehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb topik a kérdésemhez, de azért teszek egy próbát.
Adott egy 120 Gb-os SSD (ténylegesen 111 Gb), amin a win 7-en kívül nem sok dolog van telepítve. Észrevettem, hogy a fél napos rendszer kb 60 Gb-ot foglal el a meghajtóról. A lapozófájl csökkentésével és a hibernálás letiltásával sikerült javítani a helyzeten, de még mindig van kb 20 Gb tárhely ami egyszerűen eltűnt. Felraktam a FolderVisualizer nevű kis progit ami lecsekkolja az összes meghajtót mappa és fájlszinten, hogy mi mennyi helyet foglal.
És itt jön a legérdekesebb: Az összesített diagnosztika szerint 48 Gb foglalt a C meghajtón, viszont ha összeszámolom mappánként az elemeket akkor csak 26 Gb körül van összesen.
Természetesen a Windows sajátgép is azt mutatja, hogy 48 Gb foglalt.
Hová tűnhetett a több mint 20 Gb tárhely?

(#16054) kali válasza To_Pet (#16053) üzenetére


kali
legenda

szia,

a visszaállítási pontokat nézted, hogy mennyi helyet foglalnak?
elég lehet csak az utolsót meghagyni, ha minden rendben a rendszerrel.
a frissítések telepítőit - amik valójában csak akkor kellenek, ha esetleg szeretnéd eltávolítani valamelyik frissítést - is törölheted, képesek sok gigabyte foglalására is, win 8.1 alól írom, de talán 7 alatt is itt;
C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\
az ideiglenes állományokat is törölheted;
C:\Windows\Temp\
amennyiben volt sok hiba a telepítés során és/vagy után, úgy a hibajelentési fájlok is foglalhatnak sok helyet, érdemes futtatni a lemezkarbantartót.

[ Szerkesztve ]

(#16055) fer válasza MaxxDamage (#16037) üzenetére


fer
őstag

Hogyan sikerült ilyen rövid idő alatt ilyen sok újraindítást csinálnod?

''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."

(#16056) kumpl


kumpl
aktív tag

Ezt én ma találtam. Olvastátok már?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#16057) To_Pet válasza kali (#16054) üzenetére


To_Pet
tag

Szia! Igen kiderült, hogy az foglalt ilyen rohadt sokat. Most már király.
Köszi

(#16058) Sk8erPeter válasza fer (#16055) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az altatás funkciót is használva elég könnyű. Nem mintha számítana.

Sk8erPeter

(#16059) #93794560 válasza kumpl (#16056) üzenetére


#93794560
törölt tag

Igen, olvastuk.
Jó tudni, hogy ma már ésszerű használat mellett nem kell attól félni, hogy a memóriachipek gyorsan elhasználódnak. Az SSD esetleg hamarabb tönkremehet a vezérlés hibájából.

(#16060) F34R


F34R
nagyúr

Sziasztok, vajon elofordulhat-e, hogy haldoklik az ssd-m? par dolog volt mar mikor random megallt a disk a rendszer alatt, ujranditas utan megint ment par orat akkor semmi baj nem volt. Ezek random jonnek de altalaban akkor csontfagyas a vege. Azert ejtettem meg kerdesem mert az elkovetkezendo egy hetben gyilkolva lessz es inkabb rakjak be egy cserehdd-t amig nem veszek masik ssd-t vagy hagyjam megdogleni? :DDD

(#16061) fer válasza F34R (#16060) üzenetére


fer
őstag

Ezt sok minden más is okozhatja! Mikor kezdődött a jelenség!

''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."

(#16062) Sk8erPeter válasza F34R (#16060) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"random megallt a disk a rendszer alatt"
A disk, vagy az SSD? :) Az SSD nem diszk. :)

HD Sentinel, SSDOK screenshot? Van vezetéknélkül (pl. MS) bill.+egér kombó?

Sk8erPeter

(#16063) patow


patow
senior tag

Heló, azt szeretném kérdezni hogy ssd-re lehet e folyamatosan torrentezni,vagyis hogy nem árt neki?

(#16064) RazoR válasza patow (#16063) üzenetére


RazoR
veterán

Remélem ezt nem komolyan kérdezted! Ha abból a megfontolásból tetted fel a kérdést, hogy gyorsabban jönnek-e le a dolgok ha SSD-re töltesz a válasz NEM! A torrent egy felesleges folyamatos írást jelentene az SSD-nek ami ugye nem túl nyerő dolog!

(#16065) Sk8erPeter válasza patow (#16063) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez attól függ, hogy ez átlagban kb. milyen mennyiségű írási műveletet jelentene, de azért alapvetően nem erre találták ki - egyelőre - az SSD-ket; ettől függetlenül ha nem írod "szénné", akkor így is üzemelhet akár évekig is. De mondom, teljes mértékben az írási mennyiségtől függ.

Sk8erPeter

(#16066) patow válasza RazoR (#16064) üzenetére


patow
senior tag

Köszi,és igazából van egy plusz 60-as ssd-m és arra gondoltam hogy berakom a gépbe és torentezésre használnám és a terás hdd pihenjen, a rendszer egy 120-s ssd-n van

(#16067) Simivok


Simivok
senior tag

Szépen romlik a kondíció...

Galaxy S23 256GB Cream

(#16068) Sk8erPeter válasza patow (#16066) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"a terás hdd pihenjen"
Ennek semmi értelme nincsen. :DDD Arra torrentezz, ne a 60 GB-os SSD-re.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#16069) ledgeri válasza patow (#16063) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Nézz utána, hogy hol és hogyan lehet beállítani a torrentkliensben, hogy mekkora adatpakkokat írjon a tárolóba. Az alapbeállítás (nem néztem pontosan) lehet olyan kicsi, hogy az SSD blokkjait sűrűn használja.
Meg lehet adni hogy több adatot gyűjtsön a memóriába, majd tolja a tárolóra.

Ha tényleg csak erre kell, és nem sajnálod, de kihúznád amíg lehet. ajánlom a témakört

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#16070) patow válasza ledgeri (#16069) üzenetére


patow
senior tag

Köszönöm

(#16071) Doky586 válasza patow (#16070) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nyugodtan használhatod az ssd-t torrentezésre ha onnan legalább 1-2 hónapig seedeled tovább és nem törlöd.. Ámbár én inkább a nagy hdd-re torrenteznék mert az ssdn egy rendes film sem fér el.. 😼

(#16072) patow válasza Doky586 (#16071) üzenetére


patow
senior tag

Az van hogy új az asztali gépem és azért gondoltam hogy ha úgy sem használom az ssd-t használja a torrent azt,de közben eszembe jutott hogy a régi laptopomban még jó a satás 320-as hdd berakom azt és azon menyen a torrent, a 60-as ssd meg majd jó lessz tartaléknak. Azért kössz a válaszokat.

(#16073) Fire/SOUL/CD válasza Simivok (#16067) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ez természetes mértékben romlik, a 840-es kb 1TiB írás után csökkenti a Wear Leveling Count-t. Nálam is hasonló a helyzet.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16074) Matamata


Matamata
aktív tag

Sziasztok!

Elolvastam az összefoglalót, de még mindig szeretném kikérni a véleményetek.

Lecseréltem a már kb 6-éves, első generációs samsung ssd-m egy 128GB-os 850pro-ra.
Szépen átklónoztam a 64bites win7 pro-t, minden simán ment. Érezni is egy kis gyorsulást.
Aztán tesóm unszolására elkezdtem méregetni, és itt jön ami meglepő: helyenként fasorban sincsenek az eredmények a tesztoldalakon közzétettekhez képest!
technologyx
hothardware
tweaktown

Elvileg minden jól van beállítva, de azért ahogy javasolva volt az összefoglalóban, visszaraktam az alap ms drivert, de kb semmi sem változott. Helyenként csak tovább lassult az amd-s driverrel való mérésekhez képest. A mérések közt mindíg nyomtam egy teljesítmény potimalizációt a samsungos Magician-ban.

Arra gondolok, hogy ennyit tud ez az amd 950-es déli hidas alaplap...
Ja és rapid módban is csak kb felét hozzam mint a tesztoldalakon.

[ Szerkesztve ]

(#16075) Doky586 válasza Matamata (#16074) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"A mérések közt mindíg nyomtam egy teljesítmény potimalizációt a samsungos Magician-ban."

:Y kár volt..

"rapid módban is"
Ez is felesleges. Persze nagyobb számokat láthatsz, de gyakorlati haszna 0.

(#16076) ledgeri válasza patow (#16072) üzenetére


ledgeri
nagyúr

No: És még ha SOS-gép kell (a laptopod), az is gyorsul.

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#16077) varmi2 válasza Matamata (#16074) üzenetére


varmi2
nagyúr

Kettő gondot is látok az ssdok progiban.
1. Azt jelzi, hogy nincs üres hely az ssd-n, tényleg nincs?
2. Nem jó az alignálás.
Jobban jártál volna, ha újra telepíted a wint, mint, hogy klónoztad.

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#16078) Fire/SOUL/CD válasza varmi2 (#16077) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nincs particionálva még az SSD (Unpartitioned Drive) :B

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16079) varmi2 válasza Fire/SOUL/CD (#16078) üzenetére


varmi2
nagyúr

Pedig aszt írja, hogy már át is klónozta....

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#16080) Fire/SOUL/CD válasza varmi2 (#16079) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Persze nincs azzal gond, de amikor az SSDOK-ról készült kép, akkor biztosan egy másik meghajtóról indult az OS, az SSD-t meg letakarította. (Korábban muszáj volt particionálva lennie, hisz egy valag sebességmérőt ráküldött, ki tudja hányszor, ebből van az a 360GB írás nagy része(sima klónozáskor töredéke lehet csak))

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16081) ÁdiBá


ÁdiBá
addikt

Sziasztok.
Van egy Samsung 840Pro SSD-m 120GB.
Feltelepítettem a Samsung Magician programot hozzá mai nap és írja hogy új vezérlő frissítés érhető el.
Az lenne a kérdésem hogy ha frissítem akkor a rendszer minden adat elszáll róla?
Ezen fut a rendszer is, úgy tudom frissíteni hogy közben fut róla a rendszer?

ÁdiBá

(#16082) Fire/SOUL/CD válasza ÁdiBá (#16081) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Pontosan, jelenleg mi a FW verzió?
Milyen "újabb" FW verziót talált a Magician?

A legutolsó, önállóan is letölthető FW verziója DXM06B0Q

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16083) ÁdiBá válasza Fire/SOUL/CD (#16082) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Igen. Ezt írja a program.
Lehet frissíteni?
Vagy frissítés követően letörlödik minden adat az SSD-ről mert akkor inkább kihagyom.

[ Szerkesztve ]

ÁdiBá

(#16084) Fire/SOUL/CD válasza ÁdiBá (#16083) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Akkor jelenleg egy régebbi FW-el kaptad még? (az érdekelt volna, hogy mi a verziója...)
Igen lefrissítheted OS alól is, kövesd az utasításokat, újra fog majd indulni/vagy leáll a gép és azt követően az új FW lesz rajta. Rendszermeghajtó SSD alól is lehet frissíteni a FW-t, ergo nem törli az SSD-t,, de pótolhatatlan adatokról legyen mentésed mindenképp!

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16085) ÁdiBá válasza Fire/SOUL/CD (#16084) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Igen. Nekem régebbi verzió volt rajta.
:U
Köszönöm a segítséget.

ÁdiBá

(#16086) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sziasztok!

Abban az esetben mi a teendő, ha egy SP900 64GB-s SSD esetén nincs meg a megfelelő .vic fájl a csomagban?

Véleményem szubjektív...

(#16087) Matamata válasza Fire/SOUL/CD (#16080) üzenetére


Matamata
aktív tag

Az ssd-ről ment a rendszer, amikor a kép készült.
Macrium Reflect-tel átklónoztam a régit és az így kapott kb 26GB-os partíciót a windows-os lemezkezelőben kötet kiterjesztésével kiterjesztettem az egészre. Windows szerint minden ok.
Volt pár teszt, gondolom az dobja meg az írást.

(#16088) Fire/SOUL/CD válasza Matamata (#16087) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Akkor privátba légy szíves dobj egy képet a lemezkezelőről meg az SSDOK-ról.
(Az SSDOK rendszerlemezként sem tudta azonosítani az SSD-t és olyan hibáról sem tudok, hogy tévesen detektálna partíció nélkülinek egy meghajtót)
Egyből egy riportot is küldhetsz nekem (SSDOK-ban ott gomb), THX.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16089) varmi2 válasza Fire/SOUL/CD (#16088) üzenetére


varmi2
nagyúr

Én ezért írtam, hogy nem oké, mert az én olvasatomban a hozzászólása alapján arról ment a rendszer.
Értelmetlen lenne ssdok-t futtatni, egy olyan ssd-n, amin nem az épp aktuális rendszer fut.

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#16090) hackeeeee válasza hackeeeee (#16086) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

28044-es van a csomagban, és 28041-esre volna szükség, de nincs ilyen.

Véleményem szubjektív...

(#16091) Fire/SOUL/CD válasza varmi2 (#16089) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Értelmetlen lenne ssdok-t futtatni, egy olyan ssd-n, amin nem az épp aktuális rendszer fut."
Miért lenne értelmetlen? Több SSD is lehet egy rendszerben, nem OS SSD-n sem mindegy, hogy megy a TRIM vagy sem avagy a partícióeltolás rendben van-e, stb stb...(Az SSDOK-t futtatni bármilyen meghajtóról lehet, nem kötelező OS meghajtóról futtatni, mindegy honnan fut, ugyanazt kell kiírnia)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16092) varmi2 válasza Fire/SOUL/CD (#16091) üzenetére


varmi2
nagyúr

Értem, és jogos :R

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#16093) Fire/SOUL/CD válasza hackeeeee (#16090) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Egyáltalán most hányas FW van rajta? Melyikre is szeretnéd frissíteni? (Ezeket azért jó lenne tudni) ;]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#16094) keszegduda


keszegduda
őstag

Üdv!

Rászántam magam az intel 520 ssd-re, féltem a sandforce vezérlőtől, de kiderült hogy az első generációval voltak csak gondok egyes lapok esetén.
Egy képet készítettem az ssdok-val, úgy látom rendben van, de egy hozzáértő is alátámaszthatná!

Köszönöm!

(#16095) s912


s912
aktív tag

Sziasztok!
Van egy samsung 840-es SSD-m (sima, nem pro és nem evo - 2 éves). Pár napja vettem észre azt a hibajelenséget, miszerint nagyobb fájlok másolása esetén (HDD-ről SSD-re) 10-15mp után belassul a másolás, sőt, meg is fagy a gép. Samsung Magician-al mérve az írási sebességem a felére csökkent (de ez X-edik tesztelésre mutatta csak, előtte nagyon sokáig futott és semmi eredmény, csak PC újraindítás).
Pár napja telepítettem újra a windows 7-et, már a telepítés is lassan zajlott és az is sokadik próbálkozásra sikerült. Nem hinném, hogy a windows-al lenne probléma, hisz ugyanazt a windowst telepítettem, mint előtte. 2 év után kezd haldokolni? Vagy ez a "lassan olvasható adatokkal" van összefüggésbe? Választ/segítséget előre is köszönöm

(#16096) hackeeeee válasza Fire/SOUL/CD (#16093) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Igaz, sorry.

5.8.2-re szeretnék frissíteni, pillanatnyilag pedig 5.2.5 van rajta.

Véleményem szubjektív...

(#16097) F34R válasza Sk8erPeter (#16062) üzenetére


F34R
nagyúr

Nincs vezeteknelkuli semmibol sem, ritkan csinalja es pont olyankor mikor nem nagyon van i/o egyszer csak beall.

smartctl eredmennyel tudok szolgalni. [link]

(#16098) pedro7


pedro7
tag

Az első SSD beüzemelésem előtt állok.Elolvastam mindent amit kellett.
Felrakom az új op.rendszert az ssd-re,lehúzok addig minden más meghajtót.
Utána visszaszeretném rakni a régi hdd-t,és arról átpakolgatni egy két dolgot.
Valamint végszükségre meghagyni rajta egyenlőre mindent.
Vizont a hdd-n XP van és a sata vezérlő ide módba volt állítva.
Korábban volt már ebből problémám amikor át akartam tenni ahci módba.
Kékhalál, stb..
Ha majd visszarakom a hdd-t (megmarad rajta minden) okozhat-e valami problémát ?

(#16099) fer válasza pedro7 (#16098) üzenetére


fer
őstag

Az ssd mellé nyugodtam visszarakhatod a hdd-t, nem számít, hogy ide modban van rajta az xp, mivel nem arról fog futni a rendszer! De ugye már nem xp-t telepítettél az ssd-re?

''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."

(#16100) Fire/SOUL/CD válasza F34R (#16097) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Jobb lenne az SSDOK és/vagy HDS kép, mert a linkeden van egy olyan hiba("invalid SMART checksum"), ami nem jó ha van. A fenti szoftverek is ellenőrzik ezt, jó lenne megerősíteni.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.