Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
skristof
tag
válasz
jorden06
üzenetére

"Erre azért van most szükség, mert a tömörítést használó SSD-k (pl. Sandforce vezérlősek) tömöríthetetlen adatokon lassabb mérési eredményeket adnak, viszont ez esetben az elméleti maximum sebességre vagyunk kíváncsiak, hogy azt a gyártó adataival összevetve meg lehessen állapítani, hogy az SSD tényleg a tőle elvárható sebességet hozza/közelíti-e meg. (Tömöríthetetlen adatokkal végzett teszt esetén egy Sandforce vezérlős SSD-ről nem feltétlenül tudnád megállapítani, hogy azért lassú, mert tömöríthetetlen adatokkal annyit tud, avagy azért, mert mégsem a megfelelő SATA port-ra dugtad avagy rosszul állítottad be a BIOS-t vagy egyéb probléma áll a háttérben)"
-
Jhonny06
veterán
válasz
jorden06
üzenetére
A 7200-es winyó is iszonyatosan lassú, nem is értem, hogy miért írod úgy, mintha ez valami nagy szám lenne. A legtöbben erről váltanak SSD-re és mégis.. kéne érezned a különbséget.
Mondjuk hozzáteszem, hogy nekem csak az első pár órában volt brutális a különbség, mostanra annyira megszoktam, hogy a 10 gigás IDE is pöccre indul, hogy észre se veszem. Persze ha visszaváltanék HDD-re, brutális lenne a különbség. Gyorsan hozzá lehet szokni a sebességhez.
-
válasz
jorden06
üzenetére
A mérési eredményből is láthatod, hogy SATA2... (Intel GM45 Express Chipset)
Én sem nagyon értem, hogy miért nem érzel különbséget a HDD-hez képest, figyelembevéve, hogy milyen sebességeket mértél. A laggolás meg egyéb X-akták jelenségekért a chipset driver felel, ha azt felpakoltad, akkor kampeca. -
buherka
addikt
válasz
jorden06
üzenetére
Nekem is ugyan ez az Agility 3 120GB-os van.
Előtte egy 7200-es MP4-es Samu volt a ThinkPad T500-ban, ezt váltotta az SSD-t.Én azért érzem keményen a különbséget. Úgy hasít, mint a hétszencség...a HDD-hez képest nálam ott figyel a wow efektus (ahogy írtad).
Én egyszer csináltam tesztet, azóta nem is érdekel. Megy és kész. Fingom sincs hogy ez jó eredmény, de nem is nagyon izgat.

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
jorden06
üzenetére
Tuzetesen at kellene nezni az egesz laptopot az operacios rendszer beallitasaival es az osszes driverevel egyutt, mert en nem vagyok biztos benne, hogy ez a jelensegsorozat az SSD szamlajara lenne irhato, mikozben jo sebessegeredmenyeket produkal tesztek alatt.
(#36887) lacko22: nehanapjan nem art uriteni is. Viszont aki mindig mindent megtart egy gyorsitotarban, annak igen, elkel a tobb memoria, ha erre kivanja tenni azt.
-
zoleeno1
veterán
válasz
jorden06
üzenetére
Attól, hogy kihelyezed ram-ba a cache-t nem is fogsz érezhető gyorsulást tapasztalni. Az arra van, hogy ne az SSD-re írjon. De mint azt már korábban írták is, a tapasztalatok alapján nincs sok értelme, mert sokkal hamarabb fogod cserélni elavultsága miatt, mintsem, hogy e miatt krepáljon be.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
jorden06
üzenetére
Nem okoz kart. Ekkora memoriamennyisegnel nem nyul allandoan a rendszer a lapozofajlhoz.
Tsiga001 tanacsara en a RAM-bol csippentenek le parszaz megat RAMDrive-nak es inkabb arra tennem a cache-t, mint egy kulso HDD-re. Lattam a masik temaban, hogy amugy is szeretnel boviteni 4 GB-ra, tehat ennek nem sok akadalya lenne.
A torrentes kerdesre meg: [link].(#36867) miko_: tanacsos lenne kiprobalni masik gepben az SSD-t. Ha ott nem balhezik, akkor vissza az eredeti konfiguracioba, legyalulni a drivereket es feltelepiteni, illetve vegso esetben az operacios rendszert is.
(#36884) V.Stryker: sikerult keson valaszolnom az elozo temaban, azt nem figyelve, hogy itt mar megtettek.

-
davidsz
senior tag
válasz
jorden06
üzenetére
"ssd meg így is gond nélkül megy tízen évekig." - elméletileg. Az időt befolyásolja a felírt adatok mennyisége.
Itt fórumon azért is kapsz több infót SSD ügyben, mert specifikusan csak ezzel foglalkozunk. Ami pedig a másik fórumban olvasott "gyorsaságot" illeti: - itt bevált tesztelt összehasonlított álláspontokat olvashatsz azoktól, akik régesrégen SSD-t használnak mindennap, akár több félét is.Lehet azt is tenni, hogy durr bele maradhat minden SSD-n. Egy idő után látni fogod, hogy az írás milyen formában növekszik, és nem kapod a "gyorsaságot" hozzá. Gyors így is, úgy is.
-
samu74
addikt
-
DV
senior tag
válasz
jorden06
üzenetére
Tematika: #10102, #10252, #11921.
"...ha kinézek egy konkrét vezérlőt, akkor onnantól már mindegy, hogy melyik köré épülő cég termékét választom ki?" Igen, kivetel az OCZ Agility2 mert ott az IOPS sebesseg korlatozva van.
kleinguru
De gyari garit viszont kapsz, ami tobb esetben jobb, mint a bolti 1 ev garancia.
-
cszn
őstag
válasz
jorden06
üzenetére
Hát nálam inkább úgy nézne ki, hogy intel, marvell, sandforce, jmicron.
Az intel vezérlőkkel van a legkevesebb gond (talán). Pont a 4k-ban erősek mind - ami a rendszernek az optimális - tehát arra amire most használjuk az SSD-ket, ezek a legideálisabbak. Marvellről megbízhatóság terén olyan sokat nem tudni, mert kevesebb kering itthon, de szimpatikusak az értékek amiket látni. A Sandforce-ok jók teljesítményben, de ez a 280-as értékekkel való reklámozás és az ebből következő meglepődések kicsit rossz hírüket keltették, több hibás darab illetve firmware probléma is volt. Mindezek ellenére nagyon jó vétel és ez a vezérlő volt ami megindította az árak esését. A nagy részük ugye nagyon szépen működik a boldog tulajdonosoknál amiről persze kevesebbet hallani mint a hibákról. Jmicron alacsonyabb árkategória általában és az első széria kivételével nagyon jól teszi a dolgát ez is. -
cszn
őstag
válasz
jorden06
üzenetére
Csak a C300 ilyen amit nálunk is lehet kapni. A 64-esnél gyors olvasás (sata2-nél is gyorsabb a szekv.), megfelelő írás (picit lassabb mint a sanforce-osok), 4k értékek is abszolút rendben vannak szóval ez mindenképpen ajánlott. Én most ilyet vennék ha nem lenne már egy X25-Vm.

A 128 gigás az kifejezetten jó, de még elég boros az ára.
Ja meghibásodásról még nem hallottunk itt, de nyilván jóval kevesebb is megy el belőle mint a sandforce-osokból úgyhogy ez nem igazán mérvadó. -
-
cszn
őstag
válasz
jorden06
üzenetére
Sztem olyat max használtan találsz, mert nem lehet kapni. Ami majdnem ugyanaz, csak teljesen intel az most 35k környékén mozog (x25-v). Ez egy elég jó példány. Ettől olcsóbban valamiról le kell mondanod. Leginkább a tárhelyről. Többen OCZ-ket vettek ha jól emlékszem 22-24 körül amik elég jók még, de majd ők megmondják.
Ősembernél nézz körül. -
válasz
jorden06
üzenetére
Nem minden SSD alacsony fogyaszású, főleg a nagyobb kapacitásúak. pl. egy 160GB Intel X25G2 3W felett eszik írás közben.
Notiba ha az 50/120GB-os méret elegendő én OCZ Vertex2 vagy Corsair Force SSD-t vennék.
-kedvező ár / SF-1200 vezérlő
-60GB vertex2 175$
-alacsony fogyasztás 0,5W/1W (üresj./írás)
-50MB/sec 4K random írás sebeség (oprendszernek ideális)
-250MB/sec körüli szekvenciális írás-olvasási sebesség (nagyméretű fájlok kezelése) -
canniball
nagyúr
válasz
jorden06
üzenetére
G1-ről nem tudok nyilatkozni (sosem volt pénzem erre a kategóriára, így nem is nagyon nézelődtem utána).
"Vagy ez most az év kérdése?"
Az bizony...
Amúgy még annyit tudok elmondani, hogy (mint már korábban írtam) a SiliconPower és a Kingston (ezzel a kettővel van személyes tapasztalatom, mindkettő lowbudget kategória) között nem érzek eszeveszett nagy különbséget. (Bár igaz előbbi XP-s, utóbbi 7-s.)(#3308) PNP!
Csak ne panaszkodj, nálam ennyit mutat:
"A gépben lévő 500-as HDD ezt az értéket hozta..."
Írásban jobb (ez természetes), de olvasásban azért meglehetősen lemarad."...a rendszerlemeznél jellemzően ez történik?"
Ha jól tudom igen."Drámai gyorsulást amúgy egyáltalán nem éreztem..."
Programindításnál sem?
-
canniball
nagyúr
válasz
jorden06
üzenetére
"Ez a TRIM támogatás ami jelenleg hiányzik belőle később pótolható firmware frissítéssel?"
Azt ígérik, aztán bízzunk benne hogy úgy is lesz."Úgy olvastam ez azért fontos funkció, az élettartam meghosszabbítására."
Ööö...meg izé...ilyenről nem tudok (persze attól lehet), a sebességen viszont javít. Ha konkrét eredmények érdekelnek itt tesztelték a "hatását"."...meddig forgalmazzák vajon?"
Na ez jó kérdés.(#3294) DV!
"Ugy tudom a TRIM frissites mar kint van."
Hol? Mert itt csak az M szériához van. -
DV
senior tag
válasz
jorden06
üzenetére
Ugy tudom a TRIM frissites mar kint van. Marmint letoltheto a firmware es telepitheto.
Gondolom azert irta, hogy ne tegyel ra filmet, mivel film lejatszasahoz nem kell gyors HDD/SSD, raadasul az SSD elettartamat is magosszabitod azzal, hogy nem irsz/olvasol/torolsz olyan sokat rola a film miatt.
-
válasz
jorden06
üzenetére
Nekem szintén win7 van. A 32GB az igazából 30, abból pedig 16 maradt üresen, miután mindent feltettem. De ez egy átlagmasina, néha film, néha játék, win7, stb... semmi extra.
Egy húzós, 3-4 dvd-t kitevő játék is elfér még rajta, avagy több kissebb. Filmet meg nem igazán érdemes ssd-re tenni... -
canniball
nagyúr
Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) eléggé WOW effektus, igaz, 2-ről 6 giga ramra (és 4 magra) váltottam

Nekem 2 vinyó is van mellette de a cache is ott van meg a lapozófálj is.Mondjuk notiba felesleges 4 giga ram mellett,de elfér szerintem.
Nekem asztali PC-ben van, ott ez nem számít.