Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
Flashcash
üzenetére
Jah, én is pont ma botlottam ebbe. Viszont azt néztem, hogy már 330 TB-nál jár a 64 gigás M4, és mivel ez számít ezek között a leggyorsabbnak (na jó, Intel 320-as is kb. ilyen), ezért szerintem még mindig ez a legjobb választás 64 giga esetén.
Igaz ennél 0002-es firmware nélkül néhány rendszernél lehetnek lassulások, de még mindig jobb, mint az Intel 8 MB-os problémája. Viszont szinte azonnal kiadták a firmwaret, ahogy kiderült a probléma, nem úgy, mint Intel háza táján.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Flashcash
üzenetére
Igazából az M-ből már csak 80 gigás van, ami 40k felett van, és az már nem fér bele. Viszont nekem ebbe az erősebb netbookba kéne, ami nem nagyon tudta kihajtani az előző kingston-t sem, így a sebessége talán nem nagy veszteség. Vagy igen?
SSD-t meg nagyon használtam nem igazán vennék.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Flashcash
üzenetére
Borítékolom, hogy soha nem jön rá ha nem néz teszteket, hogy melyik van a gépében...

Olyan dolgok miatt tépelődnek emberek amelyeknek semmi hasznát nem veszik a használat során. A 75MB/s és 275MB/s között nagy a különbség, de csak leírva mert csak nagy fájlok másolásánál bukik ez ki, egyébként nem.
Mindenki lelkesen nézi a random 4k QD32 értékeket, soha nem lesz rá szüksége a gyakorlatban, hogy kihasználja az SSD ezen képességét, hacsak szervert nem üzemeltet 40-60GB-os SSD-kből.
-
bozont
veterán
válasz
Flashcash
üzenetére
Kicsit elnéztem, a 120-as adatait néztem véletlenül. Bár ha jól tudom a rendszernek inkább az olvasás sebessége számít, mint az írásé. Ha valakinek fontos az írási sebesség akkor a Mushkin jobb persze, ha meg az olvasás (és van is mellé megfelelő sata3 vezérlő) akkor a C300 is jó választás.
-
bozont
veterán
válasz
Flashcash
üzenetére
Win7 mellett én inkább a Crucial C300-at ajánlanám (mindenképpen ajánlott mellé a trim használata az SF-1200 vezérlős ssd-kkel ellentétben), kicsit gyorsabb mint a Vertex 2 (sata3 mellett meg jóval) és egy árban van ezzel a Mushkin ssd-vel.
Amúgy egy 120GB-os ssd-nek mekkora lesz a használható mérete formázás után?
-
OddMan
őstag
válasz
Flashcash
üzenetére
Hát a teszt alapján az alábbi kettő közül kellene választanom.
Az Intel azért esett nálam ki, mert a 80GB-os már eléggé drága, a 40GB-os meg nagyon kicsi.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
A rambazar-ban most eléggé jó áron kaphatóak ezek.
- OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE60G
- Crucial CTFDDAC064MAG-1G1Az alaplapomon csak Sata2-es csati van, ha ez számít. Ha jól tudom a Sata3 teljesen kompatibilis a régi Sata2-vel.

-
válasz
Flashcash
üzenetére
"Enélkül elég vicces, amikor néha random írásra reagálunk és szekvenciális írásra vonatkozó mérési eredményeket linkelsz erre válaszul."
Az a teszt az www.anandtech.com-ról való, amit te mondtál, hogy az megbízható teszteket készít, hát ott is kerestem Intel X25-V-re nézve pirító eredményeket.
Azt a teszoldalt meg feljetsd el nyugodtan, komolytalanok a témában ha ilyet kiadnak a kezük közül.
Az a teszt az www.anandtech.com-ról való, amit te mondtál, hogy az megbízható teszteket készít, és az ő tesztjeiket fogadod el.
Tisztázzuk, az Intel X25-V egy belépő szintű nem egy mai darab SSD, ami egyedül 4K olvasásban remekel, de többi paraméteri, főleg az írásteljesítménye átlag alatti ha túllépi a gyorsítótár méretét, tehát addig nincs gond amíg programokat indítgatunk, de lehetőleg ne hibernáljuk a gépünket. Most itt a hiberfájl áthelyezésével jönnél, de a többi mai SSDknél nem hiszem hogy követelmény lenne, ezt ma már nevetve végre kell hajtaniuk. Ráadásul egy notebookba nehéz is kivitelezni egy plusz HDD behelyezését, pont ahol a hibernálásra nagy szükség lenne.
Intel X25-V egy ideig a csúcson volt, de a mai más gyártók vezérlői már nagyobb teljesítményre képesek. Sőt az Intelnek is vannak nagyobb teljesítményű SSDi.
Egyedüli vonzereje,az Intel X25-V-nek, az alacsony ár+Trim funkció, gép és programindításra tökéletes, ennél többet ne akarjunk tőle.
-
wutuka
aktív tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Én is hajlok az Intel SSD felé.X-25V,csak éppen a 40GB tűnik kevésnek,főleg,ha 20%-ot illik szabadon hagyni.
A Crucial Real SSD C300-ról (64GB) van valakinek véleménye?
E kettő között gondolkodom. Az utóbbi már SATA 3 felületű. Hoz ez valamilyen gyorsulást ahhoz képest,mintha SATA 2 felületre van csatizva? -
jorden06
senior tag
válasz
Flashcash
üzenetére
legutobb mikor az ssd-k irant erdeklodtem, meg volt egy kingston ssd talan intel vezerlovel, de javitsatok ki ha tevedek, 22ezer korul, 40gb tarhellyel. az mar vesztett az ar/ertek aranyabol? igazabol hasonlo aron nezelodok, a tarhely persze minel nagyobb annal jobb, de a most meglevo 250gb/7200rpm-es hdd-t fogom majd kulso adathordozokent hasznalni.
bocsi a kesoi valaszert csak nehez itt gephez jutni
-
-
-
Henk
veterán
válasz
Flashcash
üzenetére
Hát örültem volna a bolti garinak, de ott olyan áron vannak, hogy azt kicsit sokallom érte.
Lehet, hogy nézek az apróban, akár használtat is. Ezeknél is lehet olyan probléma mint a vinyóknál, hogy bad sector vagy valami hiba jelenség? Ha van akkor ellenőrízhető valami progival? (hd sentinel, stb.) -
mpierre
veterán
válasz
Flashcash
üzenetére
Köszönöm.
Amennyiben jók a számításaim, akkor 8GB-t még megfeszített munkatempó mellett sem tudok felvarázsolni az SSD-re. (Azt nem tudom, hogy egy win7 mennyi adatot produkál egy nap alatt...)
A játékokat, amúgy is mindig fizikailag külön meghajtóra telepítem. Van 5 db játék ezekkel játszom hosszú ideje, nem szoktam cserélgetni őket.
Akkor már csak azt kell kitalálni, hogy mely meghajtókat érdemesebb kiválasztanom:- 128 GB OCZ Vertex?
- 160 GB Intel X25-M?
- 256GB OCZ Colossus? (ebben az esetben még a játékokat is ide raknám, ketté particionálva)
- Vagy valami más? Gondolom indillix vezérlőset.Az utolsó, azért durva lenne...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Flashcash
üzenetére
"Sajnos" alátámasztom a tapasztalataid...
Boot idők F12 kézi HDD választástól számítva az asztal megjelenéséig (LAN nélkül)F1 HDD 1TB = 26 sec
Samsung 32GB SSD SLC = 20sec
RAID0 2 x Samsung 32GB SSD SLC = 19sec
Intel X25-M G2 80GB MLC = 19secUgyanazt a rendszerpartóciót ghostoltam át mindegyik meghajtóra.
(EP-45UD3R + Q9550 + 2x2GB DDR2@1066)
Szintetikus tesztek sokkal nagobb különbséget mérnek az SSD-k javára, és főleg az Intel MLC javára.Szubjektív érzet:
Az SSD-k és HDD-k közötti különbség jól érezhető alkalmazás indításakor és futtatáskor (ha használja a háttértárat, pl. PS batch)
A Single Samsung SSD csak épphogy észlelhetően marad le a RAID0 2x Samsung SLC párostól és az Intel MLC-től.
Az utóbbi kettő gyak. azonos módon műküdik.
Az Intel MLC nagy file olvasási sebességét (250MB/s) nem tudtam kihasználni, még másoláskor is a cél terület sebessége korlátozza.
Az alkalmazások küzül csak az adatbáziskezelő "érzi meg" az Intel MLC sebsségét, de ott is inkább a kis fileok olvasása növekszik látványosan.Ezek ellenére sem bántam meg hogy Intel X25-M-et vettem, mert végre nem RAID0-ban megy.
Nem csak a biztonság csökkenése zavart (úgy sincs rajta kritikus adat), hanem hogy bootoláskor a RAID vezerlő elszöszmötölt a meghajtókkal.
Aktív témák
- Revolut
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Sorozatok
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
- 2025.11.22 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi