Hirdetés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Kapti
tag
válasz
CrAck69
üzenetére
Pl.:RealSSD C400. De jönnek az új Sandforce vezérlős SSD-k is.
-
Kapti
tag
válasz
zoty314
üzenetére
Lehetne egy advanced user kapcsoló valahol
(az teljesen mindegy hol, pl. AMD magfeloldás). Így aki tisztában van vele, hogy az SSD-n adatai tömörítetten vannak tárolva, ezért cserébe a drága SSD tárhelyet hatékonyabban ki tudja használni. Például sokan örülnének, ha Windows 7 nem 15GB-ot foglalna el az 30GB-os SSD-n, hanem mondjuk csak 8-at. 
-
Kapti
tag
OCZ Vertex-em van. Elméletileg tömörítetten tárolja az adatokat. De például teszteltem egy nagy (1Mb-os) txt fájlt, ami elvileg jól tömöríthető, de a txt file SSD-n és a merevlemezen is ugyanakkora helyet foglalt el. Kár
, csinálhatták volna úgy is, hogy kevesebb helyet foglal el SSD-n, így több mindent lehetne írni rá. -
Kapti
tag
Köszi mindenkinek. AHCI init ideje Asus Lap esetén? Valaki?

-
Kapti
tag
XP-ről végre átálltam Win 7-re OCZ Vertex-et használok, telepítésnél ha már Win 7, akkor az SATA módot átállítottam AHCI-re. Egy kicsit lassan indult a telepítés (nálam is jelentkezett
), de aztán felgyorsult. Minden jó és frankó, Win 7 valóban gyorsabb meg jobb, mint XP főleg, hogy négymagos gépem van.
Az alaplap BIOS bootkor a következőket írja ki:
Init AHCI Drive.
Ez nálam MSI 770t-C45 (AMD770, SB710) néhány másodpercig tart. Azt olvastam, hogy más alaplapoknál ez elég sok idő lehet, akár több tíz másodperc is
pl.: egy Gigabyte lap
Arra lennék kíváncsi, hogy más alaplapoknál (pl Asus, ASrock) ez az AHCI init mennyi idő, mi a tapasztalat? Köszi
-
Kapti
tag
Nem lebeszélni akartalak, csak leírtam, hogy nálunk mi volt a tapasztalat. Nálunk sincs a cégnél semmi gond az SSD-kel mióta normális tápok (FSP) vannak a gépekben (kiharcoltam), és akkor még az energiaspórolásról nem is beszéltem. Javaslom vegyél egy olcsó, de gyors SSD-t rendszernek próbaképp és élvezd a sebességet, különben is neked normális tápod van.
-
Kapti
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Köszi. Persze mindent elkövettem már ami hat a sebességre. A TRIM miatt nem is aggódnék annyira, mert Wiper.exe működik, már beletettem a feladatütemezőbe. Viszont a read sebesség az gyenge nagyon.HD Tach eredmény:

Az az érdekes, hogy két nappal ezelőtt próbáltam egy szintén AMD-és gépben, amikor megjött (Gigabyte nvidia nforce4) a HD Tach avarage read-re 221Mb/sec-et adott-Ez azért 30% eltérés!!!
Lehet, hogy ennyire gyenge az AMD-s SATA vezérlő? -
Kapti
tag
Vettem egy OCZ Vertex 30Gb-ot. Kicsit lassabb lett a vártnál, Atto benchmak:

Különösen a read értékekkel vagyok elégedetlen (SB770,Win XP). Érdekes az, hogy előtte egy régi nforce4-es, szintén AMD-s gépen a leformázott Vertex-re sokkal magasabb értékek jöttek ki, különösen 4k read esetben, de nagyobb méretű fájlok olvasása esetén 220Mb/sec fölötti értékek voltak.
Mi lehet a gyengébb teljesítmény oka?
-
Kapti
tag
Nekem AMD-s gépem van (Phenom II) Windows XP-vel. Szeretnék venni SSD-t (OCZ vertex 30Gb vagy OCZ Agility 2 60Gb a kiszemelt). Csak az nem tudom, hogy a gépem mennyire fogja le az SSD-ék sebességét. Tudom, hogy inkább az Intel-t és a Windows 7-et kedvelik ezek az adattárolók, ráadásul az Agility 2-nek elég nagy a sebessége (285MB/s olvasás, 275MB/s írás).
Mennyi lesz a sebességveszteségem körülbelül? Lesz hátrányom az AMD-vel és az XP-vel vagy meg lehet oldani valahogy?
Köszi.
Kapti
Aktív témák
- BestBuy topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- BMW topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- Tőzsde és gazdaság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- Apple iPhone 17 256GB fekete használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) Apple garancia 2027.02.11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Intel Core i5-9500 / i7-8700T / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T processzorok- számla, garancia
- Nvidia Quadro P2000 5GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(az teljesen mindegy hol, pl. AMD magfeloldás). Így aki tisztában van vele, hogy az SSD-n adatai tömörítetten vannak tárolva, ezért cserébe a drága SSD tárhelyet hatékonyabban ki tudja használni. Például sokan örülnének, ha Windows 7 nem 15GB-ot foglalna el az 30GB-os SSD-n, hanem mondjuk csak 8-at. 

, csinálhatták volna úgy is, hogy kevesebb helyet foglal el SSD-n, így több mindent lehetne írni rá.
pl.: