Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Aktív témák
-
-
-
válasz
Jester01
üzenetére
A Samsung 830 64G-s max 64MB/s-el tudna írni akkor is, ha AHCI porton lenne, mindössze 16K IOPS van megadva... Agility 3 meg 50K IOPS, még szép, hogy IDE módban, átalakítóval is gyorsabban szedi a talpát...
Szerk
Visszakerestem a hsz-od, csak hogy biztos legyek, hogy Agility 3-t használtál az átalakítón, de azt, jól emlékeztem. -
-
válasz
Jester01
üzenetére
Köszönöm, hogy ellenőrizted, akkor ez van.

apro
Igen, minden rendben, csak mindig a legújabb verziót használjátok, amely minden esetben itt lesz megtalálható.(Majd megkérem Bodor-t (de lehet, hogy olvassa is itt majd), hogy a cikkét bővítse ki a progi ismertetésével. Ott le lesz írva, hogy mely infók azok, amelyek a legfontosabbak az SSD szempontjából és ha azok rendben vannak, akkor igazából csak sebességet lehet mérni. Ha esetleg nem érne rá Bodor, akkor majd leírom én ott, ahonnan a progit le lehet tölteni. Azért nem különböztettem meg külön a fontos infókat, mert a későbbiekben alapjaiban fog megváltozni a progi megjelenése.)
-
khorvat
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
Akkor a 4K eredmények ilyen siralmas voltáért mi lehet a felelős, hol kellene próbálkoznom ezen javítani?
Első körben szoftveres dolgokra gondolnék és hogy az ssd-vel minden ok így párnaposan meg teljesen belakva sincs a rendszer ezért akarom már az elejen tisztázni mi a legjobb felállás a rendszeremnek! -
Tommer
tag
válasz
Jester01
üzenetére
A formázást meg úgy értettem, hogy nekem mint írtam 96GB -ra van particionálva, és az van megformázva. Szóval a 128GB -os SSD, csak 96GB -ra van particionálva és megformázva persze. Így értettem a formázást. (Ilyen későn már kevesebb infó marad meg. Igen ezt nem írtam le egyértelműen.)
-
Tommer
tag
válasz
Jester01
üzenetére
Igazad van az a sor nem stimmel. Akkor a CrystalDiskInfo adatait nem lehet felhasználni így. Legalább is a Samsung 470 SSD esetében. Úgy tűnik ezt elnéztem.
De a GSmartControl program elvileg kiírja a Wear Leveling Count értéket.Azért a formázott kapacitással számolok, mert különben sokkal nagyobb érték jön ki, mit amit bármilyen más program kiír. Mint írtam nekem a Wear Leveling Count = 77 Samsung 830 SSD 128GB.
Ha nem a formázott kapavitással szorzom be, akkor 128GBx77=9856GB adatok kapok, pedig nekem a HD Sentinel jelenleg 6,87TB -ot ír ki, meg ugye az SSD Life is ennyit ír ki.
Akkor én értelmezem félre a Wear Leveling Count jelentését?
(Mert szerintem saccolásnak azért így is elég jó.) -
DeFranco
nagyúr
válasz
Jester01
üzenetére
És már számolgathatod is hexában, meg túrhatod a netet, hogy melyik változó mit jelent, és a gyártó milyen tűréshatárt állított be rá. 'Sentinel, az PH! sztenderd úgyis, nem véletlenül. Több esze van, mint ennek az SSDlife-nak, és nem mellesleg itt rezidens a supportja

-
-
válasz
Jester01
üzenetére
SSD-n nincs töredezettség, mindegy, hogy 1000 darab 4K fájl van szanaszét, vagy egy 1GB-os van szanaszét, tesztmetodika szempontjából irreleváns(filepointer nem játszik), ugyanazt az eredményt kapnád.
Holnap tiszta vodka kerül a pohárba, és mivel tudom, hogy programozással is foglalkozol, ezért privben ilyen szempontból is kifejtem számodra külön. "Valamelyest" azért tudom miről beszélek: [link]
(Épp ma írtam meg a sebességmérő algoritmusokat, bár ez még a képen nem látszik) -
válasz
Jester01
üzenetére
LOL, alakul(vagy nem)

"Van töredezett fájl, csak az SSD nem érzékeny rá."
Igaz."Ettől még a szekvenciális olvasás blokk-folytonos és ha a fájl töredezett, akkor nem folytonos."
Nem igaz. (semmilyen körülmények közt sem igaz SSD esetén)"Ha van millió 4k-s fájlod és feltesszük, hogy véletlenszerűen oszlanak el a lemezen, akkor a 4k random olvasás pont ezt jelenti."
Nem, köszönő viszonyban sincs vele, semmi köze a kis fájlok másolási sebességéhez.
(Az Én SSD-m max 60MB/s-t tud 4KQD32-ben, ennek ellenére a létrehozott 10000 darab 4K-s fájl, több mint a kétszeresével másolja(mindenkinél ez a helyzet amúgy).) Jó, mi?
-
-
Wyll
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
Ááá, ő nem szokott olyasmit csinálni, gyakorlatilag csak netezik, zenét hallgat, meg szakdolgozatot ír

A lényeg, hogy az SSD kiváltsa majd a "WOW!
" érzést, mivel nincsenek túlságosan eleresztve, én meg már beharangoztam nekik, hogy bár a ram bővítés most elkerülhetetlen, "az igazi mekka egy SSD-vel fog eljönni" 
Remélem nem ígértem hülyeséget
-
adam671204
csendes tag
válasz
Jester01
üzenetére
Itt hirdetnek egy 256GB IBM P400e új ssd-t.
Ár/érték arányban tetszene nekem. Az eladóval is korrekt minden.
A gyártó sem "nonem"
Egy dolog tart csak vissza, hogy mint a fenti képen látszik, hogy a 4K olvasás csak 3,141
Én nem értek hozzá, ezért "támaszkodom" a számokra.Nem kis pénzkiadás, ezért nagyot nem szeretnék mellényúlni.
Zenelejátszás, mixelés és zenevágás lesz a fő tevékenység a gépen....Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!
-
Neoteric
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Értem, szóval akkor ez az N-es ami most le van akciózva, az notebookba való. De igazából PC-be is megy, nem? Úgy értem a mountkiten kívül ugyanolyan hardveresen ha nézem?
-
törölt tag
válasz
Jester01
üzenetére
A Hibrid alváshoz kell a hiberfil.sys, ennek kikapcsolását csak azok engedhetik meg maguknak, akik rendelkeznek UPS-el, vagy nem altatják a gépüket.
Egy példa. Éjszakára leküldöd alvómódba a gépet kikapcsolt hiberfil.sys mellett UPS- nélkül. Ha nincs áramszünet akkor rendben magához is tér, ha viszont van egy rövidke áramszünet is, akkor nem képes erre, mert nincs ott a hiberfil.sys. Ha ott lenne, akkor elindítod a gépet mint kikapcsolás után tetted volna, és úgy tér vissza, mintha hibernálva lett volna.
UPS-nél nincs ilyen gond, mert áthidalja a rövid szünetet, és nincs szükség a hiberfil.sys.re
-
janos666
nagyúr
válasz
Jester01
üzenetére
Na igen, ma már kb. annyiba kerül a 90Gb-os, mint akkor a 60-as és már alig drágább a 128-as. Így nézve rosszkor vettem, de akkor még senki sem tudta hogy ennyit fognak esni az árak, illetve ilyen alapon mindennel az örökkévalóságig várhat az ember...
Persze, "jó pénzért bármit", de ha úgy nézzük, hogy nyamvadt 60Gb volt nettó 23k-ért, amiért 2Tb-os winyót is adnak, amire gyorsabb a szekvenciális írás (közelebb a 128-as ForceGT-hez, mint a 60-ashoz), nos...

És ugyan itt vetél el az SSD RAID tömb is. A nagyobb SSD-k belül RAID-0 elven működnek, így többet ér egy nagyobb kapacitásút venni, mert legalább a hellyel sem kell szűkmarkúan gazdálkodni (ráteheti az ember az aktuálisan nyúzott játékot is, még ha nem is jelent sokat, stb).De amúgy igen, épp tervezem, hogy 8-ról 16Gb-ra bővítek és abból 8Gb RAMDisk lesz, amire átirányítom a TEMP mappát, hogy oda swappolgassanak a programok.
Bár nem értem, hogy olyan software-ekben, mint akár webböngészők, de főleg AutoCAD miért nincs olyan manuális beállítás, hogy xGB-ig mindent szigorúan a RAM-ban tart és csak afelett kezd a háttértárra swappolni. Úgy jobban lehetne gazdálkodni a RAM-al, mint ha lefoglalod RAMDisk-nek (az egész lehetne lemez cache a Windows-nak, mikor nem futtatsz éhes programokat...). -
janos666
nagyúr
válasz
Jester01
üzenetére
Bekészítettem már egy ubuntu képfilet, de azt hiszem inkább a vazzz által linkelt cuccot fogom használni és nem lesz DD (türelem kérdésében: 60Gb az egész meghajtó és 2 HDD-s RAID-0 tömbre menne a mentés, úgyhogy nem őszülne meg a szakállam), mert ronggyá van már szakadva ez a Windows 8 RP, amit elsődleges és egyetlen OS formájában telepítettem az SSD-re. Még estig megfontolom, hogy tegyek-e még egy kört a Win8-al (legalább 10x fagyasztottam le tesztelés címszó alatt, amit ha most elkerülnék akkor lehet hogy jól szolgálna) vagy menjen vissza a Win7.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Jester01
üzenetére
Köszi!
Reménykedtem, hogy ez lesz a válasz. Tehát elvileg az ajánlott SSD-kben (Agility3 és Samsung 830 a kiszemelt erre a célra) megfelelő wear leveling müködik, ami megoldja az ilyen "tömeges" fájl írást.
Az elfogadható, hogy TRIMM hiányban csökkeni fog az R/W sebesség, valószinüleg egy átlagos hálózatban így sem az SSD lesz a szűk keresztmetszet. -
Bodor
veterán
válasz
Jester01
üzenetére
Na ez elég labilis terület. Szerintem a vezérlő tömöríti az adatokat, és csak a tömörített adatok kerülnek ténylegesen felírásra a cellákra, de foglaltságban a tömörítetlen eredeti felírandó adatot jelzi vissza , és tünteti fel. Másnak nem lenne értelme, vagyis nem lenne logikus.
Pl. mikor mondjuk törölsz 10 GB-ot az SSD-ről, akkor abban biztos volt tömörített adat is, de nem lesz több szabad helyed utána, csak 10 GB. Arról nem beszélve, hogy honnan tudod, hogy hány százalékban tömöríthető az az adat amit fel szeretnél írni rá?Szóval maradjunk annyiban, hogy azt a bizonyos 10-15% szabad helyet mindenhol meg kell hagyni ! ( Kivétel az E jellel ellátott OCZ-k)
-
levykk
csendes tag
válasz
Jester01
üzenetére
A kontraszt az M4, fele akkora (64GB) mint a V4, tehát ha összehasonlítod a 128GB-os V4-nek 1800TB-ot kellene produkálnia, ehelyett már 300 után dobta a törölközőt... Nem azt írtam, hogy a 300TB kevés lenne, szó se róla, átlag user nem bukik bele... Ami szúrta a szemem, hogy vannak akik egekbe emelik egyes gyártók termékeit, csak azért mert jó volt a marketing, vagy ők is olyat vettek, de már lusták komolyabban utánnaolvasni...
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01
üzenetére
OK, vagy régi volt a kernel vagy nem vártam eleget. Most egy 3.2.0 verzióval próbáltam, jó sokat kellett várni de végül törlődött az a fránya szektor.
Továbbá ráleltem a meghajtó szintű kapcsolóra is:$ cat /sys/bus/scsi/devices/0:0:0:0/scsi_disk/0:0:0:0/thin_provisioning
1
$ cat /sys/bus/scsi/devices/0:0:0:0/scsi_disk/0:0:0:0/provisioning_mode
writesame_16Nyilván a megfelelő eszközre kell kiadni, a /sys/block/sdX irányából is megközelíthető. Az első az egy 0/1 kapcsoló ami mutatja, hogy be van-e kapcsolva a trim, a második pedig a konkrét megvalósítást.
A nyílt forráskód egyik előnye, hogy meg lehet nézni mi zajlik a színfalak mögött.

A SATA eszközök manapság SCSI emuláción keresztül látszanak, ezt jelzi a /dev/sdX név is. Az emulációt a libata réteg végzi.
Azt, hogy az eszköz ismeri a trimet, az ata_scsiop_inq_b0 függvény jelenti le a magasabb rétegeknek, imígyen:if (ata_id_has_trim(args->id)) {
put_unaligned_be64(65535 * 512 / 8, &rbuf[36]);
put_unaligned_be32(1, &rbuf[28]);
}Ennek hatására ha a fájlrendszer támogatja és be van abban is kapcsolva, a rendszer WRITE SAME w/ UNMAP SCSI parancsot küld amiből az ata_scsi_write_same_xlat függvény csinál ATA DSM w/ TRIM parancsot:
/* for now we only support WRITE SAME with the unmap bit set */
...
tf->protocol = ATA_PROT_DMA;
tf->hob_feature = 0;
tf->feature = ATA_DSM_TRIM;
tf->hob_nsect = (size / 512) >> 8;
tf->nsect = size / 512;
tf->command = ATA_CMD_DSM;
tf->flags |= ATA_TFLAG_ISADDR | ATA_TFLAG_DEVICE | ATA_TFLAG_LBA48 |
ATA_TFLAG_WRITE; -
válasz
Jester01
üzenetére
Gondolom, ezt Linux kapcsán írtad és egy shell-ről van szó, ami létrehoz majd töröl fájlt, majd a korábban, a fájl által elfoglalt egyik szektort 1 perc múlva visszaolvassa. Ha 0-val van kitöltve a szektor, akkor működik a TRIM, egyébként nem. Bocs, hogy így leírtam, csak feltételezem, az általad említett tesztmódszer ezt takarja (vagy legalábbis ez az alapja/elve)
-
Speed®
titán
válasz
Jester01
üzenetére
Most olyan esetről beszélsz, ami nem fog megtörténni..nem akarok rosszmájúnak tűnni, de akinek ilyen gépe van jelenleg, nem OS vásárlásra fog költeni, ha esetleg rá is kényszerül az újításra, tetszik-nem tetszik alapon...és végképp nem logikus, hogy a jelenlegi gép árával megegyező vagy akár többe is kerülő SSDvel bővítsük a rendszert, aztán meg nézegessük, hogy alulteljesít..
Azt a gépet meg kell tápolni egy kis RAMmal és esetleg egy normálisabb vinyóval, aztán ha végképp elfogy, kompletten cserélni..és egy SSD nélküli új gép is hozni fogja azt, ami elégedettséget vált ki..persze nem vitatom az SSD érdemét, de kispénzűeknél sajnos még mindig nem opció.Mindegy, nem offolok..majd az érintett eldönti, merre-hová.
-
-
Speed®
titán
válasz
Jester01
üzenetére
GC miért ne lenne létszükséglet? Főleg olyan gépnél, aminél nix AHCI/TRIM..egy idő után lehalna az egész..új XPt meg miért kellene venni

Ha megoldható, egy minimáldizájn GCs SSDt meg lehet próbálni, de többet nem éri meg költeni rá szerintem (sőt, ennyit se). Kb. fillérekért lecserélhető a cucc és sokkal jobban járnának úgy..
Azt inkább hagyjuk, mire elég egy ilyen régi gép..irodai/netezős környezetnek számít sok olyan flash felület is, amitől komolyabb gépek is lehalnak..anyám is elvan a 2400+/1GB párossal, de azért nyíg, hogy lassú a farm ;p
-
-
válasz
Jester01
üzenetére
"Nyilván nem tudhatom, nforce2-es lap-e. De az elég népszerű volt, továbbá itt már tbred-b prociról van szó."
Ja értem. Nem, én abból indultam ki, hogy nekem anno ilyen deszkám volt, ami Sys-es és max 1G RAM ment bele és B-s t-bred volt benne, továbbá írta kolléga, hogy SATA port sincs a deszkán, ezért nForce2-es nem lehetne, mert emlékeim szerint (aztán lehet, hogy tévedek) van SATA port azokon a deszkákon. De mindegy, majd kolléga megnézi a deszka pontos típusát, aztán dönt.
OFF-ot meg befejezem, mert valagba leszünk billentve hamarosan.
Bander78
Abba a deszkába van értelme SSD-t tenni, csak ha W7-et használsz majd, akkor az NVidia chipset driver-t felejtsd el. -
válasz
Jester01
üzenetére
Honnan tudod, hogy nForce2-es?
(átsiklottam rajta?) Az első deszkák (amik az említett CPU-t fogadták) 2x512 RAM-ot kezelték, ritkábban "hibrid" megoldást tartalmaztak, azaz SD és DDR foglalat is volt rajtuk, de használni nem lehetett együtt őket, vagy csak a DDR vagy csak az SD foglalatokban lehetett RAM.
Amúgy azzal egyetértek, hogy XP-nek 1G-nél több nem kell, 1G az ideális választásDDR400-as RAM-ok mennek az aprón annyiért? Gondolom garit is adnak mellé, úgy 1 hónapot legalább, meg ha a deszkában nem működnének, akkor vissza is veszi az eladó... (Ha nem, akkor felejtős)
-
davidsz
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
Az alaplapi RAID mind szoftveres, még a minőségi lapoknál is. Ez igaz. Azért van minőségi különbség köztük.
Azért nem csak hátrányuk van. (esetemben SSD RAID0-ban biztos nem az). Megfelelően összeválogatott lap+SSD páros esetén lehet jó konfigot összehozni.Tömb használhatósága: - ezt jó hogy felhoztad.
Érdemes a tömböt menteni mindenképpen, hogy vissza lehessen állítani.
Én simán csak a SATA kábeleket cseréltem fel, és máris összehányta magát. - a költöztethetőségről innentől fogva kétségeim vannak. (Erről jó lenne ha lenne tapasztalat is, megírhatná valaki!) Látni láttam a tömböt, csak nem tudtam róla bootolni. Majd vissza Ghost-tal és azzal sem bootolt. -
válasz
Jester01
üzenetére
Erről van szó.
Meg még egy dologról: Mennyi a az OCZ piaci részesedése vagy másképp, éves szinten mennyi SSD-t forgalmaznak a Samsung-hoz képest... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Részedre természetesen költői kérdés volt, csak vannak, akiknek a 100000/1000 meghibásodás egyenlő a 1000000/10000 meghibásodással és csodálkoznak, hogy fórumokon(ahol amúgy is a problémák iránt érdeklődnek a user-ek elsősorban) ez utóbbi többször/halmozottan fordul elő.
(Arról nem is beszélve, hogy a meghibásodás címen leadott SSD-k hány %-a user error...).
Olyan emberek is írtak a topikban ezzel kapcsolatban, akik napi szinten tudják ezt, nem fórumbejegyzések alapján, de érthetetlen okból páran az ilyen hsz-okat levegőnek nézik...
(Csak novemberben olyan 150-200 gépet pakoltunk össze, annak a felében a legkülönbözőbb ssd-k, számos SF-es SSD-vel. Egyikkel sincs gond, nem is volt... Az, hogy vannak itt páran, akik a szakmában 5/10/15/20 vagy több éve vannak, azok véleménye/tapasztalat nem mérvadó, hisz xy fórum szavazásán más eredmények születtek... (Olyan userek szavazási eredményeivel, akik életük első gépét rakták össze, vagy első SSD-jükkel találkoztak...)) -
kerekfej
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
tömörítés áldásos hatással van az élettartamra is mivel kevesebb írást jelent.
Ez így magában igaz, de valóságban nem így van.A top 8 lemegbízhatatlanabb SSD-k :
(ezek kivétel nélkül a Sandforce tömörítős vezérlőjét használják)
- 9,14% OCZ Vertex 2 240 GB
- 8,61% OCZ Agility 2 120 GB
- 7,27% OCZ Agility 2 40 GB
- 6,20% OCZ Agility 2 60 GB
- 5,83% Corsair Force 80 GB
- 5,31% OCZ Agility 2 90 GB
- 5,31% OCZ Vertex 2 100 GB
- 5,04% OCZ Agility 2 3.5″ 120 GBThe Best SSDs and HDDs For Your Money: December 2011 Samsung 830 SSD az ajánlott.
SSD megbízhatóságot tesztelő topic - Friss adatok
Ezek elég jó teljesítenek:
1. Crucial M4
2. Samsung 470 -
Balage76
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
Egy 64-esen valóban jellemzően csak az oprendszer és néhány program van, de azért egy 128/256-osra már bőven mehetnek a képek, filmek is főleg egy laptopnál. 6-9 hónap és a 128-as lesz a belépő szint.
Az elméleti élettartamról sokat beszéltünk már, még intenzív (nem extrém) használat mellett is hamarabb fogod cserélni ( a technikai elavulás, vagy csak egyszerűen a helyhiány miatt) mint ahogy elfáradna.
-
kerekfej
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
Az a 4GB-os blokk el van különítve a használható NAND-tól, ez volt a lényeg.
Az idézeteteket a feljebb is említett Prohardvers A Nagy SSD-teszt-ből szedtem. A cikk ennél részletesebb leírást nem tartalmaz. Szerintem inkább a kedves cikkírót kellene megkérdezni ez ügyben.
SF-2200 & SF-2100 Client SSD Processors
Nagyon én nem ástam bele magam a témába. De annak amit leírtam annak van valóságalapja. Az általad linkelt képből nem derül ki egyértelműen semmi se.
-
kerekfej
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
Sandforce:
A vezérlő mellé nem társítottak nagy gyorsítótárat, ehelyett egy DuraWrite névre keresztelt technológiai "csomag" biztosítja az SSD magas sebességét.A Sandforce alapú SSD-knek nem csak az általunk felírt adatokat kell tárolnia, hanem az adatok esetleg visszaállításához szükséges redundáns adatokat is, ezt a gyártók az úgynevezett "spare area", azaz tartalékterület megnövelésével érik el. Egy teljesen normális SSD-n az általunk felhasználható területnek kb. 6-8%-a tartalékterület; az SSD vezérlője ezt használja az elhasználódott cellák kiváltására és a wear-leveling is itt dolgozik.
Az SF-1200-szal szerelt SSD-k is, amelyek már csak 13% tartalékterülettel gazdálkodnak (64 GB NAND, 60 GB-osként árulják)
Ezeket veszi az emberek többsége, mert olcsóbbak, mint a több NAND-ot tartalmazó változatok, azonban elvileg hamarabb is mennek tönkre, de hogy ez években mit jelent, azt egyelőre nem tudjuk.
Te írtad:
Például semmi sebességnövekedés nem lenne.
Nem is erről beszéltünk ittA tömörítési puffer nem a flash területen van
Nem is állítottam én mást.Gyorsabb tömöríthető adattal mert kevesebbet fog a flashbe írni.
Ez valóban így van, kevesebb lehet a NAND-ra írt adatmennyiség, tömöríthető adatok esetén.Amit én állítottam az ez:
A szabad helyet nem tudod élettartam-növelésre vagy adatárólasra felhasználni. A lefoglalt helyre végleges adat nem kerül. Tehát te magad semmit se tudsz kezdeni ezzel a szabad hellyel, a vezérlő gazdálkodik vele. Tehát annyi a lényeg, hogy zetecR amit írt az nem egy valós érv. -
kerekfej
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
Szerintem igenis jól írtam. A 4GB-os blokkban csak ideiglenesen vannak az adatok, addig amíg fel nem dolgozza (tömöríti például) a Sandforce vezérlő (ez egy külön feldolgozó egység), oda végleges adat nem kerül, így az ott levő szabad helynek semmi köze az operációs rendszer számára is látható szabad helyhez.
Scholes9 Reméljük jól döntöttél.

-
-
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
Ugye revo-drive alatt te SSD+DDR3-at értesz?

Máris van egy koncepcióm erre

Méghozzá: Mondjuk 64 giga flash + 64 giga ddr3.
A ram törölhető lenne, Stand by-ban a cucc szekvenciálisan átmásolná a flash-ekről ddr-be az adatot, mondjuk 500MB/s, az meglenne mondjuk 2 perc alatt, és csak áramszünet esetén/akksi feszültségének megszűnésekor törlődne ki.
Aktív témák
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Köszi mégegyszer
" érzést, mivel nincsenek túlságosan eleresztve, én meg már beharangoztam nekik, hogy bár a ram bővítés most elkerülhetetlen, "az igazi mekka egy SSD-vel fog eljönni" 

szerintem törölhető kb ez a pár hsz itt