Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Chaser
legenda
Nem hiszem, hogy 1GB lenne a ramban amit az ssd-re ír a win. Tudtommal a teljes ram tartalmát kiírja az ssd-re, ami lehet több GB is. Nem feltétlen okoz ez kárt, csak felesleges írás az ssd-re nézve. De valszeg nem ettől fog tönkremenni
Én hdd-nél se használtam, mert ott pl lassú is volt. Sleep és kész, az eredmény kb ugyanaz. -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
04ahgy
üzenetére
Én is akartam anno azt az ocz-t venni. Aztán utánaolvastam. Mindenütt lebeszéltek róla
Ahogy elnéztem sokaknál pár hónapot se bírt ki. Általában aki garba adta nem is olyan típust kapott vissza, hanem teljesen mást. Nem véletlen ilyen olcsó. Nem a sebessége érdekes hanem a megbízhatatlansága. Ugyanakkor érdekes hogy 2 év garral vetted, mert erre az ocz 3-at ad. Én inkább samu mellett döntöttem, kicsit drágább de személy szerint nem találkoztam olyannal aki 830-asból gariztatott volna, persze lehet van. Mindenesetre elenyésző lehet is ha van, fenének van kedve gariztatni ha nem muszáj. -
Chaser
legenda
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nekem meg pont jól jelezte ki W7-en és samu 830 ssd-vel. SSDlife és más progik szerint ment a trim, de azok is nyilván azt jelezték amit nálad is ebben az esetben a sentinel, hogy az OS küldi a trim parancsokat, csak az édeskevés.
-
Chaser
legenda
válasz
Dark Archon
üzenetére
nálam pont az jelezte ki jól hogy nem mmegy a trim...ssd life szerint ment
pedig nem ment
Az összes többi csekk' meg csak arra való hogy azt ellenőrizze hogy az os ad-e trim pranacsokat, csakhát ha nincs megfelelő ahci driver attól még a trim szintén nem fog menni. -
Chaser
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom
de nekem 7 van jelenleg. Xp-ről érdeklődtem, mi lenne ha?... -
Chaser
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csúnya is lenne ha baja lenne, kb 3 hetes
és persze megy a trim, bár az első 2 hétben nem ment
sata1 meg ennyit tud, akkor is rengeteget gyorsult a gép, meg végre megszűnt a seek és motorhang..azokat nagyon utálom. 1ébként megy a samu magician is, ha jól sejtem az is bűvészkedik vele valamit hogy jó kondiban maradjon. -
Chaser
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

Egyébként volt gondom a trimmel, nem akart összejönni de sentinel (?) kollega megmutatta melyik driver kell nekem
SSDlife lazán azt mondta megy a trim
Szóval van AHCI, minden beállítva a nagy álmoskönyv szerint. Hogy mért vettem sata3 ssd-t sata1 gépbe? Mert T400-ba szántam ami sata2, és azért vettem sata3-mat mert sata2 ssd-k kb drágábbak voltak mint ez
Meg ha eladni akarnám ez sokkal jobban el fog menni, mint egy "elavult" sata2 cucc. És azért samu mert úgy láttam hogy ez elég megbízható, nagyon nincs kedvem semmit visszahordani garba ha nem muszáj. Fogyasztása is jó, akkuidő nőtt fél órával. Pár éve kingston v100-am volt, ott még talán csökkent is az akkori gépem üzemideje hdd-hez képest. Ezért nem akartam kísérletezni a v200p-vel most.szerk: rossz képet raktam be elsőre

szerk2: Mérek aműgy, melyik sw-rel? Hdtune, crystal? szekvenciális olvasás olyan 130-135MBps körül lehet.
-
Chaser
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi
Még annyi, hogy sata1 gépben van az ssd, szekvenciális lassulás annyira nem érintene. Az iops műveletek értéke is nagyon lecsökkenne? Amúgy lehet eladom és veszek kingston sv200p-t. -
Chaser
legenda
válasz
Coolmat
üzenetére
Ezeket tudom is
A kérdésem még mindig az van-e gyakorlati tapasztalata vkinek a samu 830-cal xp alatt, illetve mit okozhat a trim hiánya hosszú távon? Eredetileg T400-ba vettem 8GB ram mellé, ezért is lett a samu. De visszaváltottam T60-ra, abba max 3GB ramot lehet rakni, most 2 van és kevés, W7 nagyon eszi. Na meg ugye xp-s progikat buktam, vehetek W7 licenszet. Jó , vehetnék ramot is, csak sok minden szól ennél a gépnél az xp mellett.Dark Archon: Ott is van trim nem? Lényegében az érdekelne, ha garidőn belül behalna kimutatnák-e/rá tudnák-e fogni, hogy azért volt mert nem trim-es os-en használtam? Az hogy 3 év után bedöglik már nem érdekes, addigra úgyse sokat érne

-
Chaser
legenda
válasz
Dark Archon
üzenetére
Így is kevés a ram
És nekem xp tökéletesen megfelelne, ráadásul ahhoz van is licenszem, 7-hez venni kéne. Ezért érdekel hosszabb távon lehet-e a gond a trim hiányából vagy sem ennél az ssd-nél. -
Chaser
legenda
Van egy samsung 830 ssd-m. Mennyire tolerálná ha xp lenne rajta a rendszer? Mintha valahol olvastam volna hogy nem érzékeny annyira ha nem megy rajta a trim. Van hozzá egy sw, esetleg az karban tartja, hasonlóan mint néhány kingstonnál a GC? Lényegében azért lenne xp mert 2GB ram van a gépben, emellett van pár sw-em ami csak xp-n megy, ha az ssd-ben nem tesz kárt inkább azt használnám mint a 7-et.
-
-
Chaser
legenda
Létezik az, hogy az ssd life nem látja a samu830-at abból a szempontból, hogy nem tud becsült élettartamot mondani rá? A sw szerint ez az ssd nem támogatja az ehhez szükséges dolgokat. Az indítások számát és az írt adatmennyiséget viszont látja.
-
Chaser
legenda
Samsung 470/830 biztos jobb mint a 64-es v100 kingston. Mondjuk a 470 nem feltétlen ér meg sok felárat sztem, v200 meg kerülendő, ki lett vesézve a napokban. OCZ-vel sok gond volt ahogy olvastam, lehet nem minden szériájával, én nem erőltetném. Vannak itt megbízható darabok, azok közül érdemes választani sztem. Pl nagyon jó a 96-os v100+ kingston is ha még találsz valahol. Sajnos felment az ára, de minek nem?...
-
Chaser
legenda
válasz
Maximum1
üzenetére
Abba valami spéci "asus szabvány" ssd ment nem? Ha ilyen 8-16GB-os valami az biztos nem volt sebességbajnok. Ahhoz legalább 64MB-os kell MLC-ből ahogy elnéztem, de a jobb 32-esek is azért már elfogadhatóak. Nekem a 64-essel se volt bajom noteszban, 15-17 sec boot és indult pöccre minden. 96-ost lehet azért éreztem gyorsabbnak mert drágábban is vettem

szerk: szg88: Működik persze. Max nem lesz olyan gyors a szekvenciális olvasása. Feltéve ha olyan ssd-t tervezel ami 1ébként tényleg sata3 tudású és 300MBps felett tud, nem csak ráírták a sata3-at mint pl a kingston 64-es v200-ra, olyanokon sata2-.nek sincs mit visszafognia.
-
-
Chaser
legenda
válasz
madarasz92
üzenetére
Ez az írás nagyon gyeszura sztem.
szerk: Ezért is akadhat be foxnál a gép, amikor írna a temp könyvtárba.
-
Chaser
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
JMF618. Én úgy tudtam abban is van GC.
-
Chaser
legenda
válasz
samu74
üzenetére
Silent is gold
most csak egy celeron g530, olcsó asrock lap hdmi-vel, 8GB ram mert sztem mélypontját elérte, nem lenne jó ha úgy járna vmiért mint a hdd.. később ha kell a kraft i5...viszont az ssd jótékony hatását azt mindig megérezném, ezért költenék is rá amellett hogy qsssban van. -
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus
üzenetére
Akkor végül is elég nekem megvenni a 96-os kingstont, vagy még inkább a 64-es v100-at. Nem egy szuperbajnok de nem volt panaszom rá, 64GB meg elég.. Lowend gépet építek, ssd is csak azért mert beleuntam a hdd-k kattogásába meg vinnyogásába, háttértárnak is csak 2.5-es hdd lesz.
-
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus
üzenetére
A WD sztem azért csökkent mert maradt némi kosz a víz után
Csak érdekes hogy arra az intelre 3 év van, többire meg 5. Lapot most vettem, nem akarom máris cserélni, bár még megoldható lenne mert ki se próbáltam. -
Chaser
legenda
válasz
samu74
üzenetére
A 64-es v100 meg sebességben is elég jó, simán megéri azt a pár ezrest. Vagy másképp fogalmazva a 32-es 14-15-nél többet nem ér.
szerk: Pisztillus: Tudom hogy komolyan gondoltad az intel márkanév megfizetését. Egyértelmű. Na de ennyire?
Azt láttam hogy gixer nincs vele, azt a marwell vezérlőt többen is használják. Engem a gari jobban érdekel, erre a modellre ezért nem adtak 5 évet, mert nem saját vezérlős
Nekem sata2 lapban lenne, szekvenciálisban nem nagyon lenne szétpörgetve. 96-os v100P-t ismerem, az elég pörgős kis dög. Ahhjoz képest számíthatok észrevehető rendszer gyorsulásra, vagy elhanyagolható? -
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus
üzenetére
A többi hasonló kapacitású ssd-hez képest kérdem, azért azok nincsenek olyan horror árban. Lenne egy használtan kb 2.5 év garral 40-ért, elgondolkodtam rajta.
szerk: gtasystem: Ebben tévedsz. Nemrég volt szerencsém 32GB-os buffalohoz. A 2.5"-os 7200-es hdd-m kb hozta amit tud. Egy asztali pörgősebb sztem csúnyán odavert volna neki. Egyetlen előnye hogy hangtalan volt.
-
Chaser
legenda
Áruljátok már el, mért olyan drága az intel 510 120GB? Sata3, gyors is ahogy láttam tesztekből, de nem intel vezérlős, gar is 3 év rá, többi intelre úgy láttam 5 év van. Tud valami spéci dolgot amit nem vettem észre?
-
Chaser
legenda
válasz
Balage76
üzenetére
Érteném én, ha a v100-zal is hasonló lett volna a helyzet, de nem volt vele semmi gondom, a 96-ossal se. A 64-esben jmf618 volt, 96-ost nem tudom. 96-ost vennék megint, de már nem találtam sehol. A boltos srác a corsair-t dícsérte nagyon ha jól rémlik, talán sandforce vezérlős de lehet hülyeséget mondok.
-
Chaser
legenda
Utána olvasgattam ennek a v200-as 64 gigás elvileg sata3 kingstonnak. Mit tudtak rajta elbacni?
64-es v100-asom volt, azzal semmi gond nem volt. 96-os v100p-m is volt, az még gyorsabb is volt. Jelenleg ahol venném drágább is a v100, mint a v200 64GB. OCZ-t nem azt látom, samsung, intel és corsair ha jól raktam össze a képet? -
Chaser
legenda
Kingston SV200S37A/64G
Van vkinek ezzel tapasztalata? -
Chaser
legenda
válasz
föccer
üzenetére
Nem tudom azért volt-e lassú mert sok adat mozgott rajta, vagy az indítások miatt. 2.5" 7k2 toshiba hellyel-közzel hozta a sebességét, bootnál pl megegyeztek. Semmi nem mutatta ki az elhasználtságukat, csak sentinel mondott 100/100-at. Raidben voltak használva, ott biztos gyorsabbak lettek volna. De a 96-os kingston valszeg még úgyis alázta volna őket.
-
-
Chaser
legenda
Kingston 64GB SATA3 2,5" (SV200S37A/64G) - erről van már tapasztalat?
-
Chaser
legenda
válasz
wwenigma
üzenetére
Pofátlan leszek, én 23-ért ismerős boltból térfa nélkül szeptemberben
normál ára akkor 28-30k körül volt, utána kezdett felívelni. De aztán meg kellett válnom tőle, ahogy elnézem egy jó darabig nem is lesz másik. Kísérletezgetni meg nem fogok másikkal, elég volt a 32-es buffalo aminek sebességet kb a notivinyóm is tudta. Majd ha normalizálódnak az árak akkor veszek megint. -
Chaser
legenda
Nekem mobil T2400 mellett volt sata1 lapban a 96-os kingston. 1.86ghz/2MB cache/667 FSB...a gép olyat gyorsult hogy beszabehu'
Sata2 lapban erős cpu-val csak jobb lehet. Biztos vannak ennél gyorsabbak, csak sztem nem olyan áron hogy megérjék azt a kicsi gyorsulást amit jó nagy felárért adnak. Ezt jól megcsinálta a kingston, még mostani 38k körüli áron se rossz, persze jobb volt 30 alatt, de az egyelőre múlt idő. -
Chaser
legenda
+1 a 96-os kingstonra, felesleges drágábbat venni. Ha nagyon felvet a pénz akkor dobd őket raid0-ba, úgy már tárhelyed is lesz és szekvenciális műveleteknél is sokkal gyorsabb lesz a rendszer hdd-hez képest, bár már 1 ssd-vel is gyorsabb
Sajnos felment az ára annak is már, de akkor se 60-80 darabja. -
Chaser
legenda
válasz
Loituma69
üzenetére
Nekem sata 1-es gépben ez a kingston 15-17 sec boot időt produkált. Nagyon tele pakolva nem volt a win. Daemon, rmclock, a notebook diag sw-ei ami bootkor töltődnek. 250GB 2.5" 7k2 toshibán 30-32 sec a boot ugyanannál a gépnél. A diag sw-ek nélkül valszeg 2-3 sec minusz. Xp alatt pl látványosan lassabban töltődik be hdd-ről mint 7 alatt. A fenti értékek W7 alatt voltak. Az a 96-os kingston nagyon jó lett, sajnálom is

-
Chaser
legenda
Aki sata2 vs sata3 ssd vásárláson filózik annak egy kis történet. Sata1 notebookban használtam 96-os kingston v100+ ssd-t. Úgy ment mint az állat
Csak szekvenciális részen ütközhet ki hogy sata 1, 2 v 3. Boot idő is 15 sec volt, pedig nem mai hw van a gépben. -
Chaser
legenda
válasz
deicide
üzenetére
Majd tolok rá egy rendszert és meglátom, tudom hogy jmf602 van benne. Bár ez is érdekes, több emberke írta hogy ilyen vezérlővel semmi baja nem volt. Lehet az usb keret az oka hogy nem ír üzemidőt se sentinel se ssd life, de azért a 9500 indítást írják a 0 üzemidő óra mellé. Na majd estefelé kiderül mi az igazság.
-
Chaser
legenda
Buffalo SHD-NSUM30G
Erről lenne szó amihez kellene valami sw ami legalább az üzemidőt és működést nagyjából betájolja. Egyik ph-s tesztben is volt, jól szerepelt. -
Chaser
legenda
hozzáférési időre meg 0.5ms-ot mond a hd tune, kingston 96GB v100+ volt nálam utoljára, nagyon pörgött, de ez az idő 1.5-2ms volt. Smart táblából valaki tud okosat mondani?
-
Chaser
legenda
Terveztem venni 2 db buffalo ssd-t. Egyelőre csak usb rackban tudtam kipróbálni, de sentinel szerint 100/100 9500 indítással és 0 óra üzemidővel mind2. SSD life is 0 óra üzemidőt mond. Mivel lehet még megnézni ami kezelné őket rendesen, mert az említett 2 sw valószínűleg nagyon benéz valamit. Annyit tudok raidben voltak, tehát indítások száma akár egyezhet is. De kicsit sokallok majdnem 10k indítást. És érdekelne a valós üzemidő is. Többi ssd-mnél - 2db
- sentinel rendesen kiírta az üzemidőt.
Van arról 1ébként info, hogy ssd hány indítást bír ki? hdd-nél ha jól tudom 6-7k-ra van belőle ez az érték, bár van olyan hdd-m hogy 8k indítással is hibátlan. -
Chaser
legenda
válasz
politomi
üzenetére
Én kikapcsoltam a rendszer visszaállítást, a virtuális memóriát, a hibernációt, a superfetchet, indexelést. Töredezettség mentesítés úgy emlékszem alapból ki volt kapcsolva, TRIM is ment magától. Találtam egy kis progit, ezzel gyorsan meg lehet nézni támogatja-e/megy-e a TRIM az ssd-nek. SSD life. Hibernálás kikapcsolása már csak azért is jó, mert nálam a friss x86 W7 10GB volt, kikapcsolás után 5GB lett.
szerk: finest: Tényleg készül 100MB partíció, "rendszer számára fenntartott" státusszal, néha változik rajta a foglalt terület.
-
Chaser
legenda
Nem tudtam

Atlantis: Firewire-es rack is van, de sztem sokkal gyorsabb azzal se lenne, esetleg valamivel stabilabb. USB3 hozza majd el a megváltást. Olyat is csinálhatsz, hogy kivezetsz egy sata kábelt és tápot, menet közben is bármikor csatlakoztathatod a hdd-t/ssd-t, gyakorlatilag esata házilag, nem hot-plugos lapoknál is működött mindig.
Valami külön driver kell az ssd-nek? GL40 NB és ICH9M az SB.
-
Chaser
legenda
Biztos hogy nem tud usb-ről bootolni a win? Telepíteni lehet usb-ről, onnan futás meg gondot okoz neki? mondjuk értelmét nem látom, mert nagyon lassú lenne, ha csak nem usb3-asról van szó.
Atlantis: Ha van usb3 portod vagy esatad akkor lesz gyorsabb, 1ébként kb 2x lnne gyorsabb egy standard kingmax pendrive-nál.
-
Chaser
legenda
És ez milyennek számít? Hőmérsékletet nem tudom hogy méri, de semmi meleget nem érzek onnan ahol az ssd van, vinyóval tényleg meleg volt. HD tune 150MB/s min, 190MB/s maxot ad meg, 183MB/s átlagossal olvasásra, a samsung F3-masom meg se közelítette ezeket

Tudom hogy működik a 32 bites OS, azt nem értem hogy xp-nél mért látott többet ugyanolyan géppel.
Hibernálást hol kell kikapcsolni 7-ben? Áttúrtam már a beállításokat de nem találom.szerk: amúgy ha tényleg annyira melegedne meneszteném is, kiszárad az aku, most akarok cpu-t is cserélni 45nm-esre emiatt.
-
Chaser
legenda
32 bites igen, az igp 64MB-t nyúl le, de xp-nél úgy emlékszem még úgyis majdnem 3.5GB-t tudott kezelni. AHCi-vel volt telepítve és megy a trim

RexpecT:

Az értékekről tudtok valamit mondani? Melyik a fontos? Látom az intel x25 néhol egész más értékeket mutat.
szerk: Csak érdekel mért van az eltérés főleg az utolsó szekciónál olvasásban az a 10x különbség nem kicsi. a programok félelmetes gyorsan indulnak, win 15-20 sec alatt töltött be, igaz nincs agyon terhelve torrent, msn, stb indítással, még vírusírtó sincs fenn, csak rmclock meg pár apróság indításhoz.
-
Chaser
legenda
Első kérdés: particionálni lehet? Jó lenne ha lenne egy 10 gigás rész zenéknek meg apróságoknak.
-
Chaser
legenda
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Visszaviheted, de egyszerűbb ha rájuk szólsz hogy mi a felállás, lehet utána már nem szolgálnak ki
Elállás is csak akkor lehetséges ha netről rendelted. Értelmes boltokban gond nélkül be szokták cserélni a cuccot pár napon belül, mondjuk pénzt nem nagyon adnak vissza de másra le tudod vásárolni. Őket is meg lehet érteni, a kifizetett összeg után ők kiperkálják az áfát, nem várható el tőlük hogy a fennmaradót csak úgy visszaadják. -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Törlés-átméretezéshez asszem még több üres hely kell. Tegnap csináltam meg a noteszben a hdd-t, egyben volt -egy rejtett 10 gigás részt leszámítva- 220GB kb. Csak egy pár gigás xp volt rajta, de úgyis kb 10 perc volt amíg szét tudtam szedni 40G+fennmaradóra..szóval nem egyszerű.
Temp átrakást azért gondoltam hogy feleslegesen ne terhelje írással az ssd-t a rendszer. 10-15MB írási sebesség nem elég pl böngészőnek a penen?
-
Chaser
legenda
Sorozatos döglésre gondolok, amit elmondtál valszeg széria hiba.
wutuka: Annyiért kapom újan mint amennyiért próbagarral árulják itt, persze még mindig drága de a noteszbe kell nekem

Core2duo6600: Az ssd-k kezdetben 1 év garral indultak, a hdd-k már régen 3-mal mennek, egyes darabok meg 5-tel. Nem érdekel hány M mtbf óra lesz hibátlan, csak a gar érdekel. Mostanában azért úgy néz ki ssd-re is 3 év már alap a jobbaknál.
szerk: ImI87: Particiókat összefűzni 100%-os adatveszteség nélkül tudtommal nem lehet, pontosabban hogy 100% az esélye, hogy nem lesz adatvesztés. Ha meg a nagy partíciód tele van akkor lehet meg se csinálja egyik sw sem, úgy emlékszem 30-40% szabad hely kell. Easeus-szal vagy acronis-szal 1ébként meg tudod oldani, mind2 free.
Azon gondolkodok még, hogy a gépben csak ssd lesz, háttérnek rackben usb hdd néha. A temp könyvtárakat rakhatom-e pendrivera? Vennék egy 8 gigásat ami fixen a gépben lenne.
-
Chaser
legenda
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ezek csak elméleti számítások
Azért nem is vettem eddig mert gyakorlat nem volt mögötte. Írnak x millió óra MTBF-et a gyártók, csak azt felejtik el megadni, hogy az első meghibásodás mikorra várható. Most már azért egyre többen használják és nem nagyon olvastam megmurdelt ssd-ről, ára is jó most szóval belevágok
Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Sleepben kikapcsolt állapothoz képest kb 1W-tal eszik többet, olyankor csak a ram van áram alatt.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szóval aki ssd-t akar venni most tegye, kb 10% emelés lesz, ennyivel drágult a $ kb 2 héttel ezelőtti árfolyamhoz képest.
pedig nem ment

SSDlife lazán azt mondta megy a trim
most csak egy celeron g530, olcsó asrock lap hdmi-vel, 8GB ram mert sztem mélypontját elérte, nem lenne jó ha úgy járna vmiért mint a hdd.. később ha kell a kraft i5...viszont az ssd jótékony hatását azt mindig megérezném, ezért költenék is rá amellett hogy qsssban van.
normál ára akkor 28-30k körül volt, utána kezdett felívelni. De aztán meg kellett válnom tőle, ahogy elnézem egy jó darabig nem is lesz másik. Kísérletezgetni meg nem fogok másikkal, elég volt a 32-es buffalo aminek sebességet kb a notivinyóm is tudta. Majd ha normalizálódnak az árak akkor veszek megint.