Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Andie
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Valamiért úgy emléxem, hogy csak a "használt" tartalmat írja ki, nem a komplett memóriát (jelenleg 4 gb). De lehet, hogy nem jól emléxem.
Értem a sleep lényegét, de nekem soxor 1-2 napig is áll ez a gép, illetve napközben csak 19-23 óra között használom, aztán áll. (ilyen otthoni, bedolgozós gép + netezés, játék).
Szvsz ha 24 órából 20-at áll, többet fogyaszt sleep módban, mint az alatt a 4 óra alatt amig ON... nem? -
válasz
Chaser
üzenetére
Pont, hogy az OS TRIM parancsait jelezte ki rosszul
Vagyis egyántalán nem foglalkozott vele. -
-
-
válasz
Chaser
üzenetére
Ez teljesen jó, korrekt eredmény, ezzel nem kell csinálni semmit. Ha majd idővel (használattól függően) tapasztalsz kis laggolást, "akadozást", akkor karbantartod.
ÁdiBá
Történt bármi szoftverfrissítés, új progi telepítés stb, közvetlen a jelenség megjelenése előtt?
(minden progit gondolj végig olyat is, amire elsőre azt mondanád, hogy az biztos nem okoz ilyen jelenséget) -
válasz
Chaser
üzenetére
Oké, mérj Crystal-al (Samsung-ok meg egyes Intelek kondíciója 99%-ról indul)
A korábbi példánál az egy lapos volt, szóval nem lehetett vele kezdeni semmit, asztali gépnél viszont elképzelhető, hogy van lehetőség gyorsítani, ha a mérési eredmények annyira lehangolók lesznek esetleg. Jester01 egy ide-sata átalakítóval nagyon jó eredményeket kapott: [link] (és mint írva is vagyon, nem All 0x00 Fill módban lett mérve, azaz Agility 3 esetén még magasabb értékek lettek volna...)
-
-
válasz
Chaser
üzenetére
SATA1-es a kütyü, gondolom akkor még az is előfordulhat(ha ennyire régi a masina), hogy AHCI üzemmód sincs...
Szerintem már most érint a sebességvesztés, érdemes lenne egyet mérned így, kíváncsi vagyok mennyit megy a Samsung 830 SATA1-en, AHCI nélkül...
Volt egy versenyző, aki kikérte a tanácsomat, hogy hasonlóan régi kütyübe érdemes-e venni Samsung 830-ast, mert hogy arról talán gyorsabban fog futni a játék, amivel játszik. Mondtam, hogy erre nem érdemes, persze ettől függetlenül megvette. Nem kellet sok idő, hogy újra hívjon, a következő kérdéssel:
"Az miért van, hogy 280-al szedem a jobbost, majd pár másodpercre megáll a kép, amikor meg visszajön, akkor fejjel lefelé nézek ki a rommá tört Ferrarimból és olvasom a szalagkorláton a reklámfeliratokat? Lehet, hogy az SSD mégsem segített?"
Válaszom: Lehet. (és letettem a telefont.)
-
válasz
Chaser
üzenetére
"Mennyire tolerálná ha xp lenne rajta a rendszer? Mintha valahol olvastam volna hogy nem érzékeny annyira ha nem megy rajta a trim."
Rossz forrásból származik az infód, épp ellenkezőleg, igénybevételtől függően (írás/törlés) nagy mértékben degradálódik a Samsung 830 (meg a 470-es is). Egyik sem javasolt XP/Vista alá. [link] -
-
Coolmat
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Ezen táblázat alján van felsorolva 3 típus amikben jó beépített GC van.
-
-
válasz
Chaser
üzenetére
Nincs. A régi honlapon, meg ezen a megújult honlapjukon is külön kihangsúlyozták/kihangsúlyozzák ezt.
V+ series (SVP)
The independent garbage collection feature maintains a system’s optimum performance level — an important feature for Windows® XP, which doesn’t support TRIM. -
válasz
Chaser
üzenetére
Ebben az esetben ezek is jók, a gép biztosan csendben lesz, és még gyors is. A notim is "megnémult", amióta megkapta az SSD-t, ráadásul még gyors is lett. (Fujitsu Lifebook A530 egy 128GB-s 470-es Samuval.)
Allein: Ha SSD-t RAID tömbbe kötsz, akkor nem fog működni a TRIM. Ezért olyat SSD-t válassz, amelyikben van Garbage Collection.
-
-
válasz
Chaser
üzenetére
Sata2-es lapban szerintem nagy különbség nem lesz. A garinál meg egyrészt lehet köze annak, hogy nem saját vezérlővel készül (szvsz), másrészt kezd általános lenni, hogy a gyártók egyre kevesebb garit adnak, nemrég olvastam egy cikket (talán) itt a pH-n, hogy a WD is csökkenti a gariidőt. Ez jól beleillik abba a folyamatba, hogy minél hamarabb vegyél újat, mert a gyártónak az a jó...
-
válasz
Chaser
üzenetére
Azt, hogy részben fizetsz a márkanévért is, komolyan gondoltam. A pénzünk értékéről meg gondolom nem kell beszélni.
De vissza az SSD-hez: Az, hogy nem Intel vezérlős, a 320-as sorozat fiaskója miatt előny, ezt a sorozatot nem érinti a 8MB-s probléma. Ha az a két és fél év gari okés, akkor ennyiért nyugodtan megveheted, nem fogsz vele rosszul járni. -
-
Balage76
senior tag
válasz
Chaser
üzenetére
Nem rontottak el semmit rajta, csak pont olyan teljesítményű, mint az alkatrészek amikből összerakták, meg a firmware amit írtak hozzá.
Sajnos néhány gyártó úgy gondolja, hogy gyengébb minőségű és teljesítményű ám olcsóbb termékkel több bevételre tud szert tenni, mintha a minőségbe és a hosszútávú vevői elégedettségbe fektetne. Tökéletes példa erre ez a V200 és az OCZ Petrol-ja is. Ez viszont inkább image romboló hatású mint jó marketing, ez már most látszik. Árharcoskodni lehet, de ezek rövidtávú győzelmek, hosszútávon tuti vereség.
-
RexpecT
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
"Ha a telepítéssel megvagyunk, Windows 7/2008 R2 alatt ellenőrizzük, hogy az operációs rendszer elküldi-e a TRIM utasítást. Ehhez parancssorban írjuk be, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell. Fontos hangsúlyozni, hogy ez a beállítás még nem jelenti azt, hogy a TRIM valóban működik. A Windows egy TRIM-et nem támogató SSD-nek vagy HDD-nek is elküldheti a TRIM utasításokat."
-
Bodor
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Vigyázni kell azzal a fél GB Temp-pel a ramdrive-on, mert nekem is annyi volt csak beállítva, és sokáig nem jöttem rá, hogy miért állt le minden hibaüzenet nélkül pl. a photoshop telepítő. Kevés volt neki a fél GB TEMP!!
De nem csak photoshop telepítőnek lehet kevés s fél GB, szóval csak átgondoltan. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Már lebeszéltem velük, tudják mi a szitu, szerencsére mivel abszolút nem bontottam ki még a zsugorfóliából sem, és ráfizetnék 1 drágább termékre, így mondták, hogy visszaveszik minden gond nélkül. A 325-össel amúgy marha nagy mázlim van, mert múlt héten még majdnem 47ezer volt, tegnap néztük, hogy hogy a fenébe ment le 40400-ra az ára, hajnalban gyorsan berendeltem 1-et, ma pedig már ismét 46200-ért árulják. De ugye nekem kötelesek annyiért adni, amennyiért rendeltem és ők visszaigazolták, azt hiszem ezt hívják mázlinak!

-
A_ScHuLcZ
addikt
-
cszn
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Ha csak hozzácsapsz nem particionált területet egy meglevőhöz akkor nem tart olyan sokáig. Ha jól emlékszem.
De ez az egyszerűbb az tuti, mert én is szívtam vele anno.Nem kell ennyi írástól félteni, kibírja az.
Lehet hogy elég lenne neki az a sebesség is, de ha ott van a gyors SSD-n a hely kár ezzel vacakolni. Böngésző kess meg mehet egyből memóriába is akár, az még gyorsabb. -
cszn
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Egyszerűbb művelet, ha nem összefűzöd a partíciókat hanem törölsz és átméretezel. Hely az valószínű kell a partíción.
Tempet szerintem felesleges átrakni máshova, olyan sok helyet meg csak nem foglal. Sebességben a pendrive meg elég messze van az SSD-től és a temp se árt ha gyors.
-
wutuka
aktív tag
válasz
Chaser
üzenetére
Hát az áruk azért még messze van az ideálistól... Főleg ha azt nézzük,milyen árakon lehet USD-ért venni őket.Kis hazánkban jelenleg 1 USD= 1Euró=1.000 Ft. a képlet...

A megbízhatóságról szerintem még a gyártóknak sincsenek pontos információik.Ha mégis,akkor gondosan titkolják,ill.dezinformálnak.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez már tudja a TRIM-et.
Innovative – Uses MLC NAND flash memory components.
Silent – Runs silent and cool with no moving mechanical parts.
Shock Proof – No moving mechanical parts so the SSD handles rougher conditions.
Supports TRIM – TRIM notifies the SSD which data blocks are available to be written to
Supports S.M.A.R.T. – Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology tells the user when a drive is about to fail
Complete upgrade bundle -
canniball
nagyúr
Nem is (feltétlenül) a boot időről szól a történet, hanem pl. a programok indulásáról.
"De hallom a motorhangot, seekről nem is beszélve..."
Abszolút meg tudlak érteni, én is elsősorban emiatt váltottam.
"Bruttó 40k-nál nem szívesen adnék többet."
Akkor azt hiszem pl. a Kingston SNV425-S2/64GB lenne jó neked: árban passzol, TRIM, 3 év gar. (A fogyasztását azért ha gondolod vesd össze a jelenlegi HDD-vel). De lehet mások tudnak jobbat ajánlani. -
Raymond
titán
Ha csak akkora meret kell akkor az Intel X25-V Value 40GB €100 alatt van. Ez olcsobb mint a legtobb 30/32GB a tobbi gyartotol es van TRIM.
64GB-ert mar €150 fole kell menned. Ott a €150-200 kozott van rengeteg, kerdes kell-e a plusz kapacitas. GOndolom annyira nem ha a 32-eseken is gondolkodsz.
-
fsb1000
nagyúr
KB. ennyit tud a Transcend SDHC kártyája is.
A CF kicsit gyorsabb... 20/25.Gondoltam összerakok CF/SATA adapterrel 2x8GB-ot raid0-ban, de már 1 db-ról sem bootol be az XP SP3.
Illetve elindult a boot, alul fut a csik, de még a "kék" bejelentkező ablak elött kifagyott az XP. Hagytam a fenébe... inkább várok olcsó 2,5" MLC SSD-re. -
-
stevee251
tag
És milyen programok indulnak el? XP Home? Hardverek aminek a drivereit nyilván betölti? Egyébként akkor nézzünk meg mondjuk egy Catia V5 mennyi idő alatt tölt be a géped, aztán összehasonlítsuk
Egyébként valóban egyik ismerősöm laptopja is (kb 7 éves) elég gyorsan bootol, csak ugye ott nem sok mindent kell betölteni
Szacsee: Igen HDTune-ról raktam fel ide képet a fórumra nemrég 128k-s mérettel -
szacsee
nagyúr
Aktív témák
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagyis egyántalán nem foglalkozott vele.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De ez az egyszerűbb az tuti, mert én is szívtam vele anno.