Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sparks: Az első 7 nap egy iPhone 17 Pro Max-szal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Aktív témák
-
-
Speed®
titán
válasz
Mercutio_ #37064 üzenetére
Amennyiből GCs SSDt (SNV125-S2 volt nekem anno NF7-S2 lappal használva rövid ideig, jó volt) kötsz abba a gépbe, már vehetsz normális belet is a házba..el kell magyarázni a tulajnak, ha nem érti meg, oldja meg..
Egyébként SSD nélkül RAM és gyorsabb vinyó..a régi 20-30MB/s megoldások katasztrófálisak és 1GB elkél minimum XP alá..annyit (3x512 általában) minden lap lekezel..annyira nem drága, 512/1500 körül van aprón. -
Jester01
veterán
válasz
De érdemes. Én Agility3-at tettem IDE-SATA átalakítóval egy ilyesmi gépbe, pont olyan megfontolásokból amit mondtál. Ráadásul ez hosszabb távra is jó befektetés, ha egyszer mégis lecserélik a belsejét akkor sem kell kidobni az SSD-t.
Fire/SOUL/CD: nforce2-es lapokba tipikusan 3 giga memória megy bele, 1 gigáig szerintem mindenképp érdemes bővíteni.
-
válasz
Hát talán járható út lehet, amit Maximum1 javasol, viszont akkor kell egy PCI Sata kártya illetve egy max 16G-s SSD (XP-nek ez több mint elég illetve gondolom a HDD is megmarad). Az egyetlen problémát az okozhatja, ha valamiért a régi deszka nem fogja rendesen kezelni a PCI-s sata kártyát...
leonel
Force 3 és Force GT között csak a NAND-okban van különbség, előbbi asszinkron, utóbii szinkron NAND-os. Ez utóbbi gyorsabban bánik el a tömöríthetetlen adatokkal, viszont hétköznapi használat során nem veszel észer semmi különbséget. -
válasz
Mercutio_ #36985 üzenetére
"120GB-s SSD-ből az alábbi 3 jelöltből melyik a legproblémamentesebb?"
Egyik sem problémás, csak -ha van és szükséges- FW és/vagy BIOS frissítéssel kell kezdeni a játékot. melegen ajánlott, hogy lehetőleg ne Krisztus előtt 2-ben gyártott alaplapba akarjon valaki "beleerőltetni" új technikákat, mert az nem mindig jön össze."HA öreg gépbe XP-s rendszer alá tenném, melyik ajánlott? (Agility3 ha jól tudom nem tud garbage collection-t, tehát gondolom az kiesik
)"
Nem jól tudod. A nagyon régi SATA2-es OCZ-knél nem volt GC, de FW frissítéssel azok is megkapták idővel, de ez sem mostanában volt"XP-s gépbe a mostani 40GB-s vinyó helyett (fele üres) egy OCZ Vertex Plus berakható-e, lesz-e érezhető gyorsulás, később a GC hiánya miatt lehet-e erős belassulás, illetve lehet-e, ha igen mivel tenni ellene, SSD élettartam problémát okozhat-e?"
A Vertex Plus-ban is van GC (IDLE GC)... Gyorsulást mindenképp kell tapasztalni, persze ez is függ a konfig-tól (pl SATA1-es porton közel sem lesz olyan mértékű gyorsulás, mint várnád, mert a 4kqd32 szegmensben (ez felel azért, hogy az OS pörög, és NCQ hiányában (AHCI hiányában) elég alacsony értékek mérhetőek SATA1-en). Persze egy SATA1-es 40G HDD-hez képest elképzelhető, hogy így is érezni fogsz javulást.
Esetleges karbantartáshoz (ez nem azt jelenti, hogy naponta kell futtatni, mert annak semmi értelme, hanem pl 1-2 havonta) [link]Guseppe
5 hsz-al ezelőtt mutatták meg... -
Guszti
aktív tag
válasz
Mercutio_ #36985 üzenetére
Szerintem a Vertex Plus-ban van GC, legalabbis azt irjak itten:
http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Vertex_Plus_Product_Sheet.pdfÉn használok 30-as vertex plus-t, bár win7 szalad rajta, és crystal mark egész siralmas eredményeked ad, de érzetre semmi problémám vele.
-
-
válasz
Mercutio_ #36519 üzenetére
"Kérdés: Lehet-e bármilyen probléma ezzel a megoldással? (Nem bootool, idővel belassul az SSD, stb.) vagy más gond, ami nem is jut pillanatnyilag eszembe?"
Régebbi konfigoknál SSD gyártótól függetlenül bele lehet szaladni abba a jelenségbe, hogy a BIOS nem ismeri fel az SSD-t. Ezért az alaplap pontos típusának birtokában keresgélj a neten SSD-s tapasztalatok után. Nézd meg az alaplap honlapján, hogy van-e BIOS frissítés a deszkához és abban orvosoltak-e olyan hibát, ami miatt célszerű lenne frissíteni.
A Vertex Plus 32G már nem gyártják, esetleg bennragadt raktérkészletből lehet hozzájutni, 60G-s a legkisebb jelenleg, arról meg pont most linkeltek sebességadatot. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Mercutio_ #34592 üzenetére
Nem. Alapesetben ott kell lennie a cel mezoben a teljes eleresi utnak, ami ramutat az .exe fajlra, hisz egy parancsikonrol van szo. Utana egy szokoznyi kihagyassal kell beilleszteni a --disk-cache... parametereket.
(#34596) randras: nem, ezek tenylegesen 64 gigasak (mert az SSD mondhatni, memoriara epul). 1024 a szorzo, nem ugy, mint a HDD-knel, ahol 1000-rel szamolnak a gyartok.
De lehet, jobban jarnal egy aranykozeputtal, ami mondjuk egy 90 GB-os Force 3-at, vagy Agility 3-at takar es nem kell farigcsalnod a mostani rendszeredbol, hogy elferj a kisebb peldanyokon. -
randras
veterán
válasz
Mercutio_ #34594 üzenetére
Nem elfelejtettem, hanem nem is tudtam, köszönöm! Kapásból ezek nem 64 gigásak, hanem 64000 megások, szóval 62.5 giga a tényleges. Ennek a 80%-a 50 giga, ennyit tudnék aktívan használni...
Ebben az esetben még visszamászok egy kicsit a gép elé holnap, kiszámolni, min tudok lefaragni még 8 gigát. Valószínűleg menni fog, remélem.
-
Bodor
veterán
válasz
Mercutio_ #34417 üzenetére
Próbálj meg az ajánlottak közül kiválasztani egyet, és ha szerencséd van, találsz egyet jó kondícióban és tuti garanciával itt az aprón jó áron is!
-
válasz
Mercutio_ #34419 üzenetére
Hát, ha a film is az SSD-n lesz, akkor értem. De ahogy láttam, 60 gigás SSD-ben gondolkodsz. Arra rendszer + 1-3 db. full hd film fér.
Én biztos nem vennék csak az XBMC és 2-3 lejátszóprogi indítási sebessége miatt SSD-t a HTPC-be, mert nekem a filmjeim úgyis HDD-n vannak, onnantól kezdve lejátszásnál tök mindegy, nekem a virtuális memória is ki van kapcsolva. Vagy olyan gépről van szó, amit másra is használsz, nem csak lejátszásra?
Ja, nehogy félreérts, nem lebeszélni akarlak, csak meg akarom érteni, hogy miért váltanak többen is HTPC és HDD adattár esetén is SSD-re. Szívesen hagyom magam meggyőzni és én is cserélek.
-
válasz
Mercutio_ #34417 üzenetére
Lehet tőled egy kérdésem? Egy elrejtett NAS-ról táplálod a HTPC-det? Ha igen akkor értem az SSD szükségességét, mert nincs HDD hang, de ha nem, és egy külső vagy belső merevlemez eteti a médialejátszást, akkor nem értem. Hiszen a HDD marad a sebesség szűk keresztmetszete és a zajforrás is ugyanúgy megvan ebben az esetben.
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, de tényleg érdekel és szeretek tanulni.(Nekem is HTPC-m van.)
-
kerekfej
őstag
válasz
Mercutio_ #28277 üzenetére
Miről beszélsz tulajdonképp? Nem értem a gondolkodásod.
Ezt egyébként végigolvastad hozzászólásokkal együtt?
SSD-párbaj: Crucial M4 vs. Samsung 830 -
Jester01
veterán
-
válasz
Mercutio_ #28018 üzenetére
Ahogy írják már előttem, csak a tartozékokban különböznek
D -> DIK - Desktop Installation Kit
N -> LIK - Laptop Installation KitViszont ez nagyon fontos lehet pár embernek aki gépeket pakol össze (nekem pl az), mert ha laposokba teszek ilyen SSD-t, akkor az N-est rendelem, mert LIK esetén kapsz egy olyan tartozékot, amit Mounting Spacer-nek neveznek. Ez egy igen hasznos kis tartozék, mert azt a célt szolgálja, hogy olyan laposba is be lehet normálisan szerelni a 830-ast (ami 7mm magas), ami igazából 9mm magas eszközöket fogad. Ilyen esetben, amikor a SATA csatlakozó miatt nem lehet stabilan rögzíteni egy 7mm-es SSD-t, ilyenkor ez a kis tartozék felszerelésével ez kiküszöbölhető. Balage76 képén jól látszik ez a bizonyos Mounting Spacer, ami magyarul végül is egy sima ~2mm távtartó keret.
-
válasz
Mercutio_ #25989 üzenetére
Nézd ez olyan dolog, hogy ki és mire/mihez veszi. Ez több szempont alapján rakódik össze, nem elhanyagolható szempont, hogy kinek és mennyire bő a pénztárcája.
Én a Samsung-okat azért javaslom jelenleg, mert az egyike a problémamentes SSD-knek, berakod és megy. (persze ez nem így van ha nagyon szőrszálhasogató az ember, de gondolom érted mire gondolok)Pl Én Intel-t nem veszek (max javaslok), mert az egyik legmagasabb árú termék, ha az GB/Ft arányt nézem. Mindemellett kiváló SSD-ket gyártanak és igazából az ilyen "nem 2 hatványa" kapacitású meghajtóknál lényegesen több NAND-ot szerelnek be, ergó nem kell az Over Provisionig-el foglalkozni nagyon.
Ha most vennék rendszerhez, akkor Samu-t vennék, mert lehet, hogy nem a leggyosrabb a kategóriájában, de az a kényelem, amit nyújt ér nekem pár ezrest. Ellenben amikor még CAD-eztem, akkor szó nélkül 2 darab OCZ Vertex 3-as figyegett (2x256G) abban a konfogban, mert ott meg szükségem volt az 500MB/s-es írásra...
-
Kroni1
veterán
válasz
Mercutio_ #25989 üzenetére
Igazából nincs nagy különbség, ezt a "Rengeteg mindenben jobb a Samsung, mint a Kingston" dolgot elfelejthetjük szerintem! én csakis azért vettem a corsair f3-at mert nem volt kingston és samu sem a nagykerben ahol tudok vásárolni, de ha lett volna olcsóbb akkor azt veszek.. Persze megértem, hogy dícséri a samut, de sztem mindegyik jo választás, nyilván mindenki tudja melyik fér bele a keretbe, és abból a lehető legjobbat kell venni.
-
kerekfej
őstag
válasz
Mercutio_ #25984 üzenetére
PH tesztet is érdemes átnézni ez ügyben
Na ott nem csak szintetikus tesztek vannak.
Samsung 830 SSD: határozott evolúció
Samsung 470 SSD: ízig-vérig Samsung
Kingston SSDNow V+100 96 GB - tényleg megéri?
Adattárolók Samsung módraVan benne:
Kingston V+ 100 96GB
Samsung 830 128GB
Samsung 470 128GBNesze olvasgass! Ezeket bele lehetne rakni az 1. oldalra is.
-
Ronin-
senior tag
válasz
Mercutio_ #23727 üzenetére
az nem igazán akar összejönni, nem értem miért..
a rendszerinformáció/ partíció kezdetének eltolása 8 225 280 bájt mindig.
Pedig eleve tök új ssd-re tök új win7-et húztam. Azóta másik win alól újra partícionáltam és formáztam de még mindig ugyan ez a kezdeti eltolási érték.. nem tudom már mit kezdjek vele -
wolandino
tag
válasz
Mercutio_ #23509 üzenetére
http://i4s.hu/2009/04/windows-7-telepitese-pendrive-rol.html
Ezt használtam. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #22820 üzenetére
2 db-ot is teszteltem, mindkettő vacakol win7 alatt, amikor frissen másnap bekapcsolom a gépet, vagy akár csak 5-7 óra pihenés után, általában CHKDSK indul el és tele van konzisztencia és egyéb hibákkal. Az elsőn a win7 teljesen el is romlott, mert újra kellett telepítenem . Úgy néz ki visszük vissza mind kettőt, én ilyent nem akarok többet.
OCZ SATA2 2.5" 60GB Vertex Plus OCZSSD2-1VTXPL60G -
válasz
Mercutio_ #22845 üzenetére
Azt a progit konkrétan nem használom, de feltételezem, a partíció átméretezése (resize) funkciónál fogja felajánlani space before vagy hasonló néven (általában a partíció előtti és az utáni területet is lehet méretezni). Azt, hogy ezt adatvesztés nélkül tudja-e kivitelezni, azt sajnos nem tudom. Én erre a célra megint csak a Paragon termékét, az Aligment Toolt-t használom, mert ez biztosan megoldja adatvesztés nélkül. [link]
Ha adsz egy kis időt, megnézem azzal a Wizard-al, hogy tudja-e vagy sem adatvesztés nélkül...
-
válasz
Mercutio_ #22838 üzenetére
Miért kellene hogy stimmeljen?
Ha nem a W7 lemezkezelőjét használod, akkor ezt az adott szoftverrel kell megoldani, ha az adott proginak nincs ilyen jellegű feature-je...(Amúgy az általad használtnak van újabb verziója is már)
A W7 nem nézi külön, hogy HDD vagy SSD-ről van szó, HDD esetében is gondoskodik a partíció eltolásról...(IDE/AHCI-nek semmi köze ehhez...)
-
Cadal
őstag
válasz
Mercutio_ #22126 üzenetére
Még annyi problémád lehet a két oprendszer közötti választáskor, hogy PL: AHCI van beállítva biosban az SSD/win7 rendszer miatt és váltani akarsz XP-re akkor biosban vissza kell tenni IDE módra a vezérlőt. Ellenkező esetben az XP szépen újraindulgat betöltéskor. (kivéve ha XP is AHCI-ban lett telepítve)
-
válasz
Mercutio_ #22133 üzenetére
Ennyire azért ne bonyolítsd el a dolgot, hogy most még egy gépet keresel...
Told fel, ahogy Gorneck23 is írja, aztán kész, a 100 megás rész meg nem érdekes.
(Csak kvázi kiegészítésnek írtam, amit korábban írtam. Ha valakinek az nem szimpatikus vagy körülményesnek stb tűnik, akkor nem kell megcsinálni, nem kötelező érvényű se előnyöd, se hátrányod nem fog származni a 100 megás rész meglétéből) -
válasz
Mercutio_ #22131 üzenetére
Ha van lehetőséged, hogy a telepítés előtt egy W7-es gépre rákösd az SSD- meghajtót, akkor a W7 lemezkezelőjével is elvégezheted a műveletet, hisz az valóban kényelmesebb/egyszerűbb és így sem hozza létre a 100 megás részt.
(A W7 lemezkezelője gondoskodik a partíció eltolásról, nem csak SSD-k esetén)
UI: A korábbi DISKPART-os megoldás telepítőlemezről is elvégezhető, onnan is lehet indítani parancssort. Ennek akkor van értelme/jelentősége, ha nincs lehetőség előparticionálásra, de user szeretné elkerülni a 100 megás rész létrejöttét... Én magam egy ügyfél gépén sem "engedem meg", hogy létrejöjjön ez a rész (de ha ott van az sem gond), kivéve, ha az ügyfél direkt kéri, hogy titkosítva legyen a rendszerpartíciója. (meg van TPM lapkai is a deszkán, pl hordozható gépek esetén legalább nem férnek az adatokhoz egy esetleges lopás esetén)
-
válasz
Mercutio_ #22126 üzenetére
1. igen (nem a TRIM miatt, az AHCI számos egyéb szolgáltatást is tartalmaz) W7 a saját MS AHCI driverét fogja felpakolni, ha mérsz majd egy sebességet(mert szerintem fogsz
) és a sebesség adatok olyanok, mint amilyennek lenniük kell, akkor nincs szükség az alaplaphoz mellékelt AHCI driver telepítésére.
2. Szerintem W7 telepítésének idejére húzd le az adatkábelt a HDD-ről, így nem jön létre bootmenü, így nem kell vele utólag foglalkozni. W7 telepítését követően is tudsz még boot-olni a HDD-ről, csak ahhoz majd az alaplap bootmenüjét használod...
(W7 telepítése után, amikor újra csatlakoztattad a HDD, akkor a W7 első indításakor drivert fog telepíteni a hdd-hez, ami akár 2 percig is eltarthat, majd újraindítást fog kérni)3. max a skizofrén szomszédra...
W7 telepítésekor, ha a telepítővel hozod létre az SSD-n a partíciót, akkor az automatikusan létrehoz egy 100 megás rejtett partíciót. Ez nem gond ha létezik, bár igazából Ultimate változatot használók esetén, a rendszerpartíció bitlockerrel való titkosításánál jut kiemelt/nélkülözhetetlen szerephez. Ha esetleg nem szeretnéd, hogy ez a 100 megás rész létrejöjjön, akkor KATT
De mint írtam, amúgy ez a partíció nem oszt-szoroz, max egyes backup/restore progik esetén tudja "megviccelni" a usert, mert egyes progik nem mentik ezt a partíciót avagy a user feledkezik el róla... -
válasz
Mercutio_ #20603 üzenetére
Konkrétan ezt a Acronis terméket még nem használtam, de jó párat igen és azok egyike sem tud partíciót klónozni, csak teljes lemezt. Lehet, hogy ez ennél a termék(ek)nél sincs másképp, és akkor értelmet nyer, hogy miért tartja kevésnek az SSD kapacitását (A hiba amit kiír egyértelműen erre utal)
Az itt emlitett Paragon progihoz van promóciós (tehát nem warez) kulcsom, ha esetleg érdekel, akkor írj privbe.
-
kasa85
őstag
válasz
Mercutio_ #20150 üzenetére
Értem.
Én is elvétve olvastam a honlapján a fórumban,hogy 1.6 al a kondíció mélyrepülésbe zuhant vagy jó pár százalékot.
Mikor megláttam azt hittem kivetem magamat az ablakon,mert az egy kicsit durva volt,hogy 70ből hirtelen 40% lett.
Remélem lesz olyan frissítés ami 70% helyet 100% lesz bár kétlem.
Lehet nem kellet volna HD Sentinelt felraknom mert szúrja a csőrömet ezek a kondíciós dolgok
Aktív témák
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- 512GB M.2 NVMe SSD Bazár Samsung / WD / Micron / Kingston
- Samsung 870 QVO 8TB - keveset használt, 2026-ig garanciális - 100/100
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- 160 giga sata Hitachi Deskstar HDS721616PLA380
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 5 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Bomba ár! Asus K73SJ - i7-2670QM I 6GB I 120GB SSD I 17,3" HD+ I Nvidia I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest