Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Most kipróbáltam másik rendszer alól, újraformázva is, többféle foglalási egységgel, és a helyzet változatlan. 64/128k-ig jól skálázódik, aztán utána szépen leesik az írás 280MB-s körülre, és marad is ott. Nagyon idegesítő. Elképzelhető, hogy az alaplapi vezérlővel van valami gond, bár próbáltam már másik bios-al is, de ua.
-
ffodi
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Supportnak még nem írtam. Biosba variáltam már az összes opciót, de semmi. Szoftveres gondot is kizártam, mert olyan winen is néztem, amin semmi sem volt, még RST sem. A régi SSD-ről még be tudom röffenteni a rendszert, azon meg tudom nézni, mi a helyzet, de van egy olyan érzésem, hogy ugyan annyi lesz. Nem kell ezeknél az új Sandforce-os SSD-knél valamit máshogy formázni vagy allignálni?
-
Angelo69
senior tag
Nah végre sikerült befoglalnom a nagykernél, egy Crucial M4-et 128Gb.

Az előzőt (intel X25) meg jól fel is rakom az az apróra.
-
scorpy02
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Okés, köszi.
Egyébként ha beállítom automatikusra, akkor ez ugye a háttérben akkor is tenni fogja a dolgát ha a program nincs elindítva? Mert látom, hogy a feladatkezelőben a futó folyamatok között mindig ott van a DkService.exe. -
-
scorpy02
aktív tag
HDD esetén milyen gyakran érdemes futtatni a Diskeeper-t? Elég itt is mondjuk 2-3 hetente?
-
soldi3r
veterán
válasz
masterful87
üzenetére
én ez miatt nem mondanék le róla

-
Frenky89
addikt
-
Gorneck
legenda
Sok mindent nem veszítesz...de persze idegesítő tud lenni. Supportnak nem írtál? Lehet érdemes lenne rákérdezni hogy kell érteni ezt a sebességet OS mentesen üresen.
Biosba nincs vmi HDD opció bekapcsolva ami beleszólhat? Esetleg vmi szoftver ami vissza fogja?
Esetleg nem tudod megnézni, hogy HDDről indított OS esetén mi történik? Vagyis ne az SSDről legyen az OS üzemeltetve. -
wolandino
tag
sziasztok,
szeretném ssd-vel gyorsítani a gépem. Csak a rendszer lenne rajta, az adatokat külön vinyón tárolnám.Annak lenne értelme, hogy a programokat is egy másik meghajtóra telepítsem fel?
Azt olvastam, hogy 60 gb-os ssd már megfelel a célnak és ezek már viszonylag olcsóbban beszerezhetők?
Egy jó ár/értékű ssd-d szeretnék.
Mit ajánlanátok?
Köszönettel,
W. -
masterful87
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Felturbóznám a laptopomat egy SSD-vel, de ha a BIOSban rámegyek a SATA-s HDD részleteire, akkor ott szürke minden, inaktív, nem kiválasztható, és úgy sejtem IDE módban van, pl. Win7 alatt nem ajánlja fel a meghajtók leválasztását se. (úgy sejtem ez is csak ACHI módban elérhető)
tehát elfelejthetem az SSD-t, mert a gépem nem tud ACHI módot?
(ha nem tud ACHI-t, akkor nincs TRIM, ha nincs TRIM, akkor meg megdöglik az SSD ha jól értesültem, így meg inkább nem veszek SSD-t
) -
scream
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Futtatás -> regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> ControlSet001 -> services -> msahci
És akkor jobb oldalt megfognak jelenni a cuccok és az ottani értékeket kell értelemszerűen átirogatni (szerkesztéshez 2x katt az elem nevére)
szerk. : elkéstem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Bővebb leírás: [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Lehet utólag is. Párszor leírták ebben a topicban is a menetét. Pl fLeSs is írt róla.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Persze, ott (BIOS) AHCI-t kell beállítani előbb.
-
ffodi
veterán
Annyit pontosítanék, hogy teszteltem most ATTO-val, és 64k-s méretig minden rendben van szépen folyamatosan nő a sebesség, itt már 440/410MB/s körül van az írás/olvasás, viszont efelett(128k-tól) az olvasás szépen nő tovább 555/560MB-s-ig, az írás viszont leugrik 280MB/s-re és marad is ott. Ez miért lehet?? Esetleg máshogy kéne megformázni? Win7 telepítővel formáztam.

-
Winner_hun
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
És hol is nézzem hogy okés-e?
Mármint az eszközkezelőn belül. Ha Lemezmeghajtó / OCZ...blabla akkor ott a Microsoft van a tulajdonságoknál, frissítésnél meg hiába adom meg az új helyét, azt írja naprakész.
De gondolom nincs még felrakva mert BIOS-ban az AHCI-t bekapcsolva kékhalál lesz. Legalábbis remélem hogy ez a baja. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ellenőrizd a drivert az eszközkezelőben. Ha AMD-t ír feltette, ha M$ akkor nem.
-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sajna van mikor hiába fut le a telepítő nem frissíti a drivert...érdemes megnézni...én is így szoktam frissíteni...
-
Winner_hun
félisten
AMD AHCI driver 1.2.001.0301 W7 64 bit (manuálisan kell telepíteni az eszközkezelőben!)
Mi ez a manuálisan telepítés? Letöltöttem, kicsomagoltam, jobb klikk telepítés, feltette. Ez így nem jó?
-
-
celf
őstag
srácok, szerintetek meg tudom oldani valahogy a win7 felrakását az SSD-mre annélkül, hogy DVD-t kéne másoljak? meg van a win7 a gépemen, csak nincs itthon üres DVD...
valami ötlet?
-
wolandino
tag
sziasztok,
szeretném ssd-vel gyorsítani a gépem. Csak a rendszer lenne rajta, az adatokat külön vinyón tárolnám.Annak lenne értelme, hogy a programokat is egy másik meghajtóra telepítsem fel?
Azt olvastam, hogy 60 gb-os ssd már megfelel a célnak és ezek már viszonylag olcsóbban beszerezhetők?
Egy jó ár/értékű ssd-d szeretnék.
Mit ajánlanátok?
Köszönettel,
W. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
scorpy02
üzenetére
Teljesen rendben van. Használd egészséggel.
-
soldi3r
veterán
-
ffodi
veterán
Üdv mindenkinek!
Lecseréltem ma a jó öreg SNVP325-öt, egy 120GB-os Hyperx-re. Vadállat gyors meg minden, szépen felment a win, nem volt semmi gond. A gondom annyi, hogy ha ráindítok bármilyen sebességtesztet, akkor az olvasásban a 550MB/s körüli értéket hozza szépen, ami rá van írva, de az írás, csak 280-290MB/s körül van, ami idegesítő, hiszen 500MB/s körül kellene lennie. Teszteltem ATTO-val, CDM-al(ALL Fill-el is), AS SSD-vel, de mindenhol ua.
Próbáltam már másik RST-t, másik portokat(másik vezérlőt is), írási gyorsítótár ON/OFF, SATA Native mode ON/OFF, de semmi. Nagyon gyors az SSD, de írásban nem produkálja, azt amit a tesztekben látok, és ami rá van írva a dobozra. Külön ki volt emelve a dobozon, hogy az új firmeware-el, ami rajta van 555/515MB/s-re is képes. Szerintetek mi a gond?

-
scorpy02
aktív tag
Sziasztok!
Ma megérkezett egy 64gb-os Kingston V100-as. Frissen telepített win, és elvégezve az alábbi beállítások. [link]
Nem igazán értek hozzá, ezért kérdeznélek bennetek, hogy elfogadhatók-e az értékek?

-
Gorneck
legenda
válasz
Hacsek
üzenetére
2. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása:
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "regedit" A Registry Editor bal oldalán menj a
HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters kulcshoz, és jobb oldalon keresd meg az EnablePrefetcher kulcsot, majd kattints rá duplán. A megjelenő párbeszédablakban a kulcs értékének - az eredeti 3 helyett - adj 0-át. Egyel alatta ott a SuperFetch is azt is ugyan így állítsd be!
0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,
1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,
2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,
3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett.A SuperFetch másképp:
1.Start menü/ futtatás keresőjébe írjuk be: services.msc
2.Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
3.Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a OK gombra. -
Hacsek
csendes tag
dear mindenki,
remelem nem offolok nagyot de szuksegem lenne nemi infora:swap filet meg talan chrome lesz rajta, szoval bongeszo tempjet szeretnem a RAMba atrakni, csak nem talalok ilyen progit amivel lathatova teszem a rendszernek a 8GB rammot.
Tud valaki valami jo Ramdisk progit?masik dolog pedig h olvastam itt valahol a prefetchrol h hol lehet leelenorizni h kivan e kapcsolva, de registriben nulla helyett nekem 7es szerepel tahat gyanitom h nem oks. Utbaigazitana valaki hol tudom ezt kiloni?
egyebkent 320as 80GBos Intelrol van szo, amire 2x dobtam fel 7es Wint egyet tesztbol minden szar driver installal amit alaplap meg ilyen olyan oldalakon kaptam, aztan egy masikat a szuksegesekkel . . . eddig tip top
elore is koszonom

-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sztem 3-4 éve nem gyárt értelmes dolgot...semmi se kéne ami OCZ...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Add el eBay-en

-
Winner_hun
félisten
Hát akkor így jártam, majd kiderül. Nem olvastam vissza, a topikot se olvastam, rá se kerestem. OCZ eddigi tudomásom szerint nem egy rossz márka, akkor majd most jön az így jártam, ez van

-
sniphoe
aktív tag
A most kapható 32GBos SSD közöl szerintetek melyik a legjobb ár-érték arányú?
Melyiket érdemes megvenni? -
zetecR
addikt
-
Zlin50
senior tag
Tisztelt egybegyűltek! Erről [link] vélemény, tapasztalat?
-
pschio
őstag
én most rendeltem egy 64 gigás samu-t a 470es szériából. notiba jó lesz
21700Ft.egy TOSHIBA Satellite L500-1EQ -be megy majd.
Winner_hun: szerintem is jobban járnál valami mással.
-
kertsa
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Miért nem egy megbízható SSD mellett voksolsz?

pl:KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2B/96GR
Olvass vissza mennyien panaszkodtak, hogy elromlott és tedd meg a OCZ-vel is.
Meg fogsz lepődni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akinek ettől nagyobb, gyorsabb, márkásabb ssd kell, annak vagy sok a pénze
vagy nem olvass itt vissza 
-
zetecR
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nekem is volt kettő...

-
zetecR
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az SSD-sek vagy az Elszállt SSD-sek táborába?

-
Winner_hun
félisten
No, talán ma végre csatlakozok

-
törölt tag
Sziasztok!
Néhány hete vásároltam egy OCZ Agility 3 60GB SSD-t. A gép nálam éjjel-nappal megy és heti 2-3 alkalommal reggel arra leszek figyelmes, amikor bekapcsolom a monitort, h ezt a hiba üzenetet kapom:
"Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"Van valami tippeket, h ezt mi okozza? Mert rettentő idegesítő. A notimba is vennék 1-2 hónap múlva egy SSD-t és a kezdeti lelkesedésem kezd alább adni az OCZ-vel kapcsolatban, amiről azt hittem, h élvonal. Kifoghatok én is hibás darabot, de remélem nem erről van szó és valahogy orvosolható a problémám. A kérdés már csak az, hogyan?
Érdekességből és emlékeim szerint 2.06-os(?) firware fut az SSD-n, de már van 2.11-es(?). Viszont nekem nem sikerült frissítenem és azt sem tudom, h miért. AHCI módban került rá a Win7 x64. Próbáltam úgyis FW-t frissíteni, h nem az SSD-n van a W7 (és természetesen úgyis h az SSD-n van a W7). Próbáltam úgyis h particionálva sincs az SSD. Letölti a frissítést, de látszólag nem történik semmi, mert utána is 2.06(?) van rajta. Egy OCZ-s kis programmal próbáltam frissíteni, aminek most nem ugrik be a neve, W7 alól, a most felsorolt módokon.
-
toldy
őstag
Valaki tuna nekem abban segíteni hogy hol a fenében lehet msata ssd-t szerezni min 30gb-ost? ( az alaplapra valót, olyasmi mint a mini pci-e).
-
pschio
őstag
most a notimba amúgy egy 64 gigás samu-t tervezek venni. de csak azért mert az intel drágább

-
amok
csendes tag
Inteltől feltettek néhány kérdést (intel fórumra is írtam a bajomról) és nem értem, mire gondol az alábbival.

Is there anything you can help us understand what was done to the drive before the firmware update?
-
celf
őstag
Gigabyte E45-UD3R lap nem támogat AHCI-t ugye?
tehát nem sok értelme lenne SSD-re fejlesztenem, nem? -
Nem tudom, nem ismerem ilyen szempontból az Intel SSD-ket.
Ha külön nem létezik az eredeti firmware, amivel alapban szállították, akkor feltételezem, a frissítés előtt elmentették a firmware frissítő progival.
De majd érkezik valaki, akinek van 320-asa és ő majd megmondja a tutit... -
sipi83
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit utánaolvasva a témának, Win 7 alá renszernek megrendeltem ezt a Samsung-ot.
Ennyiért nekem megéri.
SATA 2-n lesz Gigabyte EP35-DS-4 lapban! ACHI van. -
amok
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Azok a userek, akik ezzel szembesültek, azok visszatették a régi hibás firmware-t..."
Erre nem is gondoltam, hol lehet "régi" firmware-t találni?
-
veze
őstag
sata 3 -ra milyen ssd-t javasolnátok?
-
cszn
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Húú ez csúnya.

-
Az Intel fórumon azt lehetett (meg talán lehet is), hogy a bug kijavítására szánt új firmware nemhogy kijavította volna a hibát, hanem tovább rontott rajta, mert már nem csak áramszünet esetén jött elő, hanem sima OS használat közben is, teljesen kiszámítatlanul, lényegtelen, hogy épp játszik valaki, avagy csak böngészik, dob egy kékhalált a gép, aztán onnantól 8MB... Azok a userek, akik ezzel szembesültek, azok visszatették a régi hibás firmware-t...
-
-
3lm0
csendes tag
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- WD 18 TB HDD GARANCIÁVAL 100%/100%
- IBM Storwize V3700 Storage Array 24x 2.5" SAS- - HDD nélkül
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- SSD-k,2,5"-3,5" merevlemezek,80GB-3TB-ig,számlával,garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egyébként ha beállítom automatikusra, akkor ez ugye a háttérben akkor is tenni fogja a dolgát ha a program nincs elindítva? Mert látom, hogy a feladatkezelőben a futó folyamatok között mindig ott van a DkService.exe.

)

Mármint az eszközkezelőn belül. Ha Lemezmeghajtó / OCZ...blabla akkor ott a Microsoft van a tulajdonságoknál, frissítésnél meg hiába adom meg az új helyét, azt írja naprakész.