- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
kertsa #22381 üzenetére
TRIM: cmd -> fsutil behavior query disabledeletenotify
ha 0, akkor megy, persze BIOS-ban AHCI-n kell állnia a vezérlőnekalignálás: msinfo32 -> components\storage\disks és SSD-n belül az eltolás értékét oszd el 4096-al, és ha egész számot kapsz, akkor fasza.
SMART-ban: wear leveling értéket megkeresni.
..de szerintem ez már kismilliószor le lett ide írva.
-
válasz
kertsa #22076 üzenetére
az hogy télen húztam a gépet arra nem gondolva hogy nyáron min 20c melegebb lesz bent,igy persze ahogy elinditottam egy teszt programot pár perc után 80c volt a cpu,és valszeg ezért volt kékhalál is,Visszavettem a feszeket,órajeleket azota semmi baj igy biztos ezz volt a gond nem a zssd beállitások miatt volt kékhalál,legalábbis remélem mert most progik szerint stabil a gép majd kiderül hosszabb távon
-
orbano
félisten
válasz
kertsa #21472 üzenetére
"de van aki mindig jobban tudja mit hogyan kell beállítani"
én a MS fejlesztő mérnökeire hagyatkozom. ha ők azt mondják, hogy nem gond az SSD-nek a pagefile, akkor nem teszem át
az on/off kérdés pedig így van, ettől függ. csak ahogy írták, azon a párszáz mega helyen, és ap ár miliseces "gyorsuláson" felül más előnye nincs a kikapcsolásnak. hátránya viszont annyi, hogy elég egyszer feltelepülnie valami redvának, vagy bentmaradnia egy memoryleakes flash proginak a böngészőben, és máris jó sanszod van rá, hogy épp a mentetlen munkád/játékod/akármid hal le.
de nem is ezzel van a baj, hanem az ilyen "mit kel vajákolni SSDn" listákkal, amik nagy magabiztossággal állítanak vagy hülyeséget, vagy jelentéktelen opciókkal traktálják szerencsétlen juzert, esetleg olyan dolgokkal, amik 3 oprendszerrel és 4 SSD generációval ezelőtt még igazak voltak, de mostanra csak fölösleges vesződség. -
padra
aktív tag
-
válasz
kertsa #21332 üzenetére
1. A 2 módszer között annyi különbség van, hogy ha W7 alól a lemezkezelővel formázod, akkor nem jön létre a 100 megás rejtett partíció, míg ha telepítéskor hozod létre a partíciót, akkor meg igen.
2. Arra figyelj (mert ezt bakit sokan elkövetik), ha ugyanabba a masinába lesz az ssd, akkor a hdd-t a telepítés idejére húzd le, mert nem az ssd-ről fog indulni a rendszered.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kertsa #21262 üzenetére
Csak nehogy az legyen, hogy majd azt mondják, hogy náluk nem jelentkezett, én vittem oda vissza sektorhibás hdd ét, mire közölték, hogy amíg a gyári progi lefut, addig nem cserélik ki, a küszöbböt már rég tullépte.
Mai napig is megy ugyan, de már 243 hibás sectornál tart.
Sentinel szerint már rég meg kellett volna halnia.
Összesen 45 nap üzem van benne, egy külső 2,5 hdd ről van szó.Vagy mondok még jobbat, originál lapot bontottam ki, én vettem ki a leragasztott zacskóból.
Leveszem a cpu foglalatáról azt a kis kupakot, és a tüskék, össze vissza.
Erre közölték hogy nem cserélik ki, mert biztos én görbítettem el.
Ez a nagyker szervíze volt már.Na most ilyenkor mi van ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kertsa #21198 üzenetére
Nekem 4 db van , + 5 db 2 tb os, nincs az tárhely ami nekem elég lenne
(#21201) cszn
A kinsgton nál is láttam egy számlálót ami folyamatosan emelkedik, különböző mértékben, azt írja rá, hogy gyártó specifikus, de szerintem az lehet az, most nem vagyok otthon nem tudom megmondani, hányas attributum ez, -
-
válasz
kertsa #21059 üzenetére
Szerintem mindegy melyik... csak amikor ilyen "új" széria kerül be, akkor mindig szánd rá az időt és keresgélj a neten utána. Nem elsősorban sebességtesztekre gondolok, hanem esetleges firmware vagy egyéb "konstrukció" hibákra gondolok, nehogy miután megveszed, utána érjen valamilyen "kellemes" meglepetés.
(Én már 1 OCZ-t elszaggattam, röpke 6 hónap alatt, gariba cserélték volna, de ráfizetéssel egy nagyobb kapacitású és más típusú OCZ mellett döntöttem.Az viszont igaz, hogy AutoCAD-hez használt erőműben tesz szolgálatot, amelynél nem ritka, hogy 3 napig renderel egy projectet megállás nélkül és ilyenkor 3 napig folyamatosan írás megy az SSD-n...
)
-
DV
senior tag
válasz
kertsa #12512 üzenetére
Ajanlott a Crucial C300 64GB, vagy Intel X25-V 40GB. Sandforce vezerlos SSD-k sem rosszak, Mushkin, OCZ, stb.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest