Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Frenky89
addikt
-
Frenky89
addikt
Crucial M4 GC-járól lehet tudni valami pontosabb infót annál, hogy van? Mikor működik, mennyire hatékony, mit jelent egy merevlemeznél az idle állapot, lehet egyáltalán ilyet elérni W7 alól, stb?

-
Frenky89
addikt
"Innentől kezdve nincs más tennivalónk, a TRIM működik. Ennek leellenőrzésére két mód létezik, egy gyors és egy lassú. A gyors módszer keretein belül teszteljük le az SSD írási sebességét valamelyik benchmarkkal (AS SSD, CrystalDiskBench, Atto, HDTune stb.), majd írjuk teli az SSD-t, aztán írjuk teli újra, hogy a tartalékterület (spare area) is biztosan megteljen. Ha ezután letörlünk mindent, és újra lemérjük az SSD sebességét, akkor az első méréssel megegyező eredményeket kell kapnunk. A lassú módszer a következő: mérjük le az SSD sebességét, majd használjuk "normálisan" pár hétig/hónapig, végül újra teszteljük le. Az előtte és utána mért írási sebességeknek egyeznie kell." - [link]
-
Frenky89
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Szívesen! Mellesleg, nem tudom mennyire lehet pontos (mit jelent a Crucial mérnököknek a "worst case"), de az M4 NAND lapkái elvileg 5000 ciklusra vannak saccolva, így egy gyors számítással ki is jön a százalékos élettartam, ami támpontnak jó lehet.
Mondjuk jelenlegi tempóval haladva nálam az 5000 ciklus még jó sok év.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
cszn: Hol lehet megtalálni ehhez a diagramhoz a körítést? - Tárgytalan. Google a barátom.

-
Frenky89
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom, hogy noob vagyok, de mit kell figyelni a trim vs. nem trim képeken?
-
Frenky89
addikt
Crucial M4-gyel rendelkező "sorstársak" lennének oly kedvesek, hogy megnézik a "Non-4k Aligned Access" értékét a S.M.A.R.T.-ban és beírják ide egy post-ban?
Nem tudom elrontottam-e valamit, mert a "Partition Starting Offset" a C:\-n 1.048.576 byte, ami elvileg OK, közben meg az SSDLife szerint 400000004, a CrystalDiskInfo szerint 17179869188, AIDA64 szerint meg 4 "Non-4k Aligned Access" történt eddig.
Esetleg az "Allocation size unit" zavarhat be (ami valószínűleg 512)?
-
Frenky89
addikt
Kingston SVP100S2/96G 41k ért jó vétel, vagy keresgéljek még másfelé?
Aktív témák
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
" <-- miért