Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
SSD-n töröm a fejem a rendszernek. Lenne két kiválasztottam, a belépőszintben (20+K-s kategória)
Kingston SSDNow V100 64GB
Samsung 470 Series 64GBUgyanannyiba kerülnek (22.200Ft), ugyanannyi rájuk a garancia, melyik éri meg jobban?
A Samsung mellett szól, hogy van raktáron, ahonnan venném.

-
kertsa
senior tag
válasz
scope2007
üzenetére
Mikor ssd-t vettem és telepítettem, nekem is volt hdd az előző rendszerrel...
Ezekkel a beállításokkal ssd-ről akart bootolni, de mivel üres volt az ssd elindította a telepítőt. Ott meg lehet törölni az előző rendszert és ssd-re telepíteni az újat, így a 100Mb-os rendszerpartíciót is az ssd-re fog kerülni
Ezzel nem azt mondom, hogy nem megoldás, hogy húzzuk ki, aztán dugjuk vissza(miket beszélek?!), mert az is megoldás
Csak egy egyszerűbbet javasoltam(jobb ha mindig bent van!?) 
-
kungzi
veterán
gondolom ezt kell felrakni nem?
-
-
kungzi
veterán
köszönöm szépen a válaszokat. ma veszek ssd-t ha minden jól megy.

az 1. kérdésemre mit ajánlotok? -
kungzi
veterán
1. gigabyte am3-as alaplaphoz melyik achi drivert rakjam fel?
2. most a hdd-n van a windows 7, először rakjam fel az achi drivert, utána húzzam le a hdd-t a gépről, és achi módban rakjam fel ssd-re win7-et?vagy hogyan csináljam?
-
cimabue
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Laza csávó vagy... Itt mindenki babusgatja hőn szeretett ssd-jét (jajj-jajj, már ráírtam 20GB-ot), Te pedig csak úgy fel-le tolod menet közben.... még jó hogy nem 320-as intellel próbáltad.
Ha ettől nem döglött meg, jót nem tett neki, az biztos. Láttam már ilyen technikát PC szervizes emberkéktől, na a közelébe sem mentem többet annak a boltnak. -
kungzi
veterán
-
Müszi
senior tag
válasz
pschio
üzenetére
Gondolom, hogy sokkal gyorsabb lesz, de a száraz adatok alapján Kingston olvasás:230MB/s írás:180MB/s, ADATA olvasás: 550MB/s írás: 500MB/s. Ez azért nagy különbségnek tünik, vagy ezt általános használt közben nem lehet észrevenni? Persze ezt az tudná igazából megmondani, akinek volt ilyen is, meg olyan is.
-
-
Laraxior
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
persze.. a winyot is úgy szoktam feltolni
de hát csak egyszer kell... install után. Mint javallottad ne legyen más a gépre kötve az SSDn kívül.. 
-
-
pschio
őstag
a sata2 --> sata3 ugrás jóval kevésbé drasztikusabb mint a hdd --> ssd ugrás. bőven jó a kingston. én is paráztam, hogy "csak" sata2 az intel 320-as ssd-m. a lapom meg tud sata3-at. de bőven hozta azt amit elvártam. biztos lehetsz benne hogy nem jársz rosszul a sata2-es kingstonnal.
-
Laraxior
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nemnem..valami fail-t írt ki..utána toltam restartot. Gondoltam hátha ott a gikszer hogy csak rátoltam az ssd-t és nem eleve rádugva indítottam el a gépet.
utána valami "boot..." néven ismerte fel..aztán most már úgyse. pedig ott még látta a lemezkezelő is. -
-
Müszi
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy SSD-vel ki lehet-e használni a SATAIII-as sebességét? Nemrégen beújítottam a configom egy Asrock 880G Pro3-as lappal, meg egy 1TB-os WD SATAIII-as Winyóval, no meg + 2X4GB rammal, de a sebessége a gépnek nem sokat változott. Azt tudom hogy a HDD-k képtelenek kihasználni a nagyobb sávszélességet, de mi a helyzet manapság az SSD-vel? Kinéztem egy ADATA 60-as SATAIII-ast, de olcsóbb lenne a Kingston 96-osa, csak az SATAII. A sebesség a legfontosabb, de félek kevés lesz a 60 GB, többet meg nem szeretnék költeni rá egy harmincasnál. Jóval gyorsabb vajon az ADATA? Az írási olvasási adatai alapján legalább kétszer gyorsabb. A valóságban hogy néz ez ki?
Előre is köszi a választ. -
Laraxior
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
patriot ps-100 (32GB) megnézem a biost ...bár ha jól rémlik akkor ott sem látott semmit.. sőt ha rá van kötve egyszerűen megáll a boot, és egy meghajtót sem lát..

-
gabee jr
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A SATA3-as Marvell vezerlo felkialtojeles az eszkozkezeloben ha nem teszem fel a 30Kb-os driveret. Aztan viszont semmi gondja, eltunik onnan... Mondjuk gyakorlati haszna nem tudom mennyi, mert sokat nem valtoztat a sebessegen, sem semmin.

Ezt az ACHI resze dolgot nem ertem, de meglesem az alaplap CD-jet ha hazajutok. Kell ott valamit állitani a probramban (IRST) vagy hagyjak mindent alapon?
Koszi a BR tesztet, koszi az eddigieket.

-
-
Laraxior
titán
Firmware-t próbáltam frissíteni a régi SSDmen... valami nem volt kóser és most nem látja a win, lemezkezelő sem..

mit lehet tenni? kuka?
-
Ribi
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
Csak ezzel a 320-as szériával van gond. A többi jóval megbízhatóbb.
De inkább vegyél valami OCZ-t amivel igen sok gond volt. Hajrá
radi8tor1:
Persze, csak az eddigi statisztikákban az intel igen jól állt amíg ebbe a 320as szériás sz**ásba bele nem szaladtak.
Erre fel meg azt írni, hogy akkor Intelt soha többet az igen vicces... -
Gorneck
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Márt eleve SSDn nem szabad semmit se tárolni. Mind1 ki gyártotta.
Ha meg olyan az anyag, akkor azt több helyre is érdemes menteni. Ezzel lehetsz igazán biztos abban, hogy ami számodra fontos nem veszik el...azzal nem mész sokra, ha pl Kingston SSDn tárolsz vmit ami fontos...mert most abból van kevesebb meghibásodás.
-
fagy53
nagyúr
-
cszn
őstag
Na megdöglött az egyik. 478 teráig bírta.

Nem rossz.
További infó itt. -
válasz
gabee jr
üzenetére
Nem kell semmi csak az IRST és abból is csak az "AHCI része"... (Az alaplapodhoz adott lemezen is mindent megtalálsz)
De mint írtam, a marvell vezérlő lehet a ludas, nem fogsz belőle többet kicsikarniAnnak idején olyan oldalakon, ahol teszteléseket folytatnak ilyen gyenge eredmények születtek, ezt sokan meg is írták, hogy náluk meg rendesen megy az OCZ. Kiderült, hogy a marvell vezérlővel van gondja, ezért születtek ilyen tesztek, ahol 2 vezérlőn tesztelték az ssd-ket(többek közt) és sajnos beigazolódott, hogy a marvell vezérlőkkel van gond...[link]
Nem csak OCZ-vel teszteltek, de ott a legszembetűnőbb különbség...
-
bsh
addikt
rendeltem én is egy 96-os kingstont a laptopba, de mivel nagyon ritkán használom a laptopot, ezért lehet, hogy inkább nem is abba rakom, hanem az asztali gépbe, raid0-ban a másik mellé. bár attól tartok, semmi jelentős látványos változást nem hozna.
-
sonaj0203
aktív tag
Jól látom, hogy ez egy jó vétel lenne?
-
cszn
őstag
Hát csak úgy egyszer azt mondja kaputt.
Vagyis a fogyasztói társadalom (másképp is nevezhetnénk, de ez elég célravezető) cégekre gyakorolt hatása, hogy egyre jobb növekedési mutatókat kívánnak elérni, ezért maximalizálják a profitot. Ennek az egyik hátulütője (ami minket érint), hogy bevezetnek százalékos értékeket amik a még elfogadhatóak számú selejtet/könnyebben meghibásodó termékek számát határozza meg a gyártás során. Ezekbe a százalékokba most már elég sokan beleesnek. Aztán ha valami hiba is közbelép akkor még nagyobb az esély.
Ekkora regény után már nincs kedvem konkrét adatot kikeresni, de a Kingstonnál ilyen ~1,5% az OCZ-nél pedig ~3,5-4% a meghibásodási arány.Általános felhasználás során nem lehet különbséget tenni köztük. Ebben mindenre fény derül.

fagy53 kollega nagyon jól beszél, figyelj rá.
Szerintem akkor vedd a drágábbat, ha kell a keret
(#22243) sonaj0203 Nem tudom. Vizsgáld az aprót, mert elképzelhető, hogy lesznek most már akik az újabb generációkra akarnak váltani... De csak megbízható egyéntől!

-
fagy53
nagyúr
Az bizony mást jelent.

Annyival gyorsabb az OCZ a Kingston-nál amennyit nem veszel észre normál használatban.
A kis fájlokkal való foglalatosság, random 4k és a többszálúság sokkal jobb az OCZ-nél, de mindez olyan tartományban van normál esetben ami a gép más elemei miatt egyébként sem érvényesül.
Pl. win boot-nál ahol a kis fájlok olvasása a domináns alig észrevehetően gyorsabb az OCZ a tesztek szerint egyszerűen azért, mert egy bizonyos sávszél felett már nem az SSD-n múlik a boot idő. Egészen más a helyzet, ha szerverben használnád az SSD-t itt az egyidejű adatfeldolgozás látványosan sokkal gyorsabb lehet az OCZ-vel.
A tömörítetlenséget meg azért emeltem ki, mert a SF vezérlő sajátja, hogy írásnál egy egyéni algoritmus alapján tömöríti a fájlokat és így írja be a tárolóba, viszont már tömörített fájlokkal nem tud mit kezdeni. Általában vegyesen szerepelnek ezek a mindennapi használatban és így a gyártó által megadott szép értékek nem állják meg a helyüket a gyakorlatban, így is jók, de nem annyira mint amit az adatlap alapján várnánk. -
gabee jr
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi,
de itt a akkora kavarodás, az ide-odaállítgatás, hogy tisztább volt egy tiszta install, mindent az alapoktól. Mint láthatod így sem tökéletes a rendszer, (sőt, nagyon gyenge..) jóval a gyári minimum értékek alatt teljesít így is, hogy mindent élőről kezdtem. Hátha meg a registry-t babrálom, bele se gondolok mi lett volna itt..
BIOS-ban elvileg minden jó. A partíciót a W7-el hoztam létre. Viszont akkor segítsd légyszives, hogy akkor most innen melyik drivert töltsem még le, ACHI frissítés gyanánt.
(64bites Windows)Egyenlőre csak ez, Intel Rapid Storage Technology és a Marvell Console Driver (SATA3) van a "SATA RAID" táblázatból feltelepítve. Kell onnan más is?
Köszi az idődet...
-
cszn
őstag
-
cszn
őstag
válasz
sonaj0203
üzenetére
Én 40 gigáson kényelmesen elvagyok win7 64bit-el. Még egy nagyobb játék is felférne. Persze ez függ attól milyen programokat használsz.
(#22233) mzso Az egyáltalán nem biztos hogy tartósabb a Vertex.
Sőt a halálozási aránya az OCZ SSD-knek sokkal rosszabb mint a Kingstonoknak, és ez jóval fontosabb mint az elhasználódás, mert elhasználódott SSD-vel még nem találkoztunk. A sebesség is viszonylagos, maradjunk annyiban, hogy mindegyik gyors.
A Kingston jobb vétel.
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Jó szemed van!
Ha kifogsz egy hibátlanul működő OCZ-t amivel kizárólag tömörítetlen adatokat másolgatsz és Win7-et használsz, még akkor sem tudom, hogy honnan jött a kettes szorzó?
Egyet el tudok képzelni, rövid gondolkodás után, ha az OCZ-t beteszed a fiókba és a Kingston-t a gépedbe, na ekkor van egy kis esélyed arra, hogy kétszer tovább fog tartani az OCZ!
-
mzso
veterán
Jó napot!
SSD vételben gondolkodom. Eredetileg 60 gigás Vertex 2 ocz-re gondoltam. De látom, hogy egy pár ezressel többért lehet 96 gigás Kingstont is venni.
Úgyhogy most egy kicsit határozatlan vagyok. Mert úgylátom jelentős teljesítmény különbség van közöttük, meg úgy látom az OCZ kétszer annyira tartós. Véletlenszerű írás érték az hiányzik a Kingston oldalán ami kicsit gyanús.
Megéri a +36 GB a sebesség és tartósság rovására?
Most afelé hajlok, hogy nem mivel ha nagyobb mennyiségű adatot dolgozok fel akkor azt úgyis mozgatnom kell a merevlemezekre. Bár nem volt még SSD-m úgyhogy nem tudom. -
S.O.S.
senior tag
Csak megyjegyezném ,hogy saját tapasztalat..
Nem minden sata porton indul a Win..!
Ezt én se nagyon értem,de nem árt olyan esetben ha nem látja a rendszert az ssd-t másik ajzatba dugni.
Sebesség és bútolási eltérés is kismértékben változik attól függetlenül.hogy melyik csatlakozóba van bedugva...A bios frissítéssel is ugyanez a helyzet...
üdv, -
sonaj0203
aktív tag
Sziasztok!
Melyik ssd-t érdemes megvenni mostanában (lehet használt is) legolcsóbb, leggyorsabb kategóriában, amire mondjuk a win 7 is fel megy?
Köszi

-
válasz
gabee jr
üzenetére
"A Windows 7 persze nem indult el az újonnan beállított ACHI módban, azonnal kék halállal elszállt a rendszer."
Figyelmesebben kellene olvasni és akkor nem szállt volna el, megspórolhattál volna egy reinstall-t... [link]Még az alaplapi AHCI driverrel megpróbálkozhatsz, aztán ha azzal sincs javulás, akkor a marvell vezérlőt okolhatod...
(Feltétéve, ha a BIOS-ban tényleg mindent helyesen állítottál be és a W7-el hoztad létre az SSD-n a partíciót is) -
gabee jr
tag
válasz
gabee jr
üzenetére
UPDATE!
A dolog most ott áll, hogy vissza lett rakva az F7-es BIOS. A Windows 7 persze nem indult el az újonnan beállított ACHI módban, azonnal kék halállal elszállt a rendszer. Ezt szinte gondoltam, olvastam valaki ugyan így szenvedett egy Agility3-al.
Ma minden felesleges SATA portot (eSATA) letiltottam amit nem használok, az összes dolgot amit beszéltünk ACHI-ra állítottam, újra feltettem a W7-et. Hiba nélkül működik, minden. Most jön a lényeg...
Az olvasás része gyorsabb lett egy kicsivel, (300Mb/s helyett, most 400Mb/s ) de még mindig nem tökéletes. Az írás része szinte ugyan az maradt, kb. a fele sebességgel ír, mint ahogy kellene neki. (500Mb/s lenne az ideális, nekem max. 250Mb/s) Atto kép csatolva:
Tehát közel(ebb) járok az igazsághoz, de még mindig van valami amit fogja a szélvész gyors SSD-m. Ha van még egyéb ötlet, bármi ami segíthet megköszönném. Sőt, ezt is köszönöm szépen!
-
Helló!
Egy mezei halandónak, mint én, milyen SSD-t javasolnátok? Win7 + 3-4 játék menne rá csak (Wow, Shiftek, Starcraft 2, 1-2 fps) meg ugye ami win7 alá kell felhasználói progik.
GA-770T-USB3 az alaplap.Árakkal nem vagyok tisztában, elsősorban megbízhatóságra hajtanék, nem megy állandóan a gép, de megesik, hogy csak éjszakára van kikapcsolva.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Keksz
senior tag
na, akkor most mi van az Intel 320 8MB hibával?
-
scope2007
addikt
válasz
kocsis102
üzenetére
ez tényleg tré.... mármint vertex3 és ilyen eredményeket hoz ez egy vertex2
ahcival telepítsd újra a win7et...
-
SPY0817
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy olyan 20k kategóriában 64gb os SSD-t melyiket érdemes venni tapasztalatok érdekelnének jó rossz.. meg ajánlat melyik hullik kevésbé stb stb melyik gyorsabb jobb ár érték arányban..
Notebookba menne de ha cserélem a notit nagy gépbe kerül majd.. a mostani noti winyót pedig külsőházba tervezem rakni..
Válaszokat előre is köszi -
Rekro
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Be volt állítva, hogy 20perc után kapcsolja ki tehát valószínű ez volt az ok, kikapcsoltam gondolom/remélem ez megoldja a problémát.
-
-
kocsis102
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
mértem is az 1 kép az
-
-
-
kocsis102
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
a felső kép az enyém a 2 csak pl egy tesztből hogy menyinek kéne lennie a 3 is szintén plda
-
-
romero28
senior tag
válasz
kocsis102
üzenetére
ezzel teszteld, az a progi nálam is marhaságokat írt

-
kocsis102
csendes tag
üdv vettem egy 120gb vertex 3 mat és nagyon lassu

nem tudja valaki miért ?
Aktív témák
- LEGO klub
- EAFC 26
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezekkel a beállításokkal ssd-ről akart bootolni, de mivel üres volt az ssd elindította a telepítőt. Ott meg lehet törölni az előző rendszert és ssd-re telepíteni az újat, így a 100Mb-os rendszerpartíciót is az ssd-re fog kerülni
Ezzel nem azt mondom, hogy nem megoldás, hogy húzzuk ki, aztán dugjuk vissza(miket beszélek?!), mert az is megoldás 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Laza csávó vagy... Itt mindenki babusgatja hőn szeretett ssd-jét (jajj-jajj, már ráírtam 20GB-ot), Te pedig csak úgy fel-le tolod menet közben.... még jó hogy nem 320-as intellel próbáltad.

![[link] [link]](http://img69.imageshack.us/img69/4205/clipboard01bsv.th.jpg)