Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Kell aggódni, hogy az alábbi 75%-os értéket adja egy 1 éves SSD-re a program, vagy ez "normális"?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
TEMP "áthelyezés":Start/Vezérlőpult/Rendszer és biztonság/Ram mennyiség és processzorsebesség Itt a baloldali menüben "speciális rendszerbeállítások" majd "környezeti változók" és itt a felső és az alsó ablakban is mindkét TEMP és TMP változó értékét át kell írni konkrét útvonalmegadással Pl. G:\TEMP (lehet ugyanaz a könyvtár is a TEMP és a TMP változó által használva)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
OCZ Vertex gazdája lettem, lenne néhány kérdésem:
1. Az itt található firm upgrade-et felrakhatom-e? (Jelenleg 1.4 van rajta)
2. AMD-s lapnál (780G+SB700) milyen drivereket kell majd telepíteni Win7-re, hogy minden funkció rendesen menjen?
3. Mivel érdemes tesztelni? (Atto, Crystal, stb.)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Hümm, jól értem, csak 1.5-ös FW-re lehet felrakni?
Keresnem kell egy 1.5-ös fw-t, előbb azt felrakni, majd az 1.6-ost, vagy nem így máködik, és 1.4-et hagyjam és ne piszkáljam?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Huhh, hát van itt sok instrukció, még kotlok rajta, de ahogy nézem a TRIM-hez kell mindenképpen a frissítés, és sok fw-szintű bug-ot is javítottak.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Ace Ventura #17786 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, ha bevált ez lesz a gépben
Egyébként smart, trim, és a hasonló szokványos dolgokat tudja?
-
Mercutio_
félisten
válasz Goddyevil #17800 üzenetére
All 0x00 beállítással ment a Crystal?
Hm, ahogy nézem olvasásban elmegy, írásban gyengécske, de ennyiért még így is jó
[ Szerkesztve ]
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Hooper #17955 üzenetére
Elég zsír cucc lett Én most rendeltem meg a kis 64GB-s buffy-t, sima asztali gépbe jó lesz, de ha melóra kellene más lenne a szitu
-
Mercutio_
félisten
válasz kasa85 #20149 üzenetére
Annó egy vertex2-vel nálam is 78%-ról 56-ra változott egy FW-frissítéstől.
OCZ fórumon rákeresve láttam, hogy ezt többen is nehezményezték, a lényeg, hogy egy SMART paraméter értékét megváltoztatták az FW-ben és a különböző kondíció-tesztelő progik ebből a paraméterből (is) számolnak értékeket.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Clone-ozni akartam a mostani vinyóm (640GB s-ata2) rendszerkötetét (16GB) egy 64GB-s SSD-re, és az alábbi hibaüzenetet kaptam
A beállítások: manuál, majd vinyó kiválasztás majd "Proposal" majd targetként az SSD voltak.
Korábban itt valaki linkelt egy notebook clone-ozást (macska mászkál néha az asztalon ) az alapján gondoltam, hogy menne, de nem
Ja, Acronis Migrate Easy 7.0-lal csináltam volna, mert az SSD-hez adott Acronis TrueHD 1.0.0 verziója odáig el se jut, hogy a destination meghajtót kiválaszthassam (illetve maga az ablak bejön, csak minden meghajtó szürke/nem kiválasztható)
Vinyó hibátlan, 100%/100%-os HD Sentinel és HD Tune teszt szerint is.
Marad az SSD-re rendszer telepít előlről, vagy van még valami tipp?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #20606 üzenetére
Hoppá, akkor ez volt a hiba, azt hittem észreveszi, hogy melyik a rendszer partíció és csak azt rakja át
-
Mercutio_
félisten
válasz K!$$rác #21566 üzenetére
A HW-közeli dolgok meg az SW-szintűek nem ugyanaz, attól, hogy valaki az egyikben otthon van lehet a másikban még "kezdő"
-
Mercutio_
félisten
válasz K!$$rác #21570 üzenetére
Nem konkrétan erre írtam amit írtam, hanem általánosságban.
Ha jól olvastam írták itt korábban, hogy notiban azért nem hasítanak úgy az SSD-k, mint asztali PC-ben, esetleg azt próbáld ki (ha van időd ilyesmire), hogy az asztali PC-re dugod az SSD-t (a mostani vinyót persze lekötöd addig) és úgy telepítel egy rendszert az SSD-re, aztán mérsz sebességet, akkor meglátod, hogy asztali gépben is csak ennyit tud, vagy többet
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Egy ilyen lapra rádugtak egy Buffalo SSD-t (NSUH64GB előtte egy HTPC-ben tökéletesen üzemelt W7 volt rajta) és nem látszik a biosban. S-ata táp/adat kábel gond lehet, vagy valami bios beállítás is lehet ludas?
-
Mercutio_
félisten
válasz scope2007 #21842 üzenetére
Nem linkelted, csak sokan nem tudják, hogy a SVP100S2/96G és SVP100S2B/96GR között mi a különbség tényleg, micsoda, csak a beépítőkeret + s-ata + tápkábel és külső keret+usb kábel? 2500-ért van jobb külső keret amibe berakható a cucc?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Részben SSD-s kérdés, és talán itt jobb helye van mint a Win7 topicban:
Kingston V+ 100 96GB-s beszerezve, a gépben jelenleg 1TB-s vinyó van egy öreg és döglődő XP-vel. W7-re akarok váltani, de mivel néhány hétig nincs iőm minden programot, beállítást, levelező állományait átköltöztetni W7 alá így azt tervezem, hogy berakom az SSD-t, rá a W7-et, és az telepítéskor majd felismeri az XP-t és csinál egy "bootmenüt" ahol indításnál választhatok, hogy W7 vagy XP induljon.
Eddig tiszta, a kérdés(ek) az alábbi(ak):
1. W7-et AHCI módban telepítsem? (TRIM csak így megy tudtommal)
2. Amikor felrakok és beállítok majd minden lényeges programot a W7-re legyalulhatom-e az XP rendszer partícióját, nem lesz-e ebből gond, valamint a "bootmenüt" meg tudom-e majd szüntetni?
3. Kell-e valamire figyelnem?[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #22129 üzenetére
A Linkelt leírás W7 installCD-ről is futtatható, vagy egy már telepített W7-re kell az SSD-t rádugni és elvégezni? (Utóbbi esetben parancssor helyett a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Lemezkezelés is meg tudja ezt csinálni nem?)[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #22132 üzenetére
OK, értem, akkor egyszerűbb, ha keresek egy W7-es gépet a közelben
-
Mercutio_
félisten
válasz Gorneck #22141 üzenetére
Akkor visszakérdezek: Lesz bármi előnyöm a 100MB-s partició meglétéből? Mert azt már tudjuk, hogy migrálásnál esetleg eltűnhet és ez problémát okozhat...
-
Mercutio_
félisten
Míg mindig a 96GB-s Kingston V+ 100 a bestbuy vétel 27k-ig ha kevés a 64GB?
-
Mercutio_
félisten
Ez az OCZ Vertex Plusz (OCZSSD2-1VTXPL60G) kérdés engem is érdekelne, VALAKI?
Ennyit találtam róla hirtelen
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Árban (arányosan) kb. annyira jön ki mint a 96GB-s Kinston V+ 100, kérdés persze, hogy van-e olyan megbízható, sebességben is hozza-e azt, és problémamentes-e a vezérlője?
És persze, hogy elég-e a 60GB
-
Mercutio_
félisten
válasz SirRasor #22389 üzenetére
Hinnye, az hogy lehet, hogy bebootolok Partition Wizard 5.0-ás CD-ről, NTFS-re formázom az SSD-t, és nem stimmel az alignálás (4096-tal osztva törtszámot kapok )
Bios-ban IDE volt a s-ata mód, de ez önmagában még nem kellene, hogy ok legyen nem?
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #22839 üzenetére
És mivel tudom eltolni? (Az újabb Home verzióban se látok ilyen funkciót)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #22856 üzenetére
Kösz májsztró, akkor átugrom a szomszédhoz, és rátolom a W7-es gépére, egy particionálás erejéig
-
Mercutio_
félisten
válasz Istyu74 #23461 üzenetére
Csak egy tipp: W7 installnál amikor már lement az első kör és újraindítja a gépet vedd ki a telepítő CD-t, hogy az SSD-ről bootolva folytassa/fejezze be a telepítést.
-
Mercutio_
félisten
válasz wolandino #23508 üzenetére
Valamilyen célprogrammal pakoltad a windows installt a pendrive-ra, vagy csak simán rámásoltad?
Mert utóbbi esetben nem meglepő a dologA pen-ről telepítéshez kell egy célprogram és egy Windows telepítő image-file.
-
Mercutio_
félisten
válasz -Rahan- #23709 üzenetére
A belinkelt 96GB-s SSD-tesztet, és a cikk kommentjeit ha elolvasod választ kapsz a kérdéseidre.
OCZ-kre pedig sok panasz van mostanság.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz NightHunter0 #23713 üzenetére
File/Text Data 0x00-ra van állítva?
-
Mercutio_
félisten
válasz kerekfej #24329 üzenetére
Ezt most minek tetted ide?
A cucc meg értelmetlen, veszel egy vinyót és vele egy szinte semmire nem elég 4GB-s SSD-t aranyárban, de ezt itt már rég kitárgyalták a szakik.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Kapsz a plusz pénzért PC-s beépítőkeretet, táp és s-ata kábelt, valamint egy külső USB-s házat, ami önmagában 2000 körül szokott menni, és hasznos lehet, mert egyből mehet bele a
notiból kiszerelt vinyóKerekfej: Mi az az előny (forintban kifejezve, vagy az átlagos használó által érzékelhető egyéb formában) ami miatt megéri a pluszt rákölteni a Samura? Szintetikus teszteket és marketing bullshit-et hanyagoljuk
-
Mercutio_
félisten
válasz kerekfej #25985 üzenetére
Olvasgatni magamtól is tudok, a kérdésemre pedig értelmes ember 2 mondatban tud válaszolni, már persze, ha van értékelhető válasz...
Azért segítek, rögtön az első cikk végszavában: "...átlagos felhasználás során alapvetően nincs eget rengető különbség az egyes meghajtók között"
-
Mercutio_
félisten
válasz kerekfej #25988 üzenetére
Én pedig ezt kérdeztem: "Mi az az előny (forintban kifejezve, vagy az átlagos használó által érzékelhető egyéb formában) ami miatt megéri a pluszt rákölteni a Samura?"
-
Mercutio_
félisten
válasz kerekfej #25990 üzenetére
Igen, erre vonatkozott ez a megjegyzésem "Szintetikus teszteket és marketing bullshit-et hanyagoljuk"
Kroni1: Tudom, ezért nem értettem ezt a piszok nagy vehemenciát, hisz a mindennapokban nincs lényeges különbség
-
Mercutio_
félisten
válasz kerekfej #25994 üzenetére
Nem kell bemutatnod se a cikkeket, se azok tartalmát, lassan 20 éve foglalkozom IT-vel. Az egyik teszt lényegét kiemeltem és te magad is elismerted, hogy valóban átlag felhasználásnál nincs lényegi különbség egy Kingston 96GB és egy Samu között, azaz nem tudtál olyan érvet mondani ami miatt nem speciális használatra érdemesebb lenne a GB/Ft tekintetében drágább Samut választani A korábban általad írt dolgok: mekkora gyártó, majd a jövőben milyen király lesz mert erre állt rá, stb. az ami nálam és ahogy a kommenteket láthattad másoknál is a marketing bullshit kategóriája.
Fire/SOUL/CD: Arra próbálom rávezetni fiatal fórumtársunkat, hogy leginkább szimpátia - és pénztárca - kérdése átlag használatnál, hogy az ajánlott SSD-k közül mit választ a user. Illetve XP használat esetén még szempont lehet, hogy melyik SSD tudja a garbage collection-t.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Memóból 8GB-t (2x4) és 1600-ast tennék bele (Pl. Kingston HyperX)
-
Mercutio_
félisten
válasz KaiotEch #26129 üzenetére
Nem lesznek jobbak az időzítések?
No látod!
És ha esetleg tuningolni akar ott is hasznos lehetEgyébként azért mertem javasolni, mert nincs lényeges difi árban és később jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest