Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Aktív témák
-
válasz
Salvador20
üzenetére
Teljesen egyetértek fagy53-al, azok katasztrofális értékek az írási oldalon.
Ennyire nem lehet lassú, és nem is az.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Salvador20
üzenetére
Nem jó, sőt kifejezetten rossz! Észre ugyan nem veszed a használat során, hacsak nem másolsz GB-nyí fájlokat, de az írási sebességed katasztrófális.
Biztos vagyok benne, hogy nem az SSD a rossz, hanem a körülmények. Próbálj egy AS SSD tesztet belinkelni! -
miresz
veterán
válasz
Salvador20
üzenetére
Gyorsnak érzed a gépet? Ha igen,akkor nem méregess mert beleörülsz!
Egyébbként jó eredmények,de ATTO-val mérj,mert az adja a leg reálisabb eredményt. -
cszn
őstag
válasz
energy_
üzenetére
Sajnos csak a gyártókról van megbízhatósági infó külön a termékekről még nem láttunk. Mindenesetre az OCZ-nek a Sandforce-os SSD-i problémásak a fórumos tapasztalatok alapján. Ez pedig Indilinx vezérlős. Persze ez nem jelent semmit.

(#22692) Zlin50 Mekkora tárhely kellene és mennyit szánsz rá?
Rendszerről én speciel komplett másolatot tartok (image), külön nem mentek róla, mert semmit nem tartok rajta csak a programokat. -
Zlin50
senior tag
Van jelentősége hogy SATA 2 vagy 3 a csatlakozása? Lehetőleg a nagyon (vagy leg) gyors az amit megcéloznék. Rendszernek szánom, egyet vennék és mivel elég hosszú életet jósoltatok a későbbiekben is jó lenne nem másikat venni.
Mi az amit mentenem kell? (A rendszer meghajtóról)
(-Maga csak folytassa a kukorékolást, maga még nem sejt semmit!
-Mi az amit még nem is sejtek kérem?) -
cszn
őstag
válasz
Zlin50
üzenetére
OCZ legfőbb problémája, hogy nem megbízható és még egy sima FW frissítés is problémás szokott lenni. Most az Intel is necces az említett hiba miatt (pedig előtte a legmegbízhatóbb volt). A többi mind a 2-3%-os elhalálozási arány környékén van ami elfogadható. Ha jól emlékszem a terás vinyók is kb így állnak.
Sebességben alig van valami eltérés sima rendszerhasználat során, ezért a legproblémamentesebb és legolcsóbb Kingstonokat szoktuk ajánlani. SV100S2/64 21-22e környékén mozog vagy SVP100S2/96 ami már jó ideje best buynak számít (26e).Ja és ahogy fagy53 kollega is említette, mentést mindig kell csinálni, bármilyen meghajtóról van szó.

-
Zlin50
senior tag
Én is csak kifejezetten rendszernek használnám és nem állítgatnám én sem, de rendszerként bírnia kellene azt, amit a vinyó kap bármilyen művelet is legyen az, internet, programok stb. Na de ezek szerint ez nem gond, főleg ha valóban több száz tera írást kibír.
Mindenféle vonatkozó információt figyelembe véve elsősorban megbízhatóság/minőség, sebesség szempontjából melyik gyártót tudjátok javasolni 120-as méretben? OCZ, Kingston, Mushkin, A-Data, Corsair, Crucial, Intel (8MB bug) - ki a megfelelőbb? Az OCZ-ről valami olyasmit olvastam, hogy nem hozza a "formáját", pedig erre gondoltam először.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
aberdeen
üzenetére
Ne vedd komolyan, egzakt módon jelenleg nem lehet egy programnak egy adott SSD élettartamát valószínűsíteni!
Ezeket marketingprogramoknak hívom, a valósághoz nincs sok közük. Megnyugodhatsz, ha mindennap nem nézed meg 25x egy bench-csel az SSD-t, akkor ennek a kétszeresét is fogja bírni az SSD! 
-
cszn
őstag
válasz
Zlin50
üzenetére
Írásmennyiségben úgy néz ki olyan 200-300 tera nem okoz gondot nekik. Nekem kb másfél év alatt másfél tera jött össze úgy, hogy nem állítgattam különösebben semmit. Igaz csak rendszernek van használva.

-
fagy53
nagyúr
válasz
Zlin50
üzenetére
10-20 évre tehető az átlagos használatnál, ez napi 5-10GB írásmennyiséget jelent...
Elektronikus eszköz lévén minden bejelentés nélkül is tönkremehet bármelyik pillanatban, ezért fontos adatokat már a HDD esetén is duplikálni illett.
Az SSD adatvesztési valószínűsége biztosan nem rosszabb mint a merevlemezé, legfeljebb ott a különféle mechanikai kopásokból adódó problémák a SMART segítségével jelezhetők és könnyebben valószínűsíthető volt a krakk...itt ez nehezebb. -
Zlin50
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
Mennyire hosszú számra számíthatok az éveket illetően ha nem foglalkozom azzal hogy bizonyos dolgoknak a kezelését áthelyezzem mondjuk HDD-re? (Mert minden csak akkor fog a leggyorsabban menni gondolom én.) Mi mondja meg azt nekem, hogy ma még menthetem ami menthető, de holnap meg fog pusztulni és vége?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zlin50
üzenetére
A vezérlő igyekszik egyenletesen terhelni a cellákat az írással, így közel azonos időben esik össze az egész. Nem érdemes ezzel foglalkozni mert csak hosszú évek múlva lehet számítani erre a végelgyengülésre. Mivel redundánsan illik használni az SSD-t, azaz nem szabad teljesen megtölteni, kapacitás vesztést nemigen fogsz észrevenni, adatvesztést meg végképp nem, ill. nem ezért...
-
Zlin50
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem volna. Hogyan jelentkezik az SSD cellák kifáradása, illetve mi történik a benne lévő adattal ha kifárad a cella? Adatvesztést okoz vagy képes átmenteni másik cellába és a kifáradt cellát kizárja a használhatók közül, szóval csak a kapacitás csökkenne?
-
Fecniii
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy crucial m4-es SSD-t és azt szeretném kerdezni hogy szerintetek jó beuzemelesi sorrendnek az alabbi?SSD beszerel
gep elindít
ahci ki, boot from CD be
firmware frissítő CD berak
ujraindít
firmware frissitese 009-re
gep kikapcs regi vinyó kihúz
biosban ahci bekapcs
win telepito DVD berak
restart, win telepítUgye az nem baj ha mindezt nem azon a gépen csinalom meg amiben végül hasznalni fogom a meghajtót? persze a masik gepen is ahci bekapcs mielőtt beszerelem.
köszi
-
grafix
csendes tag
OZC SATA3-as SSD vásárlása elött állok. Azt szeretném kérdezni töletek, tudtok-e olyan oldalt ahol tesztelték az SATA2 3g és a SATA3 6G csatolót SSD-re. Vagyis ha vásárolok egy SSD-t amit SATA 3 interfésszel rendelkezik. Lesz-e sebbesség csökkenés SATA2-nél. Az alaplapom ASUS P6T SE.
-
cszn
őstag
válasz
Viperator
üzenetére
Gyorsulást mindenképpen érezne. Nem ismerem ezt a típust, de általában jellemző, hogy gyengítve vannak a laptop chipsetek a fogyasztás miatt. Az asztalihoz képest tehát lassabb lenne, de laptop vinyóhoz képest jelentős a gyorsulás általában. Ebből következik, hogy gyors, drága SSD-t nem nagyon érdemes venni bele, hacsaknem később másik gépbe (esetleg asztaliba) át lesz rakva.
Nem kell OFFba raknod. Ez abszolút topiktéma.
-
Keksz
senior tag
Új FW-t felrakta már vki az Intel 320-ra innen?
Tapasztalatok? -
Müszi
senior tag
Miresz kolléga problémáiból okulva megrendeltem egy ADATA S511 60GB SSD-t. A Corsair- okról már régebben olvastam nem túl jókat és eredetileg is ezzel szemeztem. Majd ha megjött és beüzemeltem beszámolok a tap.-ról.
Köszi az infokat! -
Egy ismerősöm szeretne egy SSD-t venni, csak nem tudom, hogy jó-e egy négy éves laptopra? (Fujitsu Amilo PA2548, AMD Turion 64 X2, 2.0GHz) Ha jó. javulás lesz? (mármint sebességben)
Előre is köszönöm!
Üdv!
-
miresz
veterán
Hmmm...Mushkin Chronos Deluxe 120GB Jó kis cuccnak tűnik.
-
energy_
senior tag
sziasztok erről vélemény? elég jó árban van

-
SLYM
veterán
sziasztok, tudtuk nekem mutatni buffalo SSD crystal disk mark eredményeket? ha esetleg ezt még külön a 64, 128 és 256 gigás modellekre is lebontva mutatnátok az még szuperebb lenne. köszönöm
-
5ent1nel
aktív tag
Üdv!
SSD-ben gondolkozom, konkrétan ezzel a tipussal szemezgetek: A-Data
Ez a típus megbízhatónak számít?Nem értek hozzá, csak a gyártók oldalait lapozgattam, meg pár dolognak néztem eddig utána... mindenesetre nem találtam róla semmi rosszat - eddig.

-
fagy53
nagyúr
válasz
TheProb
üzenetére
Pl. a víruskeresés....
A Diskeeper progi Hyperfast funkciója minden SSD meghajtót regenerál, az eredmény hasonló a HDD töredezésmentesítéséhez.
Szerencsére ez az SSD önmaga is remekül karbantartja magát, ha időnként pár órára magára hagyod bekapcsolva a gépet, csak a Asztal legyen és ne működjön semmi progi. -
TheProb
veterán
Sziasztok, vettem 1 ilyen kingston SSD-t, mert egyik fórum társunk ezt ajánlotta.
Pár kérdésem lenne.
-a Gyorsabb OP és program induláson kívül mi az aminek még észrevehetően gyorsulnia kéne?
-Van-e vmi progi ami esetleg alapnak számít SSD userek körében? Ami netán optimalizálja az élettartamot és/vagy a "rekeszek feltöltését", bocs a laikus megfogalmazásért, de már nemtudom hol olvastam erről és nem tudtam megkeresni a becsületes nevét vagy ezt maga az SSD szabályozza már, nem?Köszi segítségetek és bocsi, de még nem vagyok túlzottan otthon SSD fronton

-
soldi3r
veterán
-
Mandarinn
senior tag
-
válasz
zetecR
üzenetére
SSD megbízhatóságban tájékozódáshoz, érdemes megnézni az amazon.com vásárlói értékeléseit. Általában az új ssd-k is hamarabb jelennek meg ott, ha valami komolyabb gond van, akkor azért szoktak írni róla.
-OCZ Vertex 2
-Intel X25-M G1 (közel két éve üzemelnek)
-Intel X25-M G2
-Intel 320 sorozat -
Peetr86
tag
Üdv!
Ez az OCZ Vertex mennyire jó vétel? Nagyon csábító az ára viszont az írási/olvasási sebesség elég alacsony. Ha hdd-ről váltanék tapasztalnám az SSD élményt?

-
miresz
veterán
Csináltam egy videót (telóval) Corsair GT-m boot idejéről: [link]
-
Laraxior
titán
a régi SSDmen volt a rendszerem és ha másolgatok,ill telepítek valamit akkor az egész megáll percekre is akár. Valószínűsíthető hogy ez már a vége ugye?

mert akkor bepróbálnám a gyártói garit. Új firmware van rajta. tesztprogik nem mutatnak semmit az állapotáról. -
szóval semmi szükség rá, hogy minden áldott nap valaki többször mérjen sebességet. Megvetted az SSD-t, feltelepítetted megfelelően az OS-t, mérsz egyet (lehetőleg ATTO-val), ha az értékek megfelelnek/megközelítik a gyári értékeket, akkor onnantól nincs szükség sebességtesztre... -
amok
csendes tag
Egy láma kérdés, a tesztelőprogramnál ami van 5 és 1000MB, az azt jelenti, hogy 5x1000MB-on tesztel? Tehát ha nyomok egy all-t akkor 4x5x1000~20GB írás?
-
miresz
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
Mint feljebb már írtam érzésre is sokkal gyorsabb volt az előző Agility2-es SSD-m mint az Agility3-as tehát valami nincs rendben vele.A Corsair meg most láthatóan gyorsabb,(boot idő,programok indítása pl: photoshop,CAD,stb)
(#22650) cszn: Én sem tudom mi van vele de szerintem széria hibás lehet visszaküldöm és majd meglátjuk. Az a furcsa,hogy firmwaret sem akart frissíteni,a Corsair meg egyből lefrissült.
-
kungzi
veterán
na belaktam a samsung ssd-m

szerintem elég jó, és baromi gyors, játékok alatt a ping is javult és az fps is

szóval nagyon király

-
cszn
őstag
válasz
s0rT3d
üzenetére
Nem feltétlen kell annyit költeni egy jó SSD-ért: Link Amik jobbak, gyorsabbak jóval többe kerülnek ennél.
(#22644) balpis Nincs különösebb gond vele. Csak nem egy naprakész technológia és nem sokkal többért jobbat lehet kapni. Valamint az OCZ SSD-k általában elég problémásak, gyorsan halnak. Igaz ez nem Sandforce-os mint a legtöbb OCZ SSD (Indilinx Martini).
-
porpi007
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről az ssd-ről? Nagyon kedvező az ára, nem mehet ez a minőség rovására?
(Átlagfelhasználásra kéne Win gyorsításra)
Köszi!
Bocs, most néztem meg, mi van 2-vel fölöttem.....
-
s0rT3d
tag
30-35ezerért mostanság milyen ssd-t érdemes venni? Nem nagyon vagyok képben a dolgokkal.
-
cszn
őstag
válasz
masterful87
üzenetére
Szabadni szabad csak nem ajánlott. Kingston SV100S2/64 alá ne add sztem. Vagy ha nagyon szűkös a keret és esetleg elég a 40giga hely is (formázottan 37) akkor Intel 40gb.
-
masterful87
senior tag
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megcsináltam ahogy mondtad, úgy tűnik most már jó, legalábbis 1 napja szépen megy.
Egyébként határozottan gyorsabb lett a rendszer a kis 96gb-os kingstone ssd-vel, a másik pozitívum hogy végre nem kell hallgatnom a vinyó darálását. -
ruti
Közösségépítő
RAMDISK problémában kérnék segítséget:
DataRAM-ot használok, a winTEMP és a ChromeCACHE van rátéve elviekben, de nem jól működik, mert:
szeretném az R: meghajtó betűjelet állandóra hozzárendelni (hogy minden esetben a többi partícióm utáni betűt kapjon), Lemezkezelő meg is csinálja, de a köv újraindításkor már megint H: lesz a ramdrive
Ez azért gáz, mert
-van a H: utáni betűt kapó extended partícióm
-valamint a korábban R:-re irányított tmp és cache-ek nem tudnak elhelyeződni, a chrome ugye el sem indul ilyenkormivel a temp nem létező útvonalra mutat, a DataRAM Utility nem használható, mert ugye neki KELL a létező temp könyvár, tehát ördögi kör...
DataRAM-ot próbáltam már unformatted-ként, majd tisztán Lemezkezelőben felbetűzni, de ez sem vált be.
Esetleg másik bevált Ramdisk progi valakinek? (Ami nem keres win TEMP-et?)
köszi
-
miresz
veterán
válasz
Lacza_26
üzenetére
Igen,de próbáltam már linux alól is,de ott meg nem lát aktív internet kapcsolatot. Ma lett tele a tököm ezzel az ssd-vel,szerintem megy a háztól,délelött érkezik egy Corsair GT3 60Gb,szerintem azt teszem be ez meg megy. Megvan megpróbálom azzal.
Megpróbáltam ugyan az a helyzet.

-
Mercutio_
félisten
Míg mindig a 96GB-s Kingston V+ 100 a bestbuy vétel 27k-ig ha kevés a 64GB?

-
Müszi
senior tag
Szevasz!
Én is hasonló problémával küzdök és én sem kaptam bíztató választ. Szerintem vedd meg az újabb konstrukciós 60Gb-osat. Ugyan a Sata3 nem hoz látványos gyorsulást hiába jóval magasabbak szekvenciális írási olvasási értékek, a véletlenszerű elérés normál használatnál fontosabb és az közel ugyan az, legalábbis nekem ez jött le a topik olvasgatása közben..Ettől függetlenül én is Sata3 csatolósat veszek mivel mégiscsak modernebb, ugyan nálam az OCZ Agiliti3 is számba van véve/ most olcsóbb egy ötössel mint az ADATA/ bár itt-ott olvastam gondokat vele kapcsolatban. Mindenesetre megnyugtatóbb hosszútávon számomra mint egy 1-2 éve kiadott modell. -
Laraxior
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi 
-
válasz
soldi3r
üzenetére
privbe írd meg, tényleg érdekel, mondjuk egy ilyen deszka esetén...
(Az az 1 registrykulcs módosításos módszer halott ügy ilyen deszkán...)Laraxior #22617 - Gonosz vagyok mi?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kungzi
veterán
tudom én, csak mondom belinkelem, hátha kell vkinek

-
kungzi
veterán
-
-
kungzi
veterán
na beüzemeltem az ssd-t (Samsung 470 series 64GB)
így megy: kép
iszonyat gyors, gépnek meg hangja sincs, nem ciripel most már a hdd feleslegesen

-
Jofi81
őstag
Crucial m4 tulajdonosoknak érdemes felrakni az új firmware-t, némileg gyorsabb lesz az olvasás. Ilyen volt, ilyen lett:
-
St3venson
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor elnézést hogy belekontárkodtam

-
válasz
St3venson
üzenetére
nem sokkal lejebb linkeltem és meg is próbálta de semmi. Az lesz a gond, hogy ezeken a deszkákon van az alapchipset, meg a Jmicron chip, meg a marvell chip... Mindegyik állítható IDE/AHCI/RAID-be, szóval valószínűleg nem 1 darab registry bejegyzést kellene módosítani, hanem a többet... -
St3venson
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Van néhány hasznos szolgáltatás, ami már ide-vel nem müködik, és ez hdd-knél is van.
Még ha nem is tudják a régi hdd-im ezeket, akkor sem befolyásolja negatívan a müködést, és mivel csak egy átkapcsolást kell csinálni a biosban a telepítéskor, ezért azt gondolom megéri.
Amugy ha nem achi modban telepítetted, akkor is van lehetőség átkapcsolni "kék halál" nélkül, de akkor a windowson belül kell először beállítani vmit, és utána a biost. Már korábban foglalkoztunk ezzel a forumban, megkeresem és linkelem.. -
Sziasztok!
SSD vásárlásra adtam a fejem, és eljött a nevezetes "No de milyet?" kérdés pillanata.
Mindkét jelöltem A-DATA gyártámány, az egyik egy meglepően olcsó, SATA2-es, 40 GB-os modell, a másik pedig egy 60 GB kapacitású SATA3-as egység. A két termék között durván 12 ezer forintnyi különbség van jelenleg. Amit mindenképpen szeretnék megtudni:
- Rendszerlemezként használva van-e érezhető különbség SATA2 / SATA3 eszközök között?
- Mennyire megbízhatók az A-DATA termékei(Az alaplapom támogatja a SATA3-at, így ez nem korlátozó tényező. Phenom X4 955 társaságába kerülne az SSD.)
Köszönöm a tanácsokat!
-
St3venson
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Szerintem is a biossal van gond, a bootsorrendben biztos szerepel az ssd vhol? Mert nálam pl az volt a gond. (nem bántásból irtam, csak néha a legalapabb dolog marad el)
Fenergie84@: Már többször is olvastam, de már korábban is tisztázva lett, hogy a trim futásához nem kell Achi mód, [link], Fire/SOUL/CD kolléga tesztelte is.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
"Az lehet gond hogy installnál csak az SSD volt rajta?"
Nem. Szerintem nem jól van beállítva a BIOS, ezeken a Gigabyte X58-as deszkákon van mit állítgatni, nem annyiból áll a dolog, hogy 1 helyen átteszed AHCI-re és már oké is.Mindjárt letöltöm a manualt, megnézem, aztán privbe írok, hogy hol és mit kell beállítani...
Aktív témák
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Path of Exile 2
- Interactive Brokers társalgó
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egyébbként jó eredmények,de ATTO-val mérj,mert az adja a leg reálisabb eredményt.

Ezeket marketingprogramoknak hívom, a valósághoz nincs sok közük. Megnyugodhatsz, ha mindennap nem nézed meg 25x egy bench-csel az SSD-t, akkor ennek a kétszeresét is fogja bírni az SSD! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)