Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
dni
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valamilyen SSD diagnosztizáló programot ajánlani? Van egy 3 hónapos 256GB-os Kingstone V100+-os SSD egy X201-es TP-ben ami időnként ckdsk-el indít, illetve volt már kék halál is az utóbbi időben és utána szeretnék nézni, hogy mi lehet a gáz mielőtt elrohannék a nagykerbe.
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
A Marvell vezérlőkkel más gyártónak is vannak gondjai, de legmarkánsabban az OCZ és Corsair-nél jön ki valóban. Itt vannak ötletek, hogy miket lehet a probléma kiküszöbölésére megpróbálni: Force Series 3 Users Having Issues with a Replacement Drive Mondjuk a 4. pont az valóban járható út, persze ahhoz az is kell, hogy a deszkán ne csak Marvell vezérlő legyen, hanem mint pl Gigabyte x58-as deszkákon általában, JMicron vezérlő és azt kell használni/"arra a SATA portra" dugni az SSD-t...
-
Neu77
csendes tag
Marvel vezérlös alaplapoknak gondja van a corsair és az ozc meghajtóival. Nekem is ilyen párosításom van és volt már néhány kékhalál a gépemen. A meghajtómon 1.3-as fw van, ami gyárilag volt rajta. 2 napja biost frissítettem az alaplapomon, így nem tudom javult-e valamit a helyzet, mert az utolsó leállás 6 nap folyamatos müködés után jött. Konkrétan az a baja, hogy eltünik a meghajtó és áramtalanítani kell gépet, hogy újra megjelenjen a biosban. Nálam így megy :/
Attól eltekintve, hogy a hdd-mnek magasabb az írási sebessége a nagy fájloknál, a rendszer villámgyors így én nem viszem vissza, mert amit vennék helyette az a Crucial M4, de ahol én lakok ott nincs ilyen csak az intel510-es meghajtója horror áron.
Ezt mint mezei felhasználó írom és nem mint szakértö
-
cyber86
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
akkor megnyugodtam köszi

-
válasz
khorvat
üzenetére
1. Hibernálást ki lehet kapcsolni, de kihelyezni másik partícióra/lemezre nem. (Kikapcsolt hibernálás mellett az Alvás (Sleep) használható)
2. Én sosem kapcsolom ki, csak kihelyezem SSD- esetén. (AutoCAD-es konfigomban 32G volt, ott sem volt kikapcsolva, csak kihelyezve HDD-re)
-
khorvat
senior tag
Win 7 64bit Ultimate op. rendszeren 16GB ( 2 x /2x4GB dual chanel kit/) memória mellett:
1. Hibernációt is szeretném használni ezt hol érdemes tárolni is miért?
SSD-n vagy HDD-n?2. Pagefile.sys használata teljesen mellőzhető, kikapcsolható? Mert jelenleg ezt tervezem hiszen a 16GB telepített memória mellett talán soha nem lesz szükség a virtuális memória HDD-n vagy SSD-n való alkalmazására! Ha nem ajánlott kikapcsolni akkor szintén adott a kérdés HDD-n vagy SSD-n legyen a pagefile.sys?
-
jozsi252
veterán
válasz
Eyesis
üzenetére
1; 64 gigás ssd-ből 59.5 öt lát a rendszer nekem speciel szóval kalkulálj vele hogy a 128 gb os ssd-ból olyan 120 at fog kb. De amúgy ezen felül is érdemes szabadon hagyni 10-20% ot legalább.
2; Ezt nemlehet megsaccolni hogy mennyi idő alatt íródnak tele a cellák úgy hogy nelehessen használni az ssd-t. De ez mindenképpen évekbe mérhető, tehát vásárolj nyugodtan és nefélj ettől hogy ezmiatt nemfogod használni 2-3 év múlva mert a cellák teleíródnak.
-
Eyesis
őstag
két kérdésem van

1. amikor vesz valaki egy mondjuk 128GBos SSD-t akkor ez a max. tárhely rajta, vagy ebből még szabadon kell hagyni 20%ot, hogy tudjon másolgatni?
2. ilyne 10ezres olvas/iras szamokrol hallani... ha o igy korbe irogat folyamatosan, akkor ez idoben konkretan mennyi lehet? 1 év? 10 év?Hali
-
jozsi252
veterán
De a win7 is kijelzi hogy mennyivel másolsz, vagy pedig másolj total commanderrel az meg már télleg kijelzi hogy mennyivel másolsz.
-
válasz
soldi3r
üzenetére
Total Commander (ez nem SSD sebesség a képen, hanem egy HDD)/Speed Commander vagy az ingyenes Unreal Commander másolás közben jelzi a másodpercenkénti sebességet...
-
Zlin50
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Az hogy mi a valós az relativ. Amit a crystal mutat az közelebb lesz ahhoz amit a rendszerben mutat az eszköz, és amit ez mutat az meg is lesz.
(Mért nekem az atto 155MB -ot is 7k3000-esnél mégis csak 100 körüli az átvitele, a crystal pedig az utóbbit adta ki. Na ezért vannak a csalódások.)
-
kerekfej
őstag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Tudnál felrakni erről az SSD-ről CrystalDiskMark-os mérést?
Firmware-t frissíts rajta és a alaplap Bios-on is. -
HellGreg
őstag
Sziasztok, gondolkodom egy belépő szintű ssd megvételén, egy 74gb-os raptort hivatott leváltani rendszertárolónak. Megéri egy 20k-s kb 40gb-osat venni? Gyorsabb mint a raptor?
-
Dragon27
senior tag
SSD gyártó visszahívja a hibás termékeket akkor utána hogy leget kapni ?
-
mg8248
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az A-DATA 60GB S511-es SSD-ről? Asrock H67M-ITX deszkához menne. Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv,
Gergő -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Hosszas öngyőzködést követően belevágtam egy SSD vásárlásba.
A kiszemelt egy Corsair Force 3 120GB példány.
Segítségre lenne szükségem.
Sata 3-mas portra kötöttem, az alaplaphoz adott Sata 3 kábellel, AHCI módban használom, végrehajtottam az 1hsz.-ben található szükséges beállításokat is.
Viszont mikor HD-tune-ban csinálok egy olvasás tesztet elég elkeserítő kép fogad:Az egy dolog, hogy meg sem közelíti a gyárilag megadott 550/500 MB/s sebességet, no de az, hogy még ilyen mértékben ugrál is...
Mi lehet a probléma?Egy korszerű gépről van szó, Asus Crosshair V formula alaplappal.
-
dota1
aktív tag
-
Zlin50
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Szóval akkor a csak SATA2-esnek nevezhető kábelnek is alkalmasnak kell lennie a 6Gb/s-hoz?
Müszi : szóval igen.
Akkor lehet hogy a WD20EARX-nek az számított igazán, hogy egy sata3-as vezérlőkártyát raktam be és arra kötöttem (csak ilyen klipes dróttal), mert azzal gyorsabb lett mint az alaplapi sata2-vel.
-
-
kerekfej
őstag
BIOS frissítést javaslok.
-
jozsi252
veterán
-
Titusz77
csendes tag
KÉP A két bekarikázott érték 300Mb/s és nem 3Gb/s.Pedig 6Gb/s nak kéne lenni vagy legalább 3Gb/s nak.
-
dota1
aktív tag
-
jozsi252
veterán
válasz
Titusz77
üzenetére
Alaplapod?
Amúgy Sandforceos vezérlő van benne
60GB Performance
Read : Up to 550MB/S
Write : Up to 500MB/Sezt nevárd el mert ezeket az értékeket soha nemfogod elérni benchek alatt meg sehol máshol se. főleg írásba nem. írásba olyan 100-200mbyte közöttit fogsz elérni jobb esetbe
-
Titusz77
csendes tag
Sziasztok.Ma vettem a gépembe egy ssd meghajtót.Nem értek nagyon hozzá de szerintem a kapott adatok nem lettek a legjobbak.Gép: Processzor i5 750, 4Gb DDR3 1600Mb Ram
SSD S511 a-data. KÉP -
McSico
senior tag
Nekem az alaplapon Marvell 9128-as a sata3-as vezérlőm. Olvastam róla egy pár rosszat, de a Crucial M4 jól működne vele? Mivel abban is Maevell a vezérlő, hátha nem okozna neki túl nagy gondot.
Illetve mekkora az élmény indexetek a Crucial SSD-vel?
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.01
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
megnyugodtam

vagy mi 

Utána nézek a bios-ba.
Köszi a segítséget.Holnap veszek hozzávalót.