Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ha bekavar a 100 megás partíció és nem hajlandó indulni HDDről, be kell bootolni W7 telepítővel és nyomni egy javítást...
-
orbano
félisten
válasz
Zsolti1987
üzenetére
Nem jobban tudja, hanem kíváncsi az okára. Nem kell itt hőbörögni. Ha nem szakmai topik lenne, írnék offot, hogy hogyan vezesd le a feszkót
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
orbano
félisten
válasz
kertsa
üzenetére
"de van aki mindig jobban tudja mit hogyan kell beállítani"
én a MS fejlesztő mérnökeire hagyatkozom. ha ők azt mondják, hogy nem gond az SSD-nek a pagefile, akkor nem teszem át

az on/off kérdés pedig így van, ettől függ. csak ahogy írták, azon a párszáz mega helyen, és ap ár miliseces "gyorsuláson" felül más előnye nincs a kikapcsolásnak. hátránya viszont annyi, hogy elég egyszer feltelepülnie valami redvának, vagy bentmaradnia egy memoryleakes flash proginak a böngészőben, és máris jó sanszod van rá, hogy épp a mentetlen munkád/játékod/akármid hal le.
de nem is ezzel van a baj, hanem az ilyen "mit kel vajákolni SSDn" listákkal, amik nagy magabiztossággal állítanak vagy hülyeséget, vagy jelentéktelen opciókkal traktálják szerencsétlen juzert, esetleg olyan dolgokkal, amik 3 oprendszerrel és 4 SSD generációval ezelőtt még igazak voltak, de mostanra csak fölösleges vesződség. -
orbano
félisten
válasz
deicide
üzenetére
én meg használok, és valahányszor kikapcsolom, összeomlik a rendszer. de majd jövő héten lesz 16gb ramom, akkor megint megpróbálkozom vele
egyébként a MS ezért felelős szakértője adott ki erről nyilatkozatot: nem érdemes kikapcsolni, nem lesz tőle semmi sem gyorsabb, sőt, kifejezetten az SSD-nek fekszik a pagefile kezelése. nekem pl. van másfél giga pagefile, és ha kikapcsolom nem lesz semmi sem gyorsabb, csak 1-2 óra múlva, vagy később random elkezd rinyálni a gép 
egyébként az előzmények, meg kutyatöke áthelyezését sem értem. azért vesz az ember SSDt hogy gyors legyen a gépe. erre mindent, ami valmennyire is igénybeveszi a meghajtót, azt tegyük át egy lassabb meghajtóra, hogy jó lasú legyen a böngésző? ez még talán a 16/32-es gagyi bugos MLCs SSDk korában értelmes lépés volt, de most már... vajákolás szvsz.
-
orbano
félisten
Hali!
Egy 80gb-os X25-M G2-t készülök hamarosan leváltani egy 120-160gb-os modellre. Miben érdemes gondolkodni, ha teljesítményben is akarok előrelépést?
Főként SQL adatbázis-visszatöltés (tehűt fontos, hogy masszív írás-olvasás közben se haljon le) közben programozás, mindennapos használat.
Köszi
-
orbano
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
akkor talán memóriát kéne venni. ok, hogy gyorsabban swappol az SSD, de ettől csodát várni azért fölösleges... pláne megvenni egy ilyen vackot.
persze nem az én pénzem, ha neked ez kell...
de az fix, hogy nem úgy írták meg a lineage2-t, hogy csak SSD-vel működjön jól. ott valami más baj van 1000% -
orbano
félisten
válasz
Khelben
üzenetére
a legújabb két irodai gépbe X25-V-t vettünk programozáshoz. Nem rossz, de azért csak óvatosan, a 40GB nem valami sok, hamar el tud fogyni, és a 80GB-os verzió gyorsabb is! No meg persze drágább

Itt a fórumon veszteget valaki 64-es western digitalt, azt esetleg még megnézném, azt hiszem iylen 25k körül van és gyanítom azért az x25-v-vel felveszi a versenyt.
-
orbano
félisten
válasz
McLaca
üzenetére
hát pedig pont, hogy az a jó, ha egy bizonyos mennyiségű pagefile mindig van. persze ha 4gb ramod van és csak a pasziánszt futtatod, az nyilván más. 8gb ramnál is ugyanúgy kell a pagefile amúgy... van a Microsoftnak erről egy jó kis cikkje, keress rá.
Egyébként meg 1-2 másodpercért a hibernálásnál vagy a leállásnál szerintem nem éri meg a rendszer stabilitását tönkretenni. Kifogsz egy memoryleakes flash appot, vagy egy gagyi javascriptet, és hopp, összeomlott a rendszer. -
orbano
félisten
válasz
unrealnoise
üzenetére
igen. erről írt a microsoft egyik mérnöke: a pagefile használatát eleve úgy tervezték, hogy kevés írási művelet legyen, és az is szekvenciális. ami végülis logikus, mert egy HDD sem épp a random írási sebességéről híres.
-
orbano
félisten
válasz
unrealnoise
üzenetére
de ugye nem csesztél ki magaddal és kapcsoltad ki a pagefilet is? mert látom az még benne van a kezdő hszban, mint jótanács

-
orbano
félisten
válasz
Szabesz
üzenetére
melyik generációd van? vagy annak nem kéne számítania? a FW szerintem ugyanaz a verzió, mint nálad, mivel anélkül ha jól emlékszem nem futott a karbantartó.
éjjel pihen a gép, biztos van ideje karbantartania magát. olyan fene nagy terhelésnek nincs kitéve.
régi eredményekre nem emlékszem sajnos
-
orbano
félisten
hali! WD N1X-ről van már valakinek tesztje? atto meg crystal érdekelne, de nem találok sehol semmit, itt a topikban sem sikerült fellelnem.

köszi
-
orbano
félisten
ennyi baromságot is rég olvastam egy helyen. pl:
•Disable defragmentation
•Turn Off the Disk Defragmenter Schedule-a win7 alapból megállapítja hogy van-e SSD alatta, és ha van, akkor nem defragol.
•Disable the Page File
-erről már párszor kitárgyaltuk, hogy szintén hülyeség. a pagefile szekvenciálisan, nagy blokkokban íródik ritkán, és sokkal többször, véletlenszerűen kerül olvasásra. milyen érdekes, ezek pont az SSDk erősségei...
-
orbano
félisten
hol láttál te pár millió órás üzemidőt? pár millió legfeljebb az MTBF értéke lehet, ami egy meghibásodási valószínűséget mutató viszonyszám. csak hogy értsd (kicsit eltúlozva a valós adatokat):
ha fogsz egy millió SSDt és egy órán keresztül hajtod őket, és eközben 1 darab hibásodik meg, akkor az SSD MTBF értéke 1 millió óra lesz. ez nem jelenti azt, hogy ha te veszel egy darab SSD-t, akkor az millió órán keesztól műköőképes lesz.ráadásul a defrag nagyon rontja tudtommal a wear lveling hatékonyságát....
-
orbano
félisten
válasz
james008bond
üzenetére
tok folosleges szvsz
-
orbano
félisten
válasz
james008bond
üzenetére
milyen SSD?
-
orbano
félisten
sziasztok! van megint egy 32es samsung slc SSDm és úgy érzem kissé be van lassulva. van valami tippetek, hogy hogy lehet kicsit feléleszteni?
egyébként az első HSZ-ben miért erőltetitek még ezt a "kapcsoljuk ki a pagefile" marhaságot?
-
orbano
félisten
én is általános célra használom. és pont hogy általűános célra fontosabb a random elérés. vagy netán te a filmjeidet az SSDn tárolod, sokat másolsz rá, hogy fontos a szekvenciális olvasás, írás? Akkor baromira nem éri meg ilyet venni, két spinpoint F1 keresztbe lenyeli bármelyik elérhető árú SSDt. Önamgukban olvasnak/írnak 100mb/secet és felsőhangon kerülnek 18e forintba.
-
orbano
félisten
engem pl nem érdekel, hogy 4k-s méret felett mennyivel gyorsabb egy MLC-s chip. Engem sokkal jobban érdekel, hogy a sok párhuzamos, kisméretű írás/olvasás gyors legyen. Ez az SSD igazi nagy ereje, és ebben hal meg egy MLC, vagy egy HDD. Az már, hogy szekvenciálisan, meg nagyobb fileoknál 200, vagy 400mb/sec-et produkál nem érdekel, amíg a random elérés és az iops százas nagyságrenddel jobb.
egyébként minimális lassulást én is tapasztaltam, de marginális. Amit az intel SSDjén mutatnak, az viszont döbbenetes mértékű lassulás. -
orbano
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
de ezek az értékek botrányosan rosszak, ami az 512-es és 1024-es teljesítményt illeti
rosszabbak, mint a mostanim. -
orbano
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
[link] erre gondolsz? inkább kihagyom

-
orbano
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
akkor mit cisnáljak?
8k stripe a legkisebb, a cluster eddig 512 volt, de az sokkal szarabb volt. Esetleg próbálkozzak meg 8k alatti clustermérettel? -
orbano
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
fura. nekem amúgy a ghost probléma nélkül kezelte a raid0-t, persze XP32 alatt. most már bootolt is, csak nem szerette a 16k-s clustert, így 4k-s lett, 8k stripe-val
-
orbano
félisten
válasz
deicide
üzenetére
sejtettem hogy valami ilyesmi fainság lesz a dologban... utálom ezt az XPben. egyébként megoldottam: SSD1 leghostol, újraindít, raid0 kialakít, HDD-re bebootol, onnan a raid-re rághostol, majd újraindít. ez így jól működött szerencsére. bár az eredmény nem volt túl fénxes, most alignolok, aztán egy defrag és meglássuk
-
orbano
félisten
na most készül a 8k/16k-s raidem, csak tetü lassan méretez ez a pqmagic.... báhh
-
orbano
félisten
válasz
fsb1000
üzenetére
egy-két sztereotípiától eltekintve aki ilyet vesz és van rá pénze, az nem feltétlenül hülye. 99%-ban nem vérpistikék veszik ezeket, és mondjuk ha egy cég vagy, aki vesz 20 videovágó gépbe 40 ilyet, annak nem mindegy, hogy 1 év múlva az SSDi 0ft-ot, vagy mondjuk 4 milliót érnek.
de ha én is vennék egyet, mert mondjuk kell a munkámhoz, kurvára nem örülnék, ha 1-2 éven belül megint ki kelene csengetnem ugyanennyit. -
orbano
félisten
válasz
deicide
üzenetére
felejtettem már én is el

most tesztképpen kipróbáltam: feltettem SSD2-t a vezérlőre szólóban, bebootoltam SSD1-ről, majd átghostoltam rá (copy disk, primary, active partition, copy mbr), majd gép kikapcs. mindent kiszedtem az SSD2-n kívül, boot, bootmenü bejön, bott elkezdődik, 2 csík lefut aztán bejön a kék üdvözlőképernyő windows logóval és annyi, itt megáll a dolog.ezután visszabootoltam SSD1ről, először az is furcsa anomáliákat produkált...
ötlet mi lehet ez?
-
-
orbano
félisten
na gyerekek, megjött a Raid vezérlő, este összerakom a cuccost

-
orbano
félisten
re

-
orbano
félisten
válasz
fsb1000
üzenetére
semmi extra, ahogy írták előttem. nincs alaplapi, ezért kell egy külső. kb ugyanaz, csak nincs odaforrasztva. egy komolyabbnak pedig nem sok értelme van: a raid0 processzorigénye nem túl jelentős, különösebben egy komoly kontroller sem tudja növelni a hatékonyságát. ahol már számítana a kártya minősége, az a raid5.
fubazzeg beleesett egy csavarhúzó a gépbe kikapcs.... áááááá
-
orbano
félisten
eleve nem értem mi lehetne a különbség e két felállás között (a programok, vagy az oprendszer szemszögéből):
2gb RAM + 2gb pagefile
4gb RAMUgyanabban a pillanatban fognak a programok elszállni outofmemoryexceptionnel mindkét esetben. Na jó, talán az előbbinél a vindoz megnövelheti a pagefile méretét, de ettől még ugyanúgy meg tudnak halni programok. De ilyenkor meg max rak az ember egy mittomén 100megaás pagefilet és boldog. Vagy tényleg teljesen megfelelő a 3.25gb feletti RAM megcímzése, amennyiben tényleg lehet.
-
orbano
félisten
válasz
fsb1000
üzenetére
nekem évek óta fix méretű, max 1024mb-os pagefileom van, dei nkább 512-t állítok be. egyszer-kétszer jelzett a vindoz, hogy kevls a virtuális memória, de az csak akkor volt, amikor elfelejtettem az SQL Server 2005-nek felső memóriakorlátot állítani. Ráadásul csak 2gb memóriám van, a héten bűvül 4gb-ra. Ki is fogom kapcsolni a virtuális memóriát. Laptopon, ahol csak egy SQL Xpress fut, ott a 2gb memória mellett ki is kapcsoltam a virtuális memóriát. Egyszer sem jött még hiba. Persze GTA4-et nem futtatok.
De egy szó, mint száz, soha nem volt még akkora pagefileom, mint amennyi memóriám. Főleg nem változó méretű. Ha valamivel el lehet cseszni a pagefile-t, az a változó méret: szanaszét töredezi, és még csak defragolni sem tudod rendesen. A legjobb 1 vinyó esetén, ha 3 partíciót készítesz, amiből a második egy 4gb-os, az első és a harmadik pedig ugyanakkora. Így a pagefile átlag elérési ideje a lehető legjobb lesz. Nálam is ez ment eddig, csak egy második vinyón. A lehető legjobb beállításom eddig ez volt. Most átraktam az 512 pagefileomat az SSDre és nem lett tőle semmi baja. Bár már itt sem marad túl sokáig
-
orbano
félisten
válasz
tomcraft29
üzenetére
na, jön a negyedik a családba

-
-
orbano
félisten
nekem pl. a tegnapi naptól kezdve teljesen belassult a bootolás. eddig max 2x ment végig a két csík, most 5-6 alkalommal is. ráadásul van egy kis hatásszünet a desktop megjelenése és a systray-es programok betöltődse között. eltelik vagy 5-10mp, aztán villannak egyet az ikonok az asztalon, majd pikk-pakk betöltődnek a progik (addig nulla töltés).
nem értem. az előző rendszerrel is ugyanez volt, csak ott még tovább tartott. nincs elképzelésetek melyik program/beállítás okozhatja? -
orbano
félisten
azért adja magát, hogy a windoz és a lemez kzé rakj egy olyan réteget, aminek saját írási gyorsítótárja van (a win úgyis használ, különben kipurcantanád hamar az SSDt sebességügyileg), és az írási műveleteket okosan átszervezi szekvenciális írásokká. Szerintem teljesen életképes megoldás, de ugyanannyira lehet sz@r is. Ki kell próbálni, úgyis pionírkodik itt mindenki

-
orbano
félisten
válasz
(ex)Cat
üzenetére
jól bírja. VS villámgyorsan megnyílik (1,5mp, az első használatra való felkészítés 2mp volt), gyorsan is záródik, a refactoringkori parseolás is kicsit fürgébb, a fordítás is kicsit gyorsabb, de ott nem tudom pontosan mi lehet a szűk keresztmetszet, mert ramdiskről is kb ugyanezt az eredményt hozza (ahogy refactoring esetén is).
az sql szerver szereti. ugyanazt az adatbázist attacholtam a hddmről is (samsung sp f1 640gb, ATTO az 3/5-től 90/100-ig megy), majd lefuttattam egy-két izmosabb insertet (textfileba loggolva az inserteket úgy 300mb). az SSD 2.5 perc alatt megette, a hdd 3 perc körül végzett, ha nem loggoltam. viszont ha minden egyes insertet kimentettem egy textfileba az ssd-re, akkor 3.7, 4.5 volt az eredmény, úgyhogy azért érzékeny a lelkem a túl gyakori lemezműveletekre. de minden további nélkül használhatsz szerintem ilyet.
az MLCsekkel nem tudom mi a helyzet, azok azért gyengébbek írásban, de nemsokára betesztelek egyet ha minden jól megy. pár nap múlva privizz rám
-
orbano
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
ahogy elnézem véletlen írás/olvasásban ezek a samsungok a nyerők. nálam ez elsődleges, fut 2 sql server 2005 instance, javarész egy félmillió soros programkódot szerkesztek és fordítok plusz a sallang
de a héten remélhetőleg betesztelhetek egy MLCs csodát is, remélem nem lesz igazam és kenterbe veri ezt. -
orbano
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
-
orbano
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
nem biztos, hogy van mini pice csatija, plusz azok az ssd-k is kritikán aluliak szoktak lenni
-
orbano
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
de a lassabb SSDk nem férnek be a gépébe
egy jobb CF pedig 20mb/s írást produkál emlékeim szerint... -
orbano
félisten
-
orbano
félisten
sziasztok!
PQI S525 32gb-os SSD-kről van valami infótok? jók azok? -
orbano
félisten
valami hír gyerekek? nagyon kéne már nekem egy ilyen vacak

Aktív témák
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 2
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szerda magasságában jön meg a raid vezérlőm, akkor lesz nemulass