Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Sziasztok!
Van 5 mérési pozícióm és mindegyikhez mérési érték. Alább egy példa:
1 0,099
2 0,158
3 0,102
4 0,084
5 0,065
1 0,115
2 0,102
3 0,044
4 0,037
5 0,062
1 0,132
2 0,138
3 0,119
4 0,082
5 0,066Persze ebből van jópár ezer sor. Szeretném elkülönített diagramon ábrázolni az egyes mérési pozíciókat. Tehát ebben az esetben 5 külön diagramot. Hogyan lehetne ezt épkézláb módon szétválasztani? Külön-külön munkalapokra másolgatni és leszűrni nem szerencsés, mert amint új eredményeket kapok, megint manuálisan kell válogatni.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Mi a célja ennek a macro-nak? Mert ha csak annyi, hogy ne aludjon el a gép, akkor javaslom a Zhorn - Caffeine nevű programot.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez valóban egyszerűbb és megbízhatóbb! Köszönöm
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Köszönöm, jó leírás a cella formázásról; de sajnos nem lehet megoldani vele amire szükségem lenne.
Képlettel sikerült elérni egy kerülő-megoldást, de hátha másnak is jól jön:=HA((A1-INT(A1))>0;CSERE(A1;SZÖVEG.KERES(",";A1);1;".");A1)
(Leellenőrzi, hogy van-e tört része; ha igen, megkeresi, hogy hol a tizedes elválasztó, és lecseréli pontra) -
BigBadPlaYeR
senior tag
Sziasztok!
Cellában lévő számokat szeretném egyedileg formázni:
- Vessző (,) helyett pont (.) legyen az elválasztó karakter;
- Ha egész értékű a szám, akkor ne mutassa a tizedes értékeket.Pl.:
20 -> 20
20,00 -> 20
20,35 -> 20.35Ilyesmikkel próbálkoztam, hogy 0.00 meg #.## de nem sok sikerrel... Tud valaki javasolni valamilyen leírást, ahol elmagyarázzák, hogy hogyan is működnek ezek az egyedi formázás parancsok?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
ny.janos
üzenetére
Igen, pontosan erre az esetre szolgálna a dolog
És első teszt alapján egész jól működik is. Nekem megette az Érvényesítésnél a =NEM(ÜRES(A1))feltételt. És még a LibreOffice is lekezelte! A gond csak a legutolsó cellánál van, mert azt még így is üresen hagyhatják. De a többi legalább működik
lappy-nak is köszönet a válaszért!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Sziasztok!
Szeretném meggátolni, hogy el lehessen menteni a fájlt, ha bizonyos cellák üresek. Ezen a VBA-s megoldáson kívül van esetleg valakinek más ötlete? (Ráadásul még arra is szükség lenne, hogy LibreOffice-ban is működjön...)
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
Gyors dátum-választó ablakhoz alább az Autohotkey script, amit említettem. Elég hasonló a linkelt verzióhoz, de ez már eleve a Mo.-n szokásos dátum formátumra van formázva. Shift+Win+D kombinációra jelenik meg.
#NoEnv ; Recommended for performance and compatibility with future AutoHotkey releases.#Warn ; Enable warnings to assist with detecting common errors.#SingleInstance Force ; Automatically kill older Instance, and replace it!#Persistent ; Run continously+#d::{Gui, myDatePicker:New, -Resize AlwaysOnTop ToolWindow, DatePickerGui, Add, MonthCal, vMyCal 4 W-2Gui, Add, Button, x+5 hp +Default gDateRoutine, InsertGui, ShowReturnGuiClose:Gui, DestroyReturnDateRoutine:;GuiControlGet, MyCalGui, SubmitGui, DestroyFormatTime, MyDate, %MyCal%, yyyy.MM.dd.SendInput %MyDate%Return -
BigBadPlaYeR
senior tag
Aktív munkalap = ActiveSheet ?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
maestro87
üzenetére
Szia!
A rövid válasz: Excelben határozottam meg lehet csinálni.
Kicsit hosszabban:
Pont a héten csináltam ilyesmit VBA-ban:- Táblázat formátumba raktam az adatokat (így lehet relatívan hivatkozni, ha később bővül a tábla, nem kell átirogatni a makrót)
- Gomb megnyomásakor (a te esetedben a táblázat változáskor) kiolvassa a formázott táblázat sorainak számát; a sorok számának megegyező lépésben beolvassa egy dinamikus Array-be egyesével az értékeket (For..Loop). Tehát egy listában meg van, hogy milyen cikkszámok (eseteben linkek) vannak beírva.
- A frissen készített listánk minden egyes elemét összehasonlítjuk az éppen beírt cella értékével (szintén For..Loop).
- Ha nincs egyező, akkor nincs külön intézkedés.
- Ha van egyezés, akkor tetszőleges intézkedés következik. Nálam kitörli a cellát. De jöhet figyelmeztető üzenet is, vagy pirosra színezi a hátteret, stb.Google táblázatban szerintem sanszos, hogy nem megy.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Szia!
Sajnos a régebbi Excel verziók még alapból ugyanabban az ablakban nyitják meg a fájlokat. De van rá 2 megoldás is:
1) Nézet menü -> Mozaik parancs. Ezen belül én az egymás mellett/alatt opciókat preferálom.
2) Ha mindenképp 2 külön ablak kell, akkor start menüből indíts egy új Excel ablakot és a megnyitás paranccsal nyisd meg a kívánt xls-t. Így már külön ablakban jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest