- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Az alábbiakban szeretnék kis segítséget kérni.
Kiküldtem egy árazatlan költségvetést az egyik partnernek, több munkafüzettel, jó sok tétellel, be is árazta, viszont vannak olyan sorok, amiket kitörölt, összevont.
Nekem vissza kellene írnom az eredeti költségvetésbe az anyag és díj egységár értékeit, de a sorok így nem stimmelnek. A tételek megvannak mindenesetre.
Nekiláttam kézzel beirogatni az árakat de így iszonyat meló, nincs erre valami automatikus módszer?
Minden tételhez tartozik egy egyedi tételszám, és anyag, díj egységár.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van egy ehhez hasonló excel táblám:
Sorszám Eladó Bruttó összeg Számla kelte
KSZ-1 abc Kft. 123 Ft 2020.12.21Készítettem egy userformot, amivel új sort lehet benne megadni, a kérdésem, hogy hogyan tudnám vba-ban megoldani, hogy a sorszám mindig eggyel növekedjen?
Eddig jutottam a kódrészletben.
Private Sub btRogzit_Click()
Dim emptyRow As Long
Munka2.Activate
emptyRow = WorksheetFunction.CountA(Range("A:A")) + 1
Cells(emptyRow, 1).Value = "KSZ-" & tbSorszam.Value
Cells(emptyRow, 2).Value = tbElado.Value
Cells(emptyRow, 3).Value = tbBrutto.Value
Cells(emptyRow, 5).Value = cbEv.Value & "/" & cbHonap.Value & "/" & cbNap.Value
Unload Me
End Sub -
kutga
félisten
válasz
dellfanboy #39088 üzenetére
Lehet. 1-2 tételnél van csak, majd megnézem őket. A többi kb száz darab okés.
-
kutga
félisten
válasz
dellfanboy #39086 üzenetére
Köszi meg is csináltam. Érdekes hogy pár tételnél rossz értéket ad, azokat kézzel javítottam.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van két excel táblám egyedi tételszámokkal és a hozzájuk kapcsolódó egységárakkal.
Az elsőben referencia árak szerepelnek, a másodikban ugyanezen tételekhez tartozó konkrét árajánlatok. Azt kellene igazolnom, hogy a másodikban szereplő árak azonosak vagy kedvezőbbek az elsőben szereplőnél (a referenciánál).
Elkezdtem egyenként bepötyögni őket de így elég nehézkes. Nincs erre valami automatikus megoldás? Az egyedi tételszámok mindkét táblában azonosak.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Egy egyszerű függvényre lenne szükségem.
Egy számokat tartalmazó oszlop mellé kellene kiírnom valahogy a 'HA' függvénnyel, hogy amennyiben az adott szám kisebb mint nulla, akkor azt írja mellé hogy 'kedvezőbb', ha nulla, akkor pedig hogy 'azonos'.
Valahogy így:
A oszlop - B oszlop
-1 - kedvezőbb
0 - azonos -
kutga
félisten
válasz
Mittu88 #23520 üzenetére
Igen, egy munkalap egy partner. Makrókhoz nem nagyon konyítok sajna.
MOD
Wyll
Igen, így néz ki. Az elrejtés még jó is lenne, ha nem lenne belőlük egy csomó, kézzel, egyenként irtó sokáig tart, és mivel gyakran változik, gyakran meg is kell csinálni. Erre keresnék valami automatizmust. -
kutga
félisten
Sziasztok!
Megpróbálom érthetően leírni mire is lenne szükségem.
Adott egy méretes excel tábla, több munkafüzettel, minden munkafüzet egy megbízóhoz tartozik, adott munkafüzet adott megbízó szerződéseinek adatait tartalmazza (azonosító, tárgy, státusz, stb).
Ebből a táblából kellene készítenem egy összegezést, ami megbízónként kilistázza a szerződések tárgyát illetve státuszt (a többi adat nem lényeges).
Megoldható valahogy egyszerűen?
-
kutga
félisten
válasz
Delila_1 #14796 üzenetére
Üdv!
Köszi, a formázandó munkalap egy lapból áll, pivot táblával csináltam rá kimutatást, szerintem így jó lesz, mert így projektenként látszódik hogy mi van rájuk könyvelve, úgy hogy fenti sorokban vannak a projekt nevek, oszlopokban pedig a könyvelt tétel megnevezések, adat mezőben pedig maga a könyvelt érték.
Már csak egy problémám van, a könyvelt tétel elnevezésekhez tartozik egy kódszám. Ha a pivot tábla beállításainál a sor mezőbe húzom az elnevezéseket, szépen meg is jelennek, de ha melléjük húzom a kódszámot, minden elnevezés-kód páros alá beszúr még egy 'kód összesen' sort, amitől áttekinthetetlen lesz az egész.
Szóval vagy a kódot használom, vagy a megnevezést. Van rá valami mód hogy a kettő együtt menjen, részösszeg sorok nélkül?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Kaptam egy excel munkafüzetet, van benne egy csomó adat, név szerint könyvelt értékek, mindegyik mellé oda van írva hogy melyik projekthez tartozik (van kb 20 db projekt, de a könyvelt értékek ennek a többszöröse, tehát egy projekthez több könyvelt érték is tartozik).
Ez egy elég hosszú lista (100 oldalon felül) és szeretném valahogy szétdobálni őket, mégpedig projektek szerint, lehetőleg úgy, hogy egy projekthez tartozó könyvelt értékek egy külön munkafüzetre kerüljenek (remélem érthetően írtam le).
Hogy tudnám ezt könnyen megtenni?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Excel 2003-ban adott egy hosszú lista, cégnevekkel egy oszlopban egymás alatt, van amelyik többször is előfordul.
Szeretnék egy külön munkalapra egy olyan szűrést csinálni ami minden listában szereplő nevet csak egyszer tartalmaz, lehetőleg ABC sorrendben.
Mi lenne a legegyszerűbb módszer?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A következő dologban kérnék segítséget, mivel nem vagyok benne jártas.
Van egy meglehetősen nagy táblázatom, négy oszloppal
Cikk Mennyiség Érték PartnerA lényeg, a cikk mezőben különféle termékek szerepelnek, hozzájuk tartozó eladási ár az érték mezőben, a két másik oszlopban pedig az, hogy melyik partnerünknek mennyit szállítottunk az adott termékből. Minden oszlopban vannak ismétlődések.
Erre az adathalmazra szeretnék kimutatást készíteni a következők szerint:
Cikk neve (milyen tételt vittünk ki)
Partner (melyik partnernek vittük ki a tételt).A lényeg pedig az lenne, hogy ne csak két-két értéket tüntessen fel a kimutatás, hanem az első esetben a cikk neve mellett szerepeljen az a mennyiség amit adott partnernek kivittünk, az ő eladási árával, a második esetben pedig ne csak a partner és a tétel neve szerepeljen, hanem az is, hogy adott partnernek adott tételből mennyit vittünk, milyen áron.
Szűrővel próbálkoztam, azzal viszonylag egyszerű lenne a dolog, ha nem lenne ilyen hatalmas az adathalmaz.
Remélem érthetően fogalmaztam, a segítséget előre is köszönöm!
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget...
Adott két oszlop, A és B egymás mellett, feltöltve összetartozó számértékekkel. Egy harmadik oszlopban (mondjuk C) ki kellene iratnom, hogy A és B megfelelő elemei közül melyik a nagyobb (B-hez képest A), illetve a kisebb, illetve ha egyenlőek, akkor azt.pl.:
A B C
10 11 kisebb
11 10 nagyobb
10 10 egyenlőRemélem érthetően fogalmaztam...Delila_1-nek köszönöm a segítséget legutóbb, működött a megoldása!
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A következő a problémám: van két nagy táblázatom, ezeket kellene egybe gyúrni. Mindkettőben leltári nyilvántartás szerepel, az egyik 2007 decemberi, a másik friss lekérés. Az oszlopok: cikkszám, cikknév, mennyiség. A probléma az, hogy a régi leltári íven még több tétel szerepelt, mint az újon, vagyis az egyik munkalap 53 oldalas, a másik csak 54. Vannak ismétlődő tételek, illetve vannak olyan tételek, amik csak a régin szerepelnek. A kérdésem az lenne, hogy hogyant tudnám kijelölni azokat a tételeket a régi nyilvántartásból, amik szerepelnek az újban?
Így kb 20 tétel nem kerül be a végső táblázatba, viszont mivel a két leltárban szereplő mennyiségek eltérőek, a megfelelő tételeket össze lehet vetni, hol van eltérés...remélem érthetően fogalmaztam.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- Adobe Photoshop
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest