Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy táblázatom amibe van két oszlop legyen A nevek B értékek, A oszlopban nevek vannak amelyek ismétlődnek a B oszlopban pedig a nevekhez tartozó érték. Hogyan tudom össze adni a nevekhez tartozó értéket úgy, hogy egy új oszlopba kiírja magától, hogy zsolt 345 majd péter 456 stb. Ha megnézi az a oszlpot ott megtalálja az összes zsoltot akkor kiírja majd megnézi a következő nevet és azt is így kirja. Érthető vagyok, vagy nagyon rosszul fogalmaztam?
-
cekkk
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Erre gondoltam, csak ez esetben nem lesz jó
A honlapot szívsen megosztanám veled, de mivel nem publikus oldal, így nem fogod látni.
Priviben elküldhetem neked, hogy mit másoltam ki? -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, hogy keressek rá azért kérdezem meg. Egy honlapról akarok egy táblázatot bemásolni, de minden adatot egymás alá egy oszlopa rakbe a beillesztés. Ezt hogyan tudom orvosolni? Köszönöm a segítset.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
A NAPOK nevű fügvény megcsinálja amit én szeretnék de a táblázat amit kapok a dátum így szerepel 29/11/2021 napost ezzel nem akar nagyon együtt működni, hogy lehet konvertálni az ilyen jellegű dátumot mondjuk 2021.11.29-re? -
cekkk
veterán
Sziasztok!
A DÁTUMTÓLIG fügyvényt szeretném használni, de nem találom az excelben.
Hogyan tudom megívni ezt a függvényt?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Kaptam levélben egy táblázatot aminek az egyik oszlopában sorozatszámok vannak, de 0val kezdődnek. Amikor bemásolom a program leveszi a 0 a számok elől. Ezt, hogyan lehet kiküszöbölni?Köszönöm a segítséget!
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy táblázatom amelyben szeretnék szűrni az egyik oszlopra egy másik oszlopban pedig számok találhatóak.
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy az egész végén összeadom őket autoszummal majd ha rászűrök az első oszlopra, hogy csak x nevűek látszódjanak akkor is számoljon tovább?
xxx 10
yyy 15
xxx 5
összeg: 30
De ha kiválasztom, hogy xxx akkor kiírja, hogy összeg: 15Remélem érthetően magyaráztam.
Köszönöm a segítséget előre is. -
cekkk
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Köszönöm!
F oszlopban vannak de kijavítottam így:
=LEFT(F3;LEN(F3)-2) & "90" és csak annyit írki, hogy #Név?(#34150) Fferi50
Köszönöm! Működik, remélem a számlázó is megeszi majd.

-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy oszlopom amibe számok vannak pl 12541 vagy 821,257 azt szeretném ha az utolsó két számjegyet vágja le és írjon helyette oda 90-et ezt hogyan lehetne?
Köszönöm!

-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Olyanban szeretném a segítségeteket kérni, hogy lenne egy oszlopom, amibe kódok vannak vegyesen, de előfordul, hogy ugyanaz többször is szerepel benne. Mivel tudom azt megcsinálni, hogy kitöröljem belőle az egyezőket és mindből csak egy legyen belőle?
Köszönöm a segítséget.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Itt van egy készlet ellenőrző táblázatom, amit az egyik itteni fórumos kolléga készített el nekem.A problémám az lenne, hogy ha a készlet ellenőrzésben a vizsgált adatoknál nem csak számok vannak, akkor már nem működik. Az a végén látható, hogy beszúrtam pár újabb adatok és az ellen oldalon is szerepelnek még sem jelenik meg, hogy van belőle, vagy is 0-t mutat.
Mitől lehet ez? Mit kellene másképpen csinálni?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Ha beírom ezt a képletet a cellába: =C2&" "&E2
Ez miért nem hajtódik végre?
Más táblázatokban is így csináltam és működik, valamint ha csak annyit írok, hogy =C2 akkor kiírja a C2 tartalmát -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Lenne egy ilyen táblázatom amiben van két csoport:

Jelenleg egyforma adatokat tartalmaznak, de hogyan tudom a legegyszerűbben megvizsgálni, hogy van-e eltérés és ha igen akkor valami módon jelölni tudjam, hogy ne kézzel egyesével keljen végig nézni.
A sorrend is változó lehet, vagy is úgy lenne a jó, ha megnézi hogy A1ben lévő van-e a D oszlopban és ha van akkor megnézi a B1-et, hogy az ugyan annyi-e mint a másik csoportban talált azonoshoz tartozó érték.
Köszönöm a segítséget.
-
cekkk
veterán
válasz
szatocs1981
üzenetére
Köszönöm!
Makrót még nem futtattam, remélem sikerül majd.

-
cekkk
veterán
válasz
szatocs1981
üzenetére
4 jegyűek és van előttük egy A betű.
Nagyon szépen köszönöm!

-
cekkk
veterán
válasz
szatocs1981
üzenetére
Köszönöm!
És kiegészíteni, hogyan tudom?

-
cekkk
veterán
válasz
szatocs1981
üzenetére
Akkor érdemes lenne mondjuk az "A" kicserélni egy 9-esre esetleg?
Valamivel meg kellene különböztetnem őket egymástól.Van valami módszer amivel lelehet vágni az első karaktert és úgy kivenni az A betűt?
Köszönöm a segítséged.
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy oszlopból, hogyan lehet kitörölni azokat a sorokat ami nem tartalmaz adatokat és üresek? Persze nem egyesével szeretném hanem sokat egyszerre.
-
cekkk
veterán
válasz
poffsoft
üzenetére
Nem jól értelmezed. Mert a B-t nem kell vizsgálni.
Az "A" oszlopot kellene össze hasonlítani "C" oszloppal és a "B" oszlopba jelölni, hogy van egyezés. Majd fordítva is "C" oszlopot "A" oszloppal és a "D" oszlopba jelölni az egyezést és a nincs akkor mondjuk írja ki, hogy nincs. De nem akar jól működni nekem a Fkeres fügyvény

-
cekkk
veterán
Sűrűn kellene, így automatizálni kellene, de én hülye vagyok hozzá

A lényeg, hogy van egy termék lista az A oszlopban(ez állandó) és van egy másik termék lista mondjuk C oszlopban(ez változik).
Az kellene vizsgálni, hogy A oszlop elemei megtalálhatóak-e C oszlopbanban ha igen akkor B oszlopban ír egy 1est és még azt kellene viszgálni, hogy a C oszlop elemei között van-e olyan ami nem szerepel az A oszlop elemei között és ha a feltétel igaz akkor azt kijelöli vagy D oszlopba ír valamit oda, mert így kitudm majd egészíteni az A oszlopot és nem kellene egyesével átnézni.
Mondjuk lehet a legjobb az lenne ha két munka füzeten lenne külön külön?Ebbe tudsz tud valaki segítani?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Lenne 3 oszlopom.
Az A ban lennének betűk számok vegyesen és a Cben is Bben pedig csak számok.
Az A oszlop elemeihez szeretném hasonlítani a B oszlopot vagy is ha B közt ott van az A eleme akkor az B oszlopba mondjuk 1et ír, ha a C oszlopban olyan elem van ami nincs a Aban akkor azt valahogy jelzi esetleg a Dbe ír valamit.Ez mennyire megoldható?
Köszönöm a segítséget.

-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ha van két monitorom akkor a két monitoron külön külön lássam az excel táblázatokat?
A monitorok nem klónozva vannak.
így csak az egyiken tudom használni, mert nem engedi átvinni a másikra, mert egyben nyílik meg.
Köszönöm a segítséget. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni megint tőletek

Excelhez nem értek így nem tudok benne függvényeket írni.
A problémám az lenne, hogy van kést oszlopom az egyik cikkszámok a másik darabszám.
A darabszám lehet kisebb mint nulla vagy 1/2/3/4 valamint "több mint 5". A kérdésem az lenne, hogyan lehetne megcsinálni, hogy ha kisebb mint nulla a szám nulla legyen ott ha a "több mint 5" akkor 5.
A számlázó rendszer nem tudja értelmezni a több mint 5 szöveget.
-
cekkk
veterán
válasz
Törpella
üzenetére
Köszönöm!
A saját lista állandó, a beszállítói meg nem, mivel mindig változik mi van készleten, ezért kellene naponta frissíteni nekem is, mert egyik nap valamiből van, másik nap nincs.

Most beírtam ezt a képletet IFERROR(IF(VLOOKUP(A1;'Munka2'!A$1:A$307;1;0);"1";"0");"0")
De csak anyit ír ki, hogy #Név? ez miért van? -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudom úgy használni az excelt, hogy egyik táblát a képernyő egyik oldalára rakom a másikat a másik felére.
Az a baj, hogy egyben kezeli az összeset megnyitottat, és nem tudom így használni. Mitől van ez? -
cekkk
veterán
Sziasztok!
A problémámat próbálom leírni
Minden nap kapok a beszállítómtól egy készlet listát. Ebben a listában csak azok a termékek vannak amik nekik készleten vannak.
Nekem van egy listám az összes termékről egyedi azonosítóval. A két listát szeretném össze hasonlítani, ahol van egyezés oda írjon mondjuk 1-t ahol pedig nincs oda 0.
Vagy is az én listám kódjait kellene keresni a másik listában, ha talál akkor 1 ha nincs akkor 0.
Ez megoldható excelben?
-
cekkk
veterán
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm!
Számolni nem akarok, számlázó rendszerünkbe akarom feltölteni a árlistákat, csak ugye a gyártók megnevezéséket adnak meg gyártó nélkül az árlistában, importálásnál, meg csak egy oszlopot lehet megadni, hogy az legyen a termék neve.
Köszönöm a segítséged, ez a képlet tökéletes lesz nekem!

-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Excelben meglehet-e csinálni olyat, hogy vannak a cellák azokba mondjuk számok.
A számok elé egy szóközzel szeretnék oda írni egy szöveget.
ilyen egy cella: 123456
ilyen legyen: TEGNAP 123456
Sok ilyen van és egyesével nehézkes lenne ezt megcsinálni.
Hogyan induljak neki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest