Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Excel topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-13 08:31:56

LOGOUT.hu

A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32651) Abry válasza Dr V (#32647) üzenetére


Abry
tag

Esetleg: érintett cellák kijelölése -> conditional formatting -> Clear rules -> Clear rules from selected cells ? Ezután már bármilyenre lehet színezni.

(#32652) Dr V


Dr V
őstag


Mint látható, eléggé sok cellát kéne egyesével beszineznem, ezért jó megoldás a feltételes formázás.
Mivel a munkahelyemen tapasztalatból tudom, hogy az adott cellának a feltételes formázásának a törlése nehezen menne, ezért lenne a legjobb csak 1 gombbal átszinezni.

(#32653) Delila_1 válasza Dr V (#32652) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Esetleg a laphoz rendelt makróval megszüntethetnéd a feltételes formázást. A lenti makró duplakliikre megszünteti a kijelölt tartomány feltételes formázását, majd sárga hátteret állít be a kijelölt cellára.

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Selection.FormatConditions.Delete 'törli a feltételes formázást
Selection.Interior.ColorIndex = 6 'sárga hátteret állítbe
Cancel = True
End Sub

Adhatsz más új hátteret is, pl. lilát.

Selection.Interior.Color = RGB(255, 0, 255)

Az RGB-vel bármilyen színt kikavarhatsz.

[ Szerkesztve ]

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32654) Fferi50 válasza EmberXY (#32646) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

"Működik, az a része rendben is van, hogy a táblázat legaljára áll, viszont amint új adatot írnék bele, és cellát váltok, rögtön újra elugrik,, egyre lentebb és lentebb, míg nem a legalsó táblázat alján megáll."
Ilyet nem lenne szabad csinálnia, hacsak össze nem érnek a táblázataid és így az adat bevitele után már az újabb táblázatra sikerül ugrania. Szerintem legalább két üres sornak/oszlopnak kellene lennie a táblázatok között. (Bár kipróbáltam, egy sor különbséggel, a beírás után a következő tábla fejléc sorára ugrott és nem lejjebb).
Nem lehet, hogy az a sor, amit utólag megváltoztattál, rossz helyen van?
Így kellene kinéznie:

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim tbl As Variant
Application.EnableEvents = False
Range("AQ68").Value = 0
On Error Resume Next
For Each tbl In ActiveSheet.ListObjects
If Not Intersect(Target, Range(tbl)) Is Nothing Then
If Err = 0 Then Range("AQ68") = tbl.Name: Target.End(xlDown).Offset(1, 0).Activate: Exit For
Err = 0
End If
Next
Application.EnableEvents = True
End Sub

Üdv.

(#32655) Dr V válasza Delila_1 (#32653) üzenetére


Dr V
őstag

Köszönöm a segítésget, ez talán fog működni :)

(#32656) Delila_1 válasza Dr V (#32655) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Szívesen. :)

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32657) HREH


HREH
senior tag

Sziasztok!
Van egy táblázatom, az egyik cellába átlagok kerülnek a következő módon:
A C78-as cellába a C5, C6, C21, C44 mezőkben található számok átlaga.
Hasonlóképpen, a D78-as cellába a D5, D6, D21, D44 mezőkben található számok átlaga
És így tovább...
Hogyan lehetne ezt makróval megoldani, hogy egy gombnyomásra számolja ki így az értéket? (több munkalapom is van, elég sok idő lenne egyesével végigkattingatni mindegyiken a kívánt cellákat)

Előre is köszönöm a segítséget!

"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."

(#32658) Fferi50 válasza HREH (#32657) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

Kijelölöd a C78 cellát, amibe beírtad a képletet. Ezután elhúzod jobbra egérrel, vagy kijelölöd az oszlopokat hozzá (beleértve a C78 cellát is) és Ctrl+J.

Több munkalapra egyszerre is megy a dolog. Kijelölöd a munkalap füleket Ctrl nyomva tartása mellett, ezután beírod a képletet a C78 cellába, elhúzod ameddig kell. A kijelölt munkalapokon is ott lesz a képlet a kijelölt sorokban.

Üdv.

(#32659) EmberXY válasza Fferi50 (#32654) üzenetére


EmberXY
addikt

Szia!
Lefelé bizony összeérnek, de csak amiatt, hogy a táblázattá alakítás során ugyebár kijelölve a táblázatot, végül kapott mindegyik egy fejlécet és valahogy egy plusz sort is alulra, de mivel egymásba nem lógnak bele, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, plusz ugyebár ha sorokat szúrok be, akkor a hivatkozások is tolódnak, de ezek szerint ezen is bütykölnöm kell még.
Oldalirányban van köztük 2 oszlop távolság, úgy nem érnek össze. Egyébként jelenleg 3 "sorban" vannak a táblázatok, soronként 14 db, és mindegyik 220 sort tartalmaz, de még kell további ~30 db, úgyhogy minimum 2 sor még kelleni fog. Elég nagy területet fed le a lapon, ezért is próbáltam úgy rendezni, hogy ne sok hely legyen köztük, így is rengeteg helyet foglal, ezért is lenne fontos, hogy a hivatkozások működjenek, és egyszerű legyen az adat felvitel, mert a csúszkával sokat kellene navigálni.

Reggel akkor ezzel folytatom, a kódot is átellenőrzöm, hátha rossz helyre tettem a módosítást, azután jelentkezem. Addig is köszönöm, hogy ennyi időt áldozol rám, lassan már szégyenlem magam, amiért ennyire dilettáns vagyok. :D

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#32660) Fferi50 válasza EmberXY (#32659) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

Ezek szerint mindig úgy bővíted a táblázatokat, hogy beszúrsz új cellákat? Mert ebben az esetben újra végig kell gondolnom a makrót. Holnap nem lesz rá időm, légy szíves kicsit türelmes lenni.

Üdv.

(#32661) EmberXY válasza Fferi50 (#32660) üzenetére


EmberXY
addikt

Szia!
Nem úgy bővítem, lehet, hogy rosszul fogalmaztam.
Szóval, én a táblázatokat úgy hoztam létre, hogy fixen 220 sorból áll mindegyik, ezen nem is akarok változtatni, illetve ha szükséges, akkor mégis (1 évre kalkuláltam, ha közel minden munkanapon használnak egy gépet, akkor is elfér, következő évben újraindul a dolog), és amikor új adat kerül bele, akkor folytatólagosan vezetem mindegyiket onnan, ahol éppen az tart. Az nem baj, ha nagy része üres marad is, vannak gépek, amiket szinte naponta használnak, és vannak, amiket havonta egyszer jó esetben, a lényeg, hogy minden táblázatban van elég hely, aztán vagy fel lesz töltve, vagy nem.

A sorok beszúrását arra értettem, hogy ha az egymás alatti táblázatokat távolítani akarom egymástól, erre a megoldásra gondoltam, de ekkor a hivatkozott cellák is tolódnak, vagyis a táblázatok "kihaladnak" belőlük, ezért akkor a hivatkozásokat is módosítanom kell. Esetleg a táblázatokat veszem kisebbre, talán pár sort lehet rövidíteni rajtuk, az még nem gond, és nem is fognak összeérni.

Mindenesetre holnap kipróbálom, hogy ha nem érnek össze, akkor működik-e a makró, és megírom az eredményt. Nem sürgős a dolog, természetesen várok türelemmel, addig is köszönöm az eddigi segítséget.

Up the Irons!

(#32662) Fferi50 válasza EmberXY (#32661) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

Szerintem elég, ha csak a jelenlegi kitöltött sorokat alakítod át most, hiszen automatikusan bővül a táblázat, ha új adatot viszel be a végére. Azaz nem kell fix 220 sor, elég, ha csak megfelelő "távolságot" tartasz a táblázatok között, hogy elférjenek a további adatok. A makró feltételezi, hogy nincsenek üres cellák a táblázat adott oszlopában.

Üdv.

(#32663) Declare válasza Delila_1 (#32642) üzenetére


Declare
őstag

+(#32643) Fferi50

Köszi, jo a tipp, amit irtok, viszont ilyenkor az ertek nem törlödik, hanem kicserelödik egy szoközre. Ez alapjaban veve jo, de volt már, hogy pont ez szivatott meg valamilyen keplet, vagy kereses vagy hasonlo közben (üres cellakra kerestem/szürtem, közben meg ugye nem voltak üresek...vagy hasonlo problema volt).

Szoval ha lehet ezt a szoközre cserelest nem eröltetem. Inkabb fusson le parszor a fent makro....igazabol megvan az a kenyelmes helyzet, hogy manapsag nyugodtan lehet pazarolni az eröforrasokat, hisz ezekhez bitang gyorsak ezek a gepek....igy nem 1 masodperc lesz a futas, hanem 2 :)

(#32664) lappy


lappy
őstag

Sziasztok!

Van egy excel fájl amiben több munkalap van. Az első oldal egy borító lap, ezen az oldalon van egy érvényesítési lista (az adatokat ugyanezen lapról szedi, annyival kiegészítve, hogy ahogy változik a lista eleme akkor bizonyos cellák tartalma is változik a borító lapon).
A munkafüzet többi lapján viszont a lista elemekhez tartozik egy-egy munkalap. Azt szeretném, hogy egy gombnyomásra ezeket a lapokat kimentse pdf-be. A következő módon:
lista 1 eleme- borító- hozzá tartozó munkalap
lista 2 eleme- borító- hozzá tartozó munkalap …
Amit még nem döntöttem el de talán így lenne a legjobb hogy az egyes munkalapok nevei ne legyenek hosszúak ( a listában teljes névvel szerepel) hogy ezt valahogy rövidítve szeretném munkalap elnevezésnek.
A segítséget előre is köszönöm!

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#32665) Fferi50 válasza Declare (#32663) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

"ilyenkor az ertek nem törlödik, hanem kicserelödik egy szóközre"

A Replace függvény Replacement paraméterét két idézőjelnek ("") kell megadni és nem idézőjelek között szóköznek!!! A két idézőjel az adott értéket üres stringre (semmire) cseréli.
Ebben az esetben viszont az Üres() függvény igaz értéket ad vissza a cellára.

Üdv.

(#32666) Delila_1 válasza Declare (#32663) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Egyszerűen hagyd üresen a Csere erre rovatot, még idézőjeleket sem kell írnod oda.

Kérlek, csak akkor írj OFF módban, ha nem Excel-lel kapcsolatos a hozzászólásod. A szürke karakterek rosszul olvashatóak.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32667) Delila_1 válasza EmberXY (#32661) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Egy alternatív megoldásnál az A oszlopba sima egyenlőségjellel behivatkozod az egyes tábláid bal felső celláját a csatolt kép szerint. A makró elintézi, hogy bárhova elmozdíthatod az egyes táblákat, szúrhatsz be vagy törölhetsz sorokat, ill. oszlopokat, az A oszlop cellájára kattintva mindig a megfelelő tábla első oszlopának alsó cellájára ugrik a fókusz.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim talal
If Target.Column = 1 Then
Application.EnableEvents = False
talal = Columns("B:DZ").Find(Target, LookIn:=xlValues).Address
Range(talal).End(xlDown).Select
Application.EnableEvents = True
End If
End Sub

Szerk.: a Columns("B:DZ") kifejezésben a DZ helyett írhatsz "nagyobb" értéket.

[ Szerkesztve ]

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32668) EmberXY válasza Fferi50 (#32662) üzenetére


EmberXY
addikt

Szia!

Nos, a kód rendben van, a táblázatokat is összébb húztam, így már nem érnek össze, üres sorok sincsenek bennük, viszont ugyanaz a probléma, mint ezelőtt.

- Amikor a megfelelő hivatkozásról eljutok egy táblázathoz, akkor abban az oszlopában, ahol a hivatkozott cella van, le is megy a soron következő üres cellához, ez rendben is van.
- Adatot is tudok bevinni, viszont ahogy ellépek a celláról kurzornyíllal, már nem nem enged ugyanabban a sorban maradni, hanem rögtön továbbugrik. A táblázatba 3 adatot kéne bevinnem az új sorba, de így csak egyet enged.

Nagyjából megpróbáltam kilogikázni, hogy mi lehet a gond. Ugyebár a táblázat folyatosan bővül, ha új adat kerül bele, a jobb alsó sarkán lévő jelzés is lentebb ugrik egy sorral jelezvén, hogy bővült a táblázat.
Viszont amikor a hivatkozással eljutok a táblázathoz, akkor a soron következő üres cella, ahová ugrik, az akkor még kívül van ezen a sarokjelzésen, és hiába ott lenne a következő sora a táblázatnak, ezt ő akkor még úgy tekinti, hogy táblázaton kívül van, ezért amikor cellát váltok, akkor ugrik a következő táblázatra. Lehetséges, hogy ez a gond, vagy még mindig nálam van valami elrontva? :FF

Delila_1:Köszönöm, ezt is ki fogom próbálni. :R

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#32669) Declare válasza Fferi50 (#32665) üzenetére


Declare
őstag

Ahamm...Thx! :R

Viszont most kerdeznek egy dolgot....ezzel sajna több, mint fel napja el vagyok akadva es nem talalom a megoldast :(

Ami kellene: Van F oszlop szamokkal es G oszlop cimkekkel. A G oszlopot kellene vizsgalni es ha abban "S. Gewerk" cimket talal, akkor melle az F oszlopba szummazni kellene az összes olyan cella erteket, ami mellett "S. Titel" szerepel. Ezt mindig S. Gewrk" töl a fölötte levö "S. Gewerk" ig kellene.

Tehat blokk szerüen felülröl lefele nezve, az also "S. Gewerk" mindig a fölötte levö "S. Titel" szummakat tartalmazza. Majd tovabb haladva a következö "S. Gewerk" alul a fölötte levö "S. Titel" ertekek szummajat tartalmazza.

Adott a macro (ezt nagyjabol pont Te irtad, csak alakitgatom, hasznalom, de most nem sikerül :U )

Sub Test()
Dim i As Integer, mycell As Range, myfind As Range, elso As String
Set myfind = Range("G:G").Find(what:="S. Gewerk", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlNext)
If Not myfind Is Nothing Then
elso = myfind.Address
Do While True
Set mycell = Range("G:G").Find(what:="S. Titel", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlPrevious, after:=myfind)
If Not mycell Is Nothing Then
i = myfind.Row
Range("F" & i).Formula = "=Sum(" & Range("F" & mycell.Row).Address & ")"
End If
Set myfind = Range("G:G").Find(what:="s. Gewerk", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlNext, after:=myfind)
If myfind.Address = elso Then Exit Do
Loop
End If
End Sub

Ez most ugye azt csnalja, hogy megkeresi a "S. Gewerket" es melle beirja a szumma erteket a fölötte levö 1db "S. Titel" nek.....es ugye ezt kellene ugy alakitani, hogy ne csak a felette levö 1 db "S. Titel" szumma legyen, hanem a többi is, egeszen a következö "S. Gewerk" ig. Nem tudom ez igy megoldhato e :F

Dropboxba feldobtam egy egyszerüsitett tablat, ahol latszik mi van.[link]

Ha lesz ra valamikor idötök ranezni, ez ujabb nagyon hasznos segitseg lenne :B

(#32670) bsasa1 válasza Declare (#32669) üzenetére


bsasa1
csendes tag

Szia,

volt egy hasonló makróm, kicsit átírtam. Nem pontosan úgy működik, mint a másik, de lehet, hogy segít. Illetve ennek is működnie kell nálad.

Sub reszosszeg()
Dim sor As Integer, darab As Integer, elozoertek As Integer, p As Integer, i As Integer

darab = WorksheetFunction.CountIf(Range("G:G"), "S. Gewerk")
sor = 1
elozoertek = 0

For i = 1 To darab
Set myfind = Range("G:G").Find(what:="S. Gewerk", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlNext, after:=Range("G" & sor))
sor = myfind.Row
Range("F" & sor).FormulaR1C1 = "=Sumif(R2C[1]:R[-1]C[1],""S. Titel"",R2C:R[-1]C)"
p = Range("F" & sor).Value
Range("F" & sor).Value = Range("F" & sor).Value - elozoertek
elozoertek = p
Next i

End Sub

(#32671) Fferi50 válasza EmberXY (#32668) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

Nyilván igazából semmit nem ér, ha azt mondom, hogy nálam nem csinál ilyet a program :(
Szeretném, ha feltennéd egy munkalap képét a táblázataiddal (nyilván kamu adatokkal), hogy lássam az elhelyezkedésüket.

Üdv.

(#32672) Fferi50 válasza Declare (#32669) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

Ma már nem foglalkoznék vele, holnap ránézek.

Üdv.

(#32673) Delila_1 válasza Fferi50 (#32671) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Velem is hasonló anomália lépett fel. Nálam pompásan működik a két sor:

usor = Sheets("Alapadatok").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Sheets("Alapadatok").Range("A" & usor) = UjMT

ahol az UjMT egy beviteli mező egy userformon. Akinek küldtem, nála hibával leáll, nem elérhető az objektum.
Próbáltam szétszedni a sort:

Sheets("Alapadatok").Select
Range("A" & usor) = UjMT

Erre is fütyül. A változókat felismeri, a lap nem védett. Megállt a tudományom. :)

EmberXY:

a Range(talal).End(xlDown).Select

helyett írj

Range(talal).End(xlDown).Offset(1).Select -et, hogy az első üres sorban legyen a fókusz.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32674) Fferi50 válasza Delila_1 (#32673) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

Esetleg előfordulhat, hogy valamelyik formos eseménykezelőben van egy Unload Form utasítás, ami miatt már nincs a form a memóriában.
Próbáld azt, hogy formnév.UjMT(.value/text). Én ilyenkor mindig beleírom a value/text stb. tulajdonságot is. (Tudom-tudom, alapértelmezett, de mégis, biztos ami rendőr alapon. :) )
.
Üdv.

(#32675) Delila_1 válasza Fferi50 (#32674) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Köszi. Nem tudom most kipróbálni, mert nálam hibátlanul működik, akinél meg nem, valószínűleg az igazak álmát alussza. :)

Délutánig várnom kell.

Ja, és nincs Unload.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32676) EmberXY válasza Fferi50 (#32671) üzenetére


EmberXY
addikt

Így néz ki jelenleg, ez a legelső sor legeleje (14 táblázat van egymás mellett, az első 3 látszik), a második sor ~200 sorral lentebb kezdődik (eredetileg ugyebár ilyen nagyra terveztem mindet, akkor még nem számoltam a táblázattá alakítással), szóval nem érhetnek össze.
Bal oldalon vannak a hivatkozások, a másodikra kattintva látszik a pillanatnyi helyzet, a hivatkozott cella a J oszlopban van, így a J oszlopban le is megy a soron következő üres celláig, a formázás is működik (azért színes az M oszlop is, mert eredetileg 4 oszlopos táblázatok voltak, de végül ezt 3-ra csökkentettem, de valamiért a formázást így jegyezte meg, jelenleg ez a legkisebb baj, már ha nem ez okozza a problémát).
A táblázatok helye eredetileg be lett vonalazva, az ne tévesszen meg, a táblázatok csak az utolsó adatot tartalmazó sorig tartanak. Kisebb-nagyobb szépséghibák vannak bőven még, de amint összeáll az egész, apránként optimalizálva lesz.

Képernyőkép:

[kép]

Up the Irons!

(#32677) X Factor


X Factor
addikt

Excel táblát illesztenék be Onenote-ba, és a merged cellák, egyszerűen szeparáltan jellenek meg ON-ben, bármit csinálok.

Valaki vmi ötlet?

Make things work

(#32678) Fferi50 válasza EmberXY (#32676) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

A táblázat alá egy cellát betöltve (beírva) a cellára ráállva (akár nyíl, akár egér) a jobbra nyíllal át tudsz menni a mellette levő cellára és oda is írhatsz, a harmadik oszlopba ugyanígy. Ha az adatot nem enterrel ütöd át, hanem jobbra nyíllal hagyod el a cellát, akkor benne marad az üres cellában, nem ugrik le tovább.
Tehát a probléma akkor jelentkezik, ha egymás után több sort viszel be az első oszlopba és utána szeretnéd a üres cellákat kitölteni.
DE nem szeretném csak a magyarázatot adni, itt egy megoldás tervezet, amit a Sub - End Sub közé kell írni:
Dim tbl As Variant
Application.EnableEvents = False
Range("AQ68").Value = 0
On Error Resume Next
For Each tbl In ActiveSheet.ListObjects
If Not Intersect(Target, Range(tbl)) Is Nothing Then
If Err = 0 Then Range("AQ68") = tbl.Name
If Not IsEmpty(Target) Then Target.End(xlDown).Offset(1, 0).Activate: Exit For
Err = 0
End If
Next
Application.EnableEvents = True

Ez azt csinálja, ha üres cellára léptél a táblázaton belül, akkor nem ugrik el a végére.

Üdv.

(#32679) Fferi50 válasza Delila_1 (#32675) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

Ezt kérdést feltette a Prog.hu oldalra is, egy kicsit részletesebben.
Szerintem meg kellene nézni, hogy más eljárások nem okoznak-e memória problémát esetleg.

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#32680) Fferi50 válasza Declare (#32669) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

Sajnos a mintád kissé zavaros, nem tudtam eligazodni rajta. Ellentmond a szövegnek, amit írtál. Arról nem is beszélve, hogy mit adunk össze az F oszlopban, ha szöveg van benne. Az összegképlet miért a Titel után egy sor kihagyásával kerül bele?

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#32681) EmberXY válasza Fferi50 (#32678) üzenetére


EmberXY
addikt

Szia!
Igy első próbálkozásra már tökéletesen működik, ezer köszönet a segítségért. :R
Annyit még "logikáztam" rajta, hogy az Offset-et (1, -2)-re módosítottam, így korrigáltam az eredetileg hivatkozott cellák oszlopát, hogy ne kelljen a hivatkozásokat átírni, és így az üres sorok elejére visz, adat bevitelre készen.
Már csak csinosítani kell a munkalapon, és sínen van a dolog.
Köszi még egyszer. :R

Delila_1: Neked is köszönöm, a te megoldásod is működik, de már Fferi50 megoldására volt kihegyezve nagy mértékben a munkalap, ezért végül annál maradtam. :R

Up the Irons!

(#32682) artiny


artiny
őstag

MS Excel nektek már omlott ossze ugy, hogy tobbe nem tudtatok megnyitni a fajlt -Mennyire idot allo a sok nyitogatasban - mivel gondoltam,hogy ebben mentenem el a googles konyvjelzoket, mert konnyen tudnam oket rendszerezni?

MS Excel 2007 -t hasznalok

(#32683) Delila_1 válasza Fferi50 (#32679) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Igen, megírta a srác, meg is néztem – de csak most, eddig nem voltam net közelében. Azt nem tudta ott megadni, hogy userformról és tetxboxról van szó.

Kevés adat van a füzetben, kicsi a memória-foglalás. 3 változó közül 1-et beír nála a lapra, kettőt nem. A hibakód van vagy 20 karakternyi, ami nem normális. Több helyen keresgélt a neten. Mindenhol azt írják hasonló esetről, hogy nem aktív a lap, ahova menteni akar. Nem is kell annak lennie, és az sem segített, hogy a cellába írás előtt aktiváltam a lapot. Szerintem az ő készülékében (Office) van a hiba.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32684) Fferi50 válasza Delila_1 (#32683) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

Meg kellene próbálni egy teljesen új Excel munkafüzetben ugyanezt. Egész biztos, hogy valami memória zavara van. A makrókat, userformot is ki lehet menteni, nem kell újraírni és másolgatni sem (de ezt biztosan tudod), tehát könnyen kreálható egy új fájl.

Üdv.

(#32685) lappy


lappy
őstag

Adott több munkalap aminek a nevét kellene generálni az első sorban lévő szövegből (amúgy ezt egy munkalapról listából választom ki, így a lista mindig bővíthető) és a második sorban lévő szám és betűből.
pl.:
tűzoltó anyag
13.c
a végeredmény pedig: ta_13.c

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#32686) Delila_1 válasza Fferi50 (#32684) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Pontosan erre készülök, de rá kell előbb beszélnem magam. Jó néhány táblázattá alakított (kis) tartomány van benne, névadásokkal. :N

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32687) Fferi50 válasza Delila_1 (#32686) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

Ha a saját fájlodat küldöd el az nem megoldás?
Vagy Ő küldi el neked, hogy nálad ugyanúgy viselkedik-e?

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#32688) Delila_1 válasza Fferi50 (#32687) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Természetesen azt küldtem el, az jó nálam, és hibás a srácnál.
Az előbb küldtem el a vadiújat, még nem válaszolt.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32689) Delila_1 válasza lappy (#32685) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Meglévő lapoknak akarsz új neveket adni, vagy új lapokat akarsz létrehozni a nevekkel?

Hol helyezkednek el a nevek? Az A1 az első név, A2 a szám és név, B1 a második név, B2 a következő szám és betű, és így tovább?

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32690) morgusz


morgusz
csendes tag

Sziasztok!

Egy naponta készített táblázatból kellene adatokat küldenem címzetteknek.

A teljes táblázatból csak kijelölt cellatartományt, illetve esetenként nem összefüggő sorokat (mindig azonos oszlopok adai) kellene küldeni 1-1 emailben. (Egy email max. 15 sor adat)

Jó lenne olyan makró, amivel a kijelölt tartományt, tartományokat vagy sorokat elküldhetem az email szövegeként, (némi magyarázattal) vagy mellékletként.
Van már olyan makróm ami mindig azonos (összesítő) tartományt küld, (a napi.xls fájlba bemásolva) de most csak kézzel kijelölt részeket küldenék.

Ez van most, de nem tudom hogy kellene átalakítani:

Dim Outlookprogi As Object
Dim Email As Object
Set Outlookprogi = CreateObject("Outlook.Application")
Set Email = Outlookprogi.CreateItem(0)

On Error Resume Next
With Email
.to = "....."
.CC = "...."
.BCC = "....."
.Subject = "......."
.Body = ActiveCell.Offset(0, 12).Value]
.Attachments.Add "D:\napi.xls"
.Display
End With
Set Email = Nothing
Set Outlookprogi = Nothing

Előre is köszi!

(#32691) lappy válasza Delila_1 (#32689) üzenetére


lappy
őstag

Ha már így kérdezted akkor is-is.
Vannak olyan adatok amik már szerepelnek az első munkalap egy adott tartomány listájában (ez bárhol lehet majd megváltoztatom a jó helyére).
A további lapok ezekből lett létrehozva egyenlőre manuálisan. A meglévőket kellene átnevezni vagy ha nincs ilyen akkor létre hozni. A lapok A1 illetve B1 cellájában vannak, de ez most nálam összevont cella, de ha kell akkor megváltoztatom hogy ne legyen az. De már nem emlékszem hogy lehet megcsinálni hogy úgy tűnjön mintha össze lenne vonva a cella. :F

[ Szerkesztve ]

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#32692) Delila_1 válasza lappy (#32691) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Fussunk neki újra.

A1-B1 összevonva, a tartalma tűzoltó anyag 13.c Szóköz van az anyag és a 13.c között?
Ebből kell ta_13.c-t összehozni a szövegfüggvényekkel, és ez a rövidített változat az egyik lap neve.
A következő leendő-, vagy meglévő lapnév az A2-B2 cellák értékéből adódik?

Minden cella megnevezése 2 szóból áll? Ez fontos a rövidítés létrehozásához.

A képlet, ami létrehozza a rövidített nevet

=BAL(A1;1)&KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1;1)&"_"&KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1)+1;10)

[ Szerkesztve ]

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32693) lappy válasza Delila_1 (#32692) üzenetére


lappy
őstag

Akkor félre érthető voltam!

Az A1-ben is van egy szöveg meg a B1-ben is.
Azt szeretném ha a munkalap neve ezen két cellából állna
Nem minden esetben csak két szó van van amikor 3 vagy 4 is.
Privátban átküldöm!
:D

[ Szerkesztve ]

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#32694) Delila_1 válasza lappy (#32693) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

OK.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#32695) sayCet


sayCet
aktív tag

Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy van 1200 sornyi termék.
A termék megnevezésénél pedig maga a "név márka" a leírás végén van.
Tehát, csakhogy mutassak egy példát:

LED-es beép 2,7W d:8,5cm 3000K Fueva 1

A Fueva 1-et kellene a sor elé vinnem, tehát a "LED" elé.
Megoldható lenne ez 1200 soron keresztül gyorsan?

Válaszokat előre is köszönöm!

Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?

(#32696) Declare válasza bsasa1 (#32670) üzenetére


Declare
őstag

Megnezem, amit irtal, köszönöm! :R

Viszont szeretnem SUMIF függveny nelkül megoldani :B macro tanulas is cel a problemamegoldassal egybekötve :B

(#32697) Declare válasza Fferi50 (#32680) üzenetére


Declare
őstag

Jogos! Ugye amikor valaki sokat foglalkozik valamivel, nem egyertelmü, mi az ami csak neki vilagos, meg mi az ami masnak is :B

Javitottam a pelda excelt. [link]

A lenyeg, hogy lefele haladva össze kellene adni mindig az "S. Titel" ertekeket az "S. Gewerk" cellakba. Aztan tovabb lefele (egy-egy ilyen "S. Gewerk" szumma ertek utan) ujabb "S. Titelek" jönnek....majd ujra "S. Gewerkbe" vannak ezek összegezve...majd ujra es ujra :)

Most az uj excel link, az ugy nez ki, ahogy ki kell neznie. (Nem mellesleg rövidebb es egyszerübb az excel pelda :B )

(#32698) bsasa1 válasza Declare (#32696) üzenetére


bsasa1
csendes tag

Oks, bár sumif nélkül hirtelen csak bonyolultabb megoldások jutnak eszembe, az elvileg pont erre van kitalálva.

(#32699) lappy válasza sayCet (#32695) üzenetére


lappy
őstag

-

[ Szerkesztve ]

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#32700) Delila_1 válasza sayCet (#32695) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Milyen név márkák vannak?

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Excel topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.