Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Declare

őstag

válasz Fferi50 #32665 üzenetére

Ahamm...Thx! :R

Viszont most kerdeznek egy dolgot....ezzel sajna több, mint fel napja el vagyok akadva es nem talalom a megoldast :(

Ami kellene: Van F oszlop szamokkal es G oszlop cimkekkel. A G oszlopot kellene vizsgalni es ha abban "S. Gewerk" cimket talal, akkor melle az F oszlopba szummazni kellene az összes olyan cella erteket, ami mellett "S. Titel" szerepel. Ezt mindig S. Gewrk" töl a fölötte levö "S. Gewerk" ig kellene.

Tehat blokk szerüen felülröl lefele nezve, az also "S. Gewerk" mindig a fölötte levö "S. Titel" szummakat tartalmazza. Majd tovabb haladva a következö "S. Gewerk" alul a fölötte levö "S. Titel" ertekek szummajat tartalmazza.

Adott a macro (ezt nagyjabol pont Te irtad, csak alakitgatom, hasznalom, de most nem sikerül :U )

Sub Test()
    Dim i As Integer, mycell As Range, myfind As Range, elso As String
    Set myfind = Range("G:G").Find(what:="S. Gewerk", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlNext)
    If Not myfind Is Nothing Then
    elso = myfind.Address
    Do While True
    Set mycell = Range("G:G").Find(what:="S. Titel", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlPrevious, after:=myfind)
    If Not mycell Is Nothing Then
    i = myfind.Row
    Range("F" & i).Formula = "=Sum(" & Range("F" & mycell.Row).Address & ")"
    End If
    Set myfind = Range("G:G").Find(what:="s. Gewerk", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlNext, after:=myfind)
    If myfind.Address = elso Then Exit Do
    Loop
    End If
    End Sub

Ez most ugye azt csnalja, hogy megkeresi a "S. Gewerket" es melle beirja a szumma erteket a fölötte levö 1db "S. Titel" nek.....es ugye ezt kellene ugy alakitani, hogy ne csak a felette levö 1 db "S. Titel" szumma legyen, hanem a többi is, egeszen a következö "S. Gewerk" ig. Nem tudom ez igy megoldhato e :F

Dropboxba feldobtam egy egyszerüsitett tablat, ahol latszik mi van.[link]

Ha lesz ra valamikor idötök ranezni, ez ujabb nagyon hasznos segitseg lenne :B

Új hozzászólás Aktív témák