- weiss: Pant* rant
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
irodakukac #29196 üzenetére
Akkor másol, mikor az utolsó (T) oszlopba beírod az adatot. Míg nincs kitöltve a teljes sor, addig nem érdemes másolni.
Jól csináltál mindent. A füzetet makróbarátként kell mentened.
-
irodakukac
csendes tag
válasz
Delila_1 #29197 üzenetére
Amikor a laphoz rendelésnél bemásolom a makrót, kell még vmit csinálni? Én visszamentem az Excel nézetbe (view microsoft excel)
Ha a makro bemásolása után viszek fel egy új sort az összesen...-be, akkor a házipénztárban kellene látnom, ugye?
Frissítést és egyebet nem is kell nyomnom, mert autómatikus?Fejléc van a házipénztárban, természetesen, és az eddigi sorok is ott vannak.
Valami alap hibám lehet, gondolom...
Van még valami ötleted?
-
-
Delila_1
veterán
válasz
irodakukac #29196 üzenetére
Az Összes...-be viszed be az adatokat, innen másolja a házipénztár lap első üres sorába azt az újonnan bevitt sort, ahol a H oszlopban készpénz szerepel. Azt írtad, az előzőleg bevitt sorokat már átmásoltad. Ha mégsem, legalább fejléc legyen a házipénztár lapon.
-
irodakukac
csendes tag
válasz
irodakukac #29194 üzenetére
Hozzárendeltem a programot a laphoz. (ahogy az elején az összefoglalóban leírtad.
Vittem be új sort az összes munkalapra, hogy lássam az eredményt, de a házipénztár munkalapra nem került át az új készpénzes sor.Gondolkodom, hogy mi lehet a hiba.
1. Összesen munkalaphoz rendeltem a makrót.
2. Ellenőriztem, h. a kifejezések biztosan megegyeznek-e. "készpénz"; házipénztár..... Egyeznek.Amikor a laphoz rendelésnél bemásolom a makrót, kell még vmit csinálni? Én visszamentem az Excel nézetbe (view microsoft excel)
Illetve, ha jól értem, akkor ha az összesen lapon bekerül egy új sor, amiben a H oszlopban készpénz szó szerepel, akkor ez a sor másolásra kerül a házipénztár munkalap első üres sorába? Vagy mindig az összes készpénzes kerül bemásolásra felülírva a korábbit?
Várom válaszod.
-
Delila_1
veterán
válasz
irodakukac #29194 üzenetére
A Rows(sor).Copy Sheets("házipénztár").Range("A" & ide) helyett inkább írj
Range("A" & sor & ":T" & sor).Copy Sheets("házipénztár").Range("A" & ide) -t.
Később jöttem rá, hogy a házipénztár lapod U oszlopában valami képlet szerepelhet.
Az első a teljes sort másolja, kitörölve ezzel az U képletét. -
Delila_1
veterán
válasz
irodakukac #29192 üzenetére
A lenti makrót az Összes könyvelési adat lapodhoz rendeld. Ennek a módja szerepel a Téma összefoglalóban.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim ide As Long, sor As Long
If Target.Column = 20 Then
sor = Target.Row
If Range("H" & sor) = "készpénz" Then
ide = Application.WorksheetFunction.CountA(Sheets("házipénztár").Columns(1)) + 1
Rows(sor).Copy Sheets("házipénztár").Range("A" & ide)
End If
End If
End Sub -
irodakukac
csendes tag
válasz
Delila_1 #29191 üzenetére
Adatok az A oszloptól a T oszlopig vannak a táblázatban.
A házipénztár munkalapon a "készpénz"eknek kellene szerepelniük.
Arra van szükségem, hogy ha "készpénz", akkor másolja (ne kivágja, mert az Összes könyvelés munkalapon is szükség van rá) át a sort a házipénztárba.
Remélem, hogy tudtam pontosan, érthetően fogalmazni.Az Összes könyvelés munkalapon minden maradjon meg (átutalás, készpénz); A házipénztár munkalapon látszódjon a készpénzes fizetés minden adattartalommal (ezek az A-U oszlopig vannak benne)
-
Delila_1
veterán
válasz
irodakukac #29190 üzenetére
Még azt add meg, melyik az utolsó oszlop, amit az egyes sorokban kitöltötök.
Mikor ide beírjátok az adatot, a H oszlop tartalmától függően automatikusan átmásolódik majd a teljes sor a házipénztár lap első üres sorába. Melyiket (átutalás, vagy készpénz) másoljuk?
-
Delila_1
veterán
válasz
irodakukac #29188 üzenetére
Az Összes ... lap melyik oszlopa tartalmazza a fizetés módját?
A szöveg így szerepel: készpénz/átutalás , vagy készpénz, vagy átutalás?
-
irodakukac
csendes tag
Kedves Hozzáértő Mindannyian!
Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy Excel állomány. Több munkalapból áll.
Az első lapon van az összes adat, amire szükségem van. (Összes könyvelési adat)Egy másik munkalapon szükségem lenne egy szűkebb adathalmazra. Van-e olyan függvény, ami a következőt teszi:
Az "Összes könyvelési adatok" munkalapról másolja át a "házipénztár" munkalapra azokat a sorokat (könyvelési tételeket), amelyek készpénzzel lettek fizetve.Ezt jelenleg úgy érem el kézileg, hogy az "Összes könyvelési adatok" munkalapon havonta 1-2-szer szűrök arra a mezőre, ahol a készpénz/átutalás azonosítás található, és ezeket a sorokat bemásolom a "házipénztár" munkalapra.
Azt szeretném, hogy újabb sorok esetén ez a folyamat automatikus legyen.
Tudtok rá valami függvényt ajánlani?Várom válaszotok! Fityoerika
-
Delila_1
veterán
válasz
lenkei83 #29185 üzenetére
Nálam a legördülők eredménye a Munka1!B1 cellában van, az adatok a Munka2 lapon helyezkednek el.
Sub OsszegzesFeltetellel()
Dim cim As String, terulet As Range, CV As Range, MitKeres As Variant
Set terulet = ActiveSheet.UsedRange
MitKeres = Sheets("Munka1").Range("B1")
For Each CV In terulet
If CV = MitKeres Then cim = cim & "Munka2!" & CV.Address & "+"
Next
cim = Left(cim, Len(cim) - 1)
Sheets(1).Range("A1") = "=" & cim
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
lenkei83 #29183 üzenetére
Még mindig nem értem, miért ilyen bonyolultan összegzel.
Dim osszeg As Variant, terulet As Range, CV As Range
Set terulet = ActiveSheet.UsedRange
For Each CV In terulet
If IsNumeric(CV) Then osszeg = osszeg + CV
Next
Sheets(1).Range("A1") = osszegAz osszeg változó azért variant, mert nem tudom, egész-, vagy tört számaid vannak-e.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
lenkei83 #29181 üzenetére
Szia!
Nézd meg lsz, hány karakter hossznál akad ki.
Ha csak az értéket szeretnéd betenni, akkor viszont a következőt javaslom:
Nem kell a címeket megjegyezni, hanem egy változóban adod össze az értékeket.
pl. erteke=foundcell.value az elsőnél, majd erteke=erteke+foundcell.value a többieknél. A végén pedig az erteke változót teszed be a cellába, range("A1").value=erteke.Üdv.
-
alfa20
senior tag
olyat lehet, hogy egy adott oszlopot a felhasználó ne tudjon módosítani, de a makró gond nélkül töltse?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
lenkei83 #29174 üzenetére
Szia!
Egyrészt, akkor ne az activesheet legyen amin keresel, hanem a másik.
Set myRange = ActiveSheet.UsedRange helyett set myRange=Sheets(1).UsedRange
Másrészt javaslom, hogy ne a range változóban tárold a találatokat, hanem egy stringváltozóban a találatok címeit.
pl.
Dim fm as String
fm = FoundCell.Address(external:=True) ' az external paraméter a teljes címét adja a tartománynak (fájlnév, munkalapnév - ha ugyanazon a fájlon belül van a munkalap, akkor a képlet beírás után "elveszti" a fájlnevet.)
'A következő találatnál pedig:
fm = fm & "," & FoundCell.Address(external:=True)
'A végén pedig a képlet:
Range("A1").Formula = "=sum(" & fm & ")"Üdv.
-
-
Traxx
őstag
válasz
szatocs1981 #29169 üzenetére
Köszönöm
Valamiért nekem nem akarja az igazat, sajnos a makrókhoz teljesen kuka vagyok
Annyit még elmondanék, hogy 2 munkafüzetlapon lenne erre szükség, és ott is csak bizonyos cellákban (a 2 lap felépítése nagyjából azonos, így az a tartomány is, ahol ennek működnie kellene).
-
lenkei83
tag
válasz
Delila_1 #29171 üzenetére
Kérdezek inkább konkrétabban:
Itt ez a kód, ami munkalapon belül tök jól működik: írj be véletlenszerűen 12-es számot celláka, "A1"-ben összedja. Mondjuk Munka1-en.
Ami a bajom, hogy ha a szum képletet nem activesheet-re szeretném, hanem Munka2-re (de az összeadandó értékeim maradnak Munka1-en), akkor hogyan tudom megadni minden range elé, a parent.name-et? Vagyis, hogy a szum képlet hivatkozzon Munka1-reKülönálló celláknál még egyszerűbb a helyzet, de mi van akkor, ha úgy jön ki a range, hogy 3 cella van egymás alatt, aztán egy cella valahol máshol, aztán megint 4 egymás mellett máshol stb...
Sub FindAll()
Dim fnd As String, FirstFound As String
Dim FoundCell As Range, rng As Range
Dim myRange As Range, LastCell As Range
fnd = "12"
Set myRange = ActiveSheet.UsedRange
Set LastCell = myRange.Cells(myRange.Cells.Count)
Set FoundCell = myRange.Find(what:=fnd, after:=LastCell)
If Not FoundCell Is Nothing Then
FirstFound = FoundCell.Address
Else
GoTo NothingFound
End If
Set rng = FoundCell
Do Until FoundCell Is Nothing
Set FoundCell = myRange.FindNext(after:=FoundCell)
Set rng = Union(rng, FoundCell)
If FoundCell.Address = FirstFound Then Exit Do
Loop
' rng.Select
Range("A1").Formula = "=sum(" & rng.Address & ")"
Exit Sub
NothingFound:
MsgBox "Nem található a keresett érték: " & fnd
End Sub -
lenkei83
tag
Sziasztok!
Gondolom, ezzel nem mutatok újat. Range("A1").Formula = "=sum(selection)"
Ez excelre lefordítva pl így nézhet ki: =SZUM($E$9;$D$7)De hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ne szum legyen, hanem egyszerű összeadás, vagyis azt szeretném, hogy így nézzen ki:
=$E$9+$D$7üdv
P. -
szatocs1981
aktív tag
Makróval, nagyjából így. Nem teszteltem!
If Target.Address = Cells(1, 1) Then 'A1-es cellát ha módosítod
ertek = inputbox("Tuti ennyit akarsz?")
If ertek <> Cells(1,1).value then
MsgBox("Nem egyezik!")
End If
end If
End Sub -
Traxx
őstag
Sziasztok!
Olyan funkciót tud az excel, hogy ha egy adott cellába adatot (számot) szeretnék beírni, akkor kérdezzen rá, hogy tuti annyit akarok-e? Tehát még egyszer be kelljen gépelni, és ha megegyezik, akkor írja be a cellába?
Köszönöm előre is!
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Valaki tudna súgni, hogy tudnám a következőt megoldani?
- "A1" cella tartalma: alma
- "A2" cella tartalma: R
- "A3" cella eredmény: aRlmamegj.: valamit a Bal függvénnyel kellene kombinálnom...
üdv,
-
boboy79
csendes újonc
válasz
lenkei83 #29162 üzenetére
Semmi baj. Köszönöm szépen a segítséget de azt szerettem volna tovább csinálni amit elkezdtem mert amit csinálok az már a 2016 évi lista és képletekkel szerettem volna megcsinálni, de sajnos nem sok sikerrel. Esetleg ha megcsinálnád nekem az első pár sort azt megköszönöm. A többit én már megpróbálom megcsinálni.
-
boboy79
csendes újonc
válasz
szatocs1981 #29158 üzenetére
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni a következőhöz ezt szeretném megcsinálnihttp://data.hu/get/9199087/Screenshot_2015-10-24-17-13-36.png és idáig jutottamhttp://data.hu/get/9199070/Munkaido_naptar.xlsx bocsi azaz előbb elrontottam és nem engedte szerkeszteni. -
boboy79
csendes újonc
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni a következőhöz ezt szeretném megcsinálni
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Olyan feladatom lenne,hogy vagy egy oszlopban kezdő időpont, mellette záró időpont (óó:pp) , utána a C oszlopban a kettő különbsége (munkaidő).
Kéne egy oszlop, ahol a 22:00-06:00- ig tartó időszakba eső időmennyiséget írná ki.
Sajnos rajtam kifogott. Köszi előre is -
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #29154 üzenetére
Megoldódott.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Hogyan lehet meghatározni, hogy egy bináris számban hány darab 1-es szerepel? Lehetőleg egy cellában.
-
lenkei83
tag
válasz
szatocs1981 #29151 üzenetére
Igen, ez a megoldás, köszi.
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Tud valaki megoldást arra, hogy CTRL+H-val hogyan lehet ezt a karaktersort "MTD" adott sheet-en lecserélni ilyenre? "*MTD*"
Tehát csillag kellene elé és utána.üdv
P. -
MCGaiwer
addikt
vállalkozik esetleg vki arra, hogy egy sheetből csinál egy table-t pivothoz? már kitépem a hajam...
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy szoftvert, amivel futtatható állománnyá lehet varázsolni a makrókat tartalmazó exceleket.
Namost a probléma, hogy kicsit túlárazott, és sehol nem találok neten ingyenes letöltést. A neve amúgy DoneEx XCell Compiler.
Ami miatt szükség van erre, hogy a cégnél több olyan excelt is használunk, ami UserFormokat használ, egyszerre viszont csak egy tud futni.
Kipróbáltam ennek az XCell-nek a trial verzióját, és nagyon frankón megcsinálja, akármennyi futtatható egyszerre. Érdekes amúgy, mert exe fájlt csinál, de megnyitáskor használja az excelt, amíg nyitva van a fájl.
Nem tudtok esetleg hasonló megoldást ilyen feladatra?
-
Kokkantas
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy adott egy 144812 soros excel táblázat másodpercre pontos mérési adatokkal, hogy mikor is történt a mérés. plusz a hozzájuk tartozó értékkel (egy év adatai). Napi átlagot szeretnék számolni. Milyen függvénnyel tudom azt megcsinálni, hogy az ugyanazon napokon történt mérések átlagát kapjam meg?
-
Pearce
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #29141 üzenetére
Köszönet
-
Pearce
aktív tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a linkelt képen a vizsgált országok számát hogyan lehetne megoldani?
Gondolkoztam darabteli függvényen is, de ott mit lehetne írni a kritérium cellába?
[link] -
chungee
addikt
Estét!
Hogyan tudom az oszlopok tetejére kiíratni az értéket számmal
[link]
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Ha van egy 5 pontból álló diagramom, különféle meredekségekkel, hogyan tudom leolvasni fokonként (0-360 fokig megy az X tengely) az Y értékeit? A lényeg, hogy ne csak az 5 pontban tudjam kiíratni cellába az értékeket, hanem mindegyikbe.Köszönöm.
-
bayay
csendes tag
válasz
bteebi #29114 üzenetére
köszönöm a választ! Sajnos nem vitt közelebb a megoldáshoz, megpróbálom még egyszer körülírni a problémát:
Mindig az év végi és az aktuális ár különbözete kell, de azzal a kitétellel, hogy ha a jelenlegi ár nagyobb mint az év végi, akkor csak a vételárig tudom elszámolni, tehát ha a vételár 120 az év végi 110 a jelenlegi 125 én akkor is csak 10-et számolhatok el.
Tehát valahogy meg kéne adni, hogy az év végi ár és az aktuális ár különbsége, de csak a vételárig.
Ha a vételár és az év végi ár különbségét veszem, akkor a többi esetnél nem lesz jó.
Nem lehet valahogy megadni, egy "plafont", hogy számold ezt de csak eddig?
üdv.
-
elttiL
senior tag
Üdv! Erre [link] tudna valaki mondani valamit?
Illetve egy külső csatolást nem találok a táblámban: akármi.xlsm rákerestem a szavakra a filenévben, xlsm szóra kerestem, de auz istennek sem találom. egy rész átmásolásánál kerülhetett bele a az új táblába, de hogy hol van, a jó ég tudja. 5let, hogy hogyan taláéljam meg, alt. -tal a képelteket megjeleníttettem, de úgy sem igazán találom.
-
alfa20
senior tag
válasz
szatocs1981 #29118 üzenetére
köszi, de nem akarom előre kitölteni az "A" oszlopot, mivel nem is tudom mennyi sorra van szükség előre lehet 10-100 vagy 1000 is. Ezért kérdeztem, hogy van -e arra lehetőség, hogy új sor kitöltésekor automatikusan beírja a dátumot a kitöltött sokhoz.
most egyenlőre úgy oldottam meg, hogy mikor bezárják vagy mentik a táblát, akkor egy 'usor' segítségével ki tölti a még üres cellákat az "A" oszlopban, amit rögzít is értékkel aztán ment és kilép.
de nekem jobban tetszene, ha mikor kitöltik a "Bx" cellát akkor az "Ax" cellában megjelenik a dátum
-
bteebi
veterán
válasz
Melack #29125 üzenetére
Szia!
Konvertáld a tartományokat táblázattá. Beszúrás → Táblázat. Dinamikusan fognak bővülni. Az ismétlődő elemeket ki tudod szűrni (Adatok → Speciális → Más helyre másolja → Csak az egyedi rekordok megjelenítése), de ez egy kicsit macerás.
A 4. táblázatot mindig megcsinálhatnátok frissen, makróval (makrórögzítővel is elég jól meg lehetne oldani, pláne, ha fixek a nevek, talán csak a tartományokat kellene átírni ActiveCell.Currentregion-re, vagy valami hasonlóra).
-
elttiL
senior tag
Üdv. Érvényesítés lista bajom van. A szövegméret növelésére a lenyitott listán van valami megoldás? Utánaolvastam, olyan opció nincs, hogy szöveg növelése. Esetleg valami más praktika? Az érvényesítés lista helyett ürlap vezérlőelem beszúrását néztem, de gyakorlatilag szét kellene bombáznom az egyébként (ezta részt tekintve) kész táblázatomat.
Illetve dátum adat bevitelét kulturáltan nem tudom megoldani. A Date & Time Picker vezérlőt képtelen vagyok feltelepíteni/beregisztrálni. Néztem free lehetőséget (xltools free), de utána az excel táblát tönkretette gyakorlatilag (nem lehetett menteni). (működött, szép volt, de olyan tudása volt, hogy ágyúval verébre, továbbá ugye tönkre is b_ta; aztán lehet, hogy a pro verzió működik, de más gépen is futnia kellene a dolognak.)
Tudom, hogy a Date&Time Pickert is fel kell dobni arra gépre, amin még meg akarom nyitni a táblámat. Office 2010 vagy 2013 van fent. -
Melack
veterán
Sziasztok! Az Excel képes az Acces-hez hasonló megoldásra? Van 3 excel tábla, ami havonta változik. Ezeket szeretném egy táblába tenni, de úgy, hogy az adatok dinamikusan változzanak. A 3 táblában dolgoznank rendszeresen, a negyedik egy ellenőrző tábla lenne csak nagyjából (sajnos vannak ismétlődő elemek, amiket az elején jó lenne leszűrni a cca4000 adatból.
-
Delila_1
veterán
válasz
szatocs1981 #29123 üzenetére
Jogos a felvetés.
-
Delila_1
veterán
válasz
szatocs1981 #29121 üzenetére
Szerintem
If Target.Column = 2 Then Cells(Target.Row, 1) = Date
End Subis elég.
-
szatocs1981
aktív tag
válasz
Delila_1 #29119 üzenetére
Igaz, akkor így:
Dim rngz As Range
On Error GoTo Ende
Application.EnableEvents = False
For Each rngz In Application.Intersect(Columns("B"), Target).Cells
rngz.Offset(0, -1).Value = Date
Next rngz
Ende:
Application.EnableEvents = True
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
szatocs1981 #29118 üzenetére
A adatbevitel végén az A oszlop képleteit értékként önmagukra kell másolni, másképp holnap a holnapi dátumok szerepelnek ott.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
#91703552 #29115 üzenetére
Szia!
Ha egyszerű excel fájlt kaptál, akkor nem tudod a változtatásokat megnézni.
Illetve akkor igen, ha az eredetit elmentetted magadnál - egy harmadik munkafüzetben:
A munkafüzet 1. munkalap A1 cellájába beírod a következő képletet (egérmutatóval is "játszhatsz")
=Amunkafüzet1munkalapA1cella=Bmunkafüzet1munkalapA1cella
Ha a két érték egyezik, akkor igaz lesz a cella értéke, ellenkező esetben hamis. Ha figyelsz arra, hogy az egérmutatós címben a $ jeleket ki kell gyomlálni, akkor húzhatod a képletet sorra és oszlopra is.Ha közös használatú a munkafüzet, akkor a korrektúra menüben a változások követése megmutat(hat)ja, ki mikor, mit változtatott. Azért a zárójeles rész, mert ez beállítástól függ, lehet, hogy nincs változástörténet.
Ha nincs eredetid, vagy nincs közös használat, akkor "így jártál" sajnos.
Üdv.
-
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Olyat tudok, hogy az ha kitöltenek egy cellát a "B" oszlopban, akkor az "A" oszlopban ugyan azon sorba kitöltse az aktuális napi dátumot?
Az "A" oszlopot levédeném, hogy ne lehessen módosítani, így a dátumhoz makró kellene. -
törölt tag
Sziasztok,
egy dologban kellene a szaktudásotok: kaptam egy excel filet, amiben ellenőrizni szeretném, hogy milyen módosításokat végeztek, de egyelőre nem találtam erre lehetőséget. Egyáltalán lehetséges ez?
Az adat amit látni akarok:
Mik voltak az egyes cellák eredeti értékei
Előre is köszi
-
bteebi
veterán
A képlet elején lévő cellahivatkozások rossznak tűnnek, el kell eltolni egy oszloppal, tehát C helyett D, és B helyett C. Nem az aktuális árból vontad ki az év végit, hanem az év végiből a vételárat.
Szerintem valami ilyesmi kell, de nem biztos, hogy jól értettelek:
=HA(D3>C3;HA(D3>B3;0;B3-D3);D3-C3) -
DeFranco
nagyúr
Az alábbi problémára keresnék függvényt/makrót/megoldást:
Adott egy szép nagy tábla, amiben indirekt függvénnyel paraméterezve vannak behivatkozva más táblából adatok, tehát =INDIREKT("'[pista.xlsx]"&C1&"'!H82")
ahol C1 a pista.xlsx megfelelő fülét azonosítja, így szívva be az adatot egy húzással sok fülből egyszerre a következő (C2, C3, C4) lépésben. legyen C1=gáz C2=víz C3=villany C4=közös költség (amik rendre a pista.xlsx munkafüzet munkalapjainak nevei természetesen.
Itt szeretném eltüntetni az INDIREKT trükköt úgy, hogy az excel a hivatkozást feloldva a fenti képletet '[pista.xlsx]gáz'!H82 -re cseréli rendre ([pista.xlsx]víz!H82, [pista.xlsx]villany!H82, [pista.xlsx]közös költség!H82)
hogyan tudnám ezt megoldani?
-
bayay
csendes tag
üdv.
A következő gondom lenne:
A le/felértékelést kell kiszámolni, ami úgy számolódik, hogy ha az aktuális ár alacsonyabb, mint az év végi ár, akkor az év végi árhoz képest leértékelődik a termék, ha az aktuális ár magasabb, mint az év végi ár, akkor viszont csak a VÉTELÁR mértékéig értékelődhet fel. Amennyiben már eleve fölötte vagyunk, akkor természetesen 0.
Az összes lehetséges eset és az általam próbált képlet, ami F11-ben nem müködik.
Látom hol a hiba, de nem találtam még olyan megoldást, ami mást nem ront el. Biztos lehet ezt egyszerübben is, ahol csak megadom a határértéket.
Lenne esetleg valami ötletetek?
Köszönöm!
-
bsh
addikt
üdv,
egy excelben lévő combobox-nál fillrange-nek egy egy névkezelőben megadott nevet adtam meg, ami egy másik excel táblázatra mutató adatkapcsolat. beállítottam, hogy a fájl megnyitásakor frissítse a kapcsolatot (erre rá is kérdez megnyitáskor). de a comboboxban nem jelennek meg a listában az értékek, csak akkor, ha előzőleg külön megnyitom a másik táblázatot. szóval nem működik az adatkapcsolat, vagy csak comboboxban nem lehet használni nevesített adatkapcsolást? -
capafog23
őstag
Van egy SUM függvény ami mondjuk összead A1-A5-ig.
Valahogy hozzá kéne adni darabszámot, de úgy hogy ne látszódjon se a SUM függvényben, se A1-A5-ig cellákba.
Hogy lehetne ezt megoldani?
-
Tiboy86
tag
Sziasztok!
Egy lapon egy oszlop minden eleme egy másik lapon egy oszlop megfelelő elemére mutat. Az egyikben, amelyikbe töltöm az adatokat, kényelmesebb dolgozni, a másik lap pedig az elvárt formátum. A gond az, hogy ami még nincs kitöltve (dátumról van szó), oda 1900.01.00-t ír. Megoldható, hogy ne írjon oda semmit addig, amíg nincs kitöltve a cella, amire hivatkozok? Nemcsak nekem ne mutassa, hanem bárki megnyitja, üres cellát rakjon oda.
Pl. A lapon, amelyiken szeretném, hogy semmit se mutasson, E10 cellába ez van írva: =Source!E5
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest