Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eztis_Aztis: Invázió egy novellában alternatív befejezés dráma
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Az előző hozzászólásomhoz kapcsolódóan szeretnék még egy kis iránymutatást kérni tőletek
szatocs1981 kolléga adott segítséget, de nem nagyon sikerül működésre bírnom, illetve kaptam új infókat is. Emiatt, és a jobb szemléltethetőség miatt feltenném újra a kérdésemet 
Van egy " gyártási nyilvántartó" táblázatom, amely így néz ki:

Itt a Legyártott darab oszlopa lenne az érdekes, ami úgy működne, hogy minden nap beírnánk azt, hol tart a gyártás. Itt azt szeretném elkerülni, hogy "hülyeséget" írjunk be véletlenül, megborítva ezzel mindent. Tehát két dolgot szeretnék elérni (vagy-vagy alapon, de lehet mindkettőnek egyszerre is lenne értelme, ha azzal ki tudok minden véletlen elírást küszöbölni, persze ha ez a program lehetőségeiben benne van
) :- Az egyik az, hogy amikor beviszem az adatokat a H oszlop celláiba, akkor az excel kérdezzen rá, hogy tuti jó-e, és még egyszer be kelljen írni (ez lenne a jobb módszer). Ha pedig a két beírt szám nem egyezik, akkor pampogjon, hogy elcseszted
Ha pedig igen, csak akkor kerüljön véglegesen rögzítésre a cellában.- A másik (ez vetődött fel ma), hogy minden terméknek van normája, és ha pl. plusz-mínusz x%-kal többet írok be, mint az addigi gyártás+norma, akkor szóljon, hogy biztos-e. Ezt megpróbáltam az Adatok - Érvényesítés menüpont alatt megoldani, de nem igazán ment. Létrehoztam 3 segédoszlopot, a J-ben a H-ban megjelenő értékeket jelenítettem meg, csak simán =$H$3 formában, a következő két oszlopba pedig betettem a norma plusz-mínusz x%-os mértékét. Az érvényesítés menüpontban pedig ezekkel játszottam: a minimum és a maximum értékekhez ezeket tettem be, plusz az aktuális értéket, a Hibajelzés fül alá pedig egy üzenetet, hogy biztos így akarom-e? De így nem ment a dolog - gondolom azért, mert ha a H oszlopos cellákba beírtam az új értéket, akkor J-ben is megváltozott
Olyan megoldást pedig nem találtam, hogy ezt kivédjem...Mind a két megoldás jó és elegáns lenne szerintem, ha működne, de nagyon nem jutok zöld ágra. Még annyit szeretnék elmondani, hogy ennek 2 munkalapon kellene működnie, de ezek felépítése teljesen megegyezik, pár sorral van csak több az egyikben, de a képletek, stb. ugyanazok.
Tudnátok segíteni?
Köszönöm szépen!

-
szatocs1981
aktív tag
Makróval, nagyjából így. Nem teszteltem!
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = Cells(1, 1) Then 'A1-es cellát ha módosítod
ertek = inputbox("Tuti ennyit akarsz?")
If ertek <> Cells(1,1).value then
MsgBox("Nem egyezik!")
End If
end If
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3925, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
szatocs1981 kolléga adott 
) :
Ha pedig igen, csak akkor kerüljön véglegesen rögzítésre a cellában.
Olyan megoldást pedig nem találtam, hogy ezt kivédjem...
Fferi50